Περικοπή Μισθών Ιδιωτικών υπαλλήλων

Έχω ξενερώσει την ζωή μου. Μια ζωή σαν οικογένεια σαν Ιδιωτικοί υπάλληλοι και μάλιστα ο πατέρας σε ξένη εταιρία, Βουρ ποτέ δεν επωφέληθήκαμε σαν οικογένεια όταν όλοι πλουτίζαν παράνομα. Όλοι βολευτήκαν, είτε καθαροί ΔΥ, είτε γονείς με παιδιά ΔΥ είτε ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεβαν είτε οικογένειες με κλειστά επαγγέλματα. Όλοι όμως μα όλοι.

Αυτοί πραγματικά πρέπει να τιμωρηθούν για την παθητικότητα τους να στηρίζουν τον μηχανισμό της μάσας, έμεσο ή άμεσο.

Στην Ελλάδα όμως μια ζωή, ο τίμιος, ο προνοητικός, ο εργατικός καλείται να πληρώνει πάντα τον παραλογισμό του οικονομικού βλάκα και ανεύθυνου και μάλιστα αφού του έχει επισημάνει και τον παραλογισμό του. Πάντα αυτοί οι βλάκες και οι ανεύθυνοι, αφου τρώγαν μια χαρά γυρνάν και δαγκώνων το χέρι που τους τάιζε.

Το έχω ζήσει από επίπεδο κράτους και πολίτη όσον αφορά την άποψη μας για τα θύματα τους ξένους που δουλεύαν καιμας επιδοτούσαν όσο και από το σχετικά άμεσο κύκλο μου. Και όπως πάντα ο σωστός ο προνοητικός θα πληρώσει ξανά για τις επιπολαιότητες των ηλιθίων ενώ φυσικά έχει στερηθεί σε κάποιο βαθμό κιολας.

Ενας από αυτούς ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. Μετρημένα φοιτητικά χρόνια, απευθείας και νωρίς εργασία ενώ όλοι οι συνομίληκοι απλά συνέχιζαν τις διακοπές τους, αυτοκινητο με οικονομίες και όχι δωράκι για να μπας και παρακολουθήσω μια σχολή και παρόλο που σε κάποιο σημείο έχω ένα ικανοποιητικό μισθό που σκαλί σκαλί τον κέρδισα δεν ανοίχτηκα ούτε σπατάλησα. ΕΓΩ λοιπον όπως και κάποιοι ομολογούμένως λίγοι καλούμαστε πάλι να πληρώσουμε για τα τόσα χρόνια ατασθαλίες των συμπολιτών μου.

Και στην τελική καλά να τους κάνουν τους τόσα χρόνια βδέλες τους δημοσίου. Δεν ειδαμε και ποτέ άσπρη μέρα από καμιά κρατική υπηρεσία και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι μεμονωμένα ξεσκιζόντουσαν κιολας γιατι στο σύνολο τους ήταν επιικώς απαράδεκτοι. Εγώ σαν ιδιωτικός υπάλληλος όμως ζητάω από τον πιθανό εργοδότη μου ένα ποσό το μηνα. Ο εργοδότης τα βάζει κάτω σε ετήσια και βλέπει αν του κάνω για την επιχείρηση του ή όχι. Εννοείται ότι έχει υπολογίσει τον μισθό επί 14. Δηλαδή αν ο μισθός μου περιορίζει την ανταγωνιστικότητα του, ε να μην με προσλάμβανε στο μισθό που του ζήταγα. Εκτός και αν ο υπάλληλος παίρνει τον βασικό και άρα το ελάχιστο ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ειναι σταθερό για την πλειοψηφία των υπαλλήλων στο χέρι του ήταν αν θα έπερνε τον καλύτερο ή τον φθινότερο.

Συνεπώς ποιος ο λόγος να κόψουν τους εξτρα μισθούς? Μιλάμε για απλή μείωση του κόστους εργασίας κατά το 1/7. Ξαφνικά η αγοραστική μου δύναμη, ότι μείνει δηλαδή από αυτή, θα μειωθεί στα 6/7 δηλαδή στο 85% περίπου. Θα μειωθούν αντίστοιχα και οι τιμές των προϊόντων? Θα μειώσει η νοικιάρισα μου αναλλόγως το ενοίκιο που μου ζητάει? Θα μειωθεί το κόστος ενός σπιτιού που αγόρασε πρόσφατα ένας φίλος? Θα μειωθούν οι καφέδες και τα σινεμα? Θα μειωθει το ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ? Υποτίθεται ότι σκοπός ειναι να μειωθεί το κόστος ωστε να φαινόμαστε πιο φθηνή σαν χώρα για τους ξένους, αλλά εγώ βλέπω μονο να ειμαστε πιο φθηνό εργατικό δυναμικό για τους ήδη κεφαλαιχούς, γιατί μια μικρή επιχείρηση πρώτο μάλλον ειναι οικογενειακή και δεύτερον θα πάρει να μην πω τι μόλις ο κόσμος χάσει το 15% του μισθού του.

Γιατι δεν νομίζω ότι Καρφούρηδες, ΙΚΕΑ, ΜΑΚΡΟ Κωτσόβολοι και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα κεφάλια θα στεναχωρηθούν πολύ αφού τους μικρούς τους έχουν εξαφανήσει και το παραπάνω σκηνικό θα τους εξαφανήσει περισσότερο. Άλλωστε τους παίρνει να μπουν και ενα δυο χρόνια μέσα μειώνοντας τις τιμές και καλά.

Ειλικρινά, ακουω αυτά που ήξερα αλλά ο κόσμος ωχαδέρφιζε για λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο μου ποστ και κυριολεκτικά έχω ξενερώσει την ζωή μου. Υποτίθεται ότι οι ΙΥ μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν τους μισθούς τους. Δηλαδή εμένα και καλά η εταιρία αν το θελήσω θα πάρει τους δύο μισθούς θα τους διαιρέσει δια 12 και θα μου το προσθέσει το μηνιάτικο??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ κλάψ κλαψ

3 σχόλια:

  1. Μπράβο! Πίστεψέ με δεν έχω συναντήσει πολλούς που να αποδέχονται τα ρεζιλίκια τόσα χρόνια των Δ.Υ και να έχουν άποψη σαν τη δική μας όσον αφορά ότι και αυτοί είναι συνένοχοι. Λέω τη δική μας γιατί συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις σου. Κάποιοι μιλάνε για εσκεμμένο κοινωνικό διχασμό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πέσουν οι μάσκες και να αναγνωρίσουμε όλοι, από κάθε θέση τα λάθη μας. Είναι εντελώς απαράδεκτο να την πληρώσουν οι Ι.Υ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως βλέπεις και από το ποστ πιο παραδέχεται και ποιος ακούει? Αφού όλοι είναι ή έχουν μια πρώτου άντε δευτέρου βαθμού συγγένεια με ΔΥ. Οι πλειοψηφία των γυναικών ονειρεύεται τα προνόμια των ΔΥ και η πλειοψηφία της κοινωνίας κράζει τους ΔΥ μέχρι να γίνουν και αυτοί ΔΥ.
    Έχω μόνο μα μόνο ένα φίλο υπάλληλο κρατικών συμφερόντων που ακόμα και αυτός παρόλο ότι τους κράζει γιατί είναι μετρημένος και κρύβεται πίσω από την σκιά του, έχει τέτοιο περιορισμένο οπτικό πεδίο (του έχει επιβληθεί) που δεν αντιλαμβάνεται πως δουλεύει μια υπηρεσία στον ιδιωτικό.

    Και φυσικά κάθε απόπειρα να πεις κάτι, χρόνια τώρα, καταλήγει στο κλασσικό φαινόμενο της Ελλάδας σκοτώνουμε τον αγγελιοφόρο γιατί δεν μας άρεσε αυτό που είπε. Όχι ότι κανένας ασχολήθηκε με την ουσία αυτού που έλεγε. Αρκεί που τον αι σιχτιρίσαμε, τον βγάλαμε φλώρο, τον βγάλαμε κοινωνικά άδικο ή τον κατηγορήσαμε σαν απόλυτο και περίεργο.

    Και μετά μας φταίει ο Πάγκαλος για αυτό που είπε. Λες και κανείς δεν ξέρει ότι σε σύστημα κλεφτών, ο αρχιληστής θα φάει και τα περισσότερα? Γιατί δηλαδή οι υπόλοιποι συμπλέουν και κάνουν τις πάπιες? Μήπως γιατί είχε μάσα και λαμογιά, έστω και λιγότερη?

    Το δύστυχες φίλε jimmy είναι ότι κανείς δεν ακούει. Και αν ακούσει κανείς απλά θα κατηγορήσει τους άλλους όπως αναφέρω και εδώ http://demelene.blogspot.com/2010/07/blog-post_1293.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή