ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ



Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ουδέτερο σε θρησκευτικά ζητήματα, καθώς είμαι άθρησκος και τις βλέπω όλες σαν ένα καταπιεστικό σύστημα εξουσίας των μαζών.

Καλώς ή κακώς, θα συμφωνήσω ότι το ΙΣΛΑΜ είναι κάτι περισσότερο από μια θρησκεία. Ή αυτό ή είναι τόσο διαφορετικό από την δύση που είναι ασυμβίβαστο με αυτή.

Στην Ελλάδα, δηλαδή στην Αθήνα, είμαστε αρκετά απομονωμένοι από αυτό το φαινόμενο παρόλο που ειδικά στην βόρεια Ελλάδα γίνεται χαμός. Και λέω Ελλάδα δηλαδή Αθήνα, γιατί δυστυχώς οι μισοί Έλληνες είναι στην Αθήνα και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα σε περιοχές όπως οι Θράκη.

Εδώ στο Βέλγιο που έχω έρθει αμέσως οι αίσθηση είναι διαφορετική. Εδώ στο Μέχελεν μου έχουν πει ότι πρέπει να στείλεις το παιδί σου καθολικό σχολείο αν δεν θες να βρεθεί μονάχο του μέσα σε παιδιά μουσουλμάνων. Και δεν είναι το θέμα της διαφορετικότητας όσο ότι με βάση την παραδοχή ότι το ΙΣΛΑΜ είναι περισσότερο από μια θρησκεία, δυστυχώς θα έχεις προβλήματα όπως αυτά που περιγράφονται στα video.

Επιπλέον, πεποίθηση μου είναι ότι οι μουσουλμάνοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην εργασία και σπουδές, όμως πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό οι ίδιοι καταδικάζουν τα παιδιά στην στασιμότητα στο όνομα της διατήρησης του πολιτισμού τους. Και εδώ είναι που για μένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Από όλες τις κατηγορίες μεταναστών που έχω δει, συμπεριλαμβανομένου και των Ελλήνων, οι μουσουλμάνοι είναι δυστυχώς αυτοί με την μικρότερη διάθεση προσαρμογής στην χώρα που τους φιλοξενεί. Συνεπώς όλη η καλή διάθεση αυτής της χώρας να τους δώσει χώρο και ελευθερίες καταχράζεται από ένα σύστημα που σκοπό έχει να επιβληθεί και όχι να προσαρμοστεί. Σε αυτή την περίπτωση η ανοχή είναι και η καταδίκη του εγγενή πολιτισμού. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα και αυτό γίνεται στην Ευρώπη, με διαφορετικές μορφές.

Δεν είμαι κατά των μουσουλμάνων. Είμαι κατά των κωλυμένων οποιασδήποτε μορφής κυρίως θρησκευτικής. Καλώς η κακώς στην Ευρώπη τα κωλύματα των Χριστιανών δεν δημιουργούν τόσα προβλήματα άσε που έχουν μειωθεί και απομονωθεί σοβαρά. Οι μουσουλμάνοι όμως είναι σοβαρά κατά μέσο όρο.

Έχω γείτονα μουσουλμάνο ο οποίος είναι και γαμώ τα παιδιά. Με τέτοια διάθεση είμαι υπερασπιστής των δικαιωμάτων του. Έχω όμως φίλους στις Βρυξέλλες που μου λένε τραγικά πράγματα για το Anderlecht από το οποίο όταν μια φορά πέρασα τρόμαξε το μάτι μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαι κατά των δικαιωμάτων του και του πολιτισμού του γιατί αυτός πρώτος ξεκινά να μην σέβεται τον πολιτισμό που τον φιλοξενεί.

Και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε  αυτοί πολλαπλασιάζονται με τα τσουβάλια όταν οι Δυτικοί μειώνονται σημαντικά. Ότι και συμβαίνει στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι ευαίσθητο και εύκολα μπορείς να πέσεις στην λούμπα ακροδεξιών ιδεολογιών  Πιστεύω ότι κάποιοι ίσως με κατηγορήσουν ήδη για αυτό. Κάπου όμως στην όλη ιστορία υπάρχει και το εγώ ή εκείνος και στην προκειμένη περίπτωση ο πόλεμος έχει μαίνεται έστω και αν είναι ακήρυχτος. Και δεν πιστεύω ότι αυτά γίνονται τυχαία.

26 σχόλια:

  1. Demelene, to βίντεο το σταμάτησα ύστερα από τις 3-4 φορές που εμφανίστηκε το μούτρο της Λεπέν.

    Ως προς την Γαλλία, πιστεύω ότι πολύ μεγαλύτερη απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες είναι οι ακροδεξιοί παρά οι μουσουλμάνοι.

    Να είμαι, όμως, σαφής κι ως προς τους θρησκόληπτους, μουσουλμάνους, χριστιανούς ή οτιδήποτε άλλο. Να πάρουν τους θεϊκούς νόμους τους και να τους βάλους 'κει που δεν πιάνει ήλιος.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως σου είπα δεν συμφωνώ με τα ακροδεξιά σχήματα. Όμως κάπου στην όλη ιστορία δεν θα κάτσουμε να μας γαμήσουν κιόλας!

    Βέβαια με τα σημερινά δημογραφικά η μάχη σαν να είναι λίγο χαμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Demelene, έγραψες αυτό:

    "Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ουδέτερο σε θρησκευτικά ζητήματα, καθώς είμαι άθρησκος και τις βλέπω όλες σαν ένα καταπιεστικό σύστημα εξουσίας των μαζών."

    Μετά από αυτό, νομίζω ότι δε χρειάζεται να εξηγείς το αν συμφωνείς ή όχι με ακροδεξιά σχήματα.

    Αν ,όμως, σε ανησυχούσαν μόνο οι μουσουλμάνοι σκοταδιστές και όχι π.χ. οι χριστιανοί σκοταδιστές, τότε θα υπήρχε πρόβλημα με τις απόψεις σου. Αλλά δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον δεν προκύπτει από τα γραφόμενά σου. Εξ όσων κατάλαβα, απλώς τυχαίνει στην παρούσα χρονική συγκυρία να θεωρείς τους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές μεγαλύτερη απειλή για τις ευρωπαικές κοινωνίες, απ' ότι είναι οι χριστιανοί φονταμενταλιστές. Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κρίνω για το Βέλγιο, καθώς δεν ξέρω παρά ελάχιστα για την βελγική κοινωνία. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, ασύγκριτα περισσότερο απειλούνται οι κοινωνικές μας κατακτήσεις από τα βάναυσα οικονομικά μέτρα και από την σαπίλα της Χρυσής Αυγής, παρά από όποιον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό.

    Γράφεις στο άρθρο:

    "Δεν είμαι κατά των μουσουλμάνων. Είμαι κατά των κωλυμένων οποιασδήποτε μορφής κυρίως θρησκευτικής. Καλώς η κακώς στην Ευρώπη τα κωλύματα των Χριστιανών δεν δημιουργούν τόσα προβλήματα άσε που έχουν μειωθεί και απομονωθεί σοβαρά"

    Έτσι θα απομονώνονται κι οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι όσο ενσωματώνονται σε δημοκρατικές κοινωνίες. Όσοι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν στις δημοκρατικές δομές μας, ας μας κάνουν τη χάρη να πάνε στα τσακίδια πριν χρειαστεί να τους στείλουμε εμείς. Κι απευθύνομαι σε οποιονδήποτε -ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας- δεν ασπάζεται τις αρχές της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Τώρα αυτά με τα δημογραφικά και τα περί "χαμένης μάχης" που λες, δεν τα πολυκατάλαβα. Τους θεωρείς συλλήβδην φονταμενταλιστές τους μουσουλμάνους; Διακρίνεις "σύγκρουση πολιτισμών" στον ορίζοντα; Εγώ αυτά τα θεωρώ υστερίες και σε καμία περίπτωση δε νομίζω ότι φταίει η θρησκεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και δεκαετίες ο αραβικός κόσμος.

    Ελπίζω ότι με την Αραβική Άνοιξη θα ξεκινήσει σιγά σιγά κι ένας σχετικός εκδημοκρατισμός στις αραβικές χώρες, με την προϋπόθεση ότι θα σημειωθεί άνοδος βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου. Αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο και θα χρειαστούν πολύ χρόνο οι χώρες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό "Μετά από αυτό, νομίζω ότι δε χρειάζεται να εξηγείς το αν συμφωνείς ή όχι με ακροδεξιά σχήματα" δεν το καταλαβαίνω. Όπως γνωρίζεις δεν είμαι καλός στις ορολογίες και κρίνω τον κόσμο με βάση την απλή λογική.

    Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με ένα τεράστιο όμως....
    Όσα λες είναι η θεωρία. Και εγώ πιστεύω στο σεβασμό των ανθρώπων.
    Όμως το θέμα είναι ότι έμμεσα ή άμεσα αυτός ο σεβασμός δεν είναι αμφίδρομος.
    Να το πω με ένα παράδειγμα. Ο μέσος Βέλγος δεν είχε πολιτισμικό θέμα με τον Μουσουλμάνο όσο φυσικά του έβγαζε φθηνότερα την δουλειά. Όμως οι μουσουλμάνοι δεν έχουν μείνει σε αυτό.

    Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν και να διαφημίσουν το ΙΣΛΑΜ. Συνεπώς η ανοχή κάπου σταματάει γιατί η πράξη δείχνει ήδη ότι η μάχη χάνεται. Με αυτή την λογική δεν είμαι ποια τόσο δεκτικός σε ουτοπικές πρακτικές όπως αυτές που περιγράφεις. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι καθολικά δεν ενσωματώνονται στις κοινωνίες και αν φαίνεται ότι το κάνουν το κάνουν στους τύπους κρατώντας τα έντονα χαρακτηριστά του Ισλαμικού πολιτισμού.

    Δημογραφικά πολλαπλασιάζονται, και το παραπάνω οδηγεί σιγά σιγά σε περισσότερες απαιτήσεις για τα μέχρι τώρα κρυφά/καταπιεσμένα ισλαμικά χαρακτηριστικά.

    Εμείς σαν χώρα αργήσαμε πολύ να φέρουμε προς τον Νότο μουσουλμάνους. Στην Ευρώπη όμως είναι ήδη μια με δύο γενιές μπροστά και δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται...

    Και επειδή το σύστημα κάνει διακρίσεις, καθώς τους θεωρούσαν φθηνό εργατικό δυναμικό, αυτοί έχουν οδηγηθεί στο ισλαμικό καταφύγιο με όλα τα παρελκόμενα του. Δηλαδή δεν φταίνε μόνο αυτοί.... αλλά δυστυχώς το ισλαμ όπου και να έχει πάει έχει αυτό το χαρακτηριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοούσα ότι εφόσον γράφεις

    "Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ουδέτερο σε θρησκευτικά ζητήματα, καθώς είμαι άθρησκος και τις βλέπω όλες σαν ένα καταπιεστικό σύστημα εξουσίας των μαζών."

    φαίνεται ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ εκφράζεις απόψεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακροδεξιές.

    Τίποτε ουτοπικό δεν ανέφερα. Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων μόνο ουτοπία δεν είναι. Αντιθέτως, είναι ο κανόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε demelene... τι έχεις πάθει;

    Την περιγραφή του βίντεο που ανάρτησες την διάβασες;

    Κάθισα και το είδα, λόγω της συζήτησης που είχαμε, έτσι από περιέργεια.

    Τι να πω... αλλά εντάξει, τι περίμενα; Άμα το έχει ανεβάσει άνθρωπος που γράφει στην περιγραφή:

    Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ !!
    Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο πρόβλημα του Ισλάμ στην Γάλλια κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο --Αγγλία κτλ) ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ , ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ


    Εντάξει, τι να λέμε τώρα... στοιχεία μηδέν το βίντεο, μοντάζ με ασύνδετα γεγονότα, ο ένας καραγκιόζης μετά τον άλλο έβγαινε και πέταγε μαλακίες, γύρω γύρω όλοι και στη μέση η Λεπέν... έλεος, φίλε, ακυρίλα απίστευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μένα είναι εκτός πραγματικότητας αυτή η προσδοκία.
    Όσον αφορά το video, ακόμα και στις κακοπροαίρετες αλήθειες πρέπει να κοιτάζεις αν υπάρχουν κάποιες αλήθειες.
    Και γιαυτό το έβαλα. Όχι γιατί αυτά που λέει είναι ακριβώς σωστά ή με πρεσβεύουν.

    Για αυτό και σχολίασα και δεν έμεινα μόνο με το video.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσουβαλιάζεις όλους τους μουσουλμάνους (με εξαίρεση τον φίλο σου προφανώς) λες και πρόκειται για μια ομοιoγενή ομάδα, όχι μόνο θρησκευτική αλλά και πολιτισμική. Λες κι είναι όλοι άνθρωποι που θέλουν να γυρίσουν στο μεσαίωνα.

    Αγνοείς τα δημογραφικά στοιχεία, τα οποία διαψεύδουν τον όποιο φόβο για ισλαμική εισβολή κι άλλα τέτοια αστεία. Οκ, έχετε 800.000 μουσουλμάνους στο Βέλγιο, συγκινηθήκαμε. Στη Γαλλία, όπου βρίσκονται οι αναλογικά περισσότεροι μουσουλμάνοι, κοντεύουν να φτάσουν το 10%. Ε, και; Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

    Κάθεσαι και υπερασπίζεσαι ένα βίντεο που αποτελεί ύμνο στην μπουρδολογία (ώστε σε 100 χρόνια η Δύση θα είναι όλη μουσουλμανική; τι λε ρε παιδί μου... κι είχα απλώσει ρούχα έξω)

    Αρνείσαι και βαφτίζεις "προσδοκία" το ιστορικά και πανηγυρικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανομοιογενείς θρησκευτικά πληθυσμοί έχουν συνυπάρξει και συνυπάρχουν κατά κανόνα αρμονικά για αιώνες. Τις θρησκευτικές διαφορές τις θυμούνται κάποιοι πονηροί μόνο όταν θέλουν να παίξουν τα πολιτικά κι εξουσιαστικά παιχνιδάκια τους. Πόσα παραδείγματα θες να πάρουμε; Ρωμαϊκή αυτοκρατορία; Ναι, κι εκεί οι διωγμοί των χριστιανών εξαίρεση ήταν. Βυζάντιο; Οθωμανική Αυτοκρατορία; Έλληνες της Μικράς Ασίας; Η.Π.Α.; Τις εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο; (και τελικά όταν οι Εβραίοι κυνηγήθηκαν χειρότερα από κάθε άλλη φορά από τους ναζί, τα κίνητρα των διωκτών τους κάθε άλλο παρά θρησκευτικά ήταν)

    Βαφτίζεις το ψέμα και την μαλακία "κακοπροαίρετη αλήθεια".

    Και μετά μου λες τι είναι "εκτός πραγματικότητας" και τι όχι;

    Δικαίωμα σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις κι ούτε με νοιάζει να σου αλλάξω γνώμη. Και δικαίωμα μου, φυσικά, να σε ταράξω στον αντίλογο.

    Θα το ξαναρωτήσω, όμως, κι ας παρεξηγηθείς: τι έχεις πάθει;

    (τα ξαναλέμε από αύριο αν δε σε έχουν σφάξει οι μουτζαχεντίν στον ύπνο σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν πεις πολύ μεγάλα λόγια, έλα μια βόλτα πρώτα από εδώ και μετά τα λέμε.
    Γιατί οι θεωρίες και ποσοστά για όλη την επικράτεια ωραία ακούγονται. Στα αστικά κέντρα όμως η διαφορά είναι αξιοσημείωτη. Έλα να μιλήσεις με Βέλγους που είναι ιδιαιτέρως συντηριτικοί και δεν λένε γενικώς τίποτα, για να καταλάβεις που έχει φτάσει η κατάσταση για να μιλήσουν. Δεν αναφέρομαι σε βίντεο αλλά σε συνομιλίες με μένα.

    Συνεπώς πριν βγάζεις τα συμπεράσματα σου πρώτα ρώτα τι έχει δει για να γράψει αυτά. Τι είναι πραγματικότητα και τι προσδοκία.

    Δεν τσουβαλιάζω όλους τους μουσουλμάνους προφανώς. Τσουβαλιάζω όλους τους απροσάρμοστους ανεξαρτήτως που όχι μόνο είναι απροσάρμοστοι αλλά προσπαθούν να αλλάξουν και όλο το περίγυρω που τους φιλοξενεί.

    Θα πρέπει να σε ενδιαφέρει λίγο και η παρατήρηση της πραγματικότητας. Δεν λέω ότι οι συνύπαρξη πληθυσμών με διαφορετικούς πληθυσμούς δεν είναι εφικτοί. Αυτό που λέω είναι ότι όταν η μια πλευρά δεν παίζει δίκαια, τότε οι θεωρίες τύπου "όλα καλά και όμορφα" είναι απλά η καταστροφή σου.

    Γιατί στους τύπους Ειρήνη έχουμε πχ με τους Τούρκους αλλά δεν νομίζω ότι αυτά που γίνονται στην θράκη είναι τυχαία. Δεν βλέπω τους εκεί μουσουλμάνους να παίζουν "δίκαια" και στα πλαίσια των προσδοκιών σου. Όχι ότι ξεχνάω και την ευθύνη των Ελλήνων στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Δυστυχώς όποιος ζει στην Ελλάδα ή μάλλον στην Αθήνα-ίσως και στη Θεσσαλονίκη;- δεν μπορεί να διαπιστώσει τί ακριβώς συμβαίνει στη Βορειοκεντρική Ευρώπη.

    Στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει την ακροδεξιά με τους φανατικούς Χριστιανούς,κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Πολλοί έδωσαν συγχωροχάρτι στην ανευθυνότητα και τη βία της Αριστεράς ενώ άλλοι αφέθηκαν στον τρόμο της Χρυσής Αυγής.Βάλε την κρίση,πρόσθεσε την ανεργία και τη φτώχεια,εννοείται πως πρώτοι οι μετανάστες θα δεκτούν επιθέσεις.
    Και γενικά συγχέουμε τη θρησκεία με τον κοινωνικό παραλογισμό. Διότι τίποτα από όσα άσχημα επιβάλλονταν παλιά δεν προέρχονταν από τη θρησκεία αλλά από τους κανόνες της κοινωνίας!Και όπως παλιά τα βάφτιζαν "θρησκευτικά/εκκλησιαστικά" έτσι και τώρα κάνουμε το ίδιο λάθος.
    Εδώ όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πολλοί ακροδεξιοί είναι πρωτίστως άθεοι και ελιτιστές.
    Για το Βέλγιο λίγα γνωρίζω από κάποιες επισκέψεις. Στην Αμβέρσα όμως παρ΄όλο που κινηθήκαμε και σε αραβικές κι αφρικανικές γειτονιές,δεν αισθανθήκαμε ποτέ φόβο. Ή στο Παρίσι. Ήταν όμως έντονη η αίσθηση του γκέτο,κάτι που η γερμανική κυβέρνηση δεν άφησε ποτέ να συμβεί εδώ. Ζούμε σε μια γειτονιά που μέχρι τώρα είναι έντονη η παρουσία της αραβικής και της τουρκικής κοινότητας αλλά ποτέ δεν έκλεισαν οι πόρτες προς τους ντόπιους.
    Πριν δεκαετίες,όπως θυμούνται οι γέροι της γειτονιάς,ήταν μια πανέμορφη ελληνική συνοικία.
    Θα μιλήσω λοιπόν για τη Γερμανία,όπου υπάρχουν Τούρκοι,οι οποίοι παρά τις δεκαετίες διαμονής τους στη χώρα,ποτέ δεν έμαθαν γερμανικά.Δεν τα χρειάζονται αφού κυκλοφορούν μόνο ανάμεσα σε συμπατριώτες τους. Τα αγόρια αφήνονται ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν, και τα κορίτσια βρίσκονται σε γάμους κανονισμένους από τους γονείς πριν τελειώσουν το σχολείο. Υπήρξαν περιπτώσεις που σε γερμανικό έδαφος, οι θείοι ανάγκασαν τα αδέρφια κοπέλας να την σκοτώσουν "για λόγους τιμής".
    Παρόμοιες καταστάσεις επικρατούν και στις αραβικές κοινότητες.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λίγα χρόνια έγινε χαμός γιατί οι Μουσουλμάνοι απαιτούσαν να φύγει ο Χριστός από τις Αίθουσες Διδασκαλίας,πράγμα που έγινε,όταν όμως ζητήθηκε κι από τις μουσουλμάνες δασκάλες να αφαιρέσουν -για χάρη της ουδετερότητας-τη μαντήλα,ζήτησαν από τους χριστιανούς εκπαιδευτικούς να αφαιρέσουν το σταυρουδάκι από το λαιμό. Χαμός σε μια χώρα παραδοσιακά χριστιανική.
      Στο σχολείο,παρατηρήθηκε ρατσισμός εις βάρος όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και εις βάρος όλων των ξένων παιδιών. Σε μια έρευνα που έγινε,διαπιστώθηκε πως το ίδιο γραπτό,που έφερε διαφορετικό όνομα σε κάθε αντίτυπο,έπαιρνε καλύτερο βαθμό αν έφερε γερμανικό ή "σοβαρό" όνομα.Τα μουσουλμανικά,τα ξένα και τα μοδάτα ονόματα πήραν κακό βαθμό.Και αυτοί οι δάσκαλοι,που είναι πραγματικοί ρατσιστές,ευθύνονται για το μέλλον του παιδιού σου διότι αποφασίζουν ποιοί μαθητές δικαιούνται να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο και ποιοί θα σταλούν στις Τεχνικές Σχολές,από όπου δύσκολα θα δοθεί σε ελάχιστους το εισιτήριο για Ανώτατες Σπουδές. (Την εξαίρεση κατάφεραν φυσικά όσοι γονείς είχαν το θάρρος να τα βάλουν με τους εκπαιδευτικούς,παρά τη δική τους αδυναμία έκφρασης στη γερμανική. Και μέχρι σήμερα,αυτό σώζει τα παιδιά τους/μας.Μην εκπλαγείς που οι πλείστοι γονείς προέρχονται από τις χριστιανικές κοινότητες της Ευρώπης:Έλληνες,Ιταλοί,Ρώσσοι,Σέρβοι. :Ρ)
      Άρα με αυτόν τον τρόπο,οι εκπαιδευτικοί άφησαν τους μετανάστες εκτός απολυτηρίου,εκτός πανεπιστημίου,μακρυά από ένα καλύτερο μέλλον. Επιτήδες! Ίσως λόγω της κυβερνητικής νοοτροπίας έναντι στους "γκασταρμπειτερ".Δηλαδή:
      Το γερμανικό κράτος έφτιαξε σε μεγάλο βαθμό διότι θεωρούσε τους μετανάστες "γκασταρμπειτερ-φιλοξενούμνεοι εργάτες". Περίμενε πως σε κάποια φάση θα επέστρεφαν στις χώρες καταγωγής τους.Δεν συνειδητοποίησαν ποτέ πως τα παιδιά των μεταναστών είναι πρωτίστως Γερμανοί. Δεν έγιναν σημαντικές τροποποιήσεις της νομοθεσίας.
      Στις πλείστες δημόσιες θέσεις υπάρχουν Γερμανοί γερμανικής ή άλλης γειτονικής καταγωγής. (Διότι ποιός μετρά για ξένους τους ουγγρικής ή τσέχικης καταγωγής Γερμανούς;)
      Όταν βρεθείς στο Λονδίνο αντιλαμβάνεσαι πόσο πίσω έμεινε η Γερμανία σε θέματα Ένταξης Μεταναστών στην Κοινωνία.
      Επιτέλους,επιβλήθηκε νέος νόμος που διατάζει όπως όσοι κάνουν αίτηση για Γερμανική Υπηκοότητα,είναι υποχρεωμένοι ν' αποδεικνύουν τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.
      Παραδίδονται μαθήματα γερμανικής σε όλα τα κέντρα,υπάρχουν ειδικές τάξεις για γυναίκες.
      Υποσχέθηκε η ίδια η Άντζη,πως θα υπάρξει αλλαγή και στα ποσοστά δημοσιων υπαλλήλων.Μακάρι να γίνει.
      ...
      Ανάμεσα στους γνωστούς μας υπάρχουν αρκετοί μουσουλμάνοι. Όλοι οι άνδρες,πτυχιούχοι και υποτίθεται καθόλου θρήσκοι,προτίμησαν να εισάγουν νύφες από τις πατρίδες τους.Οι συμπατριώτισσες τους,που σπούδασανν εδώ,δεν θεωρούνται αρκετά "σπιτίσιες".Τολμούν να πίνουν ή να καπνίζουν κλπ,όπως και οι ίδιοι. Οι γνωστές μας είναι ως επί τω πλείστω,παντρεμένες με Γερμανούς,και προέρχονται από οικογένειες,που άφησαν τον θρησκευτικό/κοινωνικό φανατισμό εκεί που ανήκει,στη λήθη.
      ...
      Συγγνώμη για το τριπλοσέντονο. :)

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν, εσύ πας γυρεύοντας να το φας το χέσιμο το πατόκορφο.

    Άσε μας ρε παίχτη που πρέπει να έρθω και στο Βέλγιο να μιλήσω με Βέλγους για να έχω και άποψη. Νιώθεις καθόλου τι είναι αυτά που γράφεις; Ξαναδές, μπας και νιώσεις:

    "Έχω όμως φίλους στις Βρυξέλλες που μου λένε τραγικά πράγματα για το Anderlecht από το οποίο όταν μια φορά πέρασα τρόμαξε το μάτι μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαι κατά των δικαιωμάτων του και του πολιτισμού του γιατί αυτός πρώτος ξεκινά να μην σέβεται τον πολιτισμό που τον φιλοξενεί."

    Τι είδες δηλαδή και τρόμαξες; Για πες μας. Για εξήγησε μας τι ακριβώς κάνουν και δεν σέβονται τον "πολιτισμό" που τους "φιλοξενεί". Τους "φιλοξενεί" ε? Όλοι οι μουσουλμάνοι στο Βέλγιο είναι "φιλοξενούμενοι"? Μουσουλμάνοι πολίτες δηλαδή δεν υπάρχουν, είναι απλώς ένα μάτσο ξένοι που κάθονται στο Βέλγιο και απολαμβάνουν την φιλοξενία;

    Εν πάση περιπτώσει, δε μας λες τι είδες, μόνο γενικολογίες κι αυθαίρετα συμπεράσματα έχεις παραθέσει. Για πες μας, γιατί είναι "απροσάρμοστοι" οι μουσουλμάνοι; Τι τους καθιστά απροσάρμοστους; Ούτε αυτό μπήκες στον κόπο να το εξηγήσεις. Εντάξει μωρέ, για να το λες εσύ έτσι θα είναι...

    Ρε, άντε πες ότι πέρασες από γειτονιά μουσουλμάνων και δε σ' άρεσαν οι φάτσες τους, να τελειώνουμε.

    Που μου παριστάνεις ότι έχεις πιάσει και τον παλμό των μουσουλμανικών κοινοτήτων του Βελγίου. Αγγούρια έχεις πιάσει. Γράφεις:

    "Εδώ στο Μέχελεν μου έχουν πει ότι πρέπει να στείλεις το παιδί σου καθολικό σχολείο αν δεν θες να βρεθεί μονάχο του μέσα σε παιδιά μουσουλμάνων. Και δεν είναι το θέμα της διαφορετικότητας όσο ότι με βάση την παραδοχή ότι το ΙΣΛΑΜ είναι περισσότερο από μια θρησκεία, δυστυχώς θα έχεις προβλήματα όπως αυτά που περιγράφονται στα video."

    Ρε πας καλά; Το μόνο σχετικό "πρόβλημα" που αναφέρει το βίντεο είναι ότι καταργήθηκε το χοιρινό από το μενού κάποιων σχολείων (αν είναι αλήθεια). Έλα ρε! Πανικός! Ε, βέβαια, έτσι είναι, πρώτα σου παίρνουν το χοιρινό, μετά από λίγο θα μπουν και στο σπίτι σου να σε γαμήσουν.

    Καλά, εκεί που κατάλαβα ότι έχεις αρχίσει να χάνεις πια την μπάλα ήταν όταν έγραψες:

    "Συνεπώς πριν βγάζεις τα συμπεράσματα σου πρώτα ρώτα τι έχει δει για να γράψει αυτά. Τι είναι πραγματικότητα και τι προσδοκία."

    Όχι κύριε, θα κρίνω από αυτά που γράφεις, όχι από αυτά που υποψιάζομαι ότι μπορείς να έχεις στο κεφάλι σου ή από αυτά που υπονοείς. Άσε που δεν υπονοείς και τίποτα. Έριξες ένα θαψιματάκι συλλήβδην στους μουσουλμάνους και δεν υποστήριξες ούτε κατ' ελάχιστο την άποψή σου.

    Το μόνο "επιχείρημα" που είχες να αντιτάξεις τελικά ήταν: εγώ είμαι εδώ και ξέρω, είμαι εδώ και τα έχω ζήσει (οκ, τέτοια ακριβώς συζήτηση είχα και με μια γριά στη Θεσσαλονική που μου έλεγε πόσο καλή ήταν η Χούντα...). Αυτό που βλέπω είναι ότι είσαι ξεροκέφαλος τελικά και μισαλλόδοξος. Κι όταν δε βρίσκεις τι άλλο να πεις, πετάς αυτό το "εγώ τα έχω ζήσει από κοντά και ξέρω", που ούτε καν επιχείρημα δεν είναι. Αγγούρια ξέρεις.

    Άιντε εξυπνάκια που νομίζεις ότι όλοι οι υπόλοιποι ζούμε σε γυάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να συνοψίσω το κείμενό σου: οι μουσουλμάνοι είναι πολλοί (ψέμα), πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα (επίσης ψέμα), είναι απροσάρμοστοι (δικός σου αυθαίρετος χαρακτηρισμός), ακούς άσχημα πράγματα για αυτούς (δε λες τι), τους είδες και τρόμαξες (δεν εξηγείς γιατί).

    Και το κερασάκι της τούρτας, ένα γελοίο βίντεο με τη Λεπέν κι ένα σωρό άλλους μαλάκες, που δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα κι έχει όλως τυχαίως ανεβεί από κάποιο φασιστόμουτρο που διατείνεται ότι οι Εβραίοι προσπαθούν να καταστρέψουν την Ευρώπη.

    Α, και θυμήθηκες και τη Θράκη μέσα σ' όλα, για την οποία φαίνεται να μην ξέρεις την τύφλα σου. Έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στη Θράκη τους τελευταίους τρεις μήνες; Απ' όσα γράφεις φαίνεται πως δεν έχεις ιδέα. Ούτε για τις μηχανοκίνητες πορείες των Χρυσαυγιτών, ούτε για το ότι παρενοχλούν τους μουσουλμάνους έξω από τζαμιά, ούτε και για όσα έχουν γίνει στην Αθήνα και στον Πειραιά (καπνογόνο μέσα σε αυτοσχέδιο τζαμί κ.ά.), ούτε για τον ξυλοδαρμό του μουσουλμάνου δασκάλου στην Ξάνθη από Χρυσαυγίτες, ούτε για το ότι προσπάθησε η Χ.Α. με ψευδείς ανακοινώσεις να δημιουργήσει ένταση με Τουρκία (ισχυρίστηκαν ότι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο, σκέτο ψέμα).

    Και λέω ότι δεν τα γνωρίζεις αυτά γιατί αν τα γνώριζες θα έπρεπε να σε απασχολούσε περισσότερο η πραγματική απειλή των νεοφασιστών κι όχι τα παραμυθάκια με εισβολές μουσουλμάνων.

    Λοιπόν, και πολύ χρόνο αφιέρωσα σε όλες αυτές τις βλακείες. Αν δε σε ήξερα καλύτερα δε θα έδινα σημασία, θα σε είχα προσπεράσει ως υστερικό στην καλύτερη περίπτωση, ως ακροδεξιό στη χειρότερη.

    Κι επειδή την καραμέλα για "εκτός πραγματικότητας" πολύ τη χρησιμοποιείς τελευταία, τα όσα γράφεις εδώ αλλά και σε άλλα άρθρα δείχνουν ότι αυτός που δεν έχει και πολύ καλή επαφή με την πραγματικότητα είσαι εσύ. Δεν ξέρω αν φταίει έλλειψη ενημέρωσης ή η παραπληροφόρηση (αν κρίνω από το βίντεο, μάλλον το δεύτερο).

    Από πλευράς μου κλείνει εδώ η κουβέντα, δεν πρόκειται να απαντήσω σε άλλο σχόλιο αυτής της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα μπω στην διαδικασία να τσακωθώ δημόσια μαζί σου. Για την ιστορία όμως, πρώτα ρωτάνε και μετά βγάζουν συμπεράσματα.

    thalassamov και εγώ δεν μίλησα για φόβο. Σίγουρα μου έχει φανεί ορισμένες στιγμές πολύ διαφορετικό ένα μέρος σε σημείο να αγριευτώ αλλά νομίζω σαν την κάτω πλευρά της Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας δεν έχω νιώσει.

    Πιστεύω και εγώ ότι οι ντόπιοι κάνουν διακρίσεις στην παιδεία. Δηλαδή δεν είναι μόνο οι γονείς που κρατάνε τα παιδιά πίσω αλλά και ο "αφανής" ρατσισμός της κοινωνίας.

    Το πρόβλημα με την γλώσσα υπάρχει και στο Βέλγιο. Βέβαια το Βέλγιο έχει και την δική του ιδιαιτερότητα με την δι-γλωσία εως τρι-γλωσσία. Πάντως και στο Βέλγιο γίνονται πολλά μαθήματα σχεδόν τσάμπα για την γλώσσα, όμως για κάποιον που έχει δουλέψει όλη μέρα χτίστης πχ είναι δύσκολο το απόγευμα.

    Οι Βέλγοι πάντως έχουν μπει σε μια διαδικασία απομόνωσης της χώρας τους. Κάνουν την μετανάστευση δύσκολη παρόλο που σαν χώρα χρειάζονται εξειδικευμένο δυναμικό αλλά και κόσμο για τεχνικές εργασίες. Αυτό προσπαθούν να το κάνουν απομονώνοντας τις κρατικές τους υπηρεσίες από μη Ολλανδόφωνους αλλά και μην επιτρέποντας εύκολα την εγγραφή στους δήμους τους.

    Στο Μέχελεν που μένω εγώ έχει γειτονιές που βλέπεις μόνο Μαροκινούς. Δεν έχουμε τόσο Τούρκους όσο Μαροκινούς στο Βέλγιο, νομίζω γιατί κάποια φάση ο βασιλιάς του Βελγίου τα είχε κάνει πλακάκια με αυτόν του Μαρόκο. Κάτι τέτοιο χωρίς να θυμάμαι ακριβώς. Το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι μιλάνε Γαλλικά αέρα πατέρα αλλά ζούν στην Φλάνδρα που "μισούνε" τα γαλλικά.

    Στις Βρυξέλλες στις συγκοινωνίες μέσα βλέπεις σχεδόν μόνο μαντήλα στις γυναίκες.Σίγουρα δεν αισθάνεσαι ότι είσαι σε μια μη μουσουλμανική χώρα. Και πάλι όμως όταν πέρασα κάποιες φορές από κάτι γειτονιές, εκεί ένιωσα πολύ περίεργα ειδικά μια Κυριακή. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω χωρίς ανακρίβειες αλλά ένιωθες ότι ήσουν σε άλλη χώρα. Το Μέχελεν μπροστά του ήταν Καρά-Βέλγιο. Έχω δύο Έλληνες φίλους που έχουν δηλώσει προβληματισμό για το σε πιο σχολείο θα πάνε τα παιδιά τους. Και οι δύο από όσο γνωρίζω δεν έχουν ρατσιστικό background. Όμως και οι δύο έχουν ανησυχήσει για το παιδί τους και έχουν αναγκαστεί να μετακομίσουν είτε να το στείλουν αλλού. Στις Βρυξέλλες τα επίπεδα των σχολείων θεωρούνται πολύ χαμηλότερα από την Φλάνδρα. Οι περισσότεροι που έχω μιλήσει ισχυρίζονται ότι αυτό συμβαίνει λόγο της υψηλής συγκέντρωσης μεταναστών στις Βρυξέλλες.

    Κάποιες φορές που έχω τύχει να συζητήσει με Βέλγους πριν ακόμα βρω δουλειά, ήταν εμφανής η διαφοροποίηση που έδειχναν πχ σε μένα από τους μουσουλμανικής καταγωγής. Το μεγαλύτερο τους πρόβλημα ήταν ότι οι μουσουλμάνοι γενικά δεν έχουν διάθεση να αφομοιωθούν ομαλά στην κοινωνία, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα με την συνεχή διάθεση του να διαφέρουν. Βέβαια δεν μου είπε ακριβώς αν και η Βέλγικη κοινωνία έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι μονομερές, αλλά θα κάνω μια πιο σοβαρή συζήτηση με ένα δυο μουσουλμάνους που ξέρω.

    Ερχόμενος από την Αθήνα στην οποία γειτονιές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας τις έχω νιώσει μόνο από τον ΗΣΑΠ και από φίλους που έφυγαν τρέχοντας από την Κυψέλη το Βέλγιο πο Βρυξέλλες μου έκαναν τρομερή εντύπωση. Δεν την περίμενα να σας πω αυτή την εμπειρία της αποξένωσης, όχι από το Βέλγικο στοιχείο όσο από το μουσουλμανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μην το βλέπεις το θέμα από θρησκευτική σκοπιά αλλά ανάλυσε το οικονομικά (follow the money).
    Έχεις κάποιους παίκτες (παπάδες, ιμάμηδες,... ακόμα και αρχηγούς ομάδων, πολιτικών σχηματισμών και συνδικαλιστών, ακόμα και Ρωμά) οι οποίοι έχουν κάποιους υπηκόους οι οποίοι 1. του δίνουν λεφτά μέσω της εκμετάλλευσης τους 2. τους προσφέρουν δύναμη να πιέσουν καταστάσεις κυρίως κοινωνικά και πολιτικά 3. είναι τριπάκι να ελέγχεις κόσμο.
    Αυτοί οι παίκτες θα κάνουν ότι μπορούν να μεγιστοποιήσουν τους υπηκόους τους. για αυτό και δεν θα αφήσουν κανένα να ανέβει πνευματικά σε σημείο που να μπορεί να καταλάβει την εκμετάλλευση και να τους διαολόστειλει.

    it all makes perfect sense, in dollars and in cents.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά. Ίσως και γιαυτό έχει τόσο μεγάλη απήχηση στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.
    Απλά, προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο Χριστιανισμός έχει χάσει αυτή την δύναμη, ή τουλάχιστον την δυναμική ενώ το ΙΣΛΑΜ ακόμα μπορεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μην το ξανά πεις αυτό, Ιταλία, Ισπανία έχεις δει να έχει χάσει δύναμη; Για τον υπόλοιπο κόσμο Αμερική Φιλιππίνες κλπ.... Στις μόνες χώρες που έχει χάσει τη δυναμική του είναι οι Προτεσταντικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως φίλε demelene έχει πλάκα πως τα αναρχοαριστερά φασιστάκια υπερασπίζοντε με τόσο πάθος τους μουσουλμάνους του Αλλάχ ακμπαρ και του σφάξτε τους απίστους..είναι τρομερό αν σκεφτείς ότι ο Μπακούνιν ο Λένιν και ο Μαρξ ήτανε φανατικοί πατριώτες και κατά της νετανάστευσης..πολυπολιτισμικές κοινω΄νιες δεν γίνεται να υπάρξουν τέλος ειδικά με το Ισλαμ τη χειρότερη χούντα παγκοσμίως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν θεωρώ το ισλάμ χούντα. Ο όρος θρησκεία τα λέει όλα και για μένα το κριτήριο παράνοιας είναι το πόσο φτάνουν να φανατιστούν τα μέλη της.

    Επίσης, από κάποιες συζητήσεις που έχω κάνει, το κοράνι δεν λέει πουθενά τις βλακείες με τις οποίες και εμείς σαν καλά θύματα έχουμε συνδέσει το ΙΣΛΑΜ σαν έννοια. Μια τους και μια μας δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αν δεν θεωρείς το Ισλάμ χούντα...να σε στείλω στη Σαουδική Αραβία όπου οι γυναίκες για παράδειγμα δεν μπορούν όύτε να οδηγήσουν αλλά ούτε καν να βγουν από τα σπίτια τους χωρίς τη συνοδεία άντρα?αυτό τι είναι, ελευθερία?

    είναι νορμαλ 60 χρονοι να παντρέυοντε 12χρονα?έτσι δεν έκανε και ο ψευδο-προφήτης Μωάμεθ με την Αίσα 55 χρονών και αυτή 9?μάλλον φίλε μου πρέπει να αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μη κάνεις γενικεύσεις, είναι λογικό σφάλμα. δεν είναι όλο το Ισλάμ ίδιο, όπως δεν είναι και όλος ο Χριστιανισμός ίδιος (βλέπε π.χ. Μορμόνοι και Amish) όπως δεν είναι ίδιος όλος ο Εβραϊσμος (βλέπε ορθόδοξους Εβραίους) όπως δεν είναι όλοι οι αριστεροί ίδιοι όπως και οι δεξιοί όπως και οι γαύροι και τα χανουμάκια.

    Τώρα το τι είναι νορμάλ και τι όχι, δεν μπορείς να το κρίνεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν σου τις πρακτικές της εποχής και της περιοχής. π.χ. είναι "νορμάλ" σήμερα για ένα Χουτου να σφάζει μια έγκυο Τουτσι, όπως ήταν "νορμάλ" για ένα Ρωμαίο τους μονομάχους να σφάζονται, όπως ήταν τιμή για ένα Αζντέκο να του κόψουν την καρδιά γιατί κέρδισε κλπ κλπ κλπ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. GIASOU RE ....MAGA ...EPANASTATI ANTIFA.DEN ME NIAZI POU I EVROPI THA ISLAMOPIITHI AFTO INE SIGOURO THA THELA OMOS NA VLEPA TA SALIA SOU APO TO GLIPSIMO MOUSOULMANIKON PATOUSON POU THA KANIS MIPOS KE SOSIS TI ZOOULA SOU MIA KE TOUS TAHAM ANTIFA STI PRAGMATIKOTITA KOTES LIRATES POU PERNOUN TO MEROS TON DINATON TAHAM ANTIKIMENIKA FEROMENI ANTIFA POS LEME KRIFES PINASMENES KE FOVISMENES ADERFES ALA ME PERISIO ...THRASOS .O LAOS TO LEI ...TOU KOLOU TA ENIAMERA.GIAAASOU RE ...EPANASTATI ,KARAGIOZO .K A A A K O M I R A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. AFTOS ..I ..KAKOMIRA O ANTIFA POU ME MOUSOULMANIKA HRIMATA VGAZOUN KATHE VDOMADA KE NEA AFISA KE GEMIZOUN OLOUS TOUS DROMOUS ,...TOSO ..MAZIKI ORGANOSI, I KNE TIS EPOHIS,NOMIZI OTI I MOUSOULMANI THA ....SEVASTOUN TOUS ...PRODOTES EFIALTES MIAS HORAS POU ..DOULEPSAN GIA AFTOUS.AM DE.TO TI PALOUKOMA EHIS NA FAS DEN PERIGRAFETE KE OHI APO TA ...PALOUKIA POU ..ONIREVESE ALA APO KORMOUS DENTRON .SIGOURA DEN THA TO HARIS .THA SE PALOUKONOUN KE THA SE FTINOUN MIA KE TO PRODOTI TON KANAKEVOUN MEHRI NA KANOUN TI DOULIA TOUS META MOLIS GINI I ..DOULIA DEN TON THELOUN GIATI MPORI NA GINI PRODOTIS GIA AFTOUS IPER ALON .OPOTE ANTIFO MOU TSAAAAMPA TO PEZIS .KAKOMIROULA FRIKALEA DISTIHISMENI ...KAKIAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Salam. Saya adalah warga negara Indonesia. Saya beragama Islam. Saya sering mendengar, bahwa saudara-saudara muslim saya di Eropa dan Amerika selalu menjadi golongan marginal. Tidak mendapatkan hak penuh sebagai warga negara. Sering kebijakan-kebijakan pemerintah mempersulit gerak masyarakat muslim. Padahal mereka meramaikan kampanye demokrasi. Apakah mereka berdusta? Jika Anda ragu dengan Islam, bisa Anda buktikan bahwa masyarakat Islam adalah penegak demokrasi terbaik sepanjang sejarah dunia. Bacalah sejarah tentang Madinah Charter. Lalu perjuangan demokrasi di tanah air saya Indonesia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαιρετισμούς. Είμαι πολίτης της Ινδονησίας. Είμαι Μουσουλμάνος. Συχνά ακούω, ότι μουσουλμάνους αδελφούς μου στην Ευρώπη και την Αμερική ήταν πάντα μια περιθωριακή ομάδα. Δεν έχει πάρει πλήρη δικαιώματα ως πολίτες. Συχνά, οι κυβερνητικές πολιτικές περιπλέκουν κίνηση μουσουλμανική κοινότητα. Αν και ζωντανέψει εκστρατεία της δημοκρατίας. Είναι αυτοί που βρίσκονται; Αν δεν είστε σίγουροι για το Ισλάμ, μπορείτε να αποδείξετε ότι η Ισλαμική κοινότητα είναι ο καλύτερος εφαρμοστής στην ιστορία της παγκόσμιας δημοκρατίας. Διαβάστε την ιστορία του Χάρτη Medina. Στη συνέχεια, ο αγώνας για τη δημοκρατία στην πατρίδα μου, την Ινδονησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Berlin is the perfect setting to show off all the new gameplay and features we've added in this expansion," said Weismann prior to the game's launch. "Our design team has done a fantastic job of building on the work we started with Shadowrun Returns.
    Fifa 15 coins PS3

    Fifa 15 coins XBOX

    ΑπάντησηΔιαγραφή