Πρώτα «φουγάρα» παγκοσμίως οι Ελληνίδες!

Από το άρθρο της CityPress

Κατά 20% έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελληνίδων που καπνίζουν συστηματικά τα τελευταία 15 χρόνια, τη στιγμή που μείωση της τάξης του 10% καταγράφεται στους άντρες καπνιστές. Αποτέλεσμα των αριθμών αυτών είναι οι γυναίκες να κατέχουν την πρώτη θέση και οι άντρες την τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τη συχνότητα καπνίσματος.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που παρουσίασε χθες ο Π. Μπεχράκης, καθηγητής πνευμονολογίας, και αφορούν την έκθεση των Ελλήνων στο μονοξείδιο του άνθρακα από το κάπνισμα. Τα αποτελέσματα είναι εξόχως ανησυχητικά, καθώς οι Έλληνες ενεργητικοί και παθητικοί καπνιστές εκτίθενται σε τεράστιες ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα. Συγκεκριμένα, περίπου οι μισοί Έλληνες καπνιστές έχουν στον οργανισμό τους ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα που υπερβαίνουν τα όρια ασφαλούς εισπνοής (οι άνδρες εισπνέουν 21,5 μικροσωματίδια και οι γυναίκες 19,9, όταν το όριο είναι στα 8,5 μικροσωματίδια ανά εκατομμύριο), ενώ και οι μη καπνιστές Έλληνες έχουν στον οργανισμό τους μιάμιση φορά υψηλότερη ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα από τη συνολική μέση συγκέντρωση που καταγράφεται στον οργανισμό των Ευρωπαίων.

Των ελληνίδων λέει. Έλεος πραγματικά. Και ειναι γνωστές οι συνέπειες του καπνίσματος στην γυναίκα που θέλει να κυοφορήσει. Αν υπάρχει ένα από τα δύο φύλλα που δεν πρέπει να καπνίζει είναι η γυναίκα, έστω και αν θέλετε από κοινωνική ευθύνη όπως λέει και ο κ. Πανούσης που σχολιάζει στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 του κ. Αδαμόπουλου.

Αυτό που μου την έχει σπάσει ειναι ότι πέρα από το γεγονός ότι καπνίζουμε πολύ και χωρίς σεβασμό, οι άνδρες δείχνουν να έχουν καταλάβει, ενώ οι γυναίκες καθυστερημένα μάλλον κάνουν ακόμα την επανάσταση τους. ΕΛΕΟΣ πρώττες παγκοσμίως? Αυξηση 20%? Σε λίγο θα καπνίζουν όλες και θα μιλάμε για το κατόρθωμα της στασιμότητας. Και επιπλέον ως άνδρας, με ενοχλεί πάρα πολύ που κατα δύναμη πιθανή κοπέλα μου θα καπνίζει, αν μπορέσω βέβαια να ξεπεράσω την ξενέρα και γίνει κοπέλα μου.

Εχει καταλήξει το γεγονός ότι μια γυναίκα δεν καπνίζει να θεωρείται απίστευτο προσών. Αντε να δούμε πότε θα καταλάβουν ότι το τσιγαράκι στο χεράκι δίπλα από το κεφάλι να αερίζει τον χώρο επιδεικτικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ, ούτε ΚΑΒΛΩΤΙΚΟ, όπως δεν ειναι ωραίο μια γυναίκα χωρίς θηλυκότητα ή τουλάχιστον όταν δεν ξέρει ποιο ειναι το όριο μεταξύ σωστού φεμινισμού και κομπλεξισμού.

2 σχόλια:

  1. Βρήκα γυναίκα που δεν καπνίζει...!!! ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ!!!!

    Μιλάμε είναι πραγματικό πρόβλημα και μάλιστα όταν έχουν την εντύπωση ότι αυτό τους δίνει στυλ, είναι πάρε την μία και χτύπα την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ρε μπράβο.
    Χάρηκα πολύ φίλε.

    Μεγάλο προσόν. Βέβαια σε κάποιο παλαιότερο μου ποστ είχα πει δεν ξέρω τελικά αν χωράει στο τοπ3 των πιο πρέπει να έχει ή να μην έχει- σε μια γυναίκα, γιατι πρόσφατα ανακάλυψα με οδυνειρό τρόπο οτι υπάρχει και άλλο ένα ίσως πιο σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή