Inception

MV5BMjAxMzY3NjcxNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTI5OTM0Mw@@._V1._SX95_SY140_[1]

Μέγάλος ντόρος για την ταινία αυτή. Επίσης για κάποιο λόγο οι ημερομηνίες στις διαφημίσεις ήταν εντελώς λάθος. Όταν όλες έλεγαν από 24 Αυγούστου αυτό παιζόταν μια εβδομάδα πριν, περίπου από τις 17 Αυγούστου που θα ξεκίναγε και το The Expendables σύμφωνα με τις διαφημίσεις άσχετο ότι και αυτό προβλήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη.

Στο Inception πρωταγωνιστή ο Ντι Κάπριο, που δυστυχώς του έχει κολήσει η ρετσινιά του Τιτανικού. Ακόμα και εγώ γέλαγα μαζί του, αλλά μετά το The Beach άρχισα να αναγνωρίζω τις δυνατότητες του.

Στο εν λόγω εργάκι λοιπόν που φαινόταν και πόρωση από το trailer, η βιομηχανική κατασκοπεία έχει εξελιχτεί στο σου κλέβω σκέψεις ενώ κοιμάσαι και δεν το κατάλαβες. Τρομερή πραγματικά ιδέα κυρίως γιατί μπορεί να μεταφέρει την ταινία μέσα στα όνειρα που εν γένη είναι ότι να είναι. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν θα γίνω τρελός spoilerάς.

Μέχρι λοιπόν κάπου κοντά στην μέσα έχει μια εξαιρετική ιδέα την οποία απλά την ξέσκισε. Δεν μπορώ να καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους που παίρνουν κάτι τόσο απλό αλλά και εξαιρετικό και προσπαθούν να το κάνουν έτσι πολύ ή πολύ βαθύ επιπέδου κουλτούρας ή πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα να χάνουν όλη την μαγεία της αρχικής ιδέας. Μα ένα από τα καλά της αρχικής ιδέας είναι η απλότητα της. Όταν την πειράζεις, τότε προφανώς χαλάς και την ιδέα.

Με αυτά και με αυτά το έργο πήγε 2.5 ώρες προσπαθώντας την δείξουν πόσο δύσκολο και σύνθετο θα ήταν αυτό που θα έκαναν και πως οι δημιουργοί του μπορούσαν να διαχειριστούν μια 4ου βαθμού περίπλεξη της αρχικής ιδέας. Δεν είναι ότι τα έκαναν ακριβώς σκατά, αλλά αδερφέ το κούρασαν όσο δεν πήγαινε.

Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω FAIL. Μιλάμε για σοβαρό ξύλωμα και απογόητευση. Εγώ μόνο ξενέρα ένιωθα όταν έφευγα και πραγματικά μετά από ένα σημείο παρακάλαγα να τελειώσει το έργο.

Από τα λίγα έργα που δεν συμφωνώ ούτε για πλάκα με την βαθμολογία τους στο imdb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου