Σταύρος Λάλας

Γράφω αυτό το πόστ με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε αλλά δεν θυμάμαι που.Ένα σχετικό όμως Link

Δεν θα επεκταθώ στα γεγονότα, αλλά πραγματικά αυτή η χώρα δεν με εκλπήσει για την βλακεία, εγωισμό και προχειρότητα των ανθρώπων που την κατοικούν. Μιλάμε ο μαλάκας ο χειριστής του Λάλα πήγαινε στο ίδιο σπίτι την γκόμενα που ξενοπηδούσε.

Και μέσα στις όλες προχειρότητες τους, ο λόγος που την πάτησε είναι γιατί κάποιος μάλλον ήθελε να φανεί μούρης και δεν ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες.

Ο Λάλας όμως για μένα νόμιζε ότι είχε να κάνει με ένα σοβαρό κράτος και εναπόθεσε την ζωή του στα χέρια αυτού. Ένα μοιραίο λάθος πιθανώς εξαιτίας ότι δεν είχε μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Και ήταν ο Λάλας και μίλαγε για την Ελληνική Οικογένεια και για την Ελλάδα και άλλα. Σέβομαι την προσφορά του, αλλά κύριε Λάλα εδώ πρέπει να διαφωνήσω για την περηφάνει του "Έλληνας". Δεν ξέρω δεν έχω ζήσει μετανάστης αλλά σαν κάτοικος αυτής της χώρας μόνο περήφανος δεν είμαι όχι μόνο για τους κρατικούς μηχανισμούς αλλά και για την κοινωνία καθε αυτή.

  • Ο τόσο σημαντικός θεσμός της Ελληνικής οικογένειας για μένα στα 27 μου μόνο κακό κάνει όπως δουλεύει.
  • Η ιδέα της ανωτερότητας μας
  • Ότι γενήσαμε τον πολιτισμό πάλι μόνο κακό κάνει.
  • και άλλα κουλά που πιστεύουμε.

Τα παραπάνω ίσως να είναι και η ρίζα της προχειρότητας του κρατικού μηχανισμού, του "έλα μωρέ αδερφέ, εμείς να περνάμε καλά" που να οδήγησε κιόλας στην δυστυχή κατάληξη της ζωής του.

Και τον έβλεπα, και τον συμπαθούσα και τον λυπόμουν αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως ακόμα μιλούσε τόσο καλοπρωαίρετα για την χώρα αυτή και την νεοτροπία της.

Με όλο το σεβασμό Κύριε Λάλα.

Και κάθε αναφορά στο όνομα σας παραπάνω περιέχει το Κύριε και τον σεβασμό που σας αξίζει

Χρήσιμα λινκς

Wikipedia

Το Blog του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου