Βέλγιο - Μέχελεν

Τον Οκτώμβριο του 2010 μετακόμισα στο Μέχελεν τους Βελγίου.

Το Μέχελεν είναι μια μικρή πολή σχετικά της κατηγορίας των 80.000 κατοίκων. Βρίσκεται ανάμεσα στις Βρυξέλες και την Αμβέρσα. Βρίσκεται στην Φλαμανδική πλευρά και συνεπώς κύρια γλώσσα είναι τα Ολλανδικά ή μάλλον καλύτερα τα Φλαμανδικά σύμφωνα με τους Ολλανδούς.

Η πόλη είναι μια κλασσική πόλη της Κεντρικής Ευρώπης με το κέντρο της πόλης να είναι μια τεράστια πλατεία στο κέντρο ενός οδικού δαχτυλιδιού γνωστό και ως ring.

Δυστυχώς η πόλη δεν έχει πανεπιστήμιο συνεπώς υπάρχει ένα θεματάκι με την ζωή. Κατεπέκταση δεν έχει και μη Βέλγους κάτι που κάνει την κοινωνικοποιήση λίγο δύσκολη καθώς έχω μια αίσθηση ότι οι μόνοι Έλληνες που δεν έχω γνωρίσει είναι οι ιδιοκτήτες της Ελληνικής ταβέρνας αν μένουν βέβαια στο Μέχελεν.

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα του Μέχελεν είναι αυτό που εγώ ονομάζω σαν Kill Switch. Μόλις κλείσουν τα μαγαζιά, λες και πέφτει σύρμα και ξαφνικά εξαφανίζονται όλοι. Μιλάμε για πόλη φάντασμα και λίγα λεω. Όσες φορές έχω βρεθεί το πρωί στο κέντρο μιλάμε γίνεται χαμός. Βέβαια τώρα που έχει σούπερ καιρό αυτό δεν ισχύει αλλά και πάλι....

Το τρίτο μεγαλύτερο κακό της πόλης είναι η έλλειψη μεταλαδικου. Αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο του Μέχελεν αλλά παλιά υπήρχε ένα το οποίο δεν πήγε καλά οικονομικά γιατί νομίζω ο ιδιοκτήτης έβαζε χέρι στο ταμείο.

Η πόλη έχει ένα ψηλό πύργο που φαίνεται από τον θεό μακρυά. Θεωρητικά μπορεί να ανέβεις πάνω να ρίξεις ένα βλέφαρο αλλά πρέπει να πληρώσεις 7€. Το θέμα δεν είναι τόσο τα ευρώ όσο το τι να ανέβεις να δεις; Το επίπεδο τοπίο;

Γύρω από την πόλη έχουμε βρει δύο ωραία μαγαζάκια να αράξεις να λιαστείς. Πολύ καλό το γεγονός ότι ο κινηματογράφος δεν χρεώνει το πάρκινγκ. Στο ring του Μέχελεν έχει τρείς χώρους στάθμευσης με 30λεπτά την ώρα. Όποιος έχει πληρώσει πάρκινγ στις Ευρωπαϊκές χώρες θα ξέρει ότι είναι πραγματικά πολύ φθηνα, ειδικά όταν η ακτίνα του ring είναι ένα χιλλιόμετρο μόνο.

Ένα άλλο καλό που έχει το Μέχελεν είναι ότι είναι μόνο 20χλμ από το ring των Βρυξελών και το πολύ κανένα 30άρι από τις νότιες περιοχές των Βρυξελών. Αν και κάθε Φλαμανδός θα σου δηλώσει μίσος για τις Βρυξέλες για μένα που έρχομαι από την Αθήνα ( Κιφησιά - Πειραιάς 40χλμ) η απόσταση είναι μια χαρά αρκεί να μην έχει κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου