Παραχώρηση Σούδας

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2008 μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και επικυρώθηκε το 2011. Το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη παύει πλέον ουσιαστικά να ανήκει στην ελληνική επικράτεια και γίνεται «κρατίδιο του ....ΝΑΤΟ», με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές και τα δικά του «άβατα» για τους Έλληνες πολίτες! Κι όλα αυτά «κερασμένα» από τον ελληνικό λαό!

Απίστευτες κι όμως αληθινές παραχωρήσεις από την Ελλάδα και μία άνευ ορίων παράδοση ελληνικού εδάφους στο ΝΑΤΟ –και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή στις ΗΠΑ– περιγράφονται στη συμφωνία που αρχικά είχε υπογραφεί το 2002, αλλά το 2008 η νατοϊκή πλευρά ζήτησε χρονική και επιχειρησιακή επέκταση με μία Τεχνική Διευθέτηση (TechnicalArrangement). Όλο το άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα με τα αποκαλυπτικά έγγραφα στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.

Πηγή

Δεν ξέρω αν αληθεύει.

Ξέρω όμως ότι αληθεύει ότι έχει παραχωρηθεί και η περιοχή του κώλου μας, για την οποία θα ισχύουν άλλοι κανόνες από το υπόλοιπο σώμα.

2 σχόλια:

  1. πολύ καλά κάναμε την παραχώρηση, σκέψου αν αντί για τη Σούδα, έπιαναν λιμάνι Σμύρνη; Σκέψου πόσο απειλητικό είναι που έχει κάνει το ΝΑΤΟ στρατόπεδο στα Σκόπια.
    και πολύ καλά θα κάνουμε να δώσουμε και κανένα κόλπο στον Ρωσικό στόλο για τον ίδιο λόγο.
    Που έφυγε η αεροπορική διεύθυνση από Λάρισα και πήγε Σμύρνη μας έτσουξε που έχουν πρόσβαση Τούρκοι αξιωματικοί στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ-Νατοικα σήματα, ε πάλι καλά που δεν κάναμε το ίδιο και για το ναυτικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφωνώ στην στρατηγική αξία, αλλά στο πως το δίνεις.

    Μου φαίνεται τραγικό το πάρε και κάνε ότι θες. Βέβαια, με τέτοια κατάσταση και τέτοιες παραχωρήσεις, μόνο έτσι θα μείνει η βάση εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή