Να μείνεις ή να φύγεις?

IQ2 Greece - European Vision Debate - Full Length from Intelligence Squared Greece on Vimeo.

Το έχω δει περίπου ένα μήνα. Το αντικείμενο του debate, που μόνο debate δεν είναι, αφορά το αν πρέπει ένας Έλληνας να μείνει στην Ελλάδα ή να φύγει. Τρείς καλεσμένοι από κάθε πλευρά επιχειρηματολογούν σχετικά, ενώ το κοινό και το ιντερνετ στο τέλος κάνει κάποιες ερωτήσεις.

Οι δικές μου παρατηρήσεις είναι ότι η πλευρά που στηρίζει το να μείνεις, ουσιαστικά δεν έχει επιχειρήματα όπως περίπου άφησε να φανεί και ένας από τους υπέρμαχους ομιλητές. Επίσης σε ένα σημείο, έγινε και αναφορά στο γνωστό “να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα” που λειτουργεί ανασταλτικά στην χώρα, ενώ και κάποιος άλλος αναφέρθηκε στον συναισθηματικό εκβιασμό που ασκεί ο οικογενειακός κύκλός, καταπίεζοντας το όνειρα και την πιθανή οικονομική και συναισθηματική επιτυχία του παιδιού.

Και για την κατσίκα και για τον οικογενειακό συναισθηματικό έχω αναφερθεί πολλές φορές. Για μένα είναι και τα δύο το ίδιο. Η ίδια η οικογένεια επί της ουσίας δεν θέλει το παιδί της να κηνυγήσει τα όνειρα του, ίσως γιατί φοβάται ότι μπορεί αν πετύχει έξω από την φούστα της μάνας uber alles.

Για μένα σαν debate δεν έλεγε μια, άλλωστε δεν είπε και κάτι που δεν ξέραμε. Απλά, ήταν άλλο ένα κράξιμο για την βλακεία που δέρνει τον όμορφο τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου