Club/Κάμπινγκ Αγία Άννα

Έχοντάς κάτσει μόλις δυο μέρες στο συγκεκριμένο θέρετρο, στην Βόρεια Έυβοια θα κάνω το καθιερωμένο review μου, αν και ειμαι χοντρά στραβωμένος καθώς θα καθόμουν άλλες 3-4 μέρες αλλά έβρεξε, τα έκανε μούσκεμα, και όταν φεύγαμε σαν τις βρεγμένες γάτες ξανά έβρεξε.

Η διαδρομή από την Χαλκίδα προς την Βόρεια Έυβοια, μετά από τον χαμό σε ένα άθλιο κεφαλοχώρι, δίπλα στην Χαλκίδα είναι καταπληκτική. Σιγά σιγά αρχίζεις να ανηφορίζεις για να περάσεις το βουνό. Γνωστό το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, και ω ναι το βόρειο δεν διαφέρει καθόλου από το νότιο. Όμως το πράσινο, πράσινο όμως όχι σαν κάτι νησάκια ονόματα δεν λέμε, δίνει και παίρνει. Μιλάμε, για πανέμορφή διαδρομή μέσα από δάσος, και στην συνέχεια δίπλα σε ποτάμι και κάτι πλατάνια με ένα έντονο πολύ πράσινο χρώμα.

Το θέρετρο βρίσκεται στο κατέβασμα μια κατά πράσινης βουνοπλαγιάς, αν και δυστυχώς χαμηλά δεν είναι και τόσο πράσινο! Κάπου εκεί μέσα λοιπόν βρίσκεται και το γνωστό Κάμπινγκ της Αγίας Άννας.

Το κάμπινγκ είναι ένα τεράστιο οικόπεδο, το οποίο βασικά είναι ξενοδοχιακή μονάδα με δύο πισίνες, άρτια οργανωμένο catering να φάει ο κόσμος, δύο νυχτομάγαζα, καμπάνες, ξενώνες και ένα σχετικό για μένα μικρό τμήμα γισ σκηνές.

Στην ζωή μου έχω πάει στα παρακάτω κάμπινγκ συνεπώς συγκρίνω με βάση αυτά

  • Ελαφόνησος (2004,2005)
  • Ξυλόκαστρο (2006)
  • Άστρος Κυνουρίας (2006)
  • Μέλισσα Κάστρο Κυλήνης (2008)
  • Παλαιά Επίδαυρος (2007)
  • Σάμη και Αργοστόλι Κεφαλωνιάς (δεν θυμάμαι)
  • Ξυλόκαστο (2006)
  • σε ένα άλλο στην Ηλεία (2006)
  • Αχαιά κοντά στην Πάτρα λίγο πιο κάτω από Βραχνέικα (2006)

Από τα παραπάνω της Ηλείας μακράν ήταν τα καλύτερο από θέμα σκιάς. Της Ελαφονήσου μακράν το καλύτερο από θέμα καθαριότητας, παραλίας και πρόσβασής σε αυτή. Του Ξυλοκάστρου ήταν το χειρότερο που έχω πάει ever. Μια τραγωδία σκέτη ενώ τα υπόλοιπα γενικά νορμάλ και καθαρά, με μοναδική παρατυπία της Επιδαύρου που ήταν βρώμικη η θάλασσα.

Το κάμπινγκ της Αγίας Άννας, σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης ήταν το καλύτερο. Μιλάμε για στρατός εργαζομένων, αλλά δεν έχει άμεση πρόσβαση στην παραλία η οποία δεν λέει και πολλά αν και η θάλασσα είναι κλάσσική Ανατολική πλευρά Ευβοίας και εννοείται καθαρή. Από θέμα καθαριότητας, γενικώς απαράδεκτο. Πολύ συχνά δεν είχε καν χαρτί αλλά και οι τουαλέτες πολύ βρώμικες θα έλεγες. Στην Ελαφόνησο σε αντίθεση με απίστετους υπεράριθμούς ήταν διαρκώς καθαρά. Συνεπώς Νο1 πρόβλημα η καθαριότητα και το δεύτερο που με στράβωσε ήταν το γεγονός ότι το μέρος ήταν πρακτικά ξενοδοχιακή μονάδα τύπου resort, που μοναδικό στόχο έχει να μην φύγει κανείς από μέσα. Συγνώμη, κιολας αλλά κάμπινγκ και νυχτομάγαζο στον ίδιο οικόπεδο δεν γίνεται πόσο μάλλον όταν αυτό ακουγόταν και στο πιο μακρυνό σημείο που ήμασταν εμείς. Η απαγόρευση του αυτοκινήτου τους μάρανε.

Το κακό ήταν ότι φάγαμε ένα βράδυ το νερό της αρκούδας και εκεί που μας είχαν βάλει, πραγματικά η σκηνή βρέθηκε πάνω από λίμνη νερού. Δεν έχω ξαναφάει βροχή και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά γενικώς η προσοχή σε λεπτομέριες που αιτιολογούν τα πολλά φράγκα ανά άτομο που ζητάνε για μένα δεν υπήρχε. Απλά ζητάγαν τα φράγκα, επειδή την είχαν δει γκλαμουριά αλλά σας παρέχω πισίνα, η οποία προς μεγάλη μου έκπληξη τραβούσε περισσότερο κόσμο από ότι η παραλία!!!

Η προσωπική γνώμη είναι ότι το κάμπινγκ της Αγίας Άννας έχει αρκετά καλά, και σίγουρα είναι ένα καλό κάμπινγκ, όμως η μαύρη αλήθεια είναι ότι είναι ένας παραλογισμός. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που οι άνθρωποι επιλέγουν τα κάμπινγκ, εκτός από την φθηνή διαμονή. Οι κυριότεροι είναι οι επιστροφή στην φύση και η ησυχία που σίγουρα δεν συμβαδίζουν με εγκαταστάσεις όπως πισίνα και νυχτομάγαζα.

Επίσης, κάτι που δεν παίρνει χαμπάρι πολύς κόσμος, είναι ότι το κάμπινγκ μπορεί να είναι σχετικά φθηνή διαμονή αλλά την διαφορά την βγάζεις στο φαγητό αν δεν έχει φροντίσει να πας οργανωμένος. Και στην Αγία Άννα ήταν πραγματικά πολύ ακριβή σε όλα. Και άντε το φαγητο! Πως είναι δυνατόν ο καφές στο χέρι να έχει 3.30?

5 σχόλια:

  1. Ένα θα σου πω! Αν έρθεις ποτέ στην Κύπρο θα πάμε κάμπινγκ στην Πόλη Χρυσοχούς! Εκεί θα τα δεις όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βρίσκω κάτι σχετικό online. Little Help Please.
    Να σου πω έχω αρχίσει να ψήνομαι πολύ να έρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που να βρεις online? Κάμπινγκ για γύφτους, το website το μάρανε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μείνετε μακριά αν θέλετε να μπορείτε να κοιμάστε. Δεν τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας . Πολύ φασαρία από κάποιες παρέες έως τις 6 το πρωί. Οι security που έρχονται κατόπιν τηλεφωνήματος , δεν επιβάλουν την κοινή ησυχία . Επίσης οι ταινίες που προβάλλονται είναι ποιότητας torrents. Απαράδεκτο ... πήγαινα 3 χρόνια και δεν πρόκειτε να ξαναπάω. ΜΑΚΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή