Ελλάδα και Μέλλον

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν το περελθόν μου οσον αφορά τις προβλέψεις μου για την οικονομική κατάσταση που βρίσκετει η χώρα μας. Επίσης ξέρουν ότι όταν ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση και άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα διάφορα μαζεμένα 30+ χρόνων ασυδοσίας, εγώ έλεγα για την βεντούζα που θα έρθει παρόλο που οι περισσότεροι με απέκρουαν με μια γενική επιχειρηματολογία του τυπου ελά βρε και εισαι υπερβολικός, το ίδιο περίπου δηλαδή που μου έλεγαν και κυρίως λέγαν μεταξύ τους χρόνια.

Έχει ο καιρός γυρίσματα δυστυχώς όμως, και πάλι βγαίνω να έχω δίκιο και ειδικά για αυτό θα προτιμούσα να μην ειχα δίκιο καθώς και η δική μου γούνα θα καεί από τις μαλακιες και της ασυδοσία όλων των αντε μην αρχίσω και το τραβήξω στο ατελειωτο κράξιμο πάλι.

Ενα από τα πράγματα που όμως συνεχίζουν να με εντυπωσιάζουν ειναι ότι η ελληνική κοινωνία απλά δεν φαίνεται να έχει καταλάβει. Αυτό κατάλαβα το Πάσχα, αυτό λαμβάνω όταν ακόμα ορισμένοι πιστεύουν ότι πχ δεν θα γίνουν οι τάδες περικοπές δημόσιο ή ιδιωτικό επειδή πχ το διαβεβαίωσε ο τάδε, ένας από της χρόνιες κλίκες που κυβερνάνε αυτό τον τόπο και αφήνει τους ηλίθιους να σφάζονται για πολιτικές πεποιθήσεις και αριστερά, δεξία, πράσινα, μπλε και κόκκινα. Σε πολύ κοντινό μου περιβάλλον, δεν φαίνεται να πέρνουν πρέφα την ερχόμενη βεντούζα και ακομα κοιμούνται υπνους δικαίου του τύπου δεν θα ειναι και τόσο άσχημα. Πώς ειναι δυνατόν ένας λαός με τόση ιστορία να ειναι από τους τελευταίους που μαθαίνει από αυτήν, ΠΑΛΙ?

Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε καιρό τώρα ΔΝΤ απλά δεν μας το λένε για να μην κλάψουμε, τουλάχιστον όχι απότομα. Επίσης χαλαρά πιστεύω ότι οι πολιτικοί μας απλά ειναι ηθοποιοι σε μια παράσταση που έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα ο σκηνοθέτης έχει και μαστεριά στο θέμα για να μην τρομάξει το κοινό, που παρακολουθεί για μένα χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς τι έρχεται και απλά λίγο λίγο λέει θα το υποστώ και αυτό. Και για όσους από το κοινό δεν το έχετε καταλάβει, ναι εσείς και εγώ είμαστε αυτό, δηλαδή οι πολίτες αυτής της χώρας. Για μένα παίζονται χοντρά παιχνίδια με Γερμανία, Αμερική και Αγγλία και εμείς απλά φροντίσαμε να μπορούν να μας ποδοπατάνε.

Και όποιος πιστεύει ότι η έλευση του ΔΝΤ δεν θα επιφέρει ατελειωτη βεντούζα σε όλους τους τομείς μάλλον απλά αγνοεί τον ρόλό του ΔΝΤ και των κατορθωμάτων του σε άλλες χώρες. Για όσους δεν θυμούνται ας δουνε το ΕΞΑΝΤΑ σχετικά με την Αργεντινή. Μια χώρα που ηταν η 5η πλουσιότερη χώρα του κόσμου και βρέθηκε να ξεπουληθεί από τους πολιτκούς της. Το συγκλονιστικότερο είναι μια τυπισα που ειπε ότι έπρεπε να φτάσουν όπου έφτασαν, δηλαδή να πεινάσουν κυριολεκτικά και να τα χάσουν όλα, για να καταλάβουν ότι έπρεπε να αντιδράσουν πραγματικά στην κλίκα των κλεφτών και αλητών που τους κυβερνούσαν τόσα χρόνια. Αλλά, ειμαι υπερβολικός, και επειδή ειμαστε Ελλάδα τα καθίκια που ενορχυστρώνουν αυτές τις καταστάσεις θα μας λυπηθούν. Ίσως αν φωνάξουμε όλη μαζί το ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ που ειχε πει και ένας τάκης σε ένα φόρουμ γεμάτος περηφάνεια που δεν θα υπόκυπτε στους αντικαπνιστικούς νόμους, να τρομοκρατηθούν και να μας λυπηθούν. Για να μην ξεχνιόμαστε για όσους βαριούνται να δούνε το ΕΞΑΝΤΑ από εδώ, γιατί έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν, στην Αργεντινή το κράτος κατέσχεσε τις καταθέσεις των πολιτών από τις τράπεζες.

Οικονομικά προσωπικά έχω ετοιμαστεί εύκολα για μείωση του 1/6 του μισθού μου με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Επίσης περιμένω ευκολα ένα 250άρι σε χιλιάδες των συμβασιουχων και μονιμων του δημοσίου να μείνουν χωρίς την ονειρική δουλειά του δημοσίου που με απίστευτο διάβασμα σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά κατάφεραν ή ακόμα ελπίζουν να αποκτήσουν με ένα βύσμα. Όσον αφορά Σκόπια και Τουρκία, εκει να δείτε τι βεντούζα θα ακολουθήσει, γιατι μην ξεχνάμε ποιας χώρας τα συμφέροντα εξυπηρετεί το ΔΝΤ.

Εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά την μεταφορά καταθέσεων σε ξένο κράτος και ελάχιστα με απασχολεί αν θα στερήσω από την ρευστότητα των τραπεζών δυσκολεύοντας την κατάσταση. Αυτές οι καταθέσεις έχουν μαζευτεί με στερήσεις και μετριοπάθεια σε αντίθεση με την ατελειωτη σπατάλη ακόμα και ανθρώπων στο στενό μου οικογενειακό μου κύκλο, και όπως και όλη η Ελλάδα κοιμάται και αυτός τον ύπνο του δικαίου. Και δεν σκέφτομαι μονο αυτά, αλλά προς το παρών δεν ειναι θέμα προς συζήτηση (κομένα τα σχόλια σχετικά για όσους γνωρίζουν)

Ξεπουλήσαμε αυτή την χώρα, και σαν λαός δεν μας αξίζει στον ήλιο μοίρα καθώς μονο η λαμογιά, η κουτοπονηριά και το ατελειωτο δεν βαριέσαι υπάρχει στο έθνος μας εντός των τοιχών. Ασυνείδητος συνδικαλισμός, κλέφτες πολιτικοι με αντάλλαγμα παρολογισμους που φτάνει σε διδακτορικό στο στοκαρία παιδί μας, συντάξεις με 15 χρόνια εργασία, ασυδοσία και ατελειώτο δάγωμα στο χέρι που μα τάιζε. Και όλες αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις που τώρα είναι κερδοφόρες? Εμείς δεν μπορούσαμε? Να τους είχε πετάξει έξω όλους και ούτε αποζημιωση στους καριόληδες που υποθηκεύσαμε την χώρα για να μην κλάψουν τα λαμόγια στην πλειοψηφία της ολυμπιακής. Και να μην ξεχνάμε αρκεί που κάναμε τους ακριβότερους Ολυμπιακούς αγώνες και εντυπωσιάσαμε τον κόσμο με την ικανότητα μας να μισθώνουμε ξένους να οργανώσουν και να παρουσιάσουν τους αγώνες και φυσικά να πλουτήσουν σε βάρος μας.

Συγχαρητήρια μας και ακόμα περισσότερο που ακομα κοιμόμαστε οι περισσότεροι τον υπνο του δικαίου ακόμα και όταν απειλείται η εθνική μας κυριαρχία υπό τέτοιες συνθήκες.

Ελπίζω να έχω λάθος, αλλά δυστυχώς σπανιώς έχω ίσως γιατί όταν σκέφτομαι δεν κοιμάμαι όρθιος και ούτε ονειρεύομαι ξάπλές, φράπες και ουρανούς να βρέχουν λεφτά.

4 σχόλια:

  1. Πες τα ντε,
    Άκου και αυτό. Τα Χριστούγεννα ο γιωργάκης έκανε ρεβεγιόν στο σπίτι ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ονόματι Zavvos.
    Ο εν λόγω "κύριος" είναι κουμπάρος ενός άλλου πασίγνωστου "κυρίου" ονόματι Τζ.Σόρος. Μαζί αυτοί οργάνωσαν δείπνο κερδοσκόπων στο Μανχάταν στις 27/2/2010. Μαζί τους συνεταιράκι και συνδαιτημόνας ο επίσης γνωστός "κύριος" Τζ.Πόλσον
    που όλοι γνωρίζουν οτι έχει εδώ και καιρό στοιχηματίσει κατά της Ελλάδας και κινεί τα νήματα εναντίον της χώρας. Οι δεσμοί των λαμογιών και η διαπλοκή μεταξύ τους είναι αυταπόδεικτες.
    Απλά σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω απο προφάσεις και/ή το δάχτυλό μας.

    Αυτά - και αρκετά άλλα - μου λένε οτι το ΔΝΤ είναι απλά ένας βίαιος τρόπος να βάλουν κάποιοι τους Αμερικανούς στη σκληρή ζώνη του ευρώ απο την κερκόπορτα που λέγεται Ελλάδα. ΟΛΟΙ είναι πίσω απο αυτό, πολιτικοί, επιχειρηματίες και λαμόγια.
    Σε τέτοιες συνθήκες που αντιστοιχούν σε εχθρικές πράξεις ακόμη και κατά της εθνικής μας ανεξαρτησίας, νομίζω οτι ακόμη και ακραίες πράξεις βίας δικαιολογούνται.
    Νομίζω το φυτίλι δεν θα αργήσει να ανάψει. Και αντίθετα απο την Αργεντινή, δεν μας βλέπω με κατσαρόλες έξω απο τη Βουκ=λή αλλά με τσουγκράνες, σκοινί και σαπούνι - και όποιν πάρει ο χάρος...

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙΑ, ΡΟΠΑΛΑ κτλ αν αληθεύει...

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1639032

    Το σχέδιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας από τους διεθνείς κερδοσκόπους ήταν
    έτοιμο πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και μπήκε σε εφαρμογή την
    …επομένη της εκλογικής νίκης του ΠαΣοΚ.
    Στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβαν μέρος το ίδιο το ελληνικό
    υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα την επομένη τωνεκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα
    στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε
    συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της
    Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του
    συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από
    Τ3 σε Τ10.

    Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
    Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν
    να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν
    την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν
    μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).

    Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων ( όπως
    αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με
    την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.

    Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους
    (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν
    οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα ) κατορθώνουν να μην
    επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια» , ο οποίος…… δεν θα είχε να
    παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.

    Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η
    ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας» από
    υποχρεωτική σε … «προαιρετική»!!!
    Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε
    να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα
    έχει, …Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.

    Και τα δικά μας, …δικά μας και τα δικά σας …δικά μας ! Σίγουρος τρόπος
    δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς….κανένα ρίσκο!

    Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα
    εθνικά μας συμφέροντα , διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις
    εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους ( «σορτάκηδες») να εξοντώσουν
    την ελληνική οικονομία , εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος
    δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του …Ιράκ!!!

    Δεν είναι τυχαίο ότι όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα , τα ελληνικά
    ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη
    διάταξη , τον περασμένο Οκτώβριο κατά την εκλογή του ΠαΣοΚ μέχρι σήμερα
    από 100 περίπου basis points σε …450!

    Η ζημιά από την προκλητική αυτή «εθνική μειοδοσία» για να μην πούμε
    τίποτα βαρύτερο , έχει ήδη γίνει και εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια
    ευρώ επιπλέον τοκοχρεολύσια, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα του
    ελληνικού λαού!
    Άραγε , ….ο πρωθυπουργός τι λέει για όλα αυτά;

    ΥΓ. Η αλλαγή του κανονισμού έγινε μάλλον παράνομα, δηλαδή μόνο με εντολή
    του διευθυντή της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητή , όπως
    έπρεπε! Γιατί;
    Γιατί όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή στους χρηματιστηριακούς κύκλους
    έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητή με αριθμό 158
    της 10/2/2010 που θα νομιμοποιούσε τη μέχρι τότε πρακτική και την οποία
    υπέγραψε …..ο υποδιοικητής (ούτε εδώ η υπογραφή του διοικητή, Γιατί
    άραγε;), αλλά ….. δεν δημοσιεύτηκε ποτέ !!! Γιατί;
    Γιατί μόλις την περασμένη Πέμπτη (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός
    των short selling σε μια μόνο ημέρα (Τ 1); Μήπως γιατί έγινε αντιληπτό
    το σκανδαλώδες του θέματος; Μήπως γιατί αυτό που επιθυμούσαν διάφοροι
    κύκλοι ….επιτεύχθηκε;
    Δεν Νογάτε Τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1639032

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρίτη, 13 Απριλίου 2010
    Εφθασαν τα 1,1 εκατ. οι δημόσιοι υπάλληλοι

    «Γέμισε» το δημόσιο με υπαλλήλους. Το αδιαχώρητο προκλήθηκε σταδιακά όλα τα τελευταία χρόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι έφθασαν σήμερα στους 1.100.000. Τα στοιχεία σοκ για την κατάσταση στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται σε έκθεση του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    Οι μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζουν τις 450.000 (συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού) ενώ οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν με διάφορες δικαιολογίες και με διάφορες μορφές εργασίας. Ο αριθμός του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στο Δημόσιο προακαλεί ίλιγγο και δικαιολογεί τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι κυμαίνονται γύρω στο 40% του συνόλου, ενώ οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ξεπερνούν το 50%.

    Προσλήψεις
    Εφθασαν τα 1,1 εκατ. οι δημόσιοι υπάλληλοι

    Αναφερόμενος στο μέγεθος του δημοσίου τομέα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, ζήτησε το «πάγωμα» των προσλήψεων για αόριστο χρονικό διάστημα, ή πάντως -στη χειρότερη περίπτωση- για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Διευκρίνισε ότι το Επιμελητήριο δεν τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, αλλά τόνισε ότι τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με μετατάξεις, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

    Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΒΕΑ προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία ενημερώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2009. Η επεξεργασία έγινε από το Κέντρο Μελετών και Ερευνας (ΚΕΜΕ) του ΕΒΕΑ και από αυτή προκύπτει ότι:

    Οι συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα ανέρχεται στις 370.517. Από αυτούς, οι 268.832 είναι μόνιμοι και οι 101.685 είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

    Στα υπουργεία υπηρετούν 92.179 υπάλληλοι, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου 116.979, στους ΟΤΑ οι 83.529 και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου οι 77.830.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 370.517 υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, οι 165.262, δηλαδή το 45%, απασχολούνται σε δύο μόνο υπουργεία: Στο υπουργείο Υγείας, που εποπτεύει τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, και στο υπουργείο Εσωτερικών (μαζί με τους δήμους και τις νομαρχίες).
    Ενστολοι
    Το «παζλ» των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα με κάποια σχέση μονιμότητας, συμπληρώνεται από το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, που ανέρχεται σε 177.600 άτομα. Ακολουθεί η «στρατιά» των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 550.000.

    Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 1.098.117 άτομα. Από αυτούς:

    Μόνιμοι υπάλληλοι είναι 268.832 εργαζόμενοι, το 24,5%.

    Αν στους μόνιμους συνυπολογιστεί και το στρατιωτικό προσωπικό (177.600), ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τα 446.432 άτομα, ή ποσοστό 40,7% του συνόλου.

    Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 101.685, ή ποσοστό 9,3% του συνόλου.

    Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου φτάνουν τις 550.000, ή το 50% του συνόλου.

    Τέλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επισήμανε ότι αυτές αποτελούν «επιτυχία της κυβέρνησης» και ένα «δίχτυ ασφαλείας», το οποίο όμως θα αποδειχθεί πρόσκαιρο, αν δεν επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα αναπτυξιακά μέτρα.


    Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή