The Expendables

Οκ τα γράψαμε για το Inception δεν θα πούμε για το The Expendables?

MV5BNTUwODQyNjM0NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDMwMTU1Mw@@._V1._SX94_SY140_[1]

Το εργάκι έπρεπε να είχε γύριστεί αρκετά χρόνια, τότε που ο Σταλόνε θα μπορούσε να τρέχει και λίγο. Ανεξαρτήτως όμως το έργο είναι μια χαρά. Προσωπικά το διασκέδασα πάρα πολύ και ήταν μια ταινία της οποία η ιδέα απορώ πως δεν είχε υλοποιηθεί κάτι αιώνες πριν?

Ποια είναι η ιδέα? Μα φυσικά μαζεύουμε όλους τους hollywood action heroes των τελευταίων δεκαετιών και τους βάζουμε όλους μαζί σε ένα έργο απλά χωρίς σενάριο χωρίς κουλτούρα αλλά με μπόλικη υπερβολή και χαζό ατάκες να γουστάρουμε. Γυναίκα? Δεν φαίνεται να χρειάζεται και καλά έκανε.

Συνεπώς έχουμε Stalone, Schwarzeneger, Statham, Jet Li, Bruce Willis, Micki Roork και κάτι άλλα γνωστά κλασσικά τυπάκια όπως τον ρώσο από το Rocky IV. Έλειπαν περιέργως Vin Diesel και Dwayne Johnson. Van Daam, Chuck Norris και λοιποί δεν μαρέσουν έτσι και αλλιώς. Μερικοί είναι απλά guest stars αλλά οκ και μόνο που εμφανίστηκαν μια χαρά!

Το έργο προσφέρει πλήρως αυτό για το οποίο φτιάχθηκε. Για μένα οι ταινίες πρέπει να κρίνονται και λίγο με βάση το τι αποσκοπούν? Προσωπικά μαρέσει μια ταινία πχ μόνο με καγκουρο αυτοκίνητα και τρελές γυναίκες σαν να λέμε Fast and the Furious. Ερήμην ταινίες θα μου πεις? Ναι θα σου πω, αλλά they deliver όπως το λένε και οι Αμερικάνοι.

Έτσι λοιπόν και το The Expendables. Τι θα βλέπαμε σε μια ταινία με αυτούς? Μα τρελή υπερβολή, ότι να είναι ατάκες, μάχες και καμιά έξυπνη ιδέα σε μανούβρα καταστροφής. Ε λοιπόν τα είχε όλα. Ψεκάζουμε με αυτόματο και σκοτώνουμε μόνο τους κακούς ανάμεσα σε ομήρους, κάνουμε ένα υδροπλάνο φονική μηχανή τύπου f-16, διάλογο με αναφορά στην καριέρα των Stalone και Arnold με κορυφαία ατάκα και εννοείται ένα τέλος που τα κατεδαφίζουν όλα για πολή ώρα? Και όλα αυτά με ελάχιστη αμερικανοηθικό μπλα μπλά.

Τι άλλο να θέλει κανείς που έχει δει και κανά Ράμπο και Commando και γούσταρε παρόλη την αφέλεια της ταινίας?

(Λίγα με το Ράμπο 1 έτσι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου