Fredo Capuccino Μέτριο

Πέρσυ η γραμματέας και πολύ συμπαθητική κομάντο από την ακατανόμαστη εταιρία με έμαθε να φτιάχνω τέτοιο καφέ. Σιγά το δύσκολο θα μου πεις αλλά οκ εγώ δεν ήξερα ότι γινεται.

Χρειαζόμαστε

  • Στιγμιαίο Εσπρέσσο
  • Ζάχαρι
  • Βραστό νερό
  • Πολλά παγάκια
  • Εβαπορέ η Κρέμα Γάλακτος
  • Καλαμάκι

P1723_24-06-10 (Mobile)Πέρνουν το βραστό νερό μέσα του διαλύουμε τον καφέ και την ζάχαρι, παρόλο που το κουτάκι λέει ότι μπορείς να το κάνεις και με κρύο νερό.

Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα σε ένα ποτήρια με πολλά παγάκια για να κρυώσει.

Ρίχνουμε και άλλα παγάκια αν χρειάζεται, γιατί το ζεστό έφαγε λάχανο τα αρχικά.

Χτυπάμε το εβαπορέ για να βγει κρέμα γάλακτός. Βέβαια με την κρέμα βγαίνει πιο πυχτό το μίγμα αλλά οκ τι να κάνουμε τώρα, όπως βολεύεται ο καθένας. Την ρίχνουμε πάνω από το πρώην ζεστό νυν ΠΑΓΩΜΕΝΟ καφέ.

Βάζουμε και το καλαμάκι για να μην τον πιούμε με την μύτη και ιδού.

Αν το καλοσκεφτείς αυτό κάνουν και στα μαγαζιά με την διαφορά οτι έχουν μηχανή και δεν το κάνουν με στιγμιαίο. Λύση υπάρχει και γιαυτό αγοράζοντας εκείνα τα μεταλλικά που ψήνουν και φιλτράρουν τον εσπρέσσο. Για τον αφρό έχουν τεράστιες ποσότητες με κρέμα γάλακτος που χτυπάνε. Αν τώρα φτιάχνεις ατομικό καφέ ε είναι λίγο δύσκολο συνεπώς και το εβαπορέ ειναι μια χαρά.

Το πρόβλημα είναι μέχρί τώρα έχω βρει μόνο ένα στιγμιαίο της Νεσκαφέ αλλά είναι λίγο χάλια νομίζω. Δυσκολεύομαι να βρω εναλλακτικό καφέ. Αν ξέρεις κανείς….

6 σχόλια:

  1. Νομίζω πως η Jacobs έχει στιγμιαίο espresso δοκίμασε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλο δεν το έχω βρει.
    Για να καταλάβεις τις πρώτες δύο φορές στον Σκλαβενίτη δεν έβρισκα ούτε τον Νεσκαφέ. Μόνο κάτι πανάκριβα και σε μεγάλη ποσότητα που δεν χρειάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην βάζετε στιγμιαίο! Είναι χάλια. Καλύτερα να πάρεις μια φτηνή μηχανή εσπρέσο (υπάρχουν) και να φτιάχνεις κανονικό ζεστο και να τον παγώνεις μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι, και σε λίγο θα ανεβάζεις και στο facebook συνταγές! αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά το αφρόγαλα θέλει φρέσκο γάλα ή το υψηλής παστερίωσης κρύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή