Αλέκος Παπαδόπουλος - Νέοι Φάκελοι










null

Τις προάλλες παρακολούθησα την εκπομπή στο ΣΚΑΙ, που είχε καλεσμένο τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.

Προσωπικά, θεωρώ όλους τους πολιτικούς στην Ελλάδα σκάρτους. Όμως για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα, όχι απλά ένα πολιτικό αλλά ένα εκπρόσωπο της γενιάς του, να λέει ότι η γενιά του έχει υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων. Πιο συγκεκριμένα ήταν έξαλος όσον αφορά τον λαϊκισμό που διακρίνει όλη την Ελληνική Κοινώνία, ανεξαρτήτως πολιτικών κομμάτων που τόσο εύκολα οι Έλληνες πολίτες κατηγορούμε αλλά και ψηφίζουμε.

Οι Έλληνες θέλουμε τον λαϊκισμό έλεγε και συμφωνώ απόλυτα. Χρόνια τώρα, πέφτω πάνω σε ένα τοίχος που τελικά πιστεύω ότι περιγράφεται από αυτή ακριβώς την λέξη. Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ενώ σε κάθε αλήθεια ψάχνουμε να προβληματιστούμε με το ποιος φορέας το είπε και αν του επιτρεπόταν.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επιτέλους σε αυτή την χώρα πρέπει να κυριαρχήσει μια νέα δύναμη, η οποία θα θέλει να σώσει το έθνος και να κάνει το κράτος πραγματικά δυτικό και όχι να συνεχίζει να είναι ένα καθαρό ανατολιτικο μασκαρισμένο σαν δυτικό.

Το πιο αποκαρδιωτικό της ιστορίας όμως ήταν ότι δεν είχε πραγματική απάντηση στο πως μια τέτοια δύναμη, που ισχυρίζεται ότι υπάρχει, θα αναδειχτεί σε βάρος του λαϊκισμού! Χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε στο πως θα υπάρχει προκοπή, όταν ο ίδιος σαν μέλος μιας τέτοιας δύναμης, αρνείται να βοηθήσει αν πχ τον καλέσει ο Παπανδρέου, πραγματικά δεν είχε απάντηση εκτός από την εννοήση ότι εγώ δεν μπορώ να με ξαναγαμήσει το σύστημα του λαϊκισμού.

Και πραγματικά το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Δυστυχώς, χωρίς ακριβώς να είναι επιθυμία μου, έχω κολήσει σε αυτό τον τόπο. Μιας και είμαι εδώ προσπαθώ να το παλέψω, μιλώντας σε άλλους, γράφοντας στο φόρουμ adslgr και γράφωντας σε αυτό το blog, μπας και αφυπνιστεί και κανένας ακόμα. Όμως εκτός από αυτό το blog, που δεν το διαβάζουν και πολλοί, πάντα γίνομαι ο κακός. Οι εύκολοι αντιδρούντες λαϊκιστές, με έχουν αποκαλέσει παπαγαλάκι, κεφάλαιο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, γιατί απλά τολμώ να πω ενα δυο πράγματα απλά σωστά. Στην καλύτερη περίπτωση απλά συμφωνούν για να μην τους πρίζω. Και το ίδιο γίνεται χρόνια τώρα, γιατί από το 97 έπρεπε να είσαι τυφλός να μην τα βλέπεις, το πρόβλημα. Πιο πριν απλά έπρεπε να ήσουν χαζός.

Ε λοιπόν, και που έχω σκεφτεί να ενεργοποιηθώ σαν πολίτης τι θα καταφέρω όταν ο άμεσος κύκλος μου, μέσα του αντιδρά με ένα ωχ αδερφέ παλαιότερα και σήμερα ένα “ναι ναι αλλά σταμάτα γιατί θέλω να καλοπεράσω”. Δηλαδή που να προσπαθήσω να πείσω και κόσμο που δεν γνωρίζω! Εδώ, άτομα του στενού μου κύκλου, που θεωρητικά είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος αντιδρούν έτσι. Πως πραγματικά θα πολεμήσεις την δύναμη του λαϊκισμού, ειδικότερα όταν στηρίζεται από το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ?

Υπάρχει υπό αυτές τις συνθήκες ελπίδα? Μονάδική διέξοδος διαμαρτυρίας προς έθνος που αυτοκτονεί και δεν θέλει να σωθεί, μερικά blog. Και τι έγινε? Αφού είμαστε χρόνια τώρα ευχαριστημένοι με τον μικρόκοσμο της βόλεψης μας. Ντροπή μας που θέλουμε να αποκαλούμαστε και Έλληνες.

Πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχουμε ελπίδα και ότι οι Έλληνες απλά δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τι πάει να πει πάτος. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν με απλά λόγια πολύ ξεκάθαρος για το που βρισκόμαστε χωρίς τεχνοκρατικούς όρους. Επίσης εξήγησε τι σημαίνει χρεοκοπία, αναδιάθρωση και έξοδο από το ευρώ.

Μας αξίζει να σωθούμε? Μπορούμε να σωθούμε? Απογοητευμένος νιώθω ένα όχι και στα δυο.

6 σχόλια:

  1. Υπομονη και δεν εισαι μονος..νιωθω πολλες φορες οπως εσυ,αλλα αν χασουμε την ελπιδα...πιστευω στους ανθρωπους,ελπιζω σε ενα καλυτερο μελλον.Απλα πρεπει να γινουν ριζικες αλλαγες και σιγουρα αυτες δε θα ερθουν απο κανενα κομμα,πιστευω θα ερθουν απο το λαο.Αν οσοι καταλαβαινουμε τι γινεται και τι παιχνιδια παιζονται πανω και πισω απο τις πλατες μας,συνεχισουμε να μιλαμε και να γραφουμε,καποια στιγμη θα ξυπνησουν και οι υπολοιποι.Μη χανεις την ελπιδα,ειναι το μονο που δε μπορουν να μας παρουν [( ή να φορολογησουν)<-αστειακι]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Danae, έχω αναλωθεί χρόνια να τα λέω τώρα όταν τα πράγματα ήταν και πιο εύκολα. Δυστυχώς, εγώ δεν είμαι αισιόδοξος όπως εσύ.

    Ποτέ μα ποτέ, δεν μου έδειξαν έστω και ένα μικρό φως στο τούνελ. Ακόμα και σήμερα, η αντίδραση είναι κατά βάση μια μονομερής γκρίνια, δηλαδή τα κίνητρα είναι λάθος.

    Μακάρι να έχεις δίκιο! Δυστυχώς, όμως το μοναδικό που έσωνε το λαό μας, το εθνικό φρόνημα, βρήκαν και αυτό τον τρόπο να το ξεριζώσουν μέσω της συστηματικής κατάπτωσης της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον άκουσα και εγώ, αλλά για εμένα είναι άλλη μια μορφή λαϊκισμού. Όταν ήταν Υπ.Οικ. τα έλεγε; που; ΣΤΟΙΧΕΙΑ; για εμένα είναι ακόμα ένας από το βόθρο που ξεχάστηκε και προσπαθεί εκ νέου να ενεργοποιηθεί στην πολιτική. δεν μπορώ να πιστέψω κανέναν πολιτικό ειδικά από μεγάλο κόμμα και ακόμα ειδικότερα πρώην υπουργό. Ας μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει! Δεν με ενδιαφέρει και ας είχε κάνει φυλακή. Αυτά που έλεγε, έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ νόημα και ισχύουν δεκαετίες τώρα.

    Συνέπεια του λαϊκισμού φίλε μου είναι να ασχολείσαι με τα πως και τα γιατί πριν ασχοληθείς πρώτα με το τι ακριβώς λέει.

    Γιατί με βάση την λογική σου δεν θα έπρεπε να μιλήσω με κανέναν, καθώς οι περισσότεροι κουβαλάνε σοβαρά ένοχο παρελθόν. Και επειδή ουδείς αναμάρτητος, σε δύο θέματα και εγώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορεί να είναι σωστά αυτά που λέει, όπως όμως είναι και σωστά αυτά που λένε όλοι όσοι δεν είναι κυβέρνηση. δες τι έλεγε ο ΓΑΠ πριν εκλογές, δες τι έλεγε ο Καραμανλής πριν εκλογές, δες δες δες....
    το θέμα είναι ότι όταν βρεθούν στις θέσεις που μπορούν να κάνουν κάτι, τότε πιάνουν το σφουγγαράκι και τα σβήνουν όλα.
    Αν θέλει κάποιος από αυτούς να μιλήσει, πρώτα θα πρέπει να παραδώσει φάκελο με όλες τις ανομίες που είδε όταν κατείχε θέση.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κριτήριο που αναφέρεις είναι πολύ σωστό. Είναι αρκετά απλοϊκο, και αυτό το κάνει πολύ σωστό.

    Βέβαια κάποιοι έχουν φροντίσει να μην τιμωρηθεί κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή