Οικονομοτεχνική Ανάλυση

 

Διαγράφω το προηγούμενο κείμενο για όσους πρόλαβαν να διαβάσουν την αρχική ανάρτηση

Μόλις λοιπόν το ολοκλήρωσα και ειλικρινά έχω μείνει άφωνος. Είχα διαβάσεις αριστερά δεξιά για διάφορα από αυτά που αναφέρει ο κ. Καζάκης, αλλά στην ομιλία του πρώτη φορά τα είδα τόσο συγκεντρωμένα και απλά εκφρασμένα. Ειλικρινά, ο Κάζάκης φάνηκε το κατέχει βαθιά το θέμα.

Ειλικρινά, βλέπω δύο εντελώς αντικρουόμενες απόψεις για το τι πρέπει να κάνουμε. Το μόνο σίγουρα, που αισθάνομαι και εγώ, είναι ότι το € μόνο κακό έκανε στην χώρα, ενώ ο κ. Πρωθυπουργός μας είναι ο μεγαλύτερος προδότης όλων από τους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών. Αυτά που λέει μέσα το μνημόνιο δεν υπάρχουν κυριολεκτικά. Είναι χαρακτηριστική η σύγκριση με την δοσύλογη κυβέρνηση υπό ναζιστική κατοχή, που όπως και να έχει είμασταν κατακτημένοι. Έχω αναφέρει πάρα μα πάρα πολλές φορές στο μπλόγκ σχετικά με την συστηματική προδοσία από την πλευρά των πολιτικών μας. Και θα το ξαναπω μπας και χωρέσει σε κανένα μυαλό ακόμα. Σε μια δημοκρατία, αξιωματικά και μόνο, χωρίς κανένα άλλο επιχείρημα, υπεύθυνος για την εξέλιξη της χώρας είναι ο λαός, που περιοδικά επιλέγει τους προδότες αυτούς με την κοντόφθαλμη προσδοκία του πως θα “βολευτεί” κάπως.

Με λύπη μου βλέπω ακόμα και σήμερα να συνεχίζουμε να καβγαδίζουμε για τα κόμματα, όταν και με βάση αυτά που ανέφερε ο κ. Καζάκος, επαληθεύονται οι υποψίες που είχα ότι το πράγμα είχε συμφωνηθεί επί ηγεσίας ΝΔ, σε συνεργασία πάντα και με το πράσινο ηγέτη μας. Είναι τραγικό επίσης να βλέπεις, πως παρουσιάζουν τα πράγματα τα ΜΜΕ, όταν πχ οι ίδιοι οι Γερμανοί καθηγητές έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά αυτών που κάνει η κυβέρνηση τους στις χώρες μας, και εμείς τους παρουσιάζουμε σαν τους κακούς που μας μισούν.

Είναι όλα τραγικά αυτά που λέει ο κ.Καζάκης και δυστυχώς πολύ συγκεντρωμένα. Σε ένα μόνο σημείο θα διαφωνήσω μαζί του, σε αυτό σχετικά με το πόσο ενήμερος είναι ο λαός, κάτι που θα φανεί και στις επόμενες εκλογές. Μπορεί να έχουμε κινηματα όπως “Δεν πληρώνω” που δείχνουν μια σχετική κινητοποιήση, δυστυχώς όμως η αντιμετώπιση του λαού δείχνει γενικά ύπνο. Χαρακτηριστική είναι η αντιμετώπιση ενός τύπου που φώναζε με μεγάφωνο στην περιοχή του Κολωνακιού, για το οποίο υπάρχει και σχετικό video.

Επίσης, για μια ακόμη φορά με προβληματίζει η απουσία αναφοράς στο θέμα πόλεμο σε περίπτωση που σηκώσεις τσαμπουκά σε αυτούς που κρατάνε από τα @@ μας. Ή εγώ είμαι συνωμοσιολόγος, ή απλά και οι οικονομολόγοι μπορού να δούν μόνο μέχρι νούμερα και όχι ευρύτερα γεωπολιτικά. Δηλαδή, τόσα χρόνια τι γίνεται με τους Αμερικάνους, την Τουρκία και το Αιγαίο? Φαντάσου να τους πεις κιόλας δεν πληρώνω, τι έχει να γίνει! Και όχι δεν πληρώνω, αλλά διαγράφω και το χρέος. Ίσως η πιο σωστή εποχή να το κάναμε να ήταν στον πόλεμο στο Ιράκ, όπως το έκαναν και κάτι χώρες τις λατινικής Αμερικής.

Το πιο καταθλιπτικό είναι ότι και αν το δει κάποιος το συγκεκριμένο video, απλά μετά θα επιστρέψει στον λήθαργό του. Αρκεί να παίξει κανένα παιχνιδάκι στον υπολογιστή, να πάει για καφέ, να γκομενίσει και να κάνει κανένα χιλιόμετρο με την μεγαλύτερη του κατάκτηση, το αυτοκίνητο του και όλα αυτά καφουφλαρισμένα κάτω από το ωχ αδερφέ τώρα….. και το δεν μπορώ να αγχώνομαι τώρα…. και το μας χάλασες πάλι την μέρα. Ίσως γιατί αυτό έρχεται σε πλήρη κόντρα με το αίσθημα ευθύνης ή ενοχής – αν υπάρχει – σχετικά με αυτό που ανέφερα πιο πάνω, την προδοσία τδηλαδή ων πολιτικών αλλά πολιτών της χώρας αυτής.

Είναι πραγματικά λυπητερό να πηγαίνεις με αυτή την γνώση για ύπνο.

Καληνύχτα μας.

6 σχόλια:

  1. Επειδή πολλές φορές αναφέρεσαι στο γεγονός "Αρκεί να παίξει κανένα παιχνιδάκι στον υπολογιστή, να πάει για καφέ, να γκομενίσει και να κάνει κανένα χιλιόμετρο με την μεγαλύτερη του κατάκτηση, το αυτοκίνητο του και όλα αυτά καφουφλαρισμένα κάτω από το ωχ αδερφέ τώρα….. και το δεν μπορώ να αγχώνομαι τώρα…. και το μας χάλασες πάλι την μέρα" πές μας εσύ προσωπικά τιδιαφορετικό κάνεις πέρα απο το να καταγράφεις τα γεγονότα???

    * Προσπαθείς ας πούμε να αφυπνίσεις το εθνικό αίσθημα μέσω του blog σου???

    * Έχεις κόψει τους καφέδες???

    * Έχεις κόψει τις εκδρομές???

    * Έχεις δημιουργήσει κάποιο πυρήνα αντίστασης κατά του κράτους και της κυβέρνησης???

    * Θές να πάμε σε πόλεμο???

    Τι προτείνεις με λίγα λόγια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και ρωτάς και μάλιστα σαφώς προκλητικά θα σου απαντήσω.

    Εννοείται ότι κάνω όλα όσα λες. Η μεγάλη διαφορά όλων είναι ότι δεν κάνω μόνο αυτό, και τουλάχιστον σαν πρώτο βήμα προσπαθώ να ενημερώσω και μένα.

    Ο κόσμος δεν μας χρωστάει λύσεις, ασχέτως αν μας έχει προκαλέσει και προβλήματα. Η κοινωνία έχει αποδομηθεί πλήρως, και αν διάβασες, έχω πει ότι αυτό δεν αλλάζει σε μια μέρα. Είναι τόσο ριζικό το πρόβλημα, που δεν υπάρχει το στοιχειώδες πρώτο πράγμα, η προσωπική συνείδηση.

    Συνεπώς, πριν ακόμα κατέβεις σε μεγαλοεπίβολους αγώνες, καλό είναι να έχεις προσπαθήσει να καταλάβει και λίγο τι γίνεται. Το ναι ναι και τελικά τα ξεχνάω όλα δεν φτάνει, παρά μόνο αν πιστεύεις στο μάνα εξουρανού.

    Σαν κοινωνία είμαστε πολύ πίσω, γιατί ατομικά μας έχουν κοιμίσει άγρια. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει αγώνας με αρχηγούς τους προδότες. Και για να σου απαντήσω κιόλας, ΝΑΙ ρε γράφω εδώ και σε κάποια άλλα σημεία, προσπαθώ να τα μεταφέρω σε φίλους μπας και τα κοιμώμενο Ελληνόπουλα ξυπνήσουν. Και το μόνο που εκλαμβάνω είναι ένα καμουφλαρισμένο ωχ αδερφέ σε "ναι, ναι και δίκιο έχεις".

    Τουλάχιστον θεωρώ ότι κάτι παλεύω να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω γιατί θεωρείς προκλητικές τις ερωτήσεις μου καθώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το ίδιο άνετα προκλητικούς τους γενικούς χαρακτηρισμούς, αφορισμούς και τα επίθετα που προσδίδεις στον Ελληνικό λαό.

    Ότι κάνεις καλά κάνεις και το πράττεις και αν μη τι άλλο δείχνει έναν πολίτη συνδειδητοποιημένο και διαβασμένο αλλά με ενοχλεί αφάνταστα να διαβαζω κείμενα που χαρακτηρίζουν τη κατάσταση που περνάμε σαν το τέλος του κόσμου λές και είμαστε οι μοναδικοί στο κόσμο που πέρναμε κρίση.

    Δεν θέλω να επισέλθω σε λεπτομέρειες αλλά προσπάθησε στα γραφόμενα σου να μην χαρακτηρήζεις καταστάσεις και επιλογές σαν αμαρτήματα επειδή κάποιος θα πάει πχ μια εκδρομή ή ένα σινεμά...ενώ εσύ ΙΣΩΣ έχεις μια διαφορετική στάση ζωής. Επίσης εάν θεωρείς ότι μόνο εσύ είσαι ο ξύπνιος και τα ελληνόπουλα κοιμούνται τότε χμμμμ πήγαινε στο πολιτικό καναβάτσο σαν ο νέος εθνοσωτήρας ίσως έτσι τα γραφόμενα σου να έχουν και πρακτική απήχηση...

    Εάν το ζητουμένο σου είναι όλος ο λαός να πέσει σε μια κατάθλιψη μέσω του προβληματισμού τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

    Όλοι πρέπει να προβληματιστούμε να φιλτράρουμε καταστάσεις και πρόσωπα με καθαρό μυαλό και αναλόγως να πράξουμε στις επόμενες κάλπες. Επίσης θα σε συμβούλευα να μην καταπίνεις χαπάκι ότι ακούς και διαβάζεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις που αποσκοπεί η κάθε πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ ευχαριστώ αλλά μια διευκρίνυση.
    Δεν κατακρίνω τον καφέ την εκδρομή ή κάθε άλλο που ο καθένας μπορεί να θεωρεί διασκέδαση. Κατακρίνω, την ενασχόληση μόνο με αυτά, ειδικά σε καιρούς που φαίνεται ότι χρειάζεται και κάτι από μας.

    Άλλωστε, η έννοια πολίτης δεν είναι τσάμπα.

    Και δεν είναι θέμα κατάθλιψης. Δεν μπορώ να δεχθώ να εθελοτυφλούμε για να μην χαλάσει η ζαχαράνια, γιατί εδώ κρίνεται σοβαρά το μέλλον του λαού. Είναι σοβαρά τα πράγματα και η μελαγχολία δεν είναι ο στόχος, όσο η αφύπνιση.

    Εριστικές θεωρώ τις ερωτήσεις γιατί ήταν τουλάχιστον επιθετικές και κυρίως προσωπικές. Οι αναφορές μου, πάνε προς συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφορών και μόνο στα άτομα που τα ακολουθούν. Ανεξαρτήτως, είδες ότι σου απάντησα στην ουσία και όχι στο γαρνίρισμα γιατί δεν έχω πρόβλημα να μου τα χώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ok χαίρομαι τουλάχιστον που επανατοποθετήθηκες στο θέμα διασκέδαση και η επιλογή του πώς αντιμετωπίζει και βιώνει ο καθένας απο μας μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα είναι καθαρά προσωπικό θέμα...ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διευκρίνηση έκανα. Από το αρχικό σου σχόλιο, υπέθεσα κιολας ότι διάβασες αυτό http://demelene.blogspot.com/2011/01/blog-post_16.html, στο οποίο και εκεί αναφέρομαι στο μονόπλευρο της διαδικασίας.

    Αν και νομίζω ότι εξαρχής εννοούταν το όχι μόνο, αλλιώς δεν θα ανέβαζα πχ εδώ και χαβαλέ περιεχόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή