Ανέκδοτο - Γάμος

Ένας πατέρας έχει ξεχάσει τα γενέθλια της μικρής κόρης του και τρέχει με αγωνία να προλάβει τα μαγαζιά ανοιχτά για να της αγοράσει κάποιο δώρο. Καταφέρνει και μπαίνει σε ένα μαγαζί και ο υπάλληλος τον υποδέχεται λέγοντάς του:
- "Παρακαλώ, θα μπορούσα να σας βοηθήσω;"
- "Ναι, είναι τα γενέθλια της κόρης μου και ...δεν έχω ιδέα τι δώρο να της κάνω."
- "Χμ, τι θα λέγατε να της αγοράζατε μια κούκλα Barbie; Έχουμε την 'Barbie στην Χαβάη' για 15euro, την 'Barbie Babysitter' για 15euro, την 'Barbie Νοσοκόμα' για 15euro, την 'Barbie Αεροσυνοδό' για επίσης 15euro και την 'Barbie Διαζευγμένη' για 75euro"
- "75euro;;; Γιατί η "Barbie Διαζευγμένη" είναι τόσο ακριβή;"
- "Επειδή, κύριε, η "Barbie Διαζευγμένη" πάει μαζί με το σπίτι του John-John, το αυτοκίνητο του John-John, καθώς και όλα τα χρήματα του John-John..."

Αν και παλιο, είναι όμως εξαιρετικά πετυχημένο όσον αφορά την ιστορία γάμος, και πως ένας εντελώς ηλίθιος θεσμός παραποιήται για προσωπικά ωφέλη ή εκδικητικούς λόγους.

Χήνες! Μόνο χήνες όμως!


1.2 million snow geese February/March 2009 from Mike Hollingshead on Vimeo.

Ανέκδοτο

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΛΕΕΙ:
«Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !»
ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΕΕΙ:
«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΟΣ
ΑΤΟΜΟΥ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ.. ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!»
ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ:
« ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
« !!!
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ :
« ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ !! ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧ*ΔΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ..ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!

Χαστούκια

Μονο αυτά?

Formul1 - 2009

Ξεκινάει επιτέλους

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα...
διεξαχθούν στις 08.00 ώρα Ελλάδας, ενώ η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του πρώτου Grand Prix της σαιζόν θα δοθεί την Κυριακή στις 09.00.

Φέτος στον ΑΝΤ1

Evil

Η ώρα της γής

Τι μαλακίες είναι αυτές ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε??

Και δώσε σπαμ μαιλ, και δώσε και πουλάω μουρη για μια ώρα από τις 24 των 365 τον χρόνο που θα κάνω τι, θα κατεβάσω τον διακοπτη ενώ τις υπόλοιπες 24*365-1 είμαι το απόλυτο ζώο, και δώσε και πουλάει το πράσινο αρα όλη μαζί πάνω στο τρένο της πιπίλας και οκ αν φάει και καμιά φόλα το ηλεκτρικο δικτυο δεν πειράζει, αρκεί που είμασταν παγκοσμίως πρώτη μουρη.

Κυριως όμως συμμετέχουν η ΔΕΗ, η αρχαιολογία που θα σβήσει την ακρόπολη και βέβαια το αρχικαταναλωτικο σε ενέργεια χωρίς μέτρο δημόσιο με ένα air-condition ανά 20τμ γραφείο αντί για εννιαία κλιματιστικά.

Ειστε μαλάκες ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Αντε να βρουμε τι νέα πιπίλα.

Μια μέρα θα κλείσουμε όλοι τους γενικους του νερού, και θα γεμίσει ο Μόρνος. Και μάλιστα θα το κάνω με 45 μέρες ο τόπος να βράζει. Και κάθε άλλη μαλακία χαζομάρα για να κάνει ηθικές χαρουλες οι συνείδηση μας, θα την κάνουμε και παγκόσμια μέρα. Αντε να βάλουμε και παγκόσμια μέρα του πιστου ζευγαριου, να φτοιάξουμε και παγκόσμια μέρα ακύρωσης αιτήσεων διαζυγίων.

Πότε θα βγει και η παγκόσμια μέρα του μαλάκα? γιατι αυτή ειναι πράγματι οικουμενική και παγκόσμια και ισχύει και κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να το παίξουμε κάπως για μια μέρα το χρόνο.

Μητσοτάκης – Οδηγίες προς νέους πολιτικούς

Did You know?

Ιστορική αλήθεια?

 

Σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιούνται σήμερα εορτασμοί για την επέτειο της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Όμως πόσα από εκείνα που μας έχουν διδάξει ως «Ιστορία» είναι αλήθεια;

Το Κρυφό Σχολειό και η ευλογία των όπλων στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στις 25 Μαρτίου, αναφέρονται σε πλήθος βιβλίων ως δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα της Νεώτερης Ιστορίας. Ωστόσο, κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό έγγραφο της εποχής δεν αναφέρει κάποιο παρόμοιο γεγονός, ούτε καν ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στα απομνημονεύματά του.

Μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η εθνική γιορτή της Ελλάδας ήταν η Πρωτοχρονιά, γιατί την 1η Ιανουαρίου 1822 ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα της χώρας και ξεκίνησε η νομική ύπαρξη του ελληνικού κράτους. Η ιστορία με το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και την 25η Μαρτίου ξεκίνησε πολύ αργότερα, στοχεύοντας στην εμφάνιση της ορθόδοξης εκκλησίας ως συνιδρύτρια της νέας Ελλάδας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η εκκλησία αποτελούσε το κυριότερο στήριγμα της οθωμανικής εξουσίας. Η εκκλησία ήταν εκείνη που αφόρισε τον Ρήγα και τους κλέφτες το 1806, τον Σούτσο, τον Υψηλάντη και άλλους το 1821, γιατί αμφισβήτησαν την εξουσία του Σουλτάνου και του Πατριάρχη.

Στην Εγκύκλιο του Μαρτίου 1821, 23 ανώτατοι κληρικοί ισχυρίστηκαν ότι η κυριαρχία των Οθωμανών ήταν θεόπεμπτη και όποιος οργανώνει ανταρσία εναντίον τους κινείται εναντίον τού Θεού, γι΄ αυτό η Εκκλησία τον αφορίζει και τον καταδικάζει σε αιώνια τιμωρία. Ανάμεσα σε αυτούς τους κληρικούς βρισκόταν και ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης Γρηγόριος Ε΄, o οποίος το 1870 εντάχθηκε στους ήρωες και πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης!

Όσο αφορά στο Κρυφό Σχολειό, είναι γνωστό ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν απαγόρευσε την ίδρυση σχολείων ούτε την εκμάθηση ελληνικών. Κατά την Τουρκοκρατία, τα σχολεία ήταν φανερά και λειτουργούσαν σε αρκετές πόλεις. Πολύ γνωστά είναι η Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη, η Ακαδημία των Κυδωνιών, οι Σχολές της Πάτμου, των Ιωαννίνων, του Άθω, της Σμύρνης, της Αθήνας κ.α.

Πηγή

Χαράς το κουράγιο του πάντως του tv χωρίς σύνορα να βγαίνει τέτοια μέρα τέτοια πράγματα.

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ δεν πιστεύω πολλά από τα παραμύθια που μας έχουν ταϊσει σχετικά με την επανάσταση κυρίως γιατί δεν πιστεύω τα παραμύθια με πρωταγωνιστές την Εκκλήσία και τις θρησκείες γενικότερα.

Μινιατουρα Μουσείο

Ενδιαφέρον

Αναδάσωση και ΥΠΕΧΩΔΕ

Όποιος διαβάζει αστεριξ ξέρει τι δείχνει.

Είναι από την κατοικία των θεών, όπου οι ρωμαίοι κάθε βράδυ ξηλώνουν το δάσος και κάθε βράδυ οι γαλάτες πετάνε μαγικές βελανιδιές του δρουίδη που γίνονται κατευθείαν δάσος.

Επιστημονικά πράγματα δηλαδή.

Κουκουλονόμος

image

Σκίτσο

Ειναι πολύ αστειο το θέμα. Θα κάνουμε παράνομα και τα μπουφάν με τις κουκούλες. Και τα ζακετάκια.

Lidl κοροϊδία με βιο διασπώμενες σακούλες

Σήμερα στο Lidl έμαθα ότι οι κανονικές σακούλες έχουν 2 λεπτά και αυτές που ειναι από αυτο το πλαστικο που διασπάτε γρήγορα και οργανικά 15? Όμως από άλλες πηγές εγώ ξέρω ότι κοστίζουν ακριβώς τα ίδια και γιαυτο κανένα Σουπερ Μάρκετ δεν ίδρωσε. Απλά καθυστερούσαν για να τελειώσουν τα απλά αποθέματα.

Δεν γουστάρω την κοροιδία.

Οικονομική ανάλυση στον χαβαλέ

Κυκλοφορεί σε πολλά blogs, δεν ξέρω ποιος είναι ο/η συγγραφέας του...

Σκέψου ότι ζεις σε μια γειτονιά παλαιού τύπου. Από αυτές που βλέπεις στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, ας πούμε -Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο φάση. Έχεις τώρα σ΄αυτή τη γειτονιά ένα μπακάλικο -το αφεντικό του μαγαζιού, κωλόχοντρος αντιπαθέστατος αλλά αναγκαίος επειδή φέρνει τα πάντα, παστέλια, μαντολάτα, απορρυπαντικά, τρόφιμα, τσιγάρα -διαθέτει και τηλέφωνο «δια το κοινόν». Έχει και υπαλλήλους διάφορους ο χοντρός - βάλτους κι αυτούς στην ιστορία. Τι κάνει λοιπόν ο χοντρός;
Αγοράζει κοψοχρονιά και πουλάει σε τσιμπημένες τιμές, κλέβει και στο ζύγι -κονομάει γενικώς. Και όσο κονομάει, τόσο αγοράζει κι όσο αγοράζει, τόσο πουλάει όλο κι ακριβότερα - κονομάει χοντρικώς. Πουλώντας λιανικώς.
Έχει φτιάξει τώρα ο χοντρός ένα κομπόδεμα μεγαλύτερο από τη μπάκα του. Τι να το κάνει; Οι τράπεζες δε δίνουν καλά επιτόκια, με τοκογλυφίες δε θέλει να μπλέκει καθότι επίφοβα πράγματα, για την πάρτη του δε γουστάρει να ξοδέψει επειδή τυγχάνει ολιγαρκής καρμίρης ο χοντρός-σκέφτεται λοιπόν, σπάει την κεφάλα του, τι να το κάνει το μπαγιόκο. «Ρε δεν ανοίγω ακόμα ένα μπακάλικο -να κονομάω από δυο πάντες;» λέει στο τέλος.
Τώρα υπάρχουν δυο μπακάλικα στη γειτονιά, μόνο που οι τιμές δεν πέφτουν (μαλάκας είναι ο χοντρός να τις ρίξει; αφού μόνος του κάνει παιχνίδι), αντιθέτως, λόγω εξόδων της αναπτυσσόμενης επιχείρησης (του χοντρού), οι τιμές ανεβαίνουν. Τι γίνεται μετά;
Τι να γίνει; Μεροκαματιάρηδες οι άνθρωποι της γειτονιάς, δεν διαθέτουν κανένα μηχάνημα να κόβει αβέρτα χρήματα - οπότε δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα εμπορεύματα του χοντρού. Πέφτουν τα έσοδα ανεβαίνουν τα έξοδα - τρελαίνεται ο χοντρός! Τι θ΄απογίνει; Αποφασίζει να ανοίξει μπλοκάκι με βερεσέδια, καλύτερα να του χρωστάνε παρά να σαπίζει το εμπόρευμα στα ράφια. Αναθαρρεύουν λοιπόν οι μεροκαματιάρηδες της γειτονιάς κι αρχίζουν να ψωνίζουν όλο και περισσότερα με βερεσέ - το μπλοκάκι του χοντρού γίνεται κανονικός τηλεφωνικός κατάλογος.
Ξυπνάει, που λες, ένα πρωί ο χοντρός μέσα στον ιδρώτα. «Ρε τι γίνεται εδώ; Έχω καταντήσει να μου χρωστάνε μέχρι και τα καναρίνια το καναβούρι τους - που θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν έκανα καλά να ξανοιχτώ τόσο πολύ -άσε που ψυλλιάζομαι ότι οι μπαταξήδες της γειτονιάς δεν θα έχουν να με ξεχρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα». Τι σκαρφίζεται λοιπόν ο πούστης ο χοντρός; Πάει στον γερο-τσιφούτη της γειτονίας, τον σιχαμερό που δανείζει με τόκους δέκα φορές πάνω από το νόμιμο. «Γερο-Λαδά αδερφέ μου, σώσε με!» παρακαλάει ο χοντρός. «Ξανοίχτηκα με τα βερεσέδια - κάνε κάτι να έρθω στα ίσα μου γιατί οι προμηθευτές πιέζουν κι εγώ μόνο το μπλοκάκι έχω!» Ο τσιφούτης την έχει από καιρό ανθιστεί τη φτιάξη, καθότι παλιά πουτάνα στην οικονομική ανάλυση. Αγοράζει λοιπόν το μπλοκάκι του χοντρού (κοψοχρ ονιά φυσικά) και όλα μέλι-γάλα.
Τώρα, αυτό το μπλοκάκι με τα βερεσέδια πρέπει κάπως να κλείσει - αλλά ο τσιφούτης είναι λεπτοκαμωμένο άτομο, καχεκτικό και φιλάσθενο ας πούμε. Φωνάζει λοιπόν κάτι καλόπαιδα της γειτονιάς, με πτυχία και περγαμηνές από τα καλύτερα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας και τους ξηγιέται. «Φέρτε μου τα φράγκα κι από ότι μαζεύετε, 2% δικά σας». Ξαμολιούνται τα παιδιά, απειλούν, δέρνουν, σπάνε - κάτι μαζεύουν. Φτιάχνει την πρώτη μπάζα ο τσιφούτης αλλά είναι ακόμα παθητικός. Το μπλοκάκι ούτε που αδυνάτισε καθόλου, τετράπαχο παραμένει.
Πάει λοιπόν στα δικαστήρια και τις αστυνομίες. «Βοηθήστε με καλοί μου άνθρωποι, φτωχός είμαι, το κομπόδεμά μου δάνεισα και τώρα δε με πληρώνουν επειδής είμαι γέρος κι ανήμπορος!» Φιλότιμοι οι σταυρωτήδες κάνουνε μια έτσι και ξεσπιτώνουν ένα κάρο κόσμο, αφού οι έρημοι οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν.
Κάθεται τώρα ο τσιφούτης και ξαναμετράει. Τι πήρε; Λίγα λεφτά και μπόλικα χαμόσπιτα. Ούτε καν τα χρήματα που έδωσε στον χοντρό μπακάλη δεν έπιασε, τραβάει τις αραιές τρίχες που του έχουν απομείνει ο τσιφούτης. «Πως την πάτησα με τον κανάγια! Που, ακόμα και σκλάβους να τους πουλήσω όσους είναι εδώ μέσα στο μπλοκάκι - τα λεφτά μου δεν θα τα βγάλω!»
Από την άλλη πλευρά ο μπακάλης έχει πέσει στα μαύρα πανιά. Γιατί όσα του έδωσε ο τσιφούτης δε φτάνουν ούτε για «ζήτω» - έχει ξανοιχτεί πολύ, έχει τιγκάρει τις αποθήκες σε εμπόρευμα, χρωστάει στους προμηθευτές και ο κόσμος δεν περνάει να ψωνίσει ούτε λουμίνια για το καντήλι. Πώς να περάσουν; Αφού δεν τους έχει μείνει ούτε κεραμίδι να βάλουν πάνω από το χάλι τους, να μην τους βλέπουν τα σύννεφα και τους φτύνουν καταιγιστικά, που λέει ο λόγος. Αρχίζει λοιπόν τις απολύσεις ο μπακάλης - την πληρώνουν οι μπακαλόγατοι και το παράρτημα ειδών μπακαλικής, μπας και σωθεί η επιχείρηση.
Έχουμε τώρα έναν τσιφούτη στα πρόθυρα αυτοκτονίας, έναν μπακάλη στα πρόθυρα εμφράγματος και τους μεροκαματιάρηδες δυο-τρία χιλιόμετρα βαθύτερα από τα πρόθυρα, στα υστερόθυρα, Καθαρτηρίου και Κολάσεως γωνία, για την ακρίβεια. «Το νου σας τυριά, θα σας φαν΄οι βλάχοι!» που λέει κι ο φιλόσοφος.
Επειδή όμως τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μια ευυπόληπτη κοινωνία, παρεμβαίνει το κράτος, να βάλει τάξη. Γιατί άνευ τσιφούτη δεν κινείται το χρήμα, άνευ μπακάλη δεν εισάγονται φουά γκρα και άνευ μεροκαματιάρηδων δεν εισπράττονται φόροι για να αγοραστεί το φουά γκρα - με νιώθεις;
Ερώτηση: τι πρέπει να κάνει το κράτος στη συγκεκριμένη περίπτωση; Τι μέτρα πρέπει να πάρει; Απαντήστε και εισπράττετε την βάσην ας πούμε, με ολίγη από μπούτι εισπράττετε και το δίπλωμα οικονομολόγου να το 'χετε, να πορεύεστε στους χαλεπούς καιρούς.
Απαντήσεις που δώθηκαν από τυχάρπαστους φωστήρες της μπακαλικής:
1.Μειώνει τους φόρους το κράτος, οπότε περισσεύουν χρήματα στους φτωχομπινέδες και ξεχρεώνουν το μπακάλη και τον τσιφούτη.
Σχόλιο: Αγαπητό μου παιδί, μάλλον διαβάζεις πολλές ιστορίες του Έκτορος Μαλό και της Μυρτώς Κοντοβά - δεν εξηγείται αλλιώς τόση απλοϊκότης! Και τι είναι ρε το κράτος που θα μειώσει τους φόρους; Σύλλογος προστασίας αναξιοπαθούντων μισθωτών; Πως θα ζήσει το κράτος; Εδώ αυτά που παίρνει και δεν του φτάνουν -εσύ προτείνεις μείωση; Άσε που, αν περισσέψουν λεφτά στους φτωχοί, σιγά μην πάνε να ξεχρεώσουν! Θα αγοράσουν ένα κάρο μαλακίες και θα βρεθούν ακόμα πιο χρεωμένοι -έτσι όπως ακριβώς κάνουν τα τελευταία χρόνια! Ξαναπέρνα το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου αγαπητό μου παιδί.
2.Ξεχρεώνει το κράτος τα χρωστούμενα από την τσέπη του και τα κρατάει λίγα - λίγα από τα μισθά των φτωχώνε.
Σχόλιο: Από τον προηγούμενο αντέγραψες και άλλαξες λίγο το συμπέρασμα για να μη σε πάρουν είδηση; Ρε πανίβλακα, αφού και το κράτος από τον τσιφούτη δανείζεται, πού θα βρει λεφτά να τον ξεχρεώσει; Ξαναπέρνα τον Σεπτέμβρη χωρίς τον κηδεμόνα σου, έτσι κι αλλιώς θα ξανακοπείς λόγω αντιγραφής.
3.Αφήνει το κράτος τον τσιφούτη και τον χοντρό να ψοφήσουν επειδή κάνανε μαλακίες και ανοίγει ένα δικό του μπακάλικο μαζί με μια κρατική τσιφουτερί για να βολευτεί ο κοσμάκης.
Σχόλιο: Κατ' αρχάς η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν ταιριάζει σε επιστήμονα παύλα άνθρωπο. Κατά δεύτερον, αν ψοφήσει το κεφάλαιο ποιος θα χρηματοδοτεί τους βουλευτές να βουλεύονται και τους υπουργούς να υποεργάζονται; Κατά τρίτον, είσαι παλιοκομμούνι και η ιστορία σε έχει καταδικάσει στο πυρ το εξώτερον! Ξαναπέρνα το Σεπτέμβρη που θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος και θα ξαναλειτουργήσουμε τη Μακρόνησο, να δούμε τι θα κάνουμε με σένα.
4.Αγοράζει το κράτος ένα ολοκαίνουργο τεφτέρι, λευκό σαν αθώα περιστερά και το δίνει στον χοντρό. Δίνει κι ένα στον τσιφούτη για να μη γκρινιάζει. Και τους λέει «μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ - γράψτε κατά βούληση, εγγυώμαι εγώ τα λεφτά σας».
Σχόλιο: Να συλληφθεί πάραυτα ο γράψας την παραπάνω τούφα και να του απαγγελθούν επιτόπου κατηγορίες περιύβρισης αρχής, παρακώλυσης συγκοινωνιών, σύστασης συμμορίας καθώς και κατανάλωσης ψυχότροπων ουσιών εν ώρα μαθήματος.
Σύμφωνοι;
Στο ξεκίνημα της παγκόσμιας κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμπασα η ανθρωπότης προσκύνησε τον προφήτη Γκόρντον Μπράουν που είχε την έμπνευση να «δανείσει» χρήματα στις τράπεζες, βάζοντας πόδι στους διοικητικούς τους μηχανισμούς, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση. Αυτό έγινε στην Αγγλία και οι ηγέτες των υπόλοιπων χωρών έσπευσαν να κάνουν το ίδιο.
Σήμερα όλο και περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες μπερδεύονται στο άκουσμα του παραπάνω ονόματος. Η συνήθης αντίδραση είναι του στυλ «Μπράουν; Άι θινκ χι ιζ εν οβερεστιμέιτεντ πλέιερ - ΑΕΚ Αθενς σουντ νοτ ρινιού χις κόντρακτ! Παντελής Μπράουν ιζ φορ δε μπάζα άι τελ γιου». Κοντολογίς, όλο και περισσότεροι θέλουν να ξεχάσουν τη μαλακία του Γκόρντονα του Καφέ. Γιατί;
Διότι το πρόβλημα ήταν το πλεόνασμα παραγωγής που κυκλοφόρησε στην αγορά και η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών να το απορροφήσουν. Πράγμα το οποίο οδήγησε στην κυκλοφορία πλασματικού χρήματος μέσω του υπερδανεισμού. Που με τη σειρά του οδήγησε σε κατάρρευση των αγορών εφόσον το πλασματικό χρήμα δεν μπορεί με τίποτα να γίνει πραγματικό. Όταν έρχεσαι εσύ και λες ότι θα ρίξεις ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, για να διορθώσεις την κατάσταση - είσαι, το λιγότερο, μαστουρωμένος! Για περισσότερες πληροφορίες ξαναδιάβασε την απάντηση νο.4.
Μάλιστα ο δικός μας οικονομικός κεφάλας δεν άντεξε και το έσκασε το παραμύθι σε συνέντευξη τύπου. «Δεν είναι πραγματικά τα κεφάλαια που θα δώσουμε για την στήριξη των τραπεζών, απλώς θα εγγυηθούμε την χρηματοπιστωτική επάρκεια για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη», έτσι ακριβώς όπως στο λέω το είπε ο άνθρωπος! Μα φυσικά και δεν είναι πραγματικά τα κεφάλαια κύριέ Παραλογοσκούφη μου! Εσείς μέχρι χτες δανειζόσασταν από τις τράπεζες εκδίδοντας ομόλογα για να καλύψετε τους προϋπολογισμούς σας (το επιτρεπτό ετήσιο έλλειμμα στην Ε.Ε. είναι 3%, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρόνο τα κράτη-μέλη πρέπει να δανείζονται χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους) - τώρα πως βρεθήκατε να δανείζετε τις τράπεζες; Τσου ρε λάκηδες!
Ξεκαθαρίζω - η λύση που προωθείται από τις κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών για την αντιμετώπιση της κρίσης μοιάζει με συνταγή αλμπάνη γιατρού για την αντιμετώπιση του καρκίνου. «Από πού να πάρω αυτά τα φάρμακα γιατρέ μου;» «Μα δεν χρειάζεται να πάρετε τα φάρμακα αγαπητέ! Αρκεί να φάτε το χαρτί της συνταγής και θα γίνετε σίγουρα καλά!»
Ξεκαθαρίζω - μέχρι να ρεφάρει η αγορά τη χασούρα της, μέχρι δηλαδή να αντιμετωπίσουν τη ζημιά από το πλασματικό χρήμα, θα περάσουν πολλές αναποτελεσματικές νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου ακόμα και μέρα - μεσημέρι. Άρχισαν ήδη να κλείνουν τα παραρτήματά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες, θα ακολουθήσουν εταιρείες ειδών εικόνας-ήχου, κινηματογραφικά στούντιο, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και ειδών ψυχαγωγίας και αναψυχής, τουριστικά καταλύματα. Με λίγα λόγια, η πολυτέλεια θα φάει πρώτη χώμα.
Ξεκαθαρίζω -άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο, προγράμματα ανεργίας θα αποτύχουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και η αγορά θα υπολειτουργεί χειροτερεύοντας συνεχώς την κατάσταση.
Ξεκαθαρίζω - αυτή τη φάση οι γραμματιζούμενοι τη λένε «ύφεση». Και κουβαλάει στασιμοπληθωρισμό (υψηλό πληθωρισμό που δεν πέφτει με τίποτα), συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, μείωση των παραγωγικών διαδικασιών μέχρι τη στιγμή που .
Που;
Δεν θα αναλύσω το μαρξιστικό σενάριο, όπου το σύστημα καταρρέει μέσα στις αντιφάσεις του. Ξέρεις γιατί; Επειδή αυτό είναι το ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ σενάριο. Θα σου πω όμως για την άλλη προοπτική, αυτή που διδάσκονται οι οικονομολόγοι στο μάθημα της οικονομικής θεωρίας - όταν μελετάνε τα νεώτερα οικονομικά μοντέλα.
Για να ξεπεραστεί η ύφεση, έχει αποδειχτεί από την ιστορική εμπειρία ότι θα πρέπει να επέλθει ΚΑΤΑΣΤΡΟ ΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ. Μόνο έτσι θα μειωθεί το αγοραστικό κοινό παράλληλα με τη (σε μεγαλύτερο βαθμό) μείωση της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε αύξηση της αγοραστικής ικανότητας και, ακολούθως, αύξηση των τιμών. Μαγικό, έτσι;
Τι σημαίνει όμως «καταστροφή μέρους των παραγωγικών μηχανισμών»; Παραγωγικοί μηχανισμοί είναι οι εργαζόμενοι και τα μέσα παραγωγής (μηχανήματα, κτίρια κ.λπ.) - να το ξεκαθαρίσω αυτό. Και πως καταστρέφονται; Πανεύκολα! Οι άνθρωποι-εργαζόμενοι σκοτώνονται μαζικά σε πεδία μαχών, τα εργοστάσια βομβαρδίζονται, οι οδικές αρτηρίες μεταφοράς εμπορευμάτων ανατινάζονται, η αεροπορία και το ναυτικό χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή εχθροπραξιών . Χρειάζεται να σου πω κι άλλα για να καταλάβεις ότι η «καταστροφή μέρους των παραγωγικών μηχανισμών» συνεπάγεται πόλεμο; Παγκόσμιο κατά προτίμηση, να μην κάνουμε διπλές και τρίδιπλες δουλειές -να ξεμπερδεύουμε με τη μία.
Ο μπακάλης δεν θα πάει στον πόλεμο γιατί έχει πλατυποδία, ο γερο-τσιφούτης επίσης δεν θα πάει, λόγω ηλικίας. Αλλά θα είναι εδώ όταν εσύ δεν θα γυρίσεις για να συνεχίσουν τις δουλειές τους με καλύτερες συνθήκες και έχοντας σβήσει τις συνέπειες των βλακωδών ενέργειών τους. Ο Καφές Γκόρντον δεν θα πάει στον πόλεμο λόγω στραβισμού, ο Σαρκοζί δεν θα πάει επειδή είναι προστάτης οικογενείας, η Μέρκελ θα το παίξει γυναίκα και δεν θα καταταγεί, ο Αμερικάνος Πρόεδρος δεν θα πάει επίσης - επειδή εκεί η θητεία είναι προαιρετική. Θα μείνουν πίσω να περιμένουν εσένα, να τους διευκολύνεις ψοφώντας σε κάποιον βομβαρδισμένο κωλότοπο...

Νέο προφυλακτικό για γυναίκες

Η Γυναικεία Εταιρία Υγείας πήρε την άδεια από την κυβέρνηση των Η.Π.Α να διοχετεύσει στην αγορά ένα νέο και φθηνό γυναικείο προφυλαχτικό ελπίζοντας να κερδίσει τις γυναίκες αλλά και να αυξήσει την χρησιμοποίηση προφύλαξης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το νέο προφυλαχτικό FC2 είναι φτιαγμένο από πιο μαλακό υλικό χωρίς να κάνει καθόλου θόρυβο κατά την διάρκεια της χρήσης. Η προηγούμενη έκδοση είχε αποτύχει κυρίως στον θόρυβο που έκανε αλλά και στην πιο ακριβή τιμή του.

Οι υπεύθυνοι πιστεύουν πως η εξαιρετικά χαμηλή τιμή του θα παροτρύνει τις γυναίκες να το χρησιμοποιήσουν αλλά και θα βοηθήσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να το διαδώσουν στις χώρες της Αφρικής ώστε να υπάρχει έλεγχος και μείωση των γεννήσεων αλλά και της εξάπλωσης του AIDS.

Το συγκεκριμένο προφυλαχτικό κοστίζει περίπου 2 ευρώ το πακέτο και θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά παραπάνω από 77 χωρών παγκοσμίως.

Πηγή

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας στο Θέατρο Badminton

Ανθρώπινοι πύργοι, λαστιχένια σώματα, νούμερα με ξίφη και σπαθιά, πολύχρωμα κοστούμια, περίτεχνοι φωτισμοί και πρωτότυπη μουσική, συνθέτουν μια μοναδική παράσταση με πρωταγωνιστές τους καλύτερους ακροβάτες του κόσμου.
Μια σφιχτή ομάδα 45 ακροβατών απίστευτης πειθαρχίας, ένας θαυμαστός κόσμος που κλείνει το μάτι στους νόμους της φυσικής, ανταγωνίζεται το χτες και προκαλεί το αύριο, αυτή είναι με λίγες λέξεις η ομάδα του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας.
Πέρα από κάθε φαντασία, πεισματάρικα παιδιά μιας αχανούς και ανεξάντλητης χώρας, που ενώ παίζουν κορώνα-γράμματα τη σωματική τους ακεραιότητα, τελικά κερδίζουν το στοίχημα με την τελειότητα και την αρμονία. Και που φαίνεται να το απολαμβάνουν. Με φυσικότητα, συγχρονισμό και εξωτερική ηρεμία που αγγίζει τα όρια του φανταστικού. Με χαμόγελο και χαρά ζωγραφισμένη στα βελούδινα πρόσωπα. Ας τους απολαύσουμε κι εμείς σε μια παράσταση που μας φέρνει πιο κοντά στο μυστήριο της Ανατολής και στην εκπληκτική τέχνη της ακροβασίας, σε ένα θέαμα που μαγεύει τους μεγάλους και ενθουσιάζει τα μικρά παιδιά.

Πηγή

CIRQUE DU SOLEIL

Διάβαζα αυτό και πειράζει που έχω πορωθεί και θέλω και εγώ να πάω?

Δυστυχώς εδώ CIRQUE DU SOLEIL έχει μονο ένα video στην εισαγωγή. Έχει όμως στο YouTube.

Φαίνεται απίστευτο και τέλειο.

Απάτη του ΑΝΤ1 ή γκάφα της τηλεφωνήτριας;

"Χθες το βράδυ, στις 10/03/09, παρακολουθούσα το τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 «είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο».
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η παρουσιάστρια του παιχνιδιού κυρία Σοφία Αλιμπέρτη μας προέτρεπε, εμάς που παρακολουθούσαμε από το σπίτι, να απαντήσουμε σε μία ερώτηση και να στείλουμε sms που κοστίζει 2,38ευρώ ώστε να μπούμε σε κλήρωση και να κερδίσουμε 1000ευρώ. Έτσι έκανα κι εγώ αφού ήμουν σίγουρη για την απάντηση. Όταν τελείωσε το τηλεπαιχνίδι και επειδή δεν...
είχα δει το όνομα του τηλεθεατή που κληρώθηκε, τηλεφώνησα στον ΑΝΤ1 για να το μάθω. Η κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο όταν την ρώτησα μου απάντησε το εξής ΤΡΑΓΙΚΟ: «Αυτά τα επεισόδια γυρίστηκαν κάνα χρόνο πριν και δεν υπάρχει αντίκρισμα!!!» Μετά το πρώτο σοκ που έπαθα καθώς ένιωσα απίστευτο κορόιδο της έκανα την εξής ερώτηση: «Καλά, κι εμείς τότε γιατί παίζουμε? Γιατί μας προτρέπει η κυρία Αλιμπέρτη να στείλουμε μήνυμα και να πληρώσουμε 2, 38 ευρώ;» Η απάντηση της ήταν «δεν ξέρω, τα παράπονά σας στο 210...». Τηλεφώνησα αμέσως στο νούμερο αυτό και βγήκε ένας τηλεφωνητής ο οποίος με ενημέρωνε ότι πήρα στην ENA PRODUCTIONS και ότι αν ήθελα οτιδήποτε θα έπρεπε να αφήσω μήνυμα και θα επικοινωνούσαν αυτοί μαζί μου. Το τραγικό συνεχίζεται... μόλις πήγα να μιλήσω μετά τον χαρακτηριστικό ήχο ένα δεύτερο μήνυμα με ενημέρωνε ότι η θυρίδα ήταν γεμάτη και δεν μπορούσα να αφήσω κανένα μήνυμα!!!
Είναι τουλάχιστον ντροπή να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να κλέβουν τόσο απροκάλυπτα και να μην τιμωρείται κανένας.
Ελπίζω ότι δεν θα φοβηθείτε τον Κυριακού και ότι θα δημοσιεύσετε το μήνυμα μου. Βεβαίως είναι στη διάθεση σας όλα μου τα προσωπικά στοιχεία ανά πάσα στιγμή".

Πηγή

Εγώ απορώ πραγματικά με το ποιος μαλάκας χρεώνεται 2.5 ευρώ για μια αμυδρή πιθανότητα να κερδίσεις 100. Και λέω αμυδρή γιατι πέρα από το γεγονός ότι θα συμμετέχουν πολύ, υπάρχει και ο καθοριστικός παράγοντας που λέγεται εμπιστοσύνη όσο αφορά την πραγματικότητα των διαφωνισμών.

Κοινωνία – Επιλεκτική Λογική - Μέρος 1

Αφορμή για αυτο το ποστ και πιθανά και κάποια επόμενα όταν προλάβω, είναι κάποις συζητήσεις που πρόσφατα έχω κάνει με διάφορα άτομα, φιλους, φίλους φίλων ή και συγγενικά για διάφορα ζητήματα μεταξύ αυτών κοινωνικά, θρησκευτικά και πολιτικά κυρίως μέσα από το πρίσμα της Ελληνικής πραγματικότητας.

Το πρώτο πράγμα που έχω παρατηρήσει λοιπον είναι η σχέση που έχουμε με την λογική. Ακουω διαφορους να μου λένε σκέφτομαι λογικά, ο τάδε ειναι λογικό παιδί. Σαν απόφοιτος σχολής της λογικής και ανέκαθεν οπαδός της, για τους περισσότερους ούτε καν ξέρουν τι ειναι.

Η λογική σίγουρα δεν χωράει στο κόσμο του υποκειμενικου και σίγουρα δεν δουλεύει κατεπιλογή και όπου μας βολεύει. Δεν γίνεται να υπάρχουν λογικοι άνθρωποι που προσεγγίζουν ζητήματα υπό την σκέψη του σε αυτό το δωμάτιο ισχυει το Α και στο αλλο το Β γιατι το Α ειναι δικό μου.

Οκ δεν θα τσεκάρω την wikipedia για να δω τι λέει για την λογική αλλά για μένα η λογική ειναι μια διαδικασία σκέψης που στηρίζεται σε υπάρχουσες αλήθειες για να στηρίξει μια πρόταση ή για να παράγει άλλες αλήθειες, χτίζοντας έτσι αναγωγικά μια πειραμίδα προτάσεων. Οι συζητήσεις γινονται πάντα με αντικειμενικά επιχειρήματα και δεν σταματάνε όπου μας βολεύει αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ στην εφαρμογή της λογικής. Όποιος το κάνει απλά δεν ειναι λογικός άνθρωπος. απλά χειραγωγεί επιλεκτικά την λογική χρησιμοποιώντας ότι τον βολεύει μονο με μοναδικό σκοπό να στελεχώσει αυτό που εκείνη την στιγμή τον βολεύει. Αν το κάνει καλύτερα από τους άλλους τότε φαίνεται σαν λογικός άνθρωπος μέχρι να έρθει κάποιος και να του πει, επ φιλαράκο για εφάρμοσε το ίδιο και εκεί που δεν σε βολεύει, και κάτι άλλες στοιχειώδης καταστάσεις που σπάνε την επιλεκτικότητα. Δεν μιλάμε για καμια επιστήμη όσο για μια διαδικασία σκέψεις που σκοπό έχει την αλήθεια και όχι την βόλεψη μας. Αν εγώ πάρα 5-6 τουβλα και φτοιάξω μια πολυκατοικία ότι να ειναι, δεν με κάνει μηχανικό.

Αυτο που ειναι πιο γελοιο από όλα, είναι όταν κάποιοι άνθρωποι αντί να πουν βρε έτσι γουστάρω γιατι ελεύθερος άνθρωπος είμαι να κάνω επιλογές λογικά ή μη ή όπως αλλιώς εγώ γουστάρω, πάνε να υποστηρίξουν την επιλογή του με λογική επιχειρηματολογία που στέκει μονο εφόσον χρησιμοποιηθεί επιλεκτική λογική.

Χαρακτηριστικά παραδείγμα είναι η θρησκευόμενοι λίγο ή πολύ άνθρωποι. Πιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικο παράδειγμα ειναι αυτοί που επιλέγουν να ειναι τυπικοι στα θρησκευτικά καθήκοντα που τους βολεύουν μονο, παρουσιάζοντας τα υπόλοιπα με οπλο την επιλεκτική λογική ως πχ αναχρονιστικά ή λάθος ή ότι άλλο να ειναι. Περισσότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα σε κάποιο άλλο ποστ πιθανά με θέμα Κοινωνία – Θρησκεία – Μέρος Ν. Αλλα παραδείγματα ειναι αυτοί που επιλέγουν να εφαρμόζουν επιλεκτικά τους νόμους, ή αυτοί που μόλις αλλάξουν θέση στο αυτοκίνητο θεωρουν ότι οι νόμοι της φυσικής αλλάζουν. Άλλο χαρακτηριστικο παράδειγμα ειναι αυτοί που προσεγγίζουν την αναγωγή της ιστορίας μονο μέχρι το χρονικό σημείο που τους βολεύει.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιλεκτικής λογικής, και νομίζω ότι αυτους τους ανθρώπους θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω ρήτορες της λογικής, κυρίως γιατι χειραγωγουν τις λέξεις και την λογική για να φαίνεται ότι λένε κάτι καλό και εντυπωσιακό όταν στην πραγματικότητα λένε απλά μαλακίες. Και ο λόγος που λένε μαλακίες είναι η ευκολία με την οποία σπάει η ροή της σκέψης τους, μόλις επιστρατευτεί το οπλοστάσιο της συνολικής λογικής. Άσε που θεωρώ και πραγματικά επικίνδυνη την συμπεριφόρα τους, γιατί στον σύγχρονο κόσμο η κριτική ικανότητα έχει χαθεί και η χρήση ευκολων και εφετζίδικων τοποθετήσεων που εχουν και απήχηση που βολεύει αποτελεί για μένα μιας άλλης μορφής πνευματικής σκλαβιάς.

Για να μην παρεξηθώ, λογικό είναι κάποιοι να πχ να μην αντιλαμβάνονται όλες τις παραμέτρους και κακήν κακώς να στοιχειωθετουν επιχειρήματα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι τους. Και εγώ το ίδιο κάνω. αν σκάσει μύτη ο IQ 200 πιθανά να μου ρίξει το ισοπέδωμα της αρκούδας. Όμως σε αντίθεση με τους επιλεκτικους είμαι έτοιμος να διευρύνω ή να επανεξετάσω την προσσέγιση μου, εφόσον ο άλλος μπορεί να με πείσει ή έστω να μου δημιουργήσει κοινά στην ροή της σκέψης μου. Αντιθέτως οι ρήτορες ούτε το συζητάνε και μάλιστα δια μέσω της ρητορικής και με όπλο ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και πολλά σε βγάζουν και μαλάκα, πιθανά υπό το πρόσχημα ότι τους προσβάλεις κιολας. Βέβαια μόλις τους πει ότι για κάτι που κινείται στην σφαίρα των υποκειμενικών πεποιθήσεων. Η συζήτηση χωρίς προσωπικά πάθη θα διευρύνει, θα ενισχύει ή θα ισοπεδώση τις απόψεις μας.

Και επειδή οι άνθρωποι δεν ειμαστα ρομπότ, η σχέση λογικής και συναισθήματος είναι ένα άλλο πανηγύρι το οποίο θα γίνει χώριο ποστ, γιατι κουράστηκε και το χέρι.

Τι γινεται καλέ στην κορέα?

Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί με αντίποινα χωρίς οίκτο, εάν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας εισβάλουν έστω και κατά μία ίντσα στην επικράτειά της. Ο στρατός της Βορείου Κορέας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, όπως υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα του Κορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων.
Οι "απειλές" αυτές, δημοσιεύτηκαν τη στιγμή που οι ΗΠΑ με τη Νότιο Κορέα ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις τη Δευτέρα, στις οποίες συμμετέχουν 26000 Αμερικανοί και 30000 Νοτιοκορεάτες στρατιώτες και το αεροπλανοφόρο USS Jong C Stennis.

 

Πηγή

Εγώ απορώ αν οποιοσδήποτε έχει πάρει χαμπάρι? Εγώ τώρα το πήρα.

Πρωταθλητής

Δεν ασχολούμαι καθόλου με το αντικείμενο, αλλα όπως και να έχει δεν γλυτώνεις να μη ξέρεις τα περί πουλημένου πρωταθλήματος και η φωτογραφία αυτή μου φάνηκε ακριβώς στο ψητό όσον αφορά την άποψη της μιας πλευράς.

World Builder


World Builder from Bruce Branit on Vimeo.

A strange man builds a world using holographic tools for the woman he loves.
This award winning short was created by filmmaker Bruce Branit, widely known as the co-creator of '405'. World Builder was shot in a single day followed by about 2 years of post production. Branit is the owner of Branit VFX based in Kansas City.

Πηγή

Τέλειο.

Εκπληκτικο.

Σχετικά με την Μαριχουάνα

Η προσωπική γνώμη με βάση την παρατήρηση είναι ότι δεν προκαλεί εθισμό αλλά για μένα σίγουρα κάνει κάτι στον εγκέφαλο. Δεν λέω ότι πρέπει να απογορευτεί. Καλύτερα να απογορεύαν το αλκοόλ και τα τσιγάρα, όμως από τα φοιτητικά μου χρόνια τα παιδιά που ξεσκιζόντουσαν στο “μαυρο”, εμφάνιζαν ένα πρόβλημα επικοινωνίας μυαλου και στόματος.

Μιλάγαν αργά, ακόμα και όταν δεν είχαν μόλις καπνίσει. Ειδικά παιδιά από επαρχία που από τα 12 σκιζόντουσαν, παρόλη την εξυπνάδα τους, αισθανόσουν ότι κάτι τσούλαγε καλά στο μυαλό. Βέβαια εγώ δεν μπορώ να πω ότι φταίει το μαυρο καθώς συνήθως άτομα που σκίζονται σε αυτό σκίζονται και στο αλκόολ και ίσως να έχει φταίξει αυτό ειδικά όταν γινόταν χρήση στην ανάπτυξη.

Η προσωπική αντιπάθεια στο θέμα, είναι αυτή η καταστραμένη προοπτική στο να μαζευτούμε για να ντουμανιάσουμε. Καλα ρε φίλε, πραγματικά τίποτα καλύτερο δεν έχεις να κάνεις στην ζωή σου από το να λιώνεις υπό την επίρροια ναρκωτικών ουσιών (δεν λέω παράνομων). Και άντε να το κάνεις μια στο τόσο. Αλλά να κανονίζεις παρέα όπως θα πας για καφέ, συγνώμη αλλά εμένα μου φαίνεται παρακμή. Δεν έχω πρόβλημα με το φυτό, ούτε με την χρήση του, αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο χρήσης του και ειδικά με το κίνητρο πίσω από την χρήση.

Παρεπιπτόντως δεν είμαι σίγουρος αν η μαριχουάνα είναι ίδιο ή κάτι παρεμφερές με το μαύρο. Συνεπώς μπορει να λέω και μαλακίες.

Αιμοδοσία

Ξεκίνησα να δίνω αίμα για όλους τους λάθους λόγους δηλαδή, θητεία. Την χρονιά εκείνη είχα δόσει 3 φορες.

Κάθε φορά έδινα στον εαυαγγελισμό. Δεν λέω προσεκτικοί γενικά, αλλά δεν εχω καταλάβει πιο το νόημα του να ζητάς από κάποιον να δόσει εθελοντικά αίμα και να του βγάζεις το λάδι και όχι γιατί του πήρες αίμα.

Η όλη διαδικασία ειναι ένα 10λεπτό. Βάλε και άλλο ένα μετά να στρώσει το πράγμα πες και κανένα ακόμα μέχρι να σε δει ο γιατρός αντε μάνι μάνι ένα μισάωρο. Όμως έχουν τόσο λίγους γιατρούς και κρεβάτι που θες χαλαρά ένα δίωρο με περίμενε και άντε ξαναπερίμενε. Και οκ όταν ήμουν θητεία άλλο που δεν ήθελα όμως όταν δουλεύεις ποιος θα πάει να χάσει δύο ώρες από την δουλειά του, ή τον ελεύθερο του χρόνο όχι για να δόσει άιμα αλλα για να ταλαιπωρηθεί?

Φυσικά κανείς. Μονο όσοι πρέπει γιατί πρέπει να δόσουν σε κάποιον. Απόλυτα λογικό, δύσκολο όμως να το σκεφτεί το ελληνικό κράτος. Ώχ χρησιμοποιήσα την λέξη σκέφτομαι σε συνδυασμό με το Ελληνικό κράτος. ΣΥΓΝΩΜΗ δεν θα το ξανακάνω.

Τέλος σήμερα έδωσα στο Γεννηματά. Τρελός χαμός από κόσμο. Ήταν μια τυπισσα μέσα στην τρελή χαρά, μια χαρά προσεκτική που έπρεπε να φροντίζει 5 κρεβάτια. Υπήρχε άλλη μια που όμως ήταν τα ζώα μου τα αργά, και φαινόταν και στοκαρία. Τέλος πάντως η μια κυρία έτρεχε και δεν έφτανε και δεν έκανε και τσαπατσουλιές και ευγενικότατη και η άλλη ζζζζζζζζζ και όχι άλλο κάρβουν σκηνικά.

Τα ευσημα μου λοιπον στην μια κυρία, που παρόλο το γαμήσι κρατιόταν στο ύψος των περιστάσεων. Και της αναγνωρίζω ότι ανεχόταν και ένα λαμόγιο όταν η ίδια σκοτωνόταν. Ευτυχώς δεν ειναι όλοι στο δημόσιο μαλάκες. Δυστυχώς για αυτούς βγάζουν την δουλειά 10 ανθρώπων και παίρνουν και τα ίδια.

Και λίγη ιστορία

Πέρα από τα έθιμα της μέρας αυτής, πού από το πρωί μας έχουν "κατακλύσει" τα ΜΜΕ, ευχάριστα καί δεκτά όλα, ίσως κι απαραίτητα στίς μέρες μας, - γιά να μην ...ξεχνιόμαστε δηλαδή, ας θυμηθούμε πώς η σημερινή μέρα είναι κι αρχή της Σαρακοστής, της πιό κατανυκτικής της ορθοδόξου εκκλησίας μας, η οποία ξεκινά από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο.
Ονομάσθηκε έτσι, επειδή έγινε κατά μίμησιν της νηστείας,την οποίαν έκαμε ο Κύριος πρίν αρχίσει...
το έργο Του και η οποία διήρκεσε σαράντα ημέρες. Επίσης ονομάσθηκε Μεγάλη για να ξεχωρίζει από την νηστεία των Χριστουγέννων, η οποία διαρκεί λιγότερες ημέρες και είναι ελαφρότερη.
Έχει θεσπισθεί, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, (318μ.Χ),όπου οι Πατέρες όρισαν: "τεσσαράκοντα ημέρας νηστείας,προσευχής, ιερών ακροάσεων,λατρευτικών συνάξεων, ελεημοσύνης και εξομολογήσεως, ώστε να προετοιμασθούμε όλοι επιμελώς, με καθαρά συνείδησιν να εορτάσομεν τας Αγίας ημέρας των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου."
Η πρώτη ημέρα της Μ. Τεσσαρακοστής λέγεται Καθαρά Δευτέρα,και η πρώτη εβδομάδα Καθαρά Εβδομάδα, επειδή οι πιστοί καθαρίζονται με την νηστείατων τροφών και των αισθήσεων. Ο Μ. Βασίλειος ορίζει την πραγματική νηστεία σαν: "εγκράτεια γλώσσης, θυμού αποχή,επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιάς, ψεύδους και επιορκίας"
Πόσο επίκαιρα, - για "πιστεύοντες καί μη πιστεύοντες" στίς μέρες μας, τα λόγια αυτά του Μ. Βασιλείου…
Καλή Σαρακοστή λοιπόν!

Πηγή

Προσωπικά δεν ειμαι θρήσκιος, αλλα ιστορικά γεγονότα ή την προέλευση ορισμένω πραγμάτων μαρέσει την να την γνωρίζω. Βέβαια στην θρησκευτική ιστορία, δυσκολα ξέρεις τι ακριβώς είναι αλήθεια αλλα αυτό ειναι μια άλλη ιστορία που βαριέμαι να ασχοληθώ.