Μέταλ Πόρωση

Πήγα σε ένα μεταλάδικο το Σαββάτο και έπαιζε ένα κομμάτι απίστευτο. Ρωτάω τριγύρω σαν καλός φλώρος με δίψα για μάθηση και μου λένε ότι ήταν το Empire από Queensryche. Απίστευτο κομμάτι και γενικά ο δίσκος καλός. Και παλιά δεν μαρέσαν κιόλας αλλά μάλλον θα το μελετήσω καλύτερα.

Παράλληλα άκουσα και τον νέο τον Nightwish και δεν με συγκινεί. Η νέα τραγουδίστρια δεν πιάνει μία μπροστά στην προηγούμενη και αισθάνομαι ότι η μουσική τους δεν έχει φυσική συνέχεια. Δεν ρέει και ότι την σπρώχνουν.

Αλλά το νέο συγκρότημα είναι Sabaton. Σε πρώτη φάση είναι εντυπωσιακοί. Έχω την αίσθηση ομως ότι είναι από τις μουσικές που μόλις συνειθήσεις τις ξεχνάς. Δεν μαρέσει η θεματολογία που είναι πάντα ιστορίες πολέμου αν και τα λόγια για την συγκεκριμένη θεματολογία είναι πολύ καλά. Και αυτός ο τραγουδιστής τους μου θυμίζει τα φωνητικά ενός συγκροτήματος που δεν ήξερε ούτε η μάνα τους και μου είχαν δώσει δύο άλμουμ στην Πάτρα το 98. Και ορισμένα σημεία της μουσικής έχουν επιροές. Και δεν μπορώ να το βρώ. Γκρρρρρρ.

Αυτά, στα μελοντικά ακούσματα είναι και το Framing Armagedon από Iced Earth αλλά ίδιο με το The Glorious Burden ειδικά από το μπόνους τμήμα Battle Of Gettysburg και το Something Wicked This Way Comes είναι.

Κώδικα και μέταλ και τα μυαλά στα κάγκελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου