Πέτρα και Φως

Είναι το ξενοδοχείο που μείναμε στην Μάνη, από του οποίου και το site είναι οι φωτογραφίες στο ποστ αυτό. Κατόπιν επικοινωνίας με την διεύθυνση, αποφάσησα να συμπληρώσω την ανάρτηση ώστε να εκφραστεί η θέση του ξενοδοχείου σε κάποιες απόψεις μου.

Η εκδρομή στην Λακωνική Μάνη σε αυτό το ξενοδοχείο έγινε με αφορή μια προσφορά που έβγαλε το ξενοδοχείο μέσω κάποιου από τα γνωστά sites κουπονιών.

Θα ξεκινήσω με κάτι το οποίο με δυσαρέστησε πολύ πριν ακόμα πάμε στο ξενοδοχείο. Όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε την κράτηση, με το που αναφέραμε τα κουπόνια η απάντηση ήταν ότι δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια. Θα μπορούσαμε όμως να μείνουμε σε deluxe δωμάτια τα οποία ήταν και πιο ακριβά. Μετά από διάφορες επικοινωνίες, αισθανθήκαμε “κάπως” συνεπώς κλείσαμε πρώτα και μετά τους είπαμε ότι έχουμε κουπόνια και ξεμπερδέψαμε και με αυτό. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή όχι, αλλά σε εκείνη την φάση, έχοντας υποψη την Ελληνική επιχειρηματική νεοτροπία μου φάνηκε πολύ στημένο το σκηνικό.

Στην πραγματικότητα η προσφορά δεν είχε κάποια έκπτωση στην διαμονή και απλά περιελάμβανε και βραδυνό για δύο νύχτες και ένα μισάωρο μασάζ (δες τα σχόλια). Τουλάχιστον όπως φάνηκε με βάση τον επίσημο τιμοκατάλογο. Το βραδυνό μπουφέ όμως ήταν μπουφέ, εξαιρετικό!

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ, όπως έρχεστε από Καλαμάτα περνάτε την πρώτη πινακίδα για Οίτυλο προς αριστερά και αρκετά πιο κάτω θα δείτε την πινακίδα για το ξενοδοχείο. Αν δείτε και άλλη πινακίδα για Οίτυλο τότε το περάσατε το ξενοδοχείο – πάμε πάλι πίσω.

Το όλο συγκρότημα είναι κυρίως πετρόχτιστο και μόνο που μπαίνεις στο χώρο του πάρκινγκ είναι εντυπωσιακό. Η κυρία στην ρεσεπσιόν ήταν φιλικότατη και μας έδωσε το δωμάτιο τσάκα-τσάκα, ευτυχώς γιατί είχα λιώσει στην οδήγηση. Το δωμάτιο ήταν ευρύχωρο με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο κάτω. Ήταν κυρίως πετρόχτιστο, με μόνο τους τούχους τουαλέτας τσιμεντένιους ενώ τα διάφορα έπιπλά μέσα όλα ξύλινα. Από τα πιο εντυπωσιακά δωμάτια που έχω πάει ποτέ.

Ο χώρος της τουαλέτας είναι και αυτός εντυπωσιακός. Το δωμάτιο ήταν εξαιρετικά ζεστό παρόλο που το καλοριφέρ το άναβαν μόνο βράδυ. Όσο και αν αφήσαμε το παράθυρο ανοιχτό, αυτό δεν κρύωσε. Το πρόβλημα ήταν ότι το βράδυ βγάλαμε την μπέμπελη, ενώ δεν ξέρω τι πρόβλημα είχε το πάπλωμα αλλά εγώ το ένιωθα να κολάει πάνω μου παρόλο που ήταν ελαφρύ με αποτέλεσμα να ζεσταίνομαστε όλο το βράδυ. Η φωτογραφία δεξία, αν και από το site τους δείχνει ακριβώς το δωμάτιο, για να μην σας πω ότι είναι και αυτό που μέναμε.

Το ξενοδοχείο είχε ένα χώρο για εστιατόριο εξαιρετικό με θέα τον κόλπο, ενώ το καλοκαίρι έχει κάτι σαν βεράντα όπου και προφανώς στήνει τα τραπέζια όπως φαίνεται στην φωτογραφία.. Στο εστιατόριο αυτό φάγαμε 4 φορές, δύο πρωινά και δύο βραδυνά. Και τα δύο ήταν μπουφέ με το βραδυνό να είναι και διαφορετικό ανά μέρα. Οι περισσότερες των επιλογών ήταν εξαιρετικές, ενώ και η ίδια η υλοποιήση ήταν καταπληκτική.

Προσωπικά έμεινα άφωνος με μια κοτόσουπα. Αν και θεωρείται απλό φαγητό εγώ είχα να φάω από παιδί έτσι γευστική κοτόσουπα. Κρίμα που δεν έφαγα περισσότερο και μιλάμε ότι τους τάραξα τους μπουφέδες. Μοναδική παραφωνία για μένα ήταν η ώρα του βραδυνού μπουφέ, αν και πιστεύω είχε σχέση με το θέμα κουπόνια. 9 το βράδυ πάντως είναι πολύ αργά για τέτοιο βραδυνό.

Το μασάζ ήταν εξαιρετικό και γενικώς στο υπόγειο έχει γυμναστήρια και διάφορα. Δεν ξέρω πόσα αστεράκια έχει το ξενοδοχείο αλλά εμένα μου φάνηκε εξαιρετικό σαν χώρος, εξυπηρέτηση και σύνολο.

Τελική παραφωνία πάντα στον πνεύμα της προσφοράς ήταν το γεγονός ότι το νερό στα δύο βραδυνά μας το χρεώσαν χωριστά (δες τα σχόλια). Προσωπικά θεωρώ κάτι τέτοια γυφτιές, γιατί δεν είναι δυνατόν να βγάζεις προσφορά, να είσαι τόσο σούπερ ξενοδοχείο και να χρειώνεις το νερό χωριστά. Δεν νομίζω ότι θα στράβωνε κάποιος αν είχε η προσφορά 5 ευρώ παραπάνω. Πρέπει κάποια στιγμή οι Έλληνες επιχειρηματίες να καταλάβουν την σημασία κάποιων τέτοιων λεπτομεριών, όπως και αυτό που ανέφερα με την διαθεσιμότητα αρχικά.

Τέλος θέλω να αναφέρω κάτι που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Όλοι στο ξενοδοχείο εκτός από την μια κοπέλα στο μασάζ ήταν Έλληνες. Ειλικρινα, αν είχα σερβιτόρους σε τέτοιο σκηνικό που δεν μπορούσα να μιλήσουν Ελληνικά θα είχα σπαστεί πάρα πολύ άγρια. Γενικώς, οι άνθρωποι ήταν φιλικότατοι και θα έλεγα χαρούμενοι. Δεν αισθάνθηκα το τυπικό στην φιλικότητα τους. Εγώ τους συμπάθησα πάρα πολύ, ίσως γιατί δεν αισθάνθηκα αυτή την τυπικότητα.

Συγχαρητήρια στο ξενοδοχείο και συγχαρητήρια για την κίνηση του αυτή με τα κουπόνια, γιατί απλά μέσα στην νέκρα και εγκατάλειψη της περιοχής ήταν ο μόνος ανοιχτός και ο μόνος με κόσμο. Πέρα από κάποιες παρατυπίες, τέτοιες κινήσεις ίσως θα έπρεπε να τις βλέπουν και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της περιοχής, ίσως αν συνεργαζόντουσαν και λίγο. Όλόκληρο σπήλαιο του Δηρού έχουν στα 10 χλμ.

 

Σχόλια μετά την πρώτη δημοσίευση:

Επειδή εκτίμησα πολύ την προσπάθεια του ξενοδοχείου, επικοινωνήσα μαζί τους ώστε να διαβάσουν το κείμενο και για την θετική αλλά και για την αρνητική κριτική. Οι διεύθυνση μου απάντησε άμεσα, προς τιμή της στα εξής δύο θέματα:

Μου ανέφερε αναλυτικές τιμές εκτός προσφοράς, που δείχνουν ότι η προσφορά ήταν πράγματι προσφορά και μάλιστα πολύ καλή. Πιθανόν, τώρα κάποια παρανόηση έχει γίνει από την πλευρά μας.

Μου εξήγησαν την πολιτική με το νερό και ότι υπάρχει κάποια βάση στο ότι φαίνεται κάπως σε αυτό που σχολίασα.

Και πάλι μπράβο τους, κάτι που δεν λέω εύκολα για μια Ελληνική επιχείρηση.

5 σχόλια:

 1. όλη η μαγκιά φίλε είναι στην πέτρα, η οποία έχει πολύ μεγάλη θερμοχωρητικότητα. αποτέλεσμα αν ζεσταθεί δεν παγώνει, και το καλοκαίρι αν την παγώσεις δεν ανάβει πάλι! το λευκό χρώμα την βοηθά πάρα πολύ ώστε να μην ζεσταθεί! δεν ήταν μαλάκες τόσα χρόνια που δούλευαν την πέτρα αντί να ξεμπερδεύουν με ξύλινα σπίτια για παράδειγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έγινε επεξεργασία της ανάρτησης, μετά από επικοινωνία με την διεύθυνση του ξενοδοχείου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ θα μείνω στο θέμα της προσφοράς και στη διαθεσιμότητα των δωματίων. Χωρίς να θέλω να θίξω τον επιχειρηματία, μια και όπως λες ήταν overall καλή η εμπειρία σου, σου εξήγησε το γιατί χρειάστηκε να τους "κοροιδέψεις" (εντός πολλών εισαγωγικών) αναφέροντάς τους το κουπόνι ΜΕΤΑ την κράτηση; Είναι πολύ κακό για την εικόνα του κάθε ξενοδοχείου / ξενώνα να βγάζει κουπόνι και μετά να "φτύνει", έστω και ευγενικά, αυτούς που το αγόρασαν, αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν σε κόλπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι σε αυτό το θέμα με την κράτηση δεν αναφέρθηκε καθόλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή