Rotting Christ - Orders From The Dead



Το κομμάτι είναι συγκλονιστικό. Έπεσε το μάτι μου εν μέσω εκπληκτικής εκπομπής στο ραδιόφωνο και πραγματικά συγκλονίστηκα και δυσκολευόμουν να ακούσω το ανάλαφρο κλίμα μιας ροκ/μέταλ εκπομπής που κάνει ο Μυλωνάς.

Το ίδιο το τραγούδι είναι τρομερό και αφορά ένα συγκλονιστικό θέμα, την Μικρασιατική καταστροφή. Έπαθα τόσο πλάκα, που για πρώτη φορά καθόμουν και διάβαζα σχόλια στο youtube ακόμα και αυτά σε greeklish που χρόνια τώρα έχω σταματήσει να δίνω σημασία.

Δυστυχώς, έχει δίκιο ένας στα σχόλια που λέει ότι επειδή το συγκρότημα δεν είναι τσιφτετέλι/μπουζούκι ή άλλα γνωστά ελληνικής θεματολογίας, δεν θα τα ακούσει κανένας σε αυτή την χώρα. Δεν πειράζει όμως, γιατί για όσους δεν ξέρουν το συγκρότημα είναι παγκοσμίως καταξιωμένο με τεράστια καριέρα που ευτυχώς ξέφυγε από τα γρανάζια των ηλίθιων ελληνικών δισκογραφικών εταιριών και αν θέλετε των ελληνικών mainstream ακουσμάτων και τελικά κατέληξε να έχει τουλάχιστον 12 δίσκους εκ των οποίων ορισμένοι θεωρούνται από τους καλύτερους στην κατηγορία της βαριάς μέταλ.

Βέβαια, ευτυχώς στην Ελλάδα μάθαμε για το Sabaton - Coat of Arms που "ασχολείται" με το Ελληνικό μεγαλείο και το λέω σε εισαγωγικά/ειρωνικά γιατί το τραγούδι μπορεί να έχει χαβαλέ αλλά λέει τουλάχιστον μαλακίες που προσβάλουν την ιστορία της χώρας.

Όπως και να έχει, συγχαρητήρια στους Rotting Christ που εν γένη δεν ακούω αλλά βγάζουν κατα καιρούς τρομερά κομμάτια.
Σίγουρα όμως το συγλονιστικότερο μέχρι στιγμής, χωρίς να έχω ακούσει τον δίσκο AEALO


1 σχόλιο: