Dilbert

Πηγή

Isn’t everything connected to everything else by the internet?

Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

Κάθε χρόνο συμβαίνει μια πολύ μεγάλη, τρομερά καταστροφική πυρκαϊά στην Ελλάδα και πολλές άλλες, μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους. Ολεθρος περιβαλλοντικός με μακροπρόθεσμες συνέπειες για το κλίμα και την ατμόσφαιρα, για τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και απώλεια ανθρώπινων ζωών πέρα από την υλική καταστροφή καλλιεργειών, οικισμών, κτλ. Βαρύ το τίμημα που πληρώνουμε εμείς και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα παιδιά μας σε χρηματικό κόστος αλλά και ποιότητα ζωής. Συνεχής και χειροπιαστή υποβάθμιση της χώρας. Πώς αντιμετωπίζουμε ως πολιτεία και ως κοινωνία αυτήν τη με μαθηματική ακρίβεια επαναλαμβανόμενη επίθεση; Με ενοικιαζόμενα αεροπλανάκια, ζητιανεύοντας δύο αεροπλάνα από τη μια χώρα και ένα ελικόπτερο από την άλλη, με εποχιακούς δασοπυροσβέστες, με πυροσβεστική υπηρεσία με μειωμένα μέσα και πόρους. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η προστασία της χώρας από αυτήν την επαναλαμβανόμενη μάστιγα δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Ετσι απλά.
Στην Ολλανδία ο ωκεανός δεν φουσκώνει κάθε χρόνο για να υπερβεί τα φράγματα και να πλημμυρίσει τις χαμηλές περιοχές της χώρας. Και εκεί εξαρτάται από τους αέρηδες και τις φουσκοθαλασσιές. Οι Ολλανδοί όμως επειδή είναι μια κοινωνία που έμαθε να αντιμετωπίζει με νεωτερικό τρόπο τη φύση, έχει δημιουργήσει τεράστιες υποδομές, φράγματα τα οποία ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα με βάση ασφαλείς προγνώσεις στις έκτακτες περιπτώσεις, συγκρατώντας τα κύματα και τη στάθμη του νερού, προστατεύοντας τις παρόχθιες πόλεις τους. Τεράστια έργα, μεγάλου κόστους και υψηλής τεχνογνωσίας. Είναι η πολιτική τους προτεραιότητα. Αυτήν θεωρούν τη σημαντικότερη άμυνα της χώρας τους και σε αυτήν ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος των αμυντικών δαπανών τους.
Πόσα χρήματα ξοδεύουμε εμείς για τη στρατιωτική άμυνα της δικής μας χώρας; Ως γνωστόν διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς σε συγκριτικά ποσοστά επί των οικονομικών δυνατοτήτων μας διεθνώς. Τι ποσοστό επί των αμυντικών δαπανών αφορά την προστασία από τις πυρκαϊές; Πόσα αεροπλάνα διαθέτει ο στόλος της πολεμικής αεροπορίας και πόσα της Πυροσβεστικής; Ποιο είναι το αντίστοιχο κόστος; Υπάρχουν ραντάρ, εξίσου υψηλής τεχνολογίας με τα αμυντικά που ανιχνεύουν οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο, τα οποία να ανιχνεύουν οποιαδήποτε εστία θερμότητας στα δάση, πάνω από όλο το έδαφος της χώρας και να σημαίνουν πάραυτα συναγερμό; Οποιαδήποτε σύγκριση του αμυντικού μηχανισμού με τον μηχανισμό πρόληψης πυρκαϊών και δασοπυρόσβεσης θα μας σοκάρει. Τότε, γιατί ξοδεύουμε χρήματα εκεί όπου εικάζουμε ότι θα προέλθει κίνδυνος, και όχι εκεί όπου ο κίνδυνος είναι ορατός και καταστροφικός κάθε χρόνο; Γιατί η δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση να μην είναι μέρος του αμυντικού συστήματος της χώρας; Και γιατί να ξοδεύουμε για ένα αμυντικό σύστημα το οποίο δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές απειλές;
Οι καταστροφικές πυρκαϊές λοιπόν δεν οφείλονται στη φύση, ούτε στην τύχη. Αυτή η φύση, αυτό το κλίμα και αυτοί οι άνεμοι μάς έλαχαν. Το ζήτημα είναι πώς εμείς, με τα τεράστια μέσα που διαθέτει η σύγχρονη τεχνογνωσία και τεχνολογία συμβιώνουμε μαζί τους. Αν δεν τα καταφέρνουμε, τότε η αποτυχία ανήκει στην οργανωμένη κοινωνία και στις προτεραιότητές της. Είναι δηλαδή εξ ολοκλήρου πολιτική ευθύνη. Ευθύνη κυβερνητική, γιατί η κυβέρνηση χαράσσει πολιτική και ορίζει προτεραιότητες. Και ευθύνη της αντιπολίτευσης στον βαθμό που δεν θέτει με σαφήνεια και οξύτητα αυτό το ζήτημα ώστε να μη δεσμευτεί για τις επόμενες πυρκαϊές της δικής της κυβερνητικής θητείας. Μόνο γενικότητες ακούσαμε από όλους τους αντιπολιτευομένους.
Υπάρχουν διάχυτες ευθύνες; Βεβαίως. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ολιγωρία της να καθαρίσει τις περιοχές της ευθύνης της από τις εύφλεκτες ύλες, και να επιβάλει στους δημότες να το κάνουν. Και αν δεν συμμορφώνονται, να φροντίζει στέλνοντάς τους τον λογαριασμό με την Εφορία. Το νομικό καθεστώς που επιτρέπει αποχαρακτηρισμούς και νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, ενθαρρύνοντας τους ενδιαφερομένους να χαίρονται στην αναμπουμπούλα, σπέρνοντας γκαζάκια στις προς αποχαρακτηρισμό περιοχές. Οι ασυνείδητοι οδηγοί που ενώ οι καπνοί σκιάζουν τον ήλιο συνεχίζουν να εκτοξεύουν τα αναμμένα τσιγάρα στα παρόχθια ξερόχορτα. Ολοι αυτοί που έχτισαν, όπως έχτισαν, στις δασώδεις περιοχές δεν πρέπει να αναλάβουν ένα μέρος της ευθύνης και του κόστους για τα περιαστικά δάση που είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε κινδύνους;
Είναι βεβαίως ένα ολόκληρο πλέγμα συμπεριφορών που οφείλει να αλλάξει. Αλλά ας μην χανόμαστε στο γενικό, ώστε να καταλήγουμε στο παραλυτικό «φταίει η κοινωνία». Το ζήτημα είναι να θεωρηθούν οι πυρκαϊές ζήτημα υψίστης εθνικής ασφάλειας, μόνιμη και σταθερή απειλή, και η αντιμετώπισή τους να γίνει με την αναβάθμιση της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στο τέταρτο όπλο των ενόπλων δυνάμεων, δίπλα στον στρατό, στο ναυτικό και στην αεροπορία, και βεβαίως με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δυνητική αλλά με πραγματική και ετησίως πραγματοποιούμενη απειλή. Ξοδεύουμε που ξοδεύουμε για αμυντικές δαπάνες, ας είναι για κάτι χρήσιμο. Διαφορετικά, μετά την Πάρνηθα και την Πεντέλη, του χρόνου με τον Υμηττό στις φλόγες! Πάλι θα καταριόμαστε τους αέρηδες και την κακή μας μοίρα, όχι όμως την αβουλία μας.
Ο κ. Αντώνης Λιάκος είναι καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή

Νομίζω τα έντονα και τονισμένα τα λένε όλα

CSI – Visual Basic – Killer IP Address Tracker

I'll create a GUI Interface using Visual Basic see if I can track an IP address.

Τι λένε οι μαλάκες ρε. Ποιος τα έγραψε αυτά.

Το κορυφαίο είναι και το video που δειχνει την προσπάθεια αυτή.

Tracking down killer.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανέκδοτα

Ο Γιώργος 84 ετών και η Μαίρη 79, είναι κατενθουσιασμένοι με την απόφασή τους να παντρευτούν!!!
Περπατάνε χαρούμενοι στο δρόμο και κάνουν τα σχέδια για το γάμο τους.
Καθώς βαδίζουν, συναντάνε ένα φαρμακείο και μπαίνουν μέσα.
- "Είστε ο ιδιοκτήτης?" ρωτάει ο Γιώργος
- "Μάλιστα", λέει ο φαρμακοποιός.
- "Έχετε φάρμακα για την καρδιά;"
- "Φυσικά", απαντάει ο φαρμακοποιός.
- "Φάρμακα για το κυκλοφοριακό;"
- "Φυσικά, κύριε"..
- "Φάρμακα για τους ρευματισμούς"..
- "Βεβαίως"..
- "Και Βιάγκρα; Έχετε;"
- "Μα και βέβαια έχουμε."
- "Φάρμακα για τη μνήμη;"
- "Οτιδήποτε σχετικό κυκλοφορεί υπάρχει, κύριε;"
- "Βιταμίνες; Υπνωτικά;"
- "Ναι, βέβαια, έχουμε!"
Και ο Γιώργος:
- "Τέλεια! Θα θέλαμε να προτείνουμε το κατάστημά σας για τη λίστα δώρων στο γάμο μας!"

 

Ένας πλούσιος κι ένας φτωχός έχουν την ίδια μέρα επέτειο γάμου. Συναντιούνται λοιπόν τυχαία στην Ερμού την ώρα που ψώνιζαν δώρα για τις γυναίκες τους.
"Τι της πήρες φέτος για δώρο?" ρωτάει ο φτωχός τον πλούσιο.
Απαντά ο πλούσιος: "Μια Μερσεντές κι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι". "Καλά, γιατί της πήρες δύο δώρα?" ρωτάει ο φτωχός. "Γιατί αν δεν της αρέσει το δαχτυλίδι, θα το γυρίσει πίσω ευτυχισμένη οδηγώντας την καινούργια Μερσεντές". "Α, κατάλαβα" απαντά ο φτωχός.
"Εσύ τι της πήρες?", ρωτάει ο πλούσιος. "Ένα ζευγάρι παντόφλες, κι ένα δονητή" απαντά ο φτωχός. "Καλά, γιατί της πήρες 2 δώρα?" ρωτάει ο πλούσιος. "Γιατί αν δεν της αρέσουν οι παντόφλες, να παει να γ@#$*+^%" απαντά ο φτωχός...

Η έκθεση ενός 15χρονου

Η έκθεση ενός 15χρονου Βρετανού για τις μιντιακές συνήθειες της γενιάς του αρκούσε για να αναστατώσει τον κόσμο των μεγάλων. Τι έγραψε, λοιπόν, και ποιο είναι το επιμύθιο; Όταν ο 15χρονος Matthew Robson έμαθε ότι ήταν ένα από τα 6 σχολιαρόπαιδα που επελέγησαν να κάνουν πρακτική εκπαίδευση στα κεντρικά της τράπεζας Morgan Stanley, σίγουρα δεν φανταζόταν τη συνέχεια. Λίγες μέρες αργότερα του ζητήθηκε να γράψει μία έκθεση για το πώς αυτός και οι φίλοι του καταναλώνουν τα ΜΜΕ.

Το τρισέλιδο κείμενό του θεωρήθηκε τόσο φρέσκο, ευθύ, ανεπιτήδευτο και ξεχωριστό, ώστε οι εργοδότες του αποφάσισαν να το δημοσιεύσουν. Και όπως αποδείχθηκε, έπραξαν σωστά γιατί το feedback που έλαβαν ήταν απρόσμενα μεγάλο και η έρευνα γρήγορα εξελίχθηκε σε αντικείμενο συζήτησης σε blogs, παραδοσιακά μέσα και επιχειρηματική κοινότητα.
Αδιαφορώντας για τα τηλεοπτικά σποτ
Τι κι αν η ανάλυσή του για την τηλεόραση βασίζεται σε μερικά αυθαίρετα συμπεράσματα; Αυτό που μετράει είναι ότι προκύπτουν αξιοσημείωτα ευρήματα σχετικά με τις προτιμήσεις των συνομηλίκων του. Για παράδειγμα, ο λονδρέζος teenager υποστηρίζει ότι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου δεν αποτελεί «προνόμιο» μόνο των ενηλίκων: «Είναι λιγότεροι πια αυτοί που παρακολουθούν καθημερινά συγκεκριμένα προγράμματα και αυτό γιατί δυσκολεύονται να ξεκλέψουν λίγο χρόνο», αναφέρει και ακολούθως εστιάζει στον κόσμο των διαφημίσεων.
Αυτό που διαπιστώνει είναι ότι τα τηλεοπτικά σποτ αφήνουν παγερά αδιάφορη τη νεολαία, εξ ου και η συνήθεια των νεαρών τηλεθεατών «να κάνουν ζάπινγκ ή να καταπιάνονται με κάτι άλλο όταν κάνουν την εμφάνισή τους οι διαφημίσεις». Γιατί ισχυρίζεται, λοιπόν, ότι πολλοί αποφασίζουν να μην εγγραφούν σε υπηρεσίες high definition επειδή «οι διαφημίσεις προβάλλονται σε standard definition, άρα δεν διακρίνουν τη διαφορά»; Άβυσσος η ψυχή του πιτσιρικά...
Είδος προς εξαφάνιση οι νεαροί αναγνώστες;
«Δεν γνωρίζω κάποιον έφηβο που να διαβάζει τακτικά εφημερίδες», μας ενημερώνει ο Robson και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι δεν έχουν τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο, συνεπώς δεν βρίσκουν το λόγο γιατί να διαβάζουν ατελείωτες σελίδες ύλης όταν μπορούν να ενημερωθούν περιληπτικά στο internet και την τηλεόραση». Διευκρινίζει πάντως ότι δεν είναι μόνο ζήτημα χρόνου αλλά και κόστους, μιας και «οι νέοι δεν έχουν μάθει να πληρώνουν για μια εφημερίδα».
Γι’ αυτό, λοιπόν, επιλέγουν τα δωρεάν έντυπα και τις (φθηνότερες) tabloids - η The Sun αποτελεί τρανό παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, μιας και από τότε που μειώθηκε η τιμή της έχει δει πολλούς γνωστούς του να τη διαβάζουν.
Power to the listeners!
Περιστασιακοί ακροατές είναι σύμφωνα με το 15χρονο επίδοξο αναλυτή οι περισσότεροι συνομήλικοί του, ενώ ο κυριότερος λόγος που συντονίζονται στα ερτζιανά είναι για να ακούσουν μουσική. Πάντως, όπως επισημαίνει, προτιμούν πια τους online ραδιοφωνικούς σταθμούς καθότι «τους προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους playlist και μάλιστα χωρίς την παρεμβολή διαφημίσεων».
Συχνάζοντας σε online στέκια
«Κάθε νεαρός έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο», εκτιμά, προτού καταθέσει την άποψή του για τις συνήθειες των συνομηλίκων του σε ό,τι αφορά τα sites κοινωνικής δικτύωσης. Με παιδική αφέλεια και έντονα επηρεασμένος από το μικρόκοσμό του, τονίζει ότι «σχεδόν κάθε χρήστης είναι εγγεγραμμένος στο Facebook και μάλιστα το επισκέπτεται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα». Δεν έχει, ωστόσο, ανάλογα θετική άποψη για το Twitter. Διότι (μπορεί οι περισσότεροι να έχουν κάνει register, όμως) είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με αυτό γιατί πολύ απλά το καθημερινό «τιτίβισμα» και δη μέσω κινητού τηλεφώνου κοστίζει. Και, συν τοις άλλοις, ποιος ο λόγος να πληρώνουν όταν, όπως παραδέχεται στωικά, «ουδείς παρακολουθεί το προφίλ μας» -χρήσιμο μάθημα για τα brands που συχνά πυκνά σπεύδουν, προτού καν καταλήξουν για τη χρησιμότητά της, να «αγκαλιάσουν» μία μόδα απλώς επειδή αυτό κάνουν ανταγωνιστές τους.
Τι άλλο αποκαλύπτουν οι, κατά Robson, «Δέκα Εντολές» για τις συνήθειες των νέων στο διαδίκτυο; Ότι δεν επιδίδονται σε online αγορές απλούστατα γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που διαθέτουν πιστωτική κάρτα, ότι συχνάζουν στο YouTube και ότι για τις αναζητήσεις τους χρησιμοποιούν κυρίως το Google επειδή είναι «ένα brand γνωστό και εύκολο στη χρήση».
Αυτά που θέλει ο πελάτης
Αναφερόμενος στην online διαφήμιση, o 15χρονος Matthew αποφαίνεται ότι «οι νέοι θεωρούν τα pop ups και τα banner ads ιδιαίτερα εκνευριστικά και ανούσια» και υποστηρίζει ότι «ουδέποτε τους δίνουν πραγματικά σημασία». Αντιθέτως, θεωρεί ότι «υποστηρίζουν και ενίοτε απολαμβάνουν το viral marketing για το πολλές φορές ενδιαφέρον και χιουμοριστικό περιεχόμενό του».
Όσο για την υπαίθρια διαφήμιση, δηλώνει αποστομωτικά ότι «την αγνοούμε γιατί εκτιθέμεθα σε αυτήν από τότε που πρωτοβγήκαμε έξω και επιπροσθέτως, συνήθως, δεν απευθύνεται σε εμάς». Πάντως, παραδέχεται ότι υπάρχουν και καμπάνιες, όπως αυτή για το παιχνίδι Grand Theft Auto IV, οι οποίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους χάρη στη διαφορετικότητά τους.

Δεσμώτες των κινητών τηλεφώνων
«Το 99% των νεαρών διαθέτει κινητό τηλέφωνο», είναι η τραβηγμένη διαπίστωσή του, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα Sony Ericsson τα κορυφαία τηλέφωνα - έστω και άθελά του, λοιπόν, μετατράπηκε σε τυπικό παράδειγμα brand ambassador.
Θίγοντας και πάλι το ζήτημα του περιορισμένου budget, ο Robson επισημαίνει ότι το μέσο παιδί της ηλικίας του δεν έχει την οικονομική δυνατότητα -ω, τι δυστυχία- για βιντεοκλήσεις και mms παρά μόνο για απλές κλήσεις και sms. Επίσης, όπως ισχυρίζεται, ελάχιστα ασχολείται πια με το (ακριβό) χόμπι των ringtones και σπανίως «σερφάρει» μέσω κινητού. Τουναντίον, χρησιμοποιεί συχνά το Bluetooth, κάτι που αποτελεί ενδιαφέρουσα είδηση για τους εκπροσώπους της υπαίθριας διαφήμισης.
Τα παιδία παίζει
«Όχι, δεν καταπιάνονται με παιχνιδομηχανές μόνο τα αγόρια», δηλώνει με βεβαιότητα και εξηγεί ότι το λανσάρισμα του Wii δημιούργησε μια νέα «φουρνιά» παικτών από κορίτσια και ακόμα νεότερες ηλικίες. Θεωρεί ότι η δυνατότητα που παρέχουν πολλές κονσόλες για σύνδεση στο διαδίκτυο καθιστά εφικτό το voice chat. Κάτι που «έχει αντίκτυπο στη χρήση του κινητού τηλεφώνου, μιας και έτσι μπορούν να μιλήσουν δωρεάν». Τέλος, αναφέρει ότι οι νέοι προτιμούν να «κατεβάσουν» παρά να αγοράσουν παιχνίδια για τον υπολογιστή τους.
Από μικροί στην... παρανομία
«Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», συνεπώς, με δεδομένη την ευρεία εξάπλωση της πειρατείας στη μουσική βιομηχανία, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το συμπέρασμα του Robson ότι 8 στους 10 έφηβοι κατεβάζουν παράνομα μουσική. Τόσο γιατί έτσι μεγάλωσαν, όσο και επειδή θεωρούν τις νόμιμες πηγές downloading σχετικά ακριβές για την τσέπη τους. Είναι δε τόσο μεγάλη η απροθυμία τους να πληρώσουν για μουσική, ώστε, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν αγοράσει cd.
Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να τις «κατεβάζουν», πράττουν και με κινηματογραφικές ταινίες, αν και, όπως επεξηγεί, η βόλτα στο σινεμά εμπεριέχει πολλά περισσότερα από την παρακολούθηση μιας ταινίας - η δικαίωση των multiplex ως ολοκληρωμένων χώρων ψυχαγωγίας. «Είναι εμπειρία», λέει ο μικρός και συμπληρώνει ότι μαζί με τις συναυλίες, το σινεμά είναι ένα από τα ελάχιστα θεάματα, για τα οποία, αυτός και οι συνομήλικοί του είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν...
Με το βλέμμα στο μέλλον
Ένα εύλογο ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί αποδείχτηκε τελικά τόσο, μα τόσο δημοφιλής αυτή η έκθεση. Μήπως οι αδίστακτοι ρυθμοί της καθημερινότητας και η πίεση της δουλειάς μας εμποδίζουν να δούμε την πραγματικότητα και να αντιληφθούμε αυτά που ένας νεαρός μαθητής βλέπει τόσο ξεκάθαρα και θεωρεί αυτονόητα; Ή ήταν, λόγου χάρη, πράγματι τόσο ρηξικέλευθο το συμπέρασμα ότι οι νέοι καταναλώνουν όλο και περισσότερα μίντια μα είναι απρόθυμοι να πληρώσουν γι’ αυτά;
Την απάντηση οφείλει να την αναζητήσει ξεχωριστά ο καθένας μας μέσα του. Και ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος που προέκυψε από την έρευνα του νεαρού Λονδρέζου. Όχι τα ευρήματά του, αλλά η παραδοχή ότι πρέπει να ξαναδούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Να χαλαρώσουμε λίγο και να θέσουμε και πάλι το μυαλό μας σε εγρήγορση. Να κάνουμε μία νέα, ειλικρινή αρχή. Να ξαναβρούμε τη χαμένη μας παιδικότητα και την αγνότητα πρότερων εποχών, όπως τότε που καθόμασταν στο θρανίο δίπλα στον... Θυμάστε πώς τον έλεγαν, έτσι;

Πηγή

Σε αυτο με τα spot δεν συμφωνώ και το ξέρουν και οι διαφημιστικές. Εγώ θεωρώ ότι δουλεύουν στο υποσυνείδητο. Βέβαια αν δεν τα παρακολουθείς είναι ένα θέμα. Το αισθάνομαι καθώς εγώ δεν βλέπω τηλεόραση και πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου κοινώνικα αγράμματο.

Για τις εφημεριδές, όχι δεν το ξέραμε? Εδώ δεν ξέρουν οι περισσότεροι να μιλάνε. Έβλεπα χθες Champions League στην NET και δεν μπορούσε ούτε ένας να μιλήσει. Και από πάνω μου έφεραν και ένα προπονητή που δεν θυμάμαι το όνομα που τόσα χρόνια στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει αξιωθεί να μιλάει. Ελεος και ας ξέρει πχ τον κώλο του.

Ραδιοφωνο? Είναι δυσκολο να το βάλεις στον υπολογιστή

Κινητά τηλέφωνα? Αυτο και αν δεν το ξέραμε. Μαθηματα σε αυτό έδωσε η Ελλάδα που το 98 δεν άφησε παιδί για παιδί χωρίς κινητό. Οι μεν γονείς μη και δεν βρουν 5 λεπτά το παιδί τους, το δε παιδί σιγά μην πει όχι σε gadjet. Όσον αφορά τις κλήσεις με φωνή, ας ρωτήσουν μεγάλες εταιρίες κινητών που κόντεψαν να χρεωκοπήσουν καθώς το δίκτυο 3G ήταν πανάκριβο να στηθεί και απλά δεν απέκτησε ποτέ την αποδοχή που θα θέλαν.

Σχετικά με την παρανομία ας μην σχολιάσω γιατι θα πρέπει και εγώ να κάνω μεγάλες δόσεις αυτοκριτικής. Έχω να πω όμως ότι αυτοι οι μίτσοι υπεύθυνοι marketing των εταιριών καλό είναι να καταλάβουν την ανάγκη του να μην θέλω ρε αδερφέ το κουτάκι, το περιτύλιγμα αλλά 10 αρχεία να τα βάλω και στο στικάκι μου να τα ακούω στο αυτοκίνητο. Εννοείται ότι το θέλω και εξωφρενικά πιο φθηνά καθώς mp3= download ακόμα και νόμιμα. Το ίδιο και για τις ταινίες. Δεν πάνε να δουν αν έρχομαι με το DVD και την δυσχρηστία του? Μου θέλαν και blu-ray.

Για το ευλογο ερώτημα στο τέλος, έχω να μπω ΕΛΑ ΝΤΕ? Σε ποιο πλανήτη ζούνε οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο 15χρονος έπρεπε να τα πει. Η ολοφάνερη κατάμουτρα αλήθεια δεν μας κάνει? Πρέπει να έχει και την αγνότητα, αν υπάρχει σε ένα 15χρονο. Ας γράψει και ένας 12χρονος μια έκθεση όσο αφορά την χαμένη αγνότητα των 15 να το κάνουμε άλλο ένα τεράστιο θέμα.

Killer Bean 2

Από τα φοιτητικά χρόνια και λίγο μετά το Μάτριξ

Who are you?

Just a bean getting some sleep

Τελικά έχει βγει και ταινία με τίτλο Killer Bean forever.

Χαλαρά παρακολούθηση.

Ανέκδοτα

Πάει ένας σε ένα καφενείο και ζητάει να του πάρουν παραγγελία. Ερχεται ο σερβιτόρος:
- Θέλω έναν καφέ, αλλά να μην είναι ούτε πολύ πικρός, ούτε πολύ γλυκός, τσακ στη μέση. Θέλω το φλιτζάνι να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό, τσακ στη μέση. Θέλω ένα κουλούρι που να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό, τσακ στη μέση. Το κουλούρι να μην έχει ούτε πολύ, ούτε λίγο σουσάμι, τσακ στη μέση.
- Εντάξει.
Περνάει μισή ώρα, μία ώρα, δύο ώρες...
- Τι θα γίνει με την παραγγελία μου, ρωτάει ο πελάτης.
- Φίλε, δε σε έχω γραμμένο ούτε πολύ δεξιά, ούτε πολύ αριστερά. Τσακ στη μέση!

 

Σκάει ένα άλογο σε ένα μπαρ. Κοιτάζει δεξιά, βλέπει τρεις σκαντζόχοιρους. Κοιτάζει αριστερά, βλέπει ένα παγόνι παρέα με μία καμηλοπάρδαλη. Κοιτάζει πίσω, βλέπει 4 σκύλους.
Πλησιάζει το μπάρμαν, ζητάει τιμοκατάλογο και μόλις ρίχνει μία ματιά του κάνει: "Με τέτοιες τιμές, πώς περιμένεις να πατήσει άνθρωπος εδώ μέσα;"

 

Ήταν κάποτε ένας γιατρός που έλεγε ότι τα ήξερε όλα.
Αν σου έβρισκε την ασθένεια τον πλήρωνες 500 ευρώ, αν δεν την έβρισκε σου τα έδινε αυτός.
Ενας τύπος το έμαθε και σκέφτηκε ότι ήταν ένας εύκολος τρόπος να κερδίσει λεφτά. Πάει στο ιατρείο:
- Καλημέρα, γιατρέ.
- Καλημέρα σας. Τί πρόβλημα έχετε;
- Να, δεν έχω καθόλου γεύση. Δεν καταλαβαίνω τί στο καλό τρώω.
- Κάτι θα κάνουμε, λέει ο γιατρός. Νοσοκόμα φέρε το φάρμακο 13.
Δίνει η νοσοκόμα στον τύπο ένα κουταλάκι από το φάρμακο 13.
- Γιαξ, κάνει ο άνδρας. Τί μου έδωσες εδώ; Σκατά;
- Επ, του λέει ο γιατρός. Με δουλεύεις; Φέρε 500 ευρώ.
Πληρώνει ο τύπος και φεύγει.
Την άλλη μέρα επιστρέφει αποφασισμένος να πάρει τα λεφτά του πίσω.
- Καλημέρα γιατρέ. Εχω ένα πρόβλημα, δεν θυμάμαι τίποτε...
- Πώς σε λένε;
- Δεν θυμάμαι.
- Πόσων χρονών είσαι;
- Δεν θυμάμαι.
- Α, η πάθηση σας φαίνεται σοβαρή. Νοσοκόμα φέρε το φάρμακο 13.
- Τί πάλι σκατά θα μου δώσεις;
- Επ, του λέει ο γιατρός. Με δουλεύεις; Φέρε 500 ευρώ.
Πληρώνει πάλι ο τύπος και φεύγει.
Νευριασμένος επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα.
- Γιατρέ, έχω ένα πρόβλημα. Δεν έχω όρεξη για να γαμ**ω!
Τον βάζει ο γιατρός σε ένα δωμάτιο, του δείχνει τσόντες, περιοδικά, τίποτε...
- Δύσκολη περίπτωση, λέει ο γιατρός, αλλά κάτι θα κάνουμε. Νοσοκόμα! Φέρε το φάρμακο 13!
- Θα σε γαμ**ω εσένα, την νοσοκόμα σου, και το φάρμακο 13!!!!

Με αφορή μια ακόμα καταστροφή

Η μετατροπή των δασών της Αττικής σε... τσιμέντο δεν πραγματοποιήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Διαβάστε το χρονικό της καταστροφής των δασών της Αττικής εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, ένας μαραθώνιος διαδοχικών πυρκαγιών έχει κατορθώσει να καταστρέψει συνολικά πάνω από 300.000 στρέμματα δάσους, τα οποία στη συνέχεια επίδοξοι «οικοδόμοι» φροντίζουν να «αξιοποιήσουν» με τον πιο κερδοφόρο τρόπο.
1981 - Κοκκιναράς Κηφισιάς
Το 1981 τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε το δάσος Κοκκιναρά Κηφισιάς. Από τη φωτιά έγιναν στάχτη περισσότερα από 6.000 στρέμματα πρασίνου. Κάηκε ολοσχερώς η βόρεια πλευρά της Πεντέλης και στη συνέχεια οι φλόγες ανέβηκαν και έγλειψαν μεγάλη έκταση του βουνού, μετατρέποντας την περιοχή σε κρανίου τόπο. Το μέτωπο πέρασε το Μαρούσι και έφτασε μέχρι το κτήμα Συγγρού. Τελικά η φωτιά σταμάτησε λίγο έξω από την Κηφισιά. Τα δημοσιεύματα της εποχής κάνουν λόγο για ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο που κάλυψε την Κηφισιά και το Μαρούσι και κατευθυνόταν προς Αθήνα. Την ημέρα εκείνη έπνεαν δυνατοί άνεμοι και ορισμένοι αυτόπτες έλεγαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από στύλο της ΔΕΗ και εξαπλώθηκε εξαιτίας των ανέμων. Η πυρκαγιά μαινόταν ολόκληρη τη μέρα και η Αττική είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς συνεχώς άναβαν καινούργιες εστίες δημιουργώντας πύρινους κλοιούς στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με τον τότε απολογισμό, περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν, δύο πέθαναν από καρδιακή προσβολή και τα περισσότερα από 3.000 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκηνώσεις της περιοχής και στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης κινδύνευσαν. Από υλικής πλευράς, δεκάδες σπίτια κάηκαν. Και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ή αν ξεκίνησαν από τυχαίο περιστατικό.
1982 - Διόνυσος

Ενα χρόνο μετά, και μετά τις απόπειρες αναδάσωσης της περιοχής, το καταστροφικό έργο συνεχίστηκε. Επίκεντρο αυτή τη φορά ήταν ο Διόνυσος. Από εκεί ξεκίνησαν οι φωτιές που γρήγορα επεκτάθηκαν και στην Πεντέλη, την Εκάλη, το Πικέρμι, τον Γέρακα και τον Μαραθώνα. Εκτιμάται ότι στις πυρκαγιές αυτές καταστράφηκαν συνολικά περισσότερα από 25.000 στρέμματα πρασίνου! Στον Γέρακα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και βρέθηκαν καμένοι όταν έσβησαν και οι τελευταίες φλόγες. Και πάλι δεν μάθαμε πώς ξεκίνησαν οι φωτιές. Διότι κανείς από τον κρατικό μηχανισμό δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για εμπρησμό ή αν η πυρκαγιά ξεκίνησε κατά λάθος...
1986 - Βαρυμπόμπη
Περισσότερα από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στη Βαρυμπόμπη. Την ίδια χρονιά μεγάλη πυρκαγιά έπληξε και το Πεντελικό. Σε μία από τις φωτιές κινδύνεψαν το Μοναστήρι της Πεντέλης, ορισμένα σπίτια της περιοχής και το Αστεροσκοπείο. Οι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής καταστρέφονται με τρόπο μεθοδικό και συνοπτικό. Για έναν περίεργο λόγο, μοιάζουμε όλοι να έχουμε τη βεβαιότητα ότι το πράσινο δεν θα μας λείψει ποτέ. Μικρή υποσημείωση: αρκετές από τις εκτάσεις που κάηκαν στην Αττική στις μεγάλες πυρκαγιές των περασμένων χρόνων έχουν ήδη χτιστεί...
1992 - Αυλώνας
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο του Αυλώνα. Οι φλόγες θέριεψαν από τα σκουπίδια και τον άνεμο, και εξαπλώθηκαν με ταχύτητα-αστραπή στην περιοχή. Φωτιές κατακαίνε και τη Μαλακάσα, τα Κιούρκα, περιοχές κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα, το Καπανδρίτι, το Γραμματικό, τον Κάλαμο, και τον Ωρωπό. Υπολογίζεται ότι τη χρονιά αυτή έγιναν στάχτη περισσότερα από 55.000 στρέμματα. Στις φλόγες παραδόθηκαν ακόμα δεκάδες σπίτια και πολλά ζώα.

1993 - Αγιος Στέφανος

Ενα στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα. Η φωτιά ξεκίνησε από τον Αγιο Στέφανο, αλλά πολύ γρήγορα λαμπάδιασαν ακόμα το Σούνιο, ο Μαραθώνας, η Σταμάτα, ο Διόνυσος, η Μάνδρα Αττικής και η Παλλήνη. Το 1993 όμως ήταν χρονιά πλούσια σε πυρκαγιές. Λίγους μήνες μετά τις πρώτες φωτιές, η Αττική είχε να αντιμετωπίσει και δεύτερο γύρο καταστροφής. Πυρκαγιές κατέκαψαν την παλαιά Πεντέλη, το Ντράφι και την Παλλήνη. Το 1993 υπολογίζεται ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 11.000 στρέμματα.

1995 - Πεντέλη

Από τις πλέον καταστροφικές φωτιές που κατέκαψαν την Αττική ήταν αυτές του Ιουλίου του 1995. Οι φλόγες ξεκίνησαν από χωράφι κοντά στον Αγιο Πέτρο, το οποίο ήταν πολύ κοντά σε γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Και φυσικά την ημέρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, στην περιοχή έπνεαν εντονότατοι άνεμοι. Πικέρμι, Παλλήνη, Ντράφι, Ανθούσα και Πεντέλη παραδόθηκαν σχεδόν αμέσως στις φλόγες. Ολοσχερώς κάηκε το δάσος της Ραπεντώσας από τον Αγιο Πέτρο ώς το Γερμανικό Νεκροταφείο. Επί τρεις ολόκληρες ημέρες η Πεντέλη καιγόταν. Το μόνο που έμεινε όταν οι φλόγες κατέφαγαν τα πάντα στο πέρασμά τους ήταν στάχτες, αποκαΐδια και απόγνωση. Συντηρητικοί απολογισμοί έκαναν τότε λόγο για περισσότερα από 150 σπίτια καμένα, ενώ έγιναν στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους. Η πύρινη καταστροφή έφτασε στο Ντράφι, την Καλλιτεχνούπολη και τον Νέο Βουτζά. Την ίδια περίοδο κάηκαν και 9.000 στρέμματα στον Ωρωπό. Καταστροφικές πυρκαγιές ξέσπασαν και στο Σχηματάρι και τα Βίλια.

1998 - Πεντέλη πάλι

Οσες προσπάθειες αναδάσωσης έγιναν μετά τις πυρκαγιές του 1995 στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές... κατακάηκαν λίγα χρόνια αργότερα. Καινούργιες φωτιές, με πολλά μέτωπα, που ξεκίνησαν από τον Νέο Βουτζά και από την Ανθούσα συνέχισαν να καίνε τα παλιά καμένα και ό,τι είχε ξεκινήσει δειλά να φυτρώνει. Και πάλι οι δυνατοί άνεμοι έκαναν τις φωτιές ιδιαίτερα δυνατές και ολοκληρωτικά καταστροφικές. Αυτή τη φορά οι καταστροφές δεν αφορούσαν σπίτια, αλλά εκτάσεις πυκνού πευκοδάσους. Οσες περιοχές δηλαδή την είχαν «γλιτώσει» το 1995. Τον Αύγουστο του 1995, η δυτική Πεντέλη είχε κατακαεί για ακόμα μια φορά. Συνολικά υπολογίζεται ότι έγιναν στάχτη περί τα 75.000 στρέμματα.

2000 - και πάλι Πεντέλη

Ιδιαίτερη προτίμηση φαίνεται πως έχουν οι πυρκαγιές στην πολύπαθη Πεντέλη, αφού για μια ολόκληρη νύχτα του Αυγούστου κατακάηκε ό,τι είχε ξεμείνει από τις προηγούμενες φωτιές. Η πυρκαγιά αυτή τη φορά τέθηκε υπό έλεγχο σχετικά γρήγορα, αλλά είχε προλάβει να καταστρέψει όλα όσα ο μηχανισμός της φυσικής αναδάσωσης δημιουργούσε την περασμένη διετία. Εκτός από τη χαμηλή βλάστηση που κατακάηκε, έγιναν στάχτη και αρκετά υπεραιωνόβια πεύκα που είχαν ξεφύγει από την καταστροφική λαίλαπα των προηγούμενων πυρκαγιών.

2005 - Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Ν. Βουτζάς

Οι πρώτες φλόγες ξεκίνησαν από τη Ραφήνα, αλλά γρήγορα άρχισαν να εμφανίζονται παράλληλα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η Αγ. Τριάδα και η Αγ. Κυριακή τυλίχτηκαν σχεδόν αμέσως στις φλόγες, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν στον πύρινο εφιάλτη ο Νέος Βουτζάς και η Καλλιτεχνούπολη. Στον Ν. Βουτζά η πυρκαγιά απείλησε σπίτια και η Καλλιτεχνούπολη χρειάστηκε να εκκενωθεί. Ακόμα εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και αναφέρθηκαν προβλήματα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή των πολιτών, που ίσως άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι το πράσινο δεν θα υπάρχει αέναα, και ύστερα από συγκεκριμένες μαρτυρίες, έγινε σαφής λόγος για έργο εμπρηστών. Οι καμένες εκτάσεις, εκτάσεις που ξεπερνούν τα 10.000 στρέμματα, κηρύχθηκαν άμεσα αναδασωτέες και επικηρύχθηκαν οι δράστες.

2007 - Πάρνηθα

Από τις φλόγες πυρκαγιών καταστρέφονται ολοσχερώς περισσότερα από 50.000 στρέμματα στην Πάρνηθα, ενώ κατακάηκε μεγάλο μέρος του Εθνικού Δρυμού. Από τα καμένα στρέμματα, περίπου τα μισά ήταν παρθένο ελατόδασος. Την ίδια χρονιά ξανακαίγεται και η Πεντέλη. Περισσότερα από 10.000 στρέμματα έγιναν και πάλι στάχτη οριστικοποιώντας πια τη δυσοίωνη βεβαιότητα ότι η περιοχή πολύ δύσκολα να ανακάμψει και πάλι. Ειδικά για την Πάρνηθα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η WWF, έκαναν λόγο για ολοκληρωτική απανθράκωση της βλάστησης, ενώ τονίστηκαν τόσο οι άμεσες όσο και οι έμμεσες απώλειες και στην πανίδα και στη χλωρίδα της περιοχής.

Πηγή

Για να θυμόμαστε και τι βρισκόταν πριν στις περισσότερες από αυτές τις γειτονιές που απειλήθηκαν ή κάηκαν σπίτια. Δεν καταλαβαινω γιατι ένας άνθρωπος που αγοράζει σπίτι σε οικόπεδο παράγωγο μιας πυρκαγιάς ή εμπρησμού που έκαψε πιθανά σπίτια άλλων, δεν θα βρεθεί στην ίδια απειλοί όταν αυτοί που κερδοσκόπησαν μαζί του, θέλουν να κερδοσκοπήσουν με νέους. Ευκολα πολύ ξεχνάμε στην Ελλάδα και ευκολα πολύ κοιτάζουμε μονο με το ΕΓΩ μας.

Εγώ θα το πω και ας γίνω κακός. Δεν στεναχωριέμαι καθόλου για όσων τα σπίτια καιγονται σε τέτοιες περιοχές και φυσικά εφόσον το σπίτι τους έχει υπάρξει αποτέλεσμα οικοπεδοφαγίας. Φυσικά με λειπεί απίστευτα που άνθρωποι ντόπιοι αν υπάρχει αυτός ο όρος, που έχουν οι οικογένειες τους χρόνια σπίτια εκει ή πολλές φορές και στάνες κάθε χρόνο αναγκάζονται να ζουν τον εφιάλτη αυτον ή και να χάνουν περιουσίες μήπως και κάτι κακομοίρηδες μαλάκες Αθηναίοι ή wann be Αθηναίοι θέλουν και την αστικότητα της Αθήνας αλλά και το πρασινάκι τους να ζούνε καλα. Είναι δυο ασυμβιναστα πράγματα αυτά.

Και για να μην ξεχνάμε, εκει στην Πεντέλη στο δρόμο που ανεβαίνει από Μελλίσια για τον περιφεριακο του βουνού έχει κάτι ταβέρνες. Αυτές οι ταβέρνες πριν από την πυρκαγιά του 95 ήταν χώριες από τον κεντρικο μέρος την Πεντέλης σε αντίθεση με πολλά χρόνια τώρα που ουασιατικά δεν υπάρχει κενό. Είναι δηλαδή ένα εννιαίο χτισμένο μέρος. Και θα μου πουν εμένα τα παλικαράκια της Πεντέλης οτι τα σπιτάκια που αγόρασαν εκει ήταν νομιμα και φυσικά δεν ήταν χτίσμενα όχι με το άιμα αλλά με τις στάχτες της Αττικής.

Οταν αγοράζω κάτι από ένα κλεφτή, συγνώμη αλλά δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το να το κλέβω εγώ. Μπορεί να μην προκαλώ ο ίδιος το εγκλημα αλλά σιγουρα οι πράξεις μου στηρίζουν και ενισχύουν την δράση του εγκληματία. Τι και αν έχω και 5-6 δάκρυα στα μάτια μου, όταν αγοράζω το εμφανώς κλεμένο ή παράνομο. Μια χαρά κλεπταποδόχος είμαι. Και το χειρότερο? Καλά θα πάθω αν μια μέρα με κλέψουν για να πουλήσουν τα δικά μου σε άλλους που κλείνουν τα μάτια στο ολοφάνερο. Βέβαια αυτοι που το καταδικάζουν, οι σωστοί (λέμε τώρα) αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τι φταίνε?

Ετσι λοιπον τι κλεπταποδόχος τι χτίζω σε οικόπεδα από καμένα δάση. Τόσο ευκολα τρώω την στάχτη του νόμιμου τίτλου ιδιοκτησίας? Λες και δεν ξέρουμε πως πάει το θέμα σε μια χώρα χωρίς κατεγεγραμένο τον τοπο. Χωρίς δηλαδή κτηματολόγιο.

Μετά λύπης μου, κάθε χρόνο μια από τα ίδια. Και δεν φταίει κανένας εμπρηστής, κανένα αλοδαπός κανένας ψυχάκιας που απλά θέλει να πλουτήσει όσο φταίει Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ο καραγκιόζης που θα ξεχάσει πριν ακόμα στεγνώσουν και τα μαύρα δάκρυα και φυσικά θα συντηρήσει τους ίδιους μαλάκες γιατι έχει ένα μπάρμπα σε κάποιο υπουργείο, όπως έκπληκτος έμαθα ένα μήνα μετά μόλις τις πυρκαγιές του 2007. Αντι να διεκδικήσει το μέλλον του, αντί να το απαιτήσει θα συντήρησει τον ίδιο τον αχροιο και το σύστημα του που τον έφερε σε αυτή τη θέση μήπως και βρει μια θεσουλα με ψίχουλα στο δημόσιο για να κωλοβαράει. Ηθικός αυτουργός και ένοχος και ο κάθε κακομοίρης που θέλει να βολευτεί σε μια θεσούλα στο δημόσιο γιατι δεν θέλει να παλέψει στην ζωή. Ένοχος για κάθε καταστροφή σε αυτή την χώρα. Και οι φυσικές καταστροφές δεν ειναι οι μόνες καθώς δεν έχουμε ούτε είμαστε οι καλύτεροι γείτονες.

Αντε να χρονομετρήσουμε πότε θα τα έχουμε ξεχάσει. Και μόλις σβήσει ετοιμαστείτε για το συγκλονιστικο γκάλοπ που θα έπρεπε να μας αποσχολεί πολύ για το πόσες μονάδες υποχώρησε η πρόθεση ψήφου της κυβέρνησης. Φυσικά κανείς δεν θα παρατηρήσει οτι και πάλι ενα 60% το λαμβάνουν τα ίδια δυο μεγάλα κόμματα, υπεύθυνα πλήρως για την κατάσταση της χώρας αρα και για την ανοργανωσιά στις συγκεκριμένες καταστροφές. Και φυσικό δεν ειναι? Πως να μας ενδιαφέρει αφου μοναδικο κριτήριο ειναι σε πιο υπουργειο θα βάλω το παιδί μου, και πως θα χωθώ εγώ. Πως να μας ενδιαφέρει αφου μοναδικό κριτήριο ειναι το πιθανό ποσοστό επιτυχίας στο στόχο μου, ασχετώς πόσα θα χάσουμε στην πραγματικότητα. Ασε τις επόμενες γενιές μαλάκα κοντόφθαλμε Έλληνα να καθαρίσουν.

Ειμαστε απλά γελοιοι, και τοσο πιο γελοίοι όταν σε κάτι εβδομάδες θα μας αποσχολει το reality, ο θρύλος ο βάζελος και η κάθε άλλη κακομοιρική αποπροσανατολιστική διαδικασία που έχει φτοιαχθεί.

Τσάμπα το σάλιο και το πληκτρολόγιο. Άλλωστε όλοι τους ίδιους θα ψηφίσουμε.

UDO Dominator

Ήρθε για να κάνει Dominate και τα έχει σπάσει.

Απίστευτη δισκάρα. Εξαιρετικό παλιο στιλ Μέταλ δυστυχώς χωρίς καμια καινοτομία. Γιαυτό δεν ειναι Nostradamus αλλά και όπως ειναι μια χαρά. Λείπου τέτοιοι δίσκοι από την σημερινή σκηνή της Μέταλ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι ειναι απίστευτο. Αργό και πόρωση και αναδεικνύει την χαρακτηριστικότερη φωνή μέταλ όλων των εποχών αυτή του UDO.

Προσκυνήστε ρε.

F1 - Κανονισμοι 2010

Η FIA ανακοίνωσε την οριστική μορφή των κανονισμών για το πρωτάθλημα του 2010. Η ανακοίνωση αυτή βρίσκει απόλυτα σύμφωνες τις ομάδες που υπέγραψαν πρόσφατα τη νέα Συμφωνία Ομόνοιας.

Δε θα έχουμε πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων με τους κανονισμούς να ισχύουν για μερικές ομάδες και οι υπόλοιπες να απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία.

Δεν καταργούνται τελικά οι ηλεκτρικές κουβέρτες από τα ελαστικά ενώ οι ανεφοδιασμοί απαγορεύονται. Οι σχεδιαστές των μονοθεσίων θα υποχρεωθούν να χωρέσουν ρεζερβουάρ τουλάχιστον διπλάσιας χωρητικότητας (σ.σ: από 150 στα 300lt).

Το 2010 στα pit stop θα γίνονται μόνο αλλαγές ελαστικών. Το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος των μονοθεσίων αυξάνεται στα 620kg κάτι που θα εξυπηρετήσει τους πιο βαρείς πιλότους. Οι ομάδες της FOTA έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην ύπαρξη του KERS αλλά οι κανονισμοί επιτρέπουν τη χρήση του για το 2010.

Όσον αφορά στις κατατακτήριες δοκιμές με δεδομένο ότι το 2010 θα συμμετέχουν στη F1 13 ομάδες, άρα 26 μονοθέσια αλλάζει ελαφρά η διαδικασία.

Από την πρώτη φάση του προκριματικού διάρκειας 20 λεπτών θα αποκλείονται οι οχτώ πιο αργοί συνδυασμοί.

Το ίδιο θα γίνεται και στον ημιτελικό διάρκειας 15 λεπτών πάλι θα αποκλείονται οι οχτώ πιο αργοί συνδυασμοί.

Οι υπόλοιποι 10 πιλότοι που θα προκρίνονται στον τελικό θα αγωνίζονται για 10 λεπτά ακόμη χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένοι να κουβαλούν φορτίο καυσίμου.

Έτσι οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν τον ταχύτερο γύρο της pole position χωρίς να υπάρχει εκ των υστέρων όλη αυτή η παραφιλολογία για την στρατηγική και το φορτίο καυσίμου. Επίσης δεν θα μπορούν να επιχειρηθούν πυροτεχνήματα όπως αυτό του Αλόνσο στο Ουγγρικό GP. Την pole position θα κατακτά ο πιο ικανός - ταχύς συνδυασμός πιλότου -μονοθεσίου.

Πηγή

Αντε να δουμε και ποιος φτοιάχνει τον κινητήρα με την μικρότερη κατανάλωση. Ή εστω να υπάρξει και κάποια εξέλιξη σε αυτο το θέμα. Το κυριοτερο ομως επιτέλους κατακτήριες με απόλυτους χρόνους.

Robots

Επιτέλους το βρήκα το απίστευτο το μοναδικό το απίστευτο βιντεάκι που ειχα δει όταν ήμουν φοιτητής

 

Τρομερή σύλληψη με τα δύο robot να νιώθεις ότι έχουν και συναίσθημα και κλασσικά στο τέλος να σκάει μύτη το κλασσικό ρόζ με την κορυφαία μουσική και στον κόσμο του εντελώς. Και εννοείται η αντίδραση από το κίτρινο και το μαύρο.

Απίστευτο.

Presto

For the birds

Δεν το ξέραμε!

Οι υποψίες των ψυχολόγων επιβεβαιώνονται: οι ελεύθερες γυναίκες όντως προτιμούν τους άνδρες που έχουν ήδη σχέση, δείχνει αμερικανικό πείραμα με τη συμμετοχή φοιτητών.

Στις εργένισσες του πειράματος πραγματικά άρεσαν οι άνδρες που ήταν κατειλημμένοι, σχολιάζει στο περιοδικό New Scientist η Μελίσα Μπάρκλεϊ, επικεφαλής της έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στο Στιλγουότερ.

Η ομάδα της Μπάρκλεϊ είπε στους 184 ετεροφυλόφιλους εθελοντές του πειράματος ότι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή θα τους έβρισκε το τέλειο ταίρι, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη σεξουαλική έλξη. Οι εθελοντές ήταν άνδρες και γυναίκες με ή χωρίς σχέση, μοιρασμένοι σε ίσους αριθμούς.

Όλες οι φοιτήτριες κλήθηκαν να κοιτάξουν τη φωτογραφία του ίδιου άνδρα, ωστόσο η περιγραφή του άλλαζε σε κάθε περίπτωση ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις κάθε εθελόντριας. Επιπλέον, οι ερευνητές είπαν στις μισές φοιτήτριες ότι ο «τέλειος άνδρας» της φωτογραφίας είχε ήδη σχέση.

Οι αντιδράσεις των φοιτητριών ήταν αποκαλυπτικές: από τις εθελόντριες στις οποίες προτάθηκαν εργένηδες, μόνο το 59% εκδήλωσαν ενδιαφέρον να κάνουν σχέση μαζί τους. Όταν όμως ο εικονιζόμενος ήταν δεσμευμένος, το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 90%.

Το λιγότερο ενδιαφέρον για τη σύναψη νέας σχέσης και τη μικρότερη προτίμηση στους κατειλειμένους άνδρες έδειξαν οι δεσμευμένες γυναίκες.

Όσον αφορά τους άνδρες εθελοντές, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λίγο τους ένοιαζε αν η «τέλεια γυναίκα» της φωτογραφίας είχε ήδη φίλο ή όχι.

Όλες οι παράμετροι του πειράματος «ήταν ίδιες για όλους τους συμμετέχοντες, με εξαίρεση το αν το ιδανικό τους ταίρι ήταν δεσμευμένο ή όχι» σχολιάζει η Δρ Μπέρκλεϊ.

«Το επόμενο ερώτημα είναι το γιατί» συνεχίζει. Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της εκτιμούν ότι οι γυναίκες προτιμούν τους πιασμένους άνδρες επειδή έχουν ήδη αξιολογηθεί από μια άλλη γυναίκα και έχουν κριθεί κατάλληλοι ως σύντροφοι.

Αν και αυτή η εξήγηση είναι η πιθανότερη, μια άλλη εναλλακτική υπόθεση είναι ότι στην αμερικανική κοινωνία οι γυναίκες ενθαρρύνονται να λειτουργούν ανταγωνιστικά και ίσως βρίσκουν ευκαιρία να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους «κλέβοντας» τον άντρα μιας άλλης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Journal of Experimental Social Psychology.

Ε τι μας λες. Δεν το ξέραμε?

Ειτε ειναι γιατι αφου έχει σχέση ε κάτι καλό θα έχει, ή λόγω ανταγωνισμού μεταξύ του γυναικείου φυλλού.

Και μετά γιατι φυσικά όλες θα γκρινιάξουν για το κέρατο!

Κωλοτούμπες

Από τις καλύτερες εισαγωγές σε μέταλ

 

Δεν ξέρω γιατι, αλλά παρόλο που το συγκρότημα δεν ειναι και τιποτα τρομερό, στην εισαγωγή αυτού του τραγουδιού εχουν δόσει ρέστα.

Μέτριο ή όχι το συγκρότημα, ένα χαζοδιαγωνισμό υπότιθεται καλύτερης μουσικής τον ξεσκίσαν.

Η ράβδος του Ευκλείδη

Μόλις τελειωσα την ράβος του Ευκλείδη του Jean-Pierre Luminet. Ενα τέλειο ιστορικο μυθιστορηματικό βιβλίο.

Παραθέτω την περιγραφή

Το 642 μ.Χ. ο Άραβας στρατηγός Αμρ παίρνει εντολή από το χαλίφη Ομάρ να καταλάβει την Αλεξάνδρεια και να κάψει την πλούσια συλλογή βιβλίων που υπάρχει στη Βιβλιοθήκη της, με το επιχείρημα ότι τα βιβλία βλάπτουν τα συμφέροντα του Ισλάμ.
Ο Αμρ όμως δεν είναι μόνο ένας σκληροτράχηλος στρατηγός. Είναι ονειροπόλος, ποιητής και διανοούμενος, ένας ευγενής που θεωρεί έγκλημα να καταστραφεί αυτός ο μοναδικός πλούτος γνώσεων.
Στην αντίθεσή του αυτή στις εντολές του Ομάρ, θα βρει συμπαραστάτες τρία πρόσωπα: τον Ιωάννη το Φιλόπονο, ένας χριστιανό φιλόσοφο και γραμματικό, την όμορφη Υπατία, μαθηματικό και μουσικό, και τον Ραζή, έναν Εβραίο γιατρό. Θα του διηγηθούν τη ζωή επιστημόνων, ποιητών και φιλοσόφων, οι οποίοι έζησαν και εργάστηκαν στη Βιβλιοθήκη: του Ευκλείδη αλλά και του Αρχιμήδη, του Αρίσταρχου του Σάμιου και τόσων άλλων.
Οι τρεις τους προσπαθούν να πείσουν το στρατηγό να μάθει για το περιεχόμενο των βιβλίων πριν τα ρίξει στην πυρά. Θα καταφέρουν να τον πείσουν τελικά να μην κάψει το ναό της σοφίας, τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της αρχαιότητας;
Η Ράβδος του Ευκλείδη είναι ένας φόρος τιμής που αποτίει ένας σύγχρονος αστρονόμος και ποιητής στους Αλεξανδρινούς προγόνους του, στους οποίους οφείλουμε την πρώτη εικόνα του δικού μας ουρανού, μια εικόνα ενός απέραντου σύμπαντος, που είναι εντούτοις μετρήσιμο.
Ο Ζαν-Πιερ Λουμινέ, αφηγούμενος το εξαιρετικό πεπρωμένο αυτών των μεγάλων πνευμάτων της αρχαιότητας, χειρίζεται μια γραφή στην οποία εναλλάσσονται το επικό ύφος, η μυθιστορηματική πλοκή και η φιλοσοφική διήγηση.

Το βιβλίο ειναι βασικά μια ιστόρική αναδρομή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και κάποιες φιλοσοφικες αντιπαραθέσεις μεταξύ 4 διαφορετικών εκπροσώπων θρησκειών, του χριστιανισμού, του εβραισμού, του ισλαμισμού αλλά και της πλευράς κανενός από τις τρεις. Οι τρεις πρεσβευτές της εκάστοτε θρησκείας ομως δεν ειναι κολημένοι αλλά πραγματικα ανοιχτόμυαλοι ή τουλάχιστον με την τάση να ακούσουν και το ξένο, όπως πολύ σωστά αναφέρει στο βιβλίο σαν κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα άνθρωπο.

Το μυθισταρηματικό του μέρος, αν και δεν ειμαι αυτής της φάσης, ήταν πάρα πολύ καλό και θα έλεγε στο τέλος (SPOILER ALERT αν δεν ξέρεις ιστορία) που κάψανε τα βιβλία, με μελαγχόλησε. Πραγματικά το βιβλίο κατάφερε να με συνδέσει συναισθηματικά με όλο το οικοδόμημα της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Για μια ακόμη φορά διαφαίνεται το πως οι θρησκείες, όλες οι θρησκείες όμως, μονο κακό έχουν κάνει στην ανθρωπότητα καθώς στην κατηγορία τους δεν επικρατους οι ανοιχτόμυαλοι αλλά οι πιο φανατισμένοι που θέλουν το κακό σε οτιδήποτε λάμπει περισσότερο, πόσο μάλλον όταν λάμπει δια της αξιοκρατικής και αντικειμενικής αξίας του.

SociaMedia

Τα νουμερα ειναι εντυπωσιακά πραγματικά.

Όμως εγώ έχω πολλούς ενδιασμούς για την εξέλιξη της ιστορίας. Ειναι το επάγγελμα μου τέτοιο, που δινει την δυνατότητα να έχω μια πιο εκ βάθους αίσθηση του πως επιτυχάνονται όλα αυτά, αλλά και τι σημαίνουν όλα αυτά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψω κάποια πράγματα σχετικά.

Στο συγκεκριμένο βιντεο ομως, το πρόβλημα εστιάζεται περίπου στο 3:26 με 3:39

We no longer find the news, the news finds us

In the near future we no longer search for products and services, the will find us via social media

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει κανείς πόσο ωμά ειναι αυτά που λένε. Εν ολίγεις εγώ θα ξέρω ότι μου ταιζουν και οι ανάγκες μου θα ειναι ότι μου τροφοδοτούν. Εμένα που ακούγεται ΠΟΛΥ κακό πάντως

Αστυνομικοί με ποδήλατα

Στη διάθεση αστυνομικών αποκλειστικά για τη διεξαγωγή πεζών περιπολιών, αλλά και εποχούμενων περιπολιών με ποδήλατα, προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οι περιπολίες με ποδήλατα ξεκίνησαν στις 12.07.2009 στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλιακής οδού.

Πηγή

 

 

Ετσι? Με παντελόνια? Καλά πάνε καλά? Σε μια ζεστή χώρα σαν την Ελλάδα?

Newb – Noob – n00b. Η αποκάλυψη

Μέρες τώρα έχω πέσει σε κάτι συζητήσεις για την ερμηνεία αυτής της λέξης, την προέλευσης της αλλά και το αν ειναι διαφορετικό από το Newby.

Εδώ και εδώ εχει κάποιες ερμηνείες.

Αυτό που δεν ήξερα ειναι η λέξη n00b που ειναι σαν να σε βρίζουν κυριολεκτικά. Ειναι δηλαδή η με κακία έκφραση του newb και μάλλον πρέπει να έχεις κάνει πολλά για να σε πουν έτσι. Ιδιαιτερα αξιοσημείωτο για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα ειναι η διαφοροποιήσει του newby με το noob ή και το n00b καθώς ο μέν πρώτος ειναι ο φυσικός άνθρωπος που δεν έχει τύχει να ξέρει αλλά θέλει να μάθει ενώ οι υπόλοιποι χαρακτηρισμοί αναφέρονται σε εκείνους που δεν ξέρουν, θέλουν να τους τα κάνουν χωρίς να κουνήσουν κώλο και φυσικά μεσα στην απόλυτη κατάχρηση προβάλονται κιόλας αν μπορούν.

Θα έκανα ένα συσχετισμό με τον κόσμο των εταιρειών πληροφορικής για το ποιος ειναι newb και ποιος noob και ειδικά ποιος n00b.

Πάρκο Νέας Φιλαδέλφιας

Σήμερα πήγα με ένα φιλο στο πάρκο της Νέας Φιλαδέλφιας. Το μέρος αν και παρατημένο έχει μπόλικο πράσινο, σημεία που δεν βλέπεις πολυκατοικίες ή ακούς αυτοκίνητο που μετράει πραγματικά. Εννοείται ότι έχει και μια καφετέρια μέσα δίπλα σε μια λίμνη με συντριβάνια και ένα νησάκι με ένα ανεμόμυλο. Βέβαια για να το προσεγγίσεις μάλλον θα πρέπει να αφήσεις το αμάξι στο θεό αν δεν μένεις εκεί στην γειτονιά.

Το πάρκο πρέπει να έχει μέγεθος κοντά στο 1.8 χλμ με 0.7 χλμ το οποίο δεν ειναι και μικρό. Το γελοίο της υπόθεσης ειναι ομως, ότι την ύπαρξη του τυχαίως κοιτάζοντας δορυφορικές φωτογραφίες από το google maps με ένα φιλο. Συγκρίναμε ευρωπαικές πόλεις με την Αθήνα, όσον αφορά τα πάρκα και τις περιοχές πρασίνου. Κάπως έτσι πέσαμε λοιπον σε αυτον τον τεράστιο χώρο πρασίνου. Ο χαρακτηρισμός γελοίο ειναι επιικής καθώς μας έχουν κάνει τόσο μαλάκες σε αυτή την πόλη που μόνο να ζητάμε πάρκο στο Ελληνικό ξέρουμε ενώ έχουμε πχ το Φιλοπάππου, την περιοχή της Ακρόπολη γενικώς, την Καισιαριανή και την πρόσφατα ανακαλυφθέντα γνώση μου το πάρκο της Ν. Φιλαδέλφειας. Και ειμαι και εγώ από τους αξιοθρήνητους.

Το ακόμα πιο γελοίο? Όπως και στον Φιλοπάππου κατά κύριο λόγω είχε μετανάστες μέσα. Σε εμάς τους Έλληνες μας πέφτει λίγο το μέρος. Αντε ειχε και μια ομάδα που έκανε προετοιμασία.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το θέμα εδώ.

Προσωπικά πιστεύω οτι δεν μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από το κανονικό τσιγάρο. Τουλάχιστον έχει πολύ έδαφος η βελτίωση του τρόπου αλλά και των ουσιών. Στο κανονικό τσιγάρο τι βελτιώσει να κάνεις? Στην καύση? Μήπως να επαναφεύρουμε και την φύση?

Και στην τελική οταν καπνίζεις κάνεις κακό στον ευατό σου. Τουλάχιστον κάντω χωρίς να ενοχλείς τους συνανθρώπους σου. Αν δεν έχει τσίπα για τον ευατό σου, τουλάχιστον σεβάσου τους υπολοίπους.

Μαορφασμοί και Εκφράσεις Γυναικών

Τα παρακάτω κυκλοφορούσαν με e-Mail την καλή εποχή του Internet massive forwarding.

Καλά

Αυτή τη λέξη την χρησιμοποιούν για να τελειώσουν μία συζήτηση, όταν νιώθουν ότι έχουν δίκιο και πρέπει να σκάσεις. Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις την λέξη "Καλά" για να περιγράψεις πως είναι μία γυναίκα - αυτό θα σε οδηγήσει σε μία τέτοια συζήτηση.

5 Λεπτά

Αυτό είναι μισή ώρα. Είναι ισοδύναμο με τον χρόνο που θα διαρκέσει ο αγώνας ποδοσφαίρου πριν βγάλεις έξω τα σκουπίδια, άρα είναι δίκαιο.

Τίποτα

Αυτή σημαίνει "Κάτι", και θα πρέπει να κάτσεις προσοχή. Το "Τίποτα" συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει το συναίσθημα της, όταν θέλει να σε αναστατώσει. Το "Τίποτα" επίσης αρχικοποιεί μία συζήτηση που θα διαρκέσει "5 Λεπτά" και θα λήξει με "Καλά".

Προχώρα (Με σηκωμένα φρύδια!!)

Αυτή είναι πρόκληση. Αυτή που κάνει μία γυναίκα όταν δεν έχει "Τίποτα" και που θα καταλήξει στην λέξη "Καλά".

Προχώρα (Με κανονικά φρύδια!!)

Αυτή σημαίνει "Εγκαταλείπω" ή "Κάνε ότι θες, γιατί δεν με ενδιαφέρει". Θα πάρεις μία "Προχώρα (Με σηκωμένα φρύδια)" σε λίγα λεπτά, επακολωθούμενα με "Τίποτα", "Καλά" και θα σου μιλήσει σε "5 Λεπτά" που θα ηρεμήσει.

Δυνατός Αναστεναγμός

Στην πραγματικότητα αυτή δεν είναι λέξη, αλλά είναι μία πρόταση χωρίς λέξεις που συχνά παρεξηγούν οι άνδρες. Ένας "Δυνατός Αναστεναγμός" σημαίνει ότι σκέφτεται πως είσαι ηλίθιος εκείνη την στιγμή και αναρωτιέται γιατί χάνει τον καιρό της με το να κάθεται και να συζητάει μαζί σου για το "Τίποτα".

Ελαφρύς Αναστεναγμός

Και πάλι δεν πρόκειται περί λέξης, αλλά μιας πρότασης χωρίς λέξεις. Ο "Ελαφρύς Αναστεναγμός" σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην κινηθείς ή ανασάνεις και θα παραμείνει ευχαριστημένη.

Εντάξει

Αυτή είναι μία πολύ επικίνδυνη πρόταση που μπορεί να κάνει μία γυναίκα σε έναν άνδρα. "Εντάξει" σημαίνει ότι θα σκεφτεί πολύ ώρα και αρκετά σκληρά πριν σου ανταποδώσει ότι της έκανες. Το Εντάξει" συνήθως χρησιμοποιείται με το "Καλά" σε συνδυασμό με "Σηκωμένα φρύδια".

Προχώρα!!

Κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, θα μπεις σε μεγάλο μπελά.

Παρακαλώ, πες

Αυτή δεν είναι πρόταση αλλά προσφορά. Η γυναίκα σου δίνει την ευκαιρία να πεις οποιαδήποτε δικαιολογία έχεις, γιατί έκανες αυτό που έκανες. Έχεις μία δίκαιη ευκαιρία με την αλήθεια, για αυτό πρόσεχε και δεν θα λάβεις την λέξη "Εντάξει".

Ευχαριστώ

Η γυναίκα σε ευχαριστεί. Μην λιποθυμήσεις. Απλά πες παρακαλώ.

Ευχαριστώ πολύ

Αυτή είναι τελείως διαφορετική από την "Ευχαριστώ". Μία γυναίκα θα πει "Ευχαριστώ πολύ" όταν θα θυμώσει πραγματικά με την συμπεριφορά σου. Σημαίνει ότι την πρόσβαλες με κάποιο τρόπο και θα επακολουθήσει "Βαρύς Αναστεναγμός". Πρόσεχε μην ρωτήσεις τι έγινε γιατί θα σου πει μόνο "Τίποτα".

Τίποτα

ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Ειναι η κλασσική απάντηση στην ερώτηση “τι έχεις?” προς γυναίκα.

Εμεσα υπονοούμενα:

έχω άπειρα που ούτε εγώ δεν ξέρω και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχες καταλάβει μονός σου τι έχω για να μου πεις και μένα.

Προτείνω το http://women.global.com/Translate.aspx?Response=Nothing

Βρήκα και το κειμενάκι. Επόμενο ποστ ενα παλιο κειμενάκι που κυκλοφορούσε με e-Mail και εξηγεί διάφορα.

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων υπηρετεί στην Αθήνα ενώ στην καλύτερη περίπτωση μόνο τρεις στους δέκα είναι πτυχιούχοι. Στην χειρότερη περίπτωση, που εντοπίζεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αντιστοιχεί μόλις ένας πτυχιούχος ανά δέκα υπαλλήλους.
Σύμφωνα με επίσημη απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών στις 31 Δεκεμβρίου 2006, οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονται στους 375.004. Από αυτούς, 91.706 υπηρετούν στα υπουργεία, 117.148 σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 78.264 σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και 87.886 στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σχετικά με τους υπαλλήλους στα υπουργεία, το 25.1% από αυτούς υπηρετεί στο υπουργείο Οικονομικών. Δεύτερο έρχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με 14.9% και ακολουθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με 13.1%.
Ακόμα, το 53% των υπαλλήλων υπουργείων υπηρετεί στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται μόνο το 6.9% ενώ ακολουθεί ο νομός Λάρισας και ο νομός Αχαΐας με ποσοστό περίπου 3%. Μάλιστα, τέσσερα υπουργεία δεν έχουν ούτε έναν υπάλληλο εκτός Αττικής. Πρόκειται για το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και οι Γραμματείες Δημόσιας Διοίκησης, Εμπορίου και Τουρισμού.
Όσο αφορά στην εκπαίδευση των δημόσιων υπαλλήλων, μόνο τρεις στους δέκα εργαζόμενους στα υπουργεία διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου (31.5%). Στους ΟΤΑ η αναλογία είναι δύο στους δέκα (18.7%) ενώ στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μόνο ένας στους δέκα (11.5%). Στους εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου το ποσοστό των πτυχιούχων πανεπιστημίου είναι 14.3%.
Από τους υπαλλήλους υπουργείων το 49% έχει απολυτήριο Λυκείου. Στα ΝΠΔΔ το ποσοστό είναι 47.1%, στους ΟΤΑ 47.9% και ΝΠΙΔ 60.3%. Επίσης, υψηλό είναι και το ποσοστό αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 16.9% στα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, 23.9% στους ΟΤΑ και 9.7% στα υπουργεία.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι στις υπηρεσίες είναι μόνιμοι. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ποσοστό 98.3% μόνιμους, το υπουργείο Δικαιοσύνης 98.6% και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας 95.9%. Αντίθετα, υπουργεία με υψηλό ποσοστό υπαλλήλων αορίστου χρόνου είναι το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ (31.1%), το υπουργείο Τουρισμού (37.5%), το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών (20%) καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού (18.9%).

Πηγή

375.000!! Ουαουα έτσι. Απορώ αν μέσα σε αυτούς ειναι τα σώματα ασφαλείας, οι γιατροί. Αν μέσα σε όλα προσθέσεις και όλους τους κρατικούς συμφερόντων υπαλλήλους που καλούνται να κάνουν την δουλειά όλων των παραπάνω αχρηστων, δεν χρειάζεται και πολύ για να φανταστεί κανείς τι γίνεται.

Απογοήτευση!

Νεροτσουλήθρα

Μάλλον ψεύτικο

Machinarum

Ωραίο φαίνεται.

Dilbert

Πηγή

Έγραψε πάλι ο θεός!

Ε Όχι!

Blizzard has admitted what everyone else had started to suspect - that its RTS sequel StarCraft II won't make it into shops this year. The first of its trilogy of releases, the Wings of Liberty campaign, will now see the light of day in the first half of 2010.

Πηγή

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Απιστευτο και ομως αλήθινο. Η Blizzard μεταθέτει την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού!

Λες και δεν το ξέραμε οτι θα γινει αυτο.

Ειπαμε από την ημερομηνία κυκλοφορίας προσθέτουμε άλλους 18 μηνες και βλέπουμε.

Συμβολα – ουσία - υποκρισία

Από την free sunday αυτού του Σαββατοκύριακου παραθέτω σε εικόνα καθώς το copy paste ειναι προβληματικό το άρθρο της Κ. Στεβη.

image

Πηγή

Νομιζω οτι η δημοσιογράφως έχει πιάσει πλήρως το νόημα. Συμφωνώ σχεδόν εξολοκλήρου μαζί της και χαίρομαι που τουλάχιστον αυτή παρατάει το χάλι αυτού του τόπου για να κυνηγήσει τα όνειρα της αλλά και την καριέρα της.

Καλή τύχη της ευχομαι καθώς τα άρθρα της ήταν πάντα μέσα στο νόημα, και προσεγγίζαν πολλές φορές την χαζομάρα μας με ένα απλό και κατανοητό τρόπο.