Βέλγιο - Άνθρωποι

Δεν ξέρω αν είναι δική μου αίσθηση ή όχι, αλλά πραγματικά αισθάνομαι τους Βέλγους σαν ένα λαός με πολύ καλοσύνη και διάθεση να σε βοηθήσει.
Ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί. Ίσως επειδή είμαι μετανάστης ίσως να μην καταλαβαίνω το διαφορετικό στιλ των Βόριων Ευρωπαίων.
Εκτός από κάποιους ανθρώπους που θα τοποθετούσα αυτομάτως στην κατηγορία της εξαίρεσης, γενικώς οι περισσότεροι έχουν σκοτωθεί να με βοηθήσουν.
Μερικά παραδείγματα.

  • Αρκετοί από τους συναδέρφους έχουν αναλάβει το έργο που θα έπρεπε να είχε αναλάβει το HR.
  • Στην μετακόμιση που έκανα, δύο από τους γείτονες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και μάλιστα ο καθένας τους μου έχουν δώσει προσωρινή και μόνιμη λύση σε σοβαρά προβλήματα.
  • Γενικώς, στα μαγαζιά εφόσον καταλαβαίνουν και έχουν άνεση με τα Αγγλικά, πραγματικά σκοτώνονται να σου δώσουν λύση έστω και αν αυτό περιλαμβάνει να σε στείλουν σε ανταγωνιστικό κατάστημα.
Ανεξαρτήτως αυτών των ανιδιοτελών πράξεων, για τις οποίες δεν ρώτησα καν και οι άνθρωποι προσφέρθηκαν από μόνοι τους, γενικώς αισθάνομαι μια καλοσύνη. Δεν μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά αλλά θα έλεγα ότι οι άνθρωποι εδώ είναι πραγματικά καλόκαρδοι και ποτέ δεν έχω αισθανθεί ότι θα πρέπει να ανησυχήσω μήπως ο Βέλγος θέλει να με εκμεταλλευτεί, κάτι το οποίο αισθάνομαι διαρκώς στην Ελλάδα.

Και από ότι καταλαβαίνω την αίσθηση αυτή δεν την έχω μόνο εγώ. Ειλικρινά δεν ξέρω αν το φαινόμενο περιορίζεται μόνο στο Βέλγιο ή είναι ευρύτερο στην Βόρεια Ευρώπη. Σίγουρα στην Γαλλία στην Λίλ που πήγα αισθάνθηκα ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση πραγματικά θα ήθελα τους Έλληνες να έχουν αυτή την καλό - καρδία και να νιώθεις φιλόξενος σε κάθε νέα περιπέτεια σου, όπως νέα εργασία, νέα κατοικία, νέα γειτονιά κτλ κτλ. 


1 σχόλιο:

  1. Ονομάζεται κοινωνική συνείδηση... θα σε πάρει αρκετό καιρό μέχρι να το συνηθίσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή