Σκόπελος

Ούτε για πλάκα δεν πιστεύω ότι μετά τα περσινά θα έχει αλλάξει κάτι στην χώρα.

Αρχίσαμε

ΣκόπελοςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκόπελος, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης φωτιάς που ξέσπασε στο νησί από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Αγνώντα, αλλά, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ήδη, στο νησί μεταφέθηκαν μονάδες δασοπυρόσβεσης από το Βόλο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στις προσπάθειες κατάσβεσης βοήθησαν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι και το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς δυσκόλευσαν αρκετά το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκοπέλου, Γιώργο Καραγιάννη, στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν πεζοπόρα τμήματα 70 πυροσβεστών απ' όλη τη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς και οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά έχει κάψει από το απόγευμα της Δευτέρας εκατοντάδες στρέμματα δάσους μεταξύ των περιοχών Αγνώντα και Στάφυλου.

Λίγο μετά τις 13:00, την Τρίτη, οι περισσότερες εστίες φωτιάς ήταν υπό έλεγχο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δυο Καναντέρ CL415, ενώ μετέβησαν στην περιοχή και άλλα δυο CL415 που νωρίτερα συμμετείχαν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Επίσης, οι αεροπυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με άλλα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL215.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου