50% +1 λευκές ψήφους.

Δεν ισχύει ποια


Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό γιατί η βούληση του λαού, που εκφράζεται μέσω των εκλογών, δίνει λύσεις σε όλα τα πολιτειακά θέματα.  Ο πολίτης -εκλογεύς δια της ψήφου του εκφράζει, κατά πρώτο λόγο, την προσωπική του θέληση ενασκών το εκλογικό του δικαίωμα, την θέληση όμως αυτή το ισχύον δίκαιο αναγνωρίζει ως κρατική θέληση και συνδέει προς αυτή με την άσκηση κρατικής λειτουργίας συναπτόμενες έννομες συνέπειες. Οι συνταγματικές αρχές που διέπουν την ψήφο και την ψηφοφορία είναι: 1. η αρχή της Καθολικής ψηφοφορίας α.51 παρ.3 του Συντάγματος  2.   η αρχή της Ισότητας της ψήφου  3. η αρχή της Άμεσης ψηφοφορίας 4. η αρχή της Μυστικής ψηφοφορίας και 5. η αρχή της Υποχρεωτικής ψηφοφορίας. Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα καταδεικνύουν παραβίαση της αρχής της μυστικής ψηφοφορίας και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί, αρνητική ή ουδέτερη, πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει  στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.

Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτών να εκφρασθούν με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό!!  Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού  από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση.Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή  βούληση.

Το άρθρο 3 του Πρώτου  Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Συμβάσεως περί προασπίσεως των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (Κυρώθηκε στην χώρα μας με τα Ν2329/1953 ΦΕΚ Α΄ 68, στην συνέχεια καταγγέλθηκε από την δικτατορία και κυρώθηκε εκ νέου με το ΝΔ 53/1974 ΦΕΚ Α΄ 256) αναφέρει ΄΄το δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές: < Τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη αναλαμβάνουσι την υποχρέωση όπως διενεργώσι, κατά λογικά διαστήματα, ελευθέρας μυστικάς εκλογάς, υπό συνθήκες επιτρέπουσας την ελευθέραν έκφρασιν της λαϊκής θελήσεως ως προς την εκλογήν  του νομοθετικού σώματος> .

Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου  από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα .
Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ ,  2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή      (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο προκύπτει από τον αριθμό των ψηφισάντων)  που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση  τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν ποσοστό κάτω από το 50% +1, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού και ούτε κενές έδρες στην Βουλή) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου.  Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει  να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.

Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Β. Η εκτίμηση του δικαστηρίου (ΕΔΑΔ).

Παρ. 25 : Το δικαστήριο υπομιμνήσκει ότι το άρθρο 3 του Πρώτου Πρωτοκόλλου συνεπάγεται την ύπαρξη υποκειμενικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα ψήφου και εκλογιμότητας.
Παρ. 26 : Τα δικαιώματα που εγγυάται το άρθρο 3 του Πρώτου Πρωτοκόλλου είναι αποφασιστικά για την  χάραξη και διατήρηση των θεμελίων μιας πραγματικής δημοκρατίας, η οποία διέπεται από την υπεροχή του δικαίου.
Παρ. 28: Ειδικότερα, ουδείς εκ των επιβαλλομένων όρων δύναται να παρεμποδίζει την ελεύθερη έκφραση του λαού όσον αφορά την εκλογή του νομοθετικού σώματος Πρέπει οι όροι αυτοί να αντικατοπτρίζουν ?και να μην αντίκειται- την ανάγκη να διατηρηθεί η αμεροληψία και η αποτελεσματικότητα μιας εκλογικής διαδικασίας, η οποία επιδιώκει τον προσδιορισμό της λαϊκής  βουλήσεως μέσω καθολικής ψηφοφορίας. Επίσης, μόλις εκφρασθεί ελεύθερα και δημοκρατικά η λαϊκή βούληση, ουδεμία μεταγενέστερη μεταβολή στην οργάνωση του εκλογικού συστήματος δύναται να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της επιλογής αυτής,?
Παρ. 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο δεν δύναται να παραβλέψει το γεγονός ότι η παράλειψη πολλών διατάξεων του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο εκλογών οι οποίες έχουν ήδη διενεργηθεί, δύναται να αλλοιώσει την εκπεφρασμένη βούληση του εκλογικού σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών ΄΄
Παρ. 34: Αναφέρει: ΄΄ η αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους  όσον αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές, τόσο υπό την ιδιότητα του  εκλογέως όσο και υπό αυτή του εκλόγιμου΄΄ 
Όλη η απόφαση στο
http://www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί υπέρ κανενός. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε διαλύονται τα πολιτικά κόμματα!!!

Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου.
Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.

Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.
Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λευκής  ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης, της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και της λαϊκής κυριαρχίας ; Θα έπρεπε να έχουμε την Κυριαρχία των εγκύρων και η ελεύθερη έκφραση των πολιτών να ποδηγετείτε από τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Μήπως ο πολίτης ? εκλογεύς ασκώντας  το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας της ψήφου; Θα είχαμε την ισότητα των εγκύρων ψηφοδελτίων.  Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης  επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους.

Άρθρο 1 του Συντάγματος

  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Ας εξετάσουμε τι άλλο ορίζει το Σύνταγμα:
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα         
Άρθρο 4
  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.(εκλογικό δικαίωμα)

  Άρθρο 5

  1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του
και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της
Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει
το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Άρθρο 30

  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  είναι ρυθμιστής του  Πολιτεύματος.
Εκλέγεται  από τη Βουλή για περίοδο πέντε ετών,  όπως ορίζεται στα
άρθρα 32 και 33.

   Άρθρο 51

  1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι
μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.

  2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος,

  3. Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία
από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο
νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν
έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας
ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.

  **4. Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την
Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του
όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση
του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την
Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης
διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους
δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η
καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό
γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.

  **5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Αρθρο 52.

  Η ελεύθερη  και ανόθευτη  εκδήλωση της λαϊκής  θέλησης,  ως έκφραση
της λαϊκής  κυριαρχίας, τελεί υπό  την εγγύηση όλων των λειτουργών της
Πολιτείας, που έχουν  υποχρέωση να τη διασφαλίζουν  σε κάθε 
περίπτωση.  Νόμος ορίζει τις ποινικές  κυρώσεις κατά των παραβατών της
διάταξης  αυτής.

Αρθρο 120

  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε` Αναθεωρητική Βουλή των
Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον
προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με
διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να
ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και
η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση
όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και
των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η
νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον
οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.)  έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος (η λεγόμενη σημερινή κλεπτοκρατία) από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις δεν μπορείς να απορρίπτεις; Αν θέλεις να τους απορρίψεις όλους, την λευκή ψήφο δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κατά την εκλογική διαδικασία;

Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα  τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.

Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.
Αν οι προτάσεις από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς είναι η μία χειρότερη από την άλλη,  ο πολίτης πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει μία από αυτές; Αν θελήσει να τις απορρίψει όλες με ποιο τρόπο μπορεί να το κάνει; Με την αποχή; Μα η αποχή δεν επηρεάζει ούτε το ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα. Δείτε το παράδειγμα των Ευρωεκλογών του 2009 (48,5% αποχή), το αποτέλεσμα προέκυψε από των αριθμό των ψηφισάντων. Δείτε το παράδειγμα της εκλογής του Προέδρου των ΗΠΑ, όπου αποχή των εκλογέων αγγίζει το 65%. Δείτε τις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, όπου η αποχή άγγιξε το 60%.Η αποχή δεν επηρεάζει την εξουσία των κομμάτων. Γιατί; Γιατί το Σύνταγμα ορίζει ότι΄΄ η συμμετοχή των πολιτών  στην εκλογική διαδικασία είναι Καθολική και Υποχρεωτική΄΄. Δεν φταίνε τα πολιτικά κόμματα αν δεν πάει ο πολίτης να ψηφίσει αλλά αυτός ο ίδιος. Με την απόχή δημιουργούμε υπηκόους και όχι ενεργούς πολίτες.   Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να απορρίψουμε θεσμικά, τι δημοκρατία είναι αυτή; Εμείς μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι είμαστε Μπανανία. Οι Αρχαίοι Έλληνες που εφηύραν το Δημοκρατικό πολίτευμα, ως το καλύτερο πολίτευμα, λέτε να μην είχαν σκεφτεί πως μπορεί να απεγκλωβιστεί ο λαός από φαύλες πολιτικές;  

Εκπομπή για τη λευκή ψήφο δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
Ενημερώστε τον κόσμο για την δύναμη της λευκής ψήφου! Μιλήστε επιτέλους! Αν δεν το κάνουμε εμείς δεν πρόκειται να το κάνει κανένας δημοσιογράφος! Μην τους αφήσουμε να μας υποτιμούν άλλο.

Η Ελλάδα πρωτίστως έχει πολιτικό πρόβλημα και αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία, στην κοινωνία και σε όλους τους θεσμούς της. Αν δεν το λύσουμε, σε λίγο χρονικό διάστημα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εγχώριο και μη, θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας παραγκωνίζοντας τον μέχρι τώρα κοινωνικό χαρακτήρα των κυβερνήσεων και υποτάσσοντας την πολιτική στα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.
Σας παρακαλώ να πει την γνώμη του ο έγκριτος Συνταγματολόγος κος Κασιμάτης για αυτό το άρθρο και ας μου γράψετε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε.

Πηγή

The Money Masters

 
Φαίνεται αρχικά παλιό, αλλά έχει πολύ λεπτομερή ιστορία για το θέμα των τραπεζών.

Μου φαίνεται τελικά, ότι οι Αμερικάνοι στην αρχή μαζί με τον Ναπολέοντα ήταν οι μόνοι με αρχηγούς που πάλευαν για το έθνος τους.

Έχει λεπτομερή αναφορά για το πως δημιουργήθηκε η πρώτη κεντρική τράπεζα χώρας, αυτή της Αγγλίας της οποίας κατ ομοίωση φτιάχθηκε και η Ελληνική. Οι Αμερικάνοι το πάλεψαν, αλλά τελικά τζίφος. Παρεμπιπτόντως, σε όλες τις περιπτώσεις κεντρικών τραπεζών, το "εθνικό" στο όνομα υπάρχει σκόπιμα ενώ η τράπεζα είναι στην πραγματικότητα ιδιωτική και μάλιστα κανείς δεν ξέρει την μετοχική σύνθεση.
 
Εϊναι μεγάλο αλλά αξίζει. Απορώ, αν ποτέ το αφήσαν αυτό το ντοκιμαντέρ να βγεί στον αέρα!!
 
 

Dilbert

Dilbert.com

Employee Locator Device!

My What?

I think you cal it a smart phone!

Τα ρέστα μου!

Η Τράπεζα

Ολοκλήρωσα πρόσφατα το βιβλίο αυτό. Γενικώς δεν πολύ συγκινήθηκα και πολύ.

Το βιβλίο είναι μια εκ βάθους μελέτη στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και των στελεχών της. Δηλαδή το κύριο θέμα του είναι πως είναι οργανωμένη σαν "τράπεζα", και τι προσδοκούνε από τα στελέχη της.

Παράλληλα με τα παραπάνω, υπάρχει και ιστορική αναδρομή της τράπεζας από την δημιουργία της, μέχρι προσφάτως που ξαφνικά έγινε Νο1 παίχτης.

Επιπλέον, υπάρχει και μια σχετική ανάλυση στον ρόλο που έπαιξε η τράπεζα στην δημιουργία της μεγάλης κρίσης του 2008 αλλά και στο πως οι επηροές της στην κυβέρνηση οδήγησαν στο κλείσιμο της Leaman και τελικά την δημιουργία τριών υπερ-τραπεζών, μία εκ των οποίων η ίδια η Sachs.

Τέλος, για μας τους Έλληνες, υπάρχουν και αναφορές για το ρόλο που έπαιξε η τράπεζα στο μαγείρεμα του χρέους μας για να μπούμε στο Ευρώ.

Άχου τα μου καλέ!!!

Απορώ για δεν τους μαγνητοσκοπούν μια και καλή, μην κουράζονται κιόλας τα παιδιά να λένε τα ίδια και τα ίδια!

Έχε χάρη που έριχνε παπάδες σήμερα, όταν έφυγα από την δουλειά και βράχηκε και το νυχάκι μου.

Τελικά μάλλον πήγαν στην συνάντηση να πιούνε καφέ, να φάνε και ακριβά κρουασανάκια, να βρεθούν ρε αδερφέ που φόβουνται μην τους πάρει κανένα μάτι μαζί. Αφού λοιπόν απολαύσαν το καφεδάκι, τα κρουασανάκια και το i-pad, προχώρησαν ακριβώς σε αυτό που ήθελαν εξαρχής να κάνουν. Να πούνε μια φορά μια ακόμα τα ίδια, από το ίδιο μαγνητοφωνάκι.

Έυγε!

Σιγά την λυπημένη φάτσε ρε ήρωα!

Άντε ήσουν ο πιο σοβαρός όλων

Τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου! Ακούς ρε Παντελή?

Βαθύ πραγματικά! Δεν ξέρω βέβαια πόσο να το ψάξω!

Τίποτα νεότερο? Και μόνο το στίλ αυτού του ανθρώπου είναι εξοργιστικό.

Greeklish


Προτιμώ να κάνω ορθογραφικά λάθη, παρά να γράφω greeklish.
Ευχαριστώ το adslgr που το 2003 μου επέβαλε να γράφω σε Ελληνικά.

Κάποτε γράφαμε με λατινικούς χαρακτήρες γιατί υπήρχε πρόβλημα με τα encodings. Τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, το πρόβλημα αυτό έχει εξαλειφθεί μέσω Unicode.

Προσωπικά δεν μπορώ να διαβάσω εύκολα Greeklish. Έχω ξεσυνηθίσει και δεν θέλω να θυμηθώ.

Υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες που γράφουν σε greeklish.

Είναι μια συνήθεια που πρέπει να καταργηθεί.

Νυχτερινά μαθήματα στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση εξετάζει την ιδέα δημιουργίας απογευματινού τμήματος μαθημάτων, με αντίκειμενο την κατάχραση λεφτών, απιστίας στο θεσμό και προδοσίας του έθνους χωρίς να βρεθείς στην φυλακή.

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν

  • Μαθηματικά για μαγείρεμα αριθμών.
  • Ασκήσεις ψεύδους μπροστά στην κάμερα, ειδικά μέχρι να εκλεγούμε
  • Πώληση φύκιων για μεταξωτές κορδέλες.
  • Θράσος
  • Ασκήσεις τεντώματος του δάχτυλου, για να κατηγορούμε καλύτερα τους άλλους. Άλλωστε το μέγεθος μετράει!
  • Μελέτη των υφιστάμενων νομικών παραθύρων και δημιουργία νέων.
  • Ειδικά μαθήματα για να μην πιάνεσαι ή τουλάχιστον να φανερωθείς μετά την παραγραφή.
  • Τρόποι συνδιαλλαγής με τους εφοπλιστές, εργολάβου και το γενικότερο κεφάλαιο.
  • Η κατάκτηση των εργαζομένων διαμέσω του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Υποταγή στα ξένα συμφέροντα για προσωπικά ανταλλάγματα.

Σε κάθε περίοδο μαθημάτων, θα δοθεί και ένα ειδικό μάθημα από πρώην πρωθυπουργό για την περίπτωση που σας πάρουν χαμπάρι πριν την παραγραφή. Στο μάθημα αυτό θα διδαχτεί η μεθοδολογία εφαρμογής της παραγραφής πριν την ώρα της.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο πολιτικό της Ελλάδας, και τους συνεργάτες του. Επίσης δεχόμαστε και πολιτικούς από κομματικούς χώρους. που πιστεύουν ότι χρειάζονται βοήθεια στο να μην πιάνονται. Τα μαθήματα χρηματοδοτούνται από τον λαό κατά 80% εφόσον παρουσιαστεί γνήσιο πιστοποιητικό μέλους σε κόμμα! Το υπόλοιπο 20% φοροαπαλλάσεται! Ανεξαρτήτως ο χρόνος των μαθημάτων μετράει για την βουλευτική σύνταξη, εφόσον ο στόχος επιτευχθεί.

Στην περίπτωση που χρειαστεί τα μαθήματα θα γίνουν ενταντικά ενώ μπορεί οι τάξεις να μεταφερθούν στο εξωτερικό!

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Το ξέσπασμα του Κανάκη για το ΕΣΡ


Πες τα ρε Κανάκη. Όταν τα παίρνουν, πολλές φορές έχουν πολύ σοβαρό αν όχι πολιτικό, σίγουρα ιδεολογικό λόγο.

Βέβαια δεν ξεχνάω ότι ο Κανάκης κράζει για τις τιμές στις μπύρες, αλλά υπάρχουν αναφορές για παράλογες τιμές στα δικά του μαγαζιά! Δεν με απασχολεί ότι έχει περιουσία, με απασχολεί ότι πολλές φορές κράζουν σαν τους πολιτικούς!

Με αυτό υπόψη, ακούω πάντα τα σοβαρά αυτής της εκπομπής γιατί ανεξαρτήτως έχουν σε ορισμένα πράγματα πολύ ουσιώδεις και σοβαρές απόψεις. Ξέρουν ακριβώς που να σταθούν, όπως για παράδειγμα το ότι ο θεσμός είναι το κοινοβούλιο και όχι ο βουλευτής. Για τέτοια πράγματα ουσίας, πιστεύω ότι πολλές φορές έχουν πολλοί σοβαρό λόγο και λένε μεγάλες αλήθειες, παρόλο αυτά που προανέφερα!

Μόνο στην Ελλάδα!!



Πραγματικά τέτοιο θράσος και τέτοιοι χαρακτήρες μόνο σε χώρες σαν την Ελλάδα πιστεύω θα μπορούσαν να βρεθούν!

Όσο αστείο είναι τόσο τραγικό είναι αυτό που διαφαίνεται από πίσω!

Transformers 3 Dark of the Moon Trailer


Έχω πάθει πλάκα! Έχω κόλλημα με αυτή την σειρά!
Από το trailer πάντως μου φαίνεται λίγο σκοτεινή η ταινία. Λες να σοβαρεύτηκαν λίγο?
Όπως και να έχει προβλέπω άλλο ένα έπος, στον απόλυτο παραλογισμό στην υπερβολή των εφέ αλλά με πολύ δόση πόρωσης!