Κόλημα ή Επιλογή?

Μου ήρθε επιφοίτηση στο μπάνιο?

Πώς ξεχωρίζεις έναν αιχμάλωτο των επιλογών και ένα αιχμάλωτο των κολημάτων του?

Δική μου εκτίμηση είναι ότι ο αιχμάλωτος των κολημάτων του, δεν καταλαβαίνει συνειδητά τις συνέπειες των ενεργειών λόγω των κολημάτων του στον εαυτό του ή στην κοινωνία, σε αντίθεση με τον αιχμάλωτο των επιλογών του, έχει πλήρη επίγνωση των παραπάνω συνεπειών, με συνηθέστερο ότι τις γνωρίζει πριν από την ίδια την ενέργεια.

Μια αμπελοφιλοσοφία όχι του κώλου αλλά της μπανιέρας ή κάτι με ουσία? Μπορεί να λέει το αυτονόητο αλλά γιά μένα το παραπάνω λέει κάτι πολύ σημαντικό, που όσο αυτονόητο και να είναι, ο μέσος άνθρωπος αυτονόητα αγνοεί.

Το αιχμάλωτος σε εισαγωγίκα

Εικόνες

312

Ανανέωνεται ο κλάδος

326

Ασχολίαστο

funny-chess-game

Τέλειο

KATARA

Γαμάτω

malakas

Ελλάδα

poster92925194

Αφού συμφωνούν

pro-vs-noob

Φανερά ο εξεταστής δεν παίζει online

rapistTv

Μοιάζουν

wtc_meeting

....

Από αυτό το thread

Συσκευές σε αναμονή

Να τη και η μάνα μου, με το γνωστό παραμύθι πιπίλα που θα κάνει την τεράστια διαφορά.

Αφορμή, γιατί ο λογαριασμός της ΔΕΗ έρχεται τόσο. Η εξήγηση της μάνας μου? Έχω όχι 1 αλλά 5 φωτάκια αναμένα.

Προστιγμή σκέφτηκα ότι μήπως η μάνα μου έχει πρόσβαση στο ιντερνετ και διάβασε κάποιο από αυτά τα τόσο σημαντικά μαιλ, μπιριρι κάπου διάβασα μια μαλακία και προώθησε το σε όλο τον κόσμο να κάνεις την διαφορά?

Ρε μας δουλεύουν? Συγκρίνουμε millWatt με MegaWatt? Εγώ δεν λέω ότι δεν είναι σπατάλη τσάμπα και καλά θα κάνουν οι εταιρίες να συμορφωθούν και να φτοιάξουν καλύτερα κυκλώματα αλλά ας κάνει πρώτη την οικονομία το κράτος, ας βάλουν όλοι λάμπες ηλεκτρονικές, ας ανάψουμε 5 λεπτά λιγότερο τον θερμοσίφωνα (ένοχος) και ας σβήσουμε το μάτι του μαγειρέματος 5 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό, ας σβήσουμε τον φούρνο 15 λεπτά πριν το φαγητό και ας μην φτοιάξουμε τα εργοστάσια λιγνίτη που θέλει ο τάκης διευθυντής της ΔΕΗ. Έχει κανείς αίσθηση για τι ενεργιακή διαφορά μιλάμε?

Με άλλα λόγια ας κάνουμε πρώτα τα βασικά που είναι απλά και αποδοτικά και με ελάχιστο κόπο, και βλέπουμε και τα υπόλοιπα. Και η μάνα μου κάνει την οικονομία στο ρεύμα αλλά όχι για λόγους οικολογίας αλλά για την τσέπη της.

Το σκακιστικό αυτόματο

 

Το άλλο βιβλιο που διάβασα στις διακοπές μου ήταν αυτό του τίτλου του Ρόμπερτ Λερ. Καταρχήν κάτι που δεν φαίνεται ή εγώ λόγω της συνταγής εγκέφαλος σε ζελέ, η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα όπως λέει και στον επίλογο.

Μέτριο το βιβλίο καθώς το πραγματικό σενάριο είναι οι πρώτες 100 σελίδες και μετά το κουράζει σε μπουμπλε μπούμπλε και ιστορίες τύπου αρλεκιν μεταξύ των ηρώων χωρίς γενικά κάποιο ενδιαφέρον πέρα από αυτό της περιέργειας για το τι σκατά έγινε, μιας και το βιβλίο ξεκινά περίπου με το τέλος.

Σε τέτοιου τύπου (έχουν και κατηγορία που δημιουργησε και εδραίωσε νομίζω ο κώδικας Da Vinci) βιβλία το Οκτώ της Katherine Neville παραμένει το καλύτερο που έχω διαβάσει.

Τώρα έχω άλλα δύο ένα εκ των οποίων της Katherine Neville.

Η αέναη ευφορία

Ναι διαβάζω που και που και κανένα βιβλίο, αρκεί να μην με Ζζζζζζζ στις περιγραφές αν και οι πύλες της φώτιάς ήταν και γαμώ τα βιβλία. 

Στις πρόσφατες διακοπές μου διάβασα δύο βιβλία ένα εκ των οποίων είναι το

Η αέναη εφορία

δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας

του Πασκαλ Μπρυκνερ

 

 

 

Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Καταρχήν λέει πολλά και καλά αλλά σε ορισμένα σημεία το κουράζει αδερφέ και ξεφεύγει χάνοντας το δίκιο του για μένα. Δηλαδή μακρυγορεί χωρίς λόγο, ίσα ίσα για να ενισχύσει και αν δικαιώσει κάτι στο οποίο έχει ήδη δίκιο. Εϊναι σαν ένας μαθηματικός να γράφει 10 τόνους εξισώσεις και μαλακίες για να αποδείξει μια σχέση μια γραμμής. Γκρρρρρ γιαυτό με τσαντίζουν τα βιβλία. Μπλα μπλα μπλα και ακόμα περισσότερα μπλα και τελείωνε μεγάλε, νυχτώσαμε.

Όμως για μένα αυτό το βιβλίο είναι υποχρεωτικό για όλους αυτούς της κοινωνίας και τα χώνει ιστορικά στον άνθρωπο και στις θρησκείες ειδικά στον χριστιανισμό καθώς επίσης και στην σύγχρονη μόδα τον βουδισμό. Το βιβλίο είναι γεμάτο ατάκες που θα ήθελα να γράψω σε φόρουμ και μπλογκς γιαυτό και δεν θα γράψω κανένα καθώς δεν έχει νόημα. Πέρα από το θρησκευτικό χώσιμο, το οποίο δεν γίνεται αντιθρησκευτικά αλλά όπως κράζει και όλες τις μόδες συμπεριφορών και όλους όσους ικανοποιούνται από την ένταξη σε μια μάζα, το βιβλίο μάρεσε (και δεν μάρεσε) επειδή είναι όπως λέει εμέσως πλην σαφώς ένα ατελείωτο χώσιμο σε πράγματα που ανα περιόδους θεωρούμε τόσο δεδομένα ενώ μόνο αυτό δεν είναι.

Επίσης μάρεσε γιατί είναι από τα λίγα πράγματα, που έχουν την επιχειρηματική λογική να μου την πουν και εμένα όσο ψωνιστικό και αν ακούγεται. Βέβαια στο βιβλίο δεν μαρέσει η ισοπεδωτική πορεία που ακολουθεί για όλα χωρίς γενικά να παρουσιάζει αντιπροτάσεις πέρα από το τέλος που ουσιαστικά λέει ότι αν θες να είσαι ευτυχισμένος , γράψε στα από τέτοια σου την έννοια ευτυχία που συμφωνώ απολύτως. Πέρα από αυτό όμως καλό είνα να το διαβάσουν τα σύγχρονα πρόβατα που αποτελούν μέλη αυτής της κοινωνίας κατευθυνόμενων ηλιθίων μπας και καταλάβουν λίγο τι τους γίνεται.

Έχει ένα αντιμερικανισμό αν μπορείς να το πείς αλλά καμιά σχέση με τους ηλίθοιυς που είναι σε όλα αντι- αμερικάνοι και μετά τρέχουν και καταναλώνουν οτιδήποτε αντιμερικάνικο. Τα χώνει στην σύγχρονη υπερδύναμη και στο πως πολιτισμικά έχει καταφέρει να κάνει ότι έκανε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ανανγωρίζει και κάποια θετικά σε σχέση με την πρώην κολυμένοι ευρώποι.

Αναλύει όχι σαν λεξικό αλλά σαν βιβλίο ζωης όρους όπως η χυδαιοότητα, και ο τρόπος που το κάνει είναι για μένα το πιο σημαντικό του τμήμα, γιατί σου ανοίγει λίγο τα μάτια για τους μηχανισμούς των κοινωνίων που ούτε καν τους πέρνουμε χαμπάρι.

Το μεγάλο του κακό είναι ότι λέει απίστευτα πολλά, σε σημείο που τελικά χάνεις την ουσία. Σε πόσα σημεία αναγνώρισα το χώσιμο προς τον χαρακτήρα μου αλλά ειλικρινά δεν τα θυμάμαι. Ίσως αυτό να γίνεται και από το ατελείωτο μπλα μπλα μπλα και την τάση του βάλε και αυτό και αυτό και αυτό που τελικά ξεχνάς τι έλεγε. Είναι λες και ο τύπος ήθελε να μου αποδείξει ότι έχει διαβάσει τον κώλο του, και επιπλεόν τα θυμάται όλα και μάλιστα κάθετι και από ποια πηγή είναι.

Θαυμάζω το γεγονός ότι γενικά, το μικρότερο χώσιμο έπεσε στους αρχαίους και αυτό γιατί όπως είπε σε αντίθεση με μας είχαν σοφία, κάτι που εμείς δεν έχουμε από την στιγμή που παραβίασαμε την ισορροπία ... δεν το βρίσκω τώρα και που να το βρώ μέσα στον χαμό που γίνεται.

Τέλος περιλιπτικά να πω δύο πράγματα.

  1. Πόσο μεγάλη ταινία υπήρξε το Matrix και πόσο κουφιοκέφαλοι είναι οι κουλτουριάρηδες και οι ηλίθιοι που δεν την κατάλαβαν. Το βιβλίο είναι μεταγενέστερο της ταινίας και ουσιαστικά για μένα λέει ότι είπε σε μια ατάκα στην ταινία μέσα ο Agent Smith στον Morpheus όταν τον ανέκρινε. Του είπε ότι η πρώτη προσπάθεια του Μάτριξ ήταν όλοι οι άνθρωποι να είναι τρισευτυχισμένοι και ότι αυτή η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς καθώς το ανθρώπινο είδος Thrives on its Misery. Να είναι καλά τα απίστευτα εφέ που είχε και οι ηλίθιοι που θεωρούνται σήμερα από τα παραπάνω πρόβατα ως κουλτουριάδες ούτε καν πήραν χαμπάρι τι έλεγε. Αδύνατον ταινία με περιπέτεια και εφέ, να έχει να πει και κάτι. Και δεν είπε απλά. Καλύτερα έτσι, της έδωσαν και μεγαλύτερη αξία, που δεν άρεσε στους δήθεν.
  2. Τίποτα καλό δεν γίνεται χωρίς το αντίστοιχο κακό και ανάποδα (χμμμμ όμως), κάτι το οποίο εξηγώ σε όλους τους δεν κάνω τίποτα, δεν ρισκάρω και μένω στάσιμος μια ζωή που βασιλεύουν σε αυτό το κόσμο, αλλα ειδικά στην Ελλάδα που την ζω και ξέρω.
  3. Με το που πιάσεις τον στόχο ευτυχία αυτός αυτομάτως εξαφανίζεται και μαζί και η ευτυχία που θεωρούσαμε οτι θα έχουμε. Αυτό είναι και το σημαντικότερο και γιαυτό και καταλήγει στο αν θες να είσαι ευτυχισμένος ξέχασε ότι υπάρχει και στο τέλος ο λογαριασμός μετράει.
 
 
Ένα από τα πράγματα πάντως για τα οποία με έχει βάλει σε σκέψεις είναι να σταματήσω να γράφω το μπλογκ τουλάχιστον για τα προσωπικά που έτσι και αλλιώς δεν το κάνω, μια και τα χώνει πάρα πολύ στους κρατάω ημερολόγιο και δίκιο έχει να σας πω. Ελπίζω να μην γράφω πολλά προσωπικά. Μάλλον θα περιοριστώ στα κράζω, και ενδιαφέντα του κόσμου έστω και αν αυτά προέρχονται με αφορμή μια προσωπική εμπειρία όπως διαβάζω ένα βιβλίο ή πήγα σινεμα. Αλλά σίγουρα το ποστ των διακοπών για τα Κύθηρα θα είναι για τα Κύθηρα αυστηρά.

Yeke Yeke

Και γαμώ τις τραγουδάρες. Το άκουσα πριν πάω διακοπές στο ραδιόφωνο και θυμήθηκα και τώρα το έψαξα στην αρχική έκδοση.

Πείραμα απέτυχε

Γενικά δεν μαρέσει να παρακολουθώ αθλήματα στα οποία θα μπορούσε να συμμετέχω εγώ εκείνη την στιγμή ενεργά. Παρόλο που παίζω μπάσκετ βαριέμαι γενικά απίστευτα να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι, ειδικά ευρωπαικό που ούτε ο ραντπλαν δεν έβγαζε τόσα Ζ όταν κοιμόταν.

Πήγα λοιπόν σήμερα να δω, αν έχει κάποια διαφορά στο γήπεδο μιας και δεν είχα ξαναπάει ποτέ, σοφά όπως αποδείχτηκε. Μιλάμε όχι βαρεμάρα, αλλά πλήξη ατελείωτη. Χειρότερη και από την τηλεόραση. Ομολογώ, είμαι τρισάθλιος ναι, αλλά το βρίσκω ποιο ενδιαφέρον να δω το παιχνίδι στην τηλεόραση.

Καταρχήν όλοι μου φαινόντουσαν θεόκοντοι σχετικά, αλλά το πιο περίεργο ήταν ότι μου φαινόταν ότι πηγαίναν πολύ αργά. Γενικά με πιάνει ένα μπλααααααααααα όταν είμαι σε γήπεδο και βλέπω άλλους να παίζουν, αλλά όταν παίζαμε παλιά είμασταν κάτω από την στεφάνη και είχε άλλη φάση, άσε που ήσουν στο παιχνίδι μέσα γιατί και εσύ μόλις είχες παίξει.

Μπορώ να πω ότι το πιο ενδιαφέρον πράγμα ήταν η τουαλέτα που πήγα και μετά το να βρω να αγοράσω νερό, που είδα και λίγο περισσότερο το κλειστό του ΟΑΚΑ. Κάναμε και κάποιο χαβαλέ για τις άχρηστες τις cheerleaders, που ήταν και οι μισές με περίσια πολλά κιλά, άσε που αυτές μας δείχναν ότι μπορούν να βρεθούν σε μια θέση και όχι ότι μπορούν να συγχρονιστούν να κάνουν κάτι γαμάτω.

Τέτοια πλήξη νιώθω και στα σκυλάδικα, και τα κουλτουρέ μέρη. Δεν πίστευα οτι υπάρχει και άλλο μέρος τόσο βαρετό. Στην προηγούμενη προσπάθεια είχα πάει να δω την ομάδα που έπαιζα και βαρέθηκα και έφυγα στο πρώτο 10 λεπτο. Μάλλον η βαρεμάρα δεν πρόλαβε να γίνει πλήξη.

Αν ποτέ ξαναπάω σε κερκίδες από γήπεδο μπάσκετ ελπίζω να είναι στην Αμερική, αν και εκεί πιστεύω θα βαρεθώ. Ελπίζω όμως να ξαναπάω σύντομα σε γύπεδο μπάσκετ, όποιος καταλαβαίνει την διαφορά.

The power of the planet

Μόλις τελείωσα το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο από μια σειρά ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με την γη. Πάρα πολύ καλοφτοιαγμένη, σε κάθε επεισόδιο εξηγεί πρώτα τον μηχανισμό, μετά την ιστορία και μετά τις μαλακίες που εμείς κάνουμε και πως επιδρούν στην γή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εδώ είναι και τα επεισόδια.

Ο παρουσιαστής πάντως τρελή σκοτζέζικη (νομίζω) προφορά.

Οικογενειακός θεσμός και ανύπαρκτη θέληση

Λοιπόν αυτή τη φορά θα κράξω και μάλιστα θα κράξω τον τρομερό θεσμό της Ελληνικής οικογένειας. Ένα από τα πράγματα τα οποία αυτός ο θεσμός έχει αποφέρει είναι αυτή η γενιά των 700 ευρώ που τόσο πολύ κλαιγόμαστε. Δεν λέω ότι φταίει μόνο αυτός, αλλά υπάρχει μια λογική πίσω από το σκεπτικό που τουλάχιστον αν δεν αποδεικνύει αυτό, σίγουρα δείχνει κάποια πράγματα που όπως και οι περισσότεροι που το συζητάμε, απλά δεν τον έχουν σκεφτεί και μου λένε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ? ΟΥΑΟΥ.

Το όλο σκηνικό ξεκινάει από μια συζήτηση με ένα φίλο ο οποίος, κατηγόρησε απλά την οικονομική κατάσταση. Έχω όμως και άλλους φίλους που δεν αποδέχονται το θέμα Γ700 μόνο ως πρόβλημα οικονομικών αιτιών. Να μην πάω μακρυά την βαλίτσα να σας πω πως εγώ το βλέπω, και όποιος θέλει ας πει ότι έχω και άδικο.

Ζούμε σε μια εποχή, όπου η γενιά μου μαζί με την εως και -5 χρόνια προγενέστερη μου είναι απίστευτα κακομαθημένη. Έχει μάθει να ζει με τους γονείς της, εως στα 30 και να μην πω και άλλα. Πέραν από την συμμετοχή στην αύξηση των διαζυγίων, εγώ θα το εξετάσω από την οικονομική και μόνο σκοπιά. Μόνο να πω ότι, ξέρω ότι και παλαιότερα μέναν όλοι μαζί με την βασικότερη διαφορά όμως, ότι το διαζύγιο δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό αλλά και ότι τα παιδιά βιοπορούσαν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.

Σήμερα αυτό που γίνεται είναι ότι στο όνομα των σπουδών και του να μην λείψει τίποτα από τον κακομαθημένο παιδί, που μόνο να ζητάει ξέρει, τα παιδιά ζώντας με τους γονείς απλά δουλεύουν για το χαρτζιλίκι και όχι για βιοπορισμό. Αμάξι, φαγητό, ρούχα μπλα μπλα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης παρέχονται απλόχερα από τους γονείς, συνεπώς για το παιδί η δουλειά είναι χαρτζλικί και όχι βιοπορισμός. Όσοι δουλεύουν ξέρουν ακριβώς ποια η διαφορά στον επαγγελματισμό ενός ανθρώπου γενικά γιατί υπάρχουν και μικρο εξαιρέσεις.

Και πριν μου πει κάποιος ότι δεν φτάνουν τα λεφτά, που πράγματι δεν φτάνουν, να θυμηθεί ότι το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και όταν έφταναν τα λεφτά. Απλά είναι θέμα βόλεψης και κακομαθημένης συμπεριφοράς που σήμερα ενισχύεται και από τον παράγοντα μικροί μισθοί. Βέβαια υπάρχει και η συγκατοίκιση την οποία απορρίπτουμε γονείς και παιδιά, γιατί δεν μπορεί ένας μεγάλος έλληνας να μην είναι βασιλιάς, έστω και αν φράγκο δεν έχει η τσέπη του.

Τώρα γιατί ο οικογενειακός θεσμός έχει βοηθήσει πολύ στις στρατιές των 700 ευρώ. Μα φυσικά γιατί όταν δουλεύεις για χαρτζηλίκι δεν σε αποσχολεί το θέμα βιοπορισμός συνεπώς είσαι και καλό κακοπληρωμένο θύμα για μια εταιρία. Βέβαια ο παντρεμένος που έχει να συντηρήσει μια οικογένεια και οκ δεν κάνει και κάτι εκπληκτικό έχει να αντιπαρέλθει του φθηνού νεανικού εργατικού δυναμικού, συνεπώς αποδέχεται τις μειωμένες αποδοχές και επιπλέον δουλεύει και κάτι ώρες παραπάνω για να αποδείξει ότι είναι χρήσιμος στην εταιρία! Αποτέλεσμα? Έχουμε στρατιές νέων που βολεύονται έστω και με τα 700 ευρώ τον μήνα, καθώς ο γονιός τους ξεκολιάζεται για να συμπληρώσει τα υπόλοιπα λεφτά που χρειάζεται για να ζήσει ο παραλήπτης του χαρατζιλικιου τάξης 700 ευρώ και φάβλος κύκλος. Και φυσικά μόλις παντρευτούμε όλα πουτάνα και χαμός, με γονείς να ανακατεύονται εκεί που δεν πρέπει καθώς χρειαζόμαστε τον χρόνο τους για να μας φυλάξουν τα παιδιά που το ανίκανο κράτος δεν έχει φροντίσει για κατάλληλους μηχανισμός να τα προσέχει για να παράγεται απρόσκοπτα το έργο στην Ελλάδα.

Και ναι πράγματι έχουμε ένα κράτος που έχει σπουδάσει στρατιές από υπεράριθμους πτυχιούχους χωρίς ανάλλογες θέσεις εργασίας. Βέβαια όλοι αυτοί έχουν σπουδάσει για δύο βασικούς λόγους. Πτυχίο ίσον κοινωνική καταξίωση που τους έχει σιδερώσει ο γονιός, και φυσικά πτυχίο ίσον 5 χρόνια παρατεταμένες διακοπές. Συνεπώς όλοι βολεύονται. Ο γονιός κάνει την μόστρα, το παιδί αναβάλει το αναπόφευκτο. Δεν λέω να κόψουμε το πανεπιστήμιο, αλλά συγνώμη όλοι δεν είναι πτυχίο material και φυσικά όλοι δεν μπορούν να κάνουν το επάγγελμα που σπουδάσαν. Όλοι δεν είναι κατάλληλοι για καρέκλα και διευθυντάδες που θέλουμε όλοι στην Ελλάδα να γίνουμε. Σε μια ανταγωνιστική αγορά ισχύει ο νόμος του survival of the fittest. Οι υπόλοιποι πρέπει να προσαρμοστουν και να αλλάξουν το μέσο επιβίωσης. Και εδώ είναι που η οικογένεια παίζει άσχημο παιχνίδια για μια ακόμη φορά.

Ο μηχανισμός είναι απλός. Αν δεν έχεις να φάς τότε ότι και να έχεις σπουδάσει, αν δεν σου κάθεται θα ψάξεις δουλειά αλλου. Εμείς όμως που τα έχουμε εξασφαλισμένα όλα στα παιδιά μας και με το παραπάνω, δεν υπάρχει πουθενά το κίνητρό της προσαρμογής και περιμένουμε να μας λύσουν άλλοι το πρόβλημα της ανεργίας, συνήθως με ένα βίσμα στο δημόσιο. Βέβαια δουλειές υπάρχουν απλά εμείς, επειδή είμαστε όλοι μεγάλοι παιχταράδες και γαμούμε και δέρνουμε σε ένα επάγγελμα που δεν έχουμε κάνει, σνομπάρουμε επαγγέλματα που τα αφήσαμε στους μετανάστες. Αν υπήρχε ανάγκη επιβίωσης κανένας μετανάστης δεν θα είχε βρει την επαγγελματική άνεση που βρήκε στην Ελλάδα. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι δουλέψαν όπως κάνουν και οι Έλληνες του Εξωτερικου και αυτή την στιγμή έχουν αγοράσει την μισή επαρχία την ώρα που τα καταξιωμένο και κορεσμένο επάγγελμα, όνειρο του κάθε μπαμπάκα και μαμάκας αποδίδει στο παιδί τους μόνο 700 ευρώ το μήνα. Αρκεί βέβαια που είναι στέλεχος και δουλεύει 10 ωρα και πάλι καλά. Και φυσικά ρίχνουμε και 10 τόνους γκρινια, ενώ μετανάστες δουλευταράδες έχουν καταφέρει σε 20 χρόνια να αγοράσουν σπίτια και να συντηρήσουν οικογένειες στην χώρες προέλευσης τους. Βέβαια όπως πάντα εμείς θέλουμε ΟΛΟΙ την μεγαλοζωή στην πόλη, γιατί ο κώλος μας έχει καλομάθει και μην ξεχνάμε και το γνωστό Ελληνικό, του κοίτα τους μαλάκες που όλως τυχαίως έχουν επιτύχει πράγματα κιόλας.

Για να μην το κουράζω περισσότερο, κατηγορώ την οικογένεια στην Ελλάδα ώς ένα ακόμη αναχρονιστικό θεσμό έτσι όπως δουλεύει, γιατί με δύο βασικούς μηχανισμούς έχει βοηθήσει στο να παραχθεί το φαινόμενο G700. Ο ένας είναι ο μηχανισμός του χαρτζηλικού και ο άλλος είναι η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον ευατό μας. Στην πραγματικότητα και οι δύο μηχανισμοί βασίζονται σε ένα και μόνο λάθος για μένα. Αυτό που παρέχει τα πάντα σε μια νέα σταδιοδρομία ζωής πριν τα χρειαστεί, αφαιρώντας έτσι την πραγματική εικόνα της ζωής. Για να μην παρεξηθώ δεν λέω να γίνουμε τα ζώα της Αγγλίας, αλλά δεν δέχομαι ο γονιός να παρέχει στο παιδί τα πάντα πριν χρειαστεί για να μην του λείψει τίποτα, λες και σε μας που έλειψε μας έπεσε ο κώλος κάτω. Η οικογένεια πρέπει να είναι εκεί να στηρίξει αν γίνει καμιά στραβή και γαμήθουν τα πάντα ανάποδα. Βασικά θα έπρεπε το κράτος να είναι εκεί αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δεν υπάρχει λόγος ένα πανεπιστήμιο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας? Μα φυσικά γιατί κανένας γονιός δεν θα αφήσει το παιδί του να καλύψει ένα μέρος από τα εξόδα του να σπουδάσει. Θα προτιμήσει να βρει δεύτερη δουλειά ώστε ο γιόκας να αφωσιωθεί στα μαθηματα ενώ στην πραγματικότητα πίνει φράπες και μπύρεν κάθε βράδυ. Και όταν στο τέταρος έτος έχει περάσει ενα -δυο  μάθημα, θα του πάρουν και αυτοκίνητο για να πηγαίνει πιο έυκολα στην σχολή. Evil και πάλι evil.

Αν ο φοιτητής και κάθε φοιτητής με IQ ραδικιού, έπρεπε να στριμώξει την κωλάρα του για να σπουδάσει αυτό που θέλει, τότε δεν θα είχαμε στρατιές φοιτητών μελλοντικών ανέργων καθώς το πτυχίο θα αποκτούσε αξίας επιστημονική αλλά και ζωής. Βέβαια οι ξένοι που τόσο εύκολα κράζουμε ως μαλάκες και τα σχετικά, είναι μαλάκες που παρέχουν δουλειά στους φοιτητές τους οργανωμένα και όχι όπως έβλεπα εγώ κάτι γνωστές να χαλάνε την υγεία τους στην νύχτα, επειδή χρειαζόντουσαν τα λεφτά.

Τέλος για να καταλήξω και στο δεύτερο μισό τους τίτλου. Φίλου μου λένε και τι να κάνεις όταν έχει ανεργία και τα λεφτά έτσι είναι? Και εγώ λέω ότι να εξερευνήσεις άλλες επιλογές αντί να βολεύσαι με το χαρτζηλίκη των γονιών. Κανένας αρτιμελής και όχι στοκαρία του κερατά δεν πείνασε αρκεί να ήθελε να δουλέψει. Οι μη ικανοί για δουλειά οποιασδήποτε μορφής είναι ελάχιστοι σε μια κοινωνία και μπορεί να τους σηκώσει μια κοινωνία που στην πλειοψηφία της δουλεύει. Εμείς όμως όχι, εκεί να βρεθεί μια δουλειά στο επάγγελμα που πιθανά δεν μας αρέσει κιόλας και δεν πειράζει που άλλες δουλειές υποδεέστες βγάζουν και περισσότερα. Ποιος είναι καλύτερος μαλάκα? ε?

Σε όλους λοιπόν που μου λένε και τι να κάνεις εγώ απαντώ ότι απλά δεν υπάρχει θέληση, από μια κακομαθημένη γενιά. Εγώ έκανα αρχικά τρεις δουλειές και τώρα .... Φίλος όταν είδε ότι το επάγγελμα δεν το σηκώνει άλλαξε επάγγελμα και τώρα γαμάει και δέρνει. Ο φίλος που μου υπερσπιζόταν τους κακομοιρογλου και το τι να κάνουν επιχείρημα, αφού είδε και από είδε εξερευνά άλλα δύο επαγγέλματα. Δεν ξέρει πως θα του βγει αλλά Oh my god δεν κάθεται στα αυγά του περιμένοντας λύση εξ ουρανού (δημόσιο) όπως έκανε τόσο καιρό. Άλλος φίλος πήγε ο ίδιος σε κάθε φροντιστήριο και τους είπε να διδάξει για την πάρτυ τους.

Τι κοινό έχουμε εμείς? Μα φυσικά θέλουμε και πήραμε την ζωή στα χέρια μας, γιατί δεν γουστάρουμε.

Άλλοι γνωστοί μου μετά από δύο χρόνια παραπονιούνται για τον χαμηλό μισθό τους και όταν τους ρώτησα αν έψαξαν για άλλοι δουλειά μου απαντάνε όχι. Ε ρε μεγάλε πως περιμένεις να γίνει?? Να έρθει η πολυεθνική και να σου κάνει πατ πατα πάρε μια αυξησάρα γιατί σε συμπαθεί ο πρόερδος που είναι με το κότερο στην καραιβική? Πρώην συνεργάτης στην δουλειά, θα παραιτηθώ και θα παραιτηθώ με την άνεση του και τι έγινε αφού οι γονείς με έχουν καλυμένη. Άλλοι παραλίγον συνεργάτες απλά δεν ήθελαν να μάθουν το επάγγελμα. Άλλοι παλιοί συνεργάτες πιστεύουν ότι η λύση στο πρόβλημα τους είναι ένα μεταπτυχιακό που σε δύο χρόνια απραξίας θα τους μάθει ότι αν το ψάξεις λίγο το έχεις μάθει σε δύο μήνες, ειδικά με την προσφερόμενη απόμένα βοήθεια. Η δικαιολογία δεν ξέρω παναγία μου τι θα κάνω ας κλαφτώ λίγο. Άλλοι κάνουν διδακτορικά μέχρι τα 30+ με τον απόλυτο μελλοντικό στόχο, μια δουλειά στο δημόσιο και η επιτυχία έκανε 10 τούμπες και προσγειώθηκε στην αγκαλιά μας με την μορφή μιας καρέκλας που ανήκει σε μια δημόσια υπηρεσία.Και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις?

Τι κοινό έχουν αυτοί? Είναι μαλάκες στην ζωή και απλά δεν έχουν πραγματική θέληση να λύσουν τα προβλήματα τους και πιστεύουν ότι ο κόσμος τους χρωστάει λύση στην ζωή τους. Μέχρι τότε τρώμε τα λεφτά γονέων και συγγενών ή συνήθως παππούδων, κάνουμε μεγαλοζωή συνήθως με λεφτά τριτών, χρωστάμε σε τράπεζες, κυκλοφορούμε με αμαξάρα που μας την πήραν οι γονείς εμέσως ή αμέσως και μας το συντηρούν και πληρώνουν τις τράκες και γιαυτό οδηγάμε σαν μαλάκες κιόλας. Και πάμε και δίνουμε από τα 700/25 = 28 ευρώ την ημέρα 5 για ένα φραμέ ισάξιο με το σκορπάμε τα λεφτά μας στον αέρα. Και φυσικά θεωρούμε το μισό ευρώ μίνιμουν φιλοδώρημα έτσι να μην μας περάσουν και για γύφτους.

Εγώ ξέρω ότι όποιος δοκίμασε τουλάχιστον παρέμεινε στάσιμος και συχνά πυκνά βγήκε και κερδισμένος. Όποιος παρέμεινε στάσιμος στην καλύτερη απλά δεν κέρδισε τίποτα στην χειρότερη πήρε και το μεγάλο το να μη πω.

Όποιος πει ότι είμαι θυμωμένος, ναι ρε είμαι σε αυτό το θέμα. Έγω βαρεθεί να γκρινιάζουν για πράγματα που δεν κουνάνε τον κώλο τους να λύσουν. Και βέβαια αυτό γιατί ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε τα μέσα να τα έχουμε, κάποιος φορέας μας κακομαθαίνει προσφέροντας μας όλα από το πουθενά. Και με τέτοιες ανέσεις γίνονται και οι επαναστάτες του κώλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσα. Εγώ λέω άσε τις θεωρίες μεγάλε και κουνα τον κώλο σου να γίνει πραγματικά κάτι. Τουλάχιστον μην μεγαλώσεις και εσύ το ίδιο μαλακισμένα σαν την σημερινή γενιά. Και τα ίδια αυτά άτομα που γκρινιάζουν το έχουν απίστευτα εύκολα να πουν τους ξένους μαλάκες και να χαρακτηρίσουν κράτη που είναι κράτη και όχι μπουρδέλα, ως υποδεέστερα από την αυτοκρατορία που λέγεται Ελλάδα.

Και για όσους δεν με ξέρουν, λίγα λόγια για την προιστορία μου για να μην νομίζεται ότι είμαι εκτός πραγματικότητας.Οι γονείς μου με μεγαλώσαν με έντονη μετριότατη, αμάξι αγόρασα μόνος μου, στα 23 μου ξεκίνησα βιοπορισμό και στην αρχή έκανα 3 τουλάχιστον διαφορετικές δουλειές στο ίδιο αντικείμενο για να επιβιώσω και να συντηρήσω το σπίτι που έφτοιαξα στην Πάτρα. Και ναι η μάνα μου με βοήθαγε σε κάποιο βαθμό (10%) αλλά εκ των υστέρων ( το τονίζω αυτό) βλέπω ότι μπορούσα και χωρίς την έτοιμη βοήθεια της καθώς η ιστορία απέδείξε ότι αυτά τα λεφτά και άλλα δικά μου απλά βρεθήκαν σε αποτιαμιευτικούς λογαρισμούς. Όταν βρήκα την σημερινή δουλειά, και αφού είχα φάει επαγγελματικά σκατά απλά μπόρεσα να επιλέξω το καλύτερο για μένα και προς το παρόν μου έχει βγει και γαμώ. Είχα όμως πολλούς σπάταλους φίλους που ενώ εγώ σκιζόμουν αυτοί έκαναν μεγαλοζωές, υπό τις επεφημίες των γονέων τους, και τώρα ακόμα παλεύουν καθώς οι φραπέδες κάμια μέρα στερεύουν αλλά και η ζωή έχει στενέψει εξαιτίας των παραπάνω αλλά και άλλων συνθηκών. Και ναι είμαι σκληρός αλλά κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την απίστευτη κακομαθημένη γενιά που έχει μάθει να βρίσκει τα πάντα έτοιμα και τσάμπα, με μόνο ένδιαφέρον να είναι MAD cool ή hip.

Σε κάθε περίπτωση για μένα η οικογένεια έχει παίξει άσχημο παιχνίδι σε αυτή τη χώρα και για μια ακόμη φορά μας έχει βοηθήσει να βγάλουμε τα μάτια μας, ενώ πλασάρεται και από τα πολύ θετικά αυτής της χώρας. Ντρικι ντρικι ντρικί και ΗΕΛΛΟ και NEWS FLASH κακομοίρηδες.

GET A LIFE και μαζί με αυτήν έρχεται μπόνους η πραγματική και εμπεριστατομένη άποψη για την ζωή.