Υγεία

Ακούς κάτι σε 8500 χιλιάδες τυπάκια των 100 χρόνων και στην Ελλάδα να παίρνουν σύνταξη και αναρωτιέσαι! Μα τόσο καλή ήταν η μεσογειακή διατροφή? 8500 υπεραινόβιους σε πλήθος 11 εκατομυρίων!! Μα ποιοί είμαστε?

Με αφορμή αυτό αναρωτιέσαι για ένα ακόμη μπανάνα-aspect της Ελλάδας.

Ανακοινώνουν λέει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την φακέλωμα των συνταξιούχων ώστε να μπορέσουν να διαπιστώοσυν ποιοι από τους 8500 ζουν πραγματικά. Μα χελλό κάποια στιγμοί πεθάναν και τους έθαψαν.

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι μηχανογράφηση έχουμε από την δεκαετία του 90 και μετά. Κάθονται και σήμερα ανακοινώνουν σαν τρομερές λύσεις την ίδια την εφαρμογή της μηχανοργάνωσης. Μα έλεος τόσο δύσκολο μπορεί να είναι να φακελώσεις το σύστημα τουλάχιστον κεντρικά? Ναι έχουμε το πιο δαιδαλώδες σύστημα υγείας. Από ένα ασφαλιστικό ταμείο για κάθε άθλιο συνδικαλιστή και ένα στρατό από διεφθαρμένους γιατρούς που τα έχουν κάνει πλακάκια με τις φαρμακοβιομηχανίες. Ακόμα καλύτερα έχουμε κάνει και διευθυντές νοσοκομείων αυτούς τους μεγάλους λοπωδύτες.

Μετά από χρόναι ατελείωτης μάσας με κάθε χρόνο ομως το ΕΣΥ να δηλώνει αυξημένα χρέη και κόστος ανάλογο του να έβηχα και να με έβλεπε τσάμπα ο προσωπικός μου γιατρός έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ για να πουμε ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύστη στο πρόβλημα. Λέμε τώρα γιατί αυτοί οι στρατοί των ιατρικών επισκεπτών που εξυπηρετούν τεράστια συμφέρονται δεν μας λένε τι θα κάνουν. Όχι οι άνθρωποι για τα συμφέροντα λέω.

Προσωπικά πιστεύω ότι τα υπουργεία Αμύνης, Υγείας και Πολιτισμού είναι τα υπουργεία με την μεγαλύτερη μάσα στην χώρα. Και άντε στο Αμύνης οι εθνικοί προδότες,εεεε κυβερνόντες ήθελα να πω, είναι και λίγο πολύ αναγκασμένοι να κάτσουν και σούζα στη ξένη πολεμική βιομηχανία και τα συμφέροντα των κρατών τους, ονόματα των οποίων δεν λέμε, για να μην μπουκάρει και η Τουρκία από το πουθενά με κανένα πρόσχημα να εκδημοκρατίσει την χώρα μας. Όχι οτι δεν χρειάζεται ένα σοβαρό εκδημοκρατισμό έτσι. Στου πολιτισμού τα λεφτά πάνε απευθείας στην μάσα. Είναι τόσο εύκολο να μαζευτεί η σπατάλη όσο το να μην αγοράσεις και γαριδάκια και κάθε άλλη βλακεία από το σουπερμαρκετ.

Στο υγείας όμως έχεις να κάνεις με τους πολίτες και με μια καθημερινότητα. Έχεις δηλαδή μια καθημερινή 24ωρη λειτουργία που θέλει εισόδημα έχει κόστος και έχει ανθρώπινο δυναμικό. Τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να εισπράξουν λεφτά, να πληρώσουν νοσοκομεία, γιατρούς και φάρμακα και να πληρώσουν και συντάξεις. Τα νοσοκομεία χρειάζονται υποδομές, φάρμακα και προσωπικό. Ο κόσμος χρειάζεται υγεία και όχι ταλαιπωρία.

Χαμός στο ίσωμα θα μου πεις που να το μαζέψεις!!! Μα έλεος, πες ότι είσαι τόσο βλάκας και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία. Πες ότι είσαι ακόμα πιο βλάκας και δεν έχει καταλάβει το ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών όταν επισήμως ξέρεις τι δουλειά κάνει ένας ιατρικός επισκέπτης. Πες και πες και πες. Οκ εστω ότι θέλεις λοιπόν να είσαι τόσο σύνθετος και τόσο πολύπλοκος. Τι στον κόσμο ανακαλυφθηκε που κάνει τα δύσκολα πράγματα εξαιρετικά απλά, και τα κάνει μάλιστα και σωστά? Τι στον κόσμο μπορεί να παράγει προβλεπόμενα σωστά αποτελέσματα μέσα σε ένα προκαθορισμένο σύστημα ασύστολης βλακείας εκτός από ένα Δημόσιο Υπάλληλο?

Μήπως λές τώρα εγώ? Ο υπολογιστής? Λέω τώρα.

Υπάρχουν και κάτι ειδικες κατηγορίες αυτών που λέγονται servers και με κατάλληλο εξοπλισμό,που τον παραγγέλνεις στα μέτρα της βλακείας σου μπορεί να εκτελεί όλο το 24ώρο και με εφεδρικά συστήματα διαθέσιμα ελέγχους στο όλο το μήκος κύματος της βλακείας που μας δέρνει στο σύστημα υγείας. Η συστηματική χρήση τέτοιων υποδομών λέγεται μηχανοργάνωση, και εκτός και αν έχεις ζητήσει λογισμικό με cheat button όσο χαζά και αναποτελεσματικά να είναι αυτά που τα ζητάς τα κάνει όπως προβλέπονται κάνοντας έτσι το άθλιο αναποτελεσματικό σου συστημα με τους μυριάδες κανόνες διασφάλισης του δικαίου, να δουλεύει πολλές μα πολλές φορές πιο αποτελεσματικά! Ακόμα δηλαδή και η πατάτα που έχεις σαν κράτος μπορεί να δουλέψει στις προδιαγραφές του, με ένα τόσο μα τόσο δα σχετικό κόστος.

Δεν χρειάζεται αν έρθει το ΔΝΤ για να το καταλάβεις αυτό. Το καταλαβαίνα και εγώ στην 6η δημοτικού όταν πρωτοασχολιόμουν με τους υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου