Παγωτο μηχανής

Ναι ειναι η αγάπημένη μου μορφή παγωτου, εννοείται αυστηρά με μόνο σοκολάτα, αλλά στην ζωή μου έχω φάει μονο από δυο σημεια που να αξίζουν. Έλεος πόσο δύσκολο μπορεί να ειναι να φτοιάξεις ένα καλο παγωτο μηχανής. Τόσο κλέφτες είναι όλοι.

Βασικο κριτήριο για να ειναι καλο ειναι να μην παγώνει σε κάτι σαν στέρεη μορφή. Δηλαδή να ειναι κρύο αλλα να κρατιέται στην μορφή που φαινεται να έχει ως παγωτό μηχανής. Φαντάζομαι οτι το κλασσικο κλέψιμο ειναι με πιο αραιο μίγμα μάλλον με νερό, και αυτό παγώνει και γινεται σκατά ασε που δεν έχει και γεύση.

Τα δυο απίστευτα παγωτά μηχανής τα έχω φάει

  1. Μαθίος επί της οδό Κορίνθου στην Πάτρα απέναντι από το τότε Mondo. Έκλεισε ομως.
  2. Από ένα ζαχαροπλάστείο γνωστό στην Πάτρα που ειναι το κεντρικο κατάστημα στο Ρίο δίπλα στο μπλε κτίριο μιας από τις μονάδες του ΕΑΙΤΥ. O Φάκαλος λοιπον άνοιξε παράρτημα στο εμπορικό κέντρο του Carefour στην εξοδο νομίζω 3 για Γλάυκο της περιμετρικής και μετά το μπανάκι το είχαμε τσακίσει. Μακράν ο καλύτερος, τόσο που όλοι υποχρεωθηκάν στην απόδοση respect.

Τα παραπάνω μέχρι το 2004, όπου και εφυγα από την Πάτρα, for ever and ever όπως λέει και μια φίλη.

Δυστυχώς στην Αθήνα δεν ξέρω.

Το παγωτό μηχανής, τα σοκολατένια cookies,muffins και donuts ειναι το μόνιμο μου quest  οσον αφορά το πρόχειρο γλύκισμα στην Αθήνα.

Φυσικά οπόιος ξέρει σχολιάζει.

20 σχόλια:

  1. εχω δουλεψει αρκετα το παγωτο μηχανης και δεν το αερονουν με νερο .. δε γινετε να το κανουν θα χαλασει... τα μυστηκα ειναι να κρατας καθαρη τη μηχανη, και να το ανακατευεις συχνα... φυσικα και να το προσεχεις να μη κατεβει τη σταθμη που πρεπει και τελος το παγωτο αγοραζει... η σκονη ειναι οτι χειροτερο γιατι σε αυτη χρειαζετε νερο ..και καταλαθος μπορει να πεσει νερο ... αλλα επειτηδες δε το κανουν... εγω δε το εχω συναντησει τουλαχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααα!!! Έχω να σου πω κι άλλο ένα spot: Κορίνθου και Παπαφλέσσα γωνία, διαγώνια πίσω από τον Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα μικρό σχετικά ζαχαροπλαστείο που έχει όμως το καλύτερο (για μένα) παγωτό μηχανής. Φρέσκο, γευστικό, πυκνό, βελούδινο... :)

    Αν ποτέ, σε ξαναφέρει ο δρόμος στην Πάτρα, πέρνα και δοκίμασε. Θα με θυμηθείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέποντας μετά από αιώνες τα σχόλια....
    Μαρλου τι κάνουν τότε και σε άλλα νιώθις γεμάτη γεύση και σε άλλα όχι. Σε άλλα παγώνει και σκληραίνει και σε άλλα απλά έχει μια βελουδένια υφή?

    YiannisD δεν ειμαι Πάτρα ποια. Αν περάσω όμως η Παπαφλέσσα ποια ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην έξοδο του Carrefour στην Πάτρα ποτέ δεν άνοιξε ο Φάκαλος . Εκεί βρίσκεται ακόμα το ζαχαροπλαστείο Cookie man . Όντως φτιάχνει ωραίο παγωτό χωνάκι . Επίσης , πολύ ωραίο παγωτό χωνάκι έχει ο Γκίτσης στην οδό Ιωνίας και Φωκαίας στην Πάτρα .

      Διαγραφή
  4. ΝΩΡΙΣ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΕΙΔΕΣ!!! ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΛΑ Η ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΓΩΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΣ... Η ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή το σημείο να κλέψεις ειναι η ποιότητα της σκόνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδη σε σκονη ειναι χαλια η ποιοτητα κλεψεις δε κλεψεις...
    αλλα δε κλεβουν ... το χειροτερο ειναι οταν δε το ανακατευουν και δε το καθαριζουν συχνα τοτε πιανει κρυσταλους γυρω γυρω και αυτο κανει το παγωτο χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή το καλο παγωτό μηχανής πρέπει να ειναι σε υγρή μορφή? Αυτό όταν το χυνει στην μηχανή ή οταν φτοιάχνει το μιγμα που χύνει?

    Αυτός πάντως το σουπερ παγωτο μηχανής όπως και το ζαχαροπλαστείο αδειάζαν ένα κουβά μέσα. Για άλλους δεν το έχω προσέξει.

    Ευχαριστώ πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.facebook.com/pages/T-/108449423912?v=wall&viewas=619569872

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δειτε και αυτο www.frosty.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οντως το καλυτερο soft παγωτο χωνακι, το εφαγα στο IKEA στην Αθηνα και πολυ φθηνο , απο οτι μου ειπα τα παιδια ηταν της εταιρειας FROSTY με γευση γαλακτος και βελουδινο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το καλύτερο παγωτό μηχανής θα το βρείτε από την εταιρεία plaza ice cream, περισσότερες πληροφορίες www.plazaicecream.gr, πλέον θα το βρείτε στα everest, στα ikea κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που εχει το ΙΚΕΑ σημερα ειναι σαν πλαστικο στην γευση, το εχει χαλασει τελειως.
      Μονο στον ΚΡΙΝΟ Λουκουμαδες ΑΙΟΛΟΥ τρως παγωτο χωνακι.
      ΛΙΧΟΥΔΗΣ

      Διαγραφή
    2. http://www.neolaia.gr/2012/10/10/tp-kalitero-pagwto-tis-athinas-o-askos-tis-aiolou/

      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΦΙΛΕ<<< μακραν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ >>>

      Διαγραφή
    3. πως φαινεται οτι κανεις δεν εχει φαει soft που να αξιζει τον κοπο..... κορινθο , πατρα, κ ζαχαροπλαστεια ακουω.... παγωτατζηδικο 100% PAPAGEORGE κερατσινι. μιλαμε για τεχνη οχι αστεια....... ααα κ οσον αφορα το μιγμα σωστα ειναι αυτα περι καθαρισμου αλλα το σημαντικοτερο ειναι δυο εξτρα υλικα στη σωστη ποσοτητα. (δε θα πω πια ειναι).

      Διαγραφή
  12. το καλύτερο παγωτό που έχω φάει είναι στο kates donuts στο Αιαντειο της Σαλαμίνας βρίσκετε στην διασταύρωση Λ.αιαντειου και κακης βιγλας .χρησιμοποιεί παγωτό της plaza ως πρώτη ύλη . ειναι βασικο αυτο που λετε οτι η αραιωση του μίγματος το χαλαει.. απο ολη την Σαλαμινα παω μονο εκει για να φαω απολαυστικο παγωτο μην μου πει καποιος απο το πλαζα για το εβερεστ της σαλαμινας.. αυτοι και τον καφε νερωμενο τον δινουν σε σχεση με τα αλλα εβερεστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.neolaia.gr/2012/10/10/tp-kalitero-pagwto-tis-athinas-o-askos-tis-aiolou/
    Δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερο παγωτο χωνακι απο του ΚΡΙΝΟΥ στην ΑΙΟΛΟΥ για την ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΦΙΛΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καλυτερο παγωτο μηχανης το δοκιμασα στα everest και ειναι της εταιριας Plaza εχει τελεια υφη και τελεια γευση!!!
    www.plazaicecream.gr Εχει και πληροφοριες για το που μπορειτε να δοκιμασετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή