Παραλία της Βοϊδοκοιλιάς



View Larger Map

Το μέρος ίσως και να είναι από τα πιο όμορφα μέρη που έχω πάει στην Ελλάδα. Η παραλία δε, θα την συνέκρινα μόνο με αυτή του Σίμου στην Ελαφόνησο, πάντα σε επίπεδο αίσθησης και όχι με καθαρά κριτήρια ομορφιάς καθώς μια τέτοια σύγκριση θα αδικούσε και τις δύο παραλίες.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, ουσιαστικά μια λωρίδα γης, σχετικά ορεινής, εκτείνεται προς το πέλαγος μέσα. Όλη η περιοχή έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, και ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρώπινες παρεμβάσεις στην περιοχή. Αυτή η λωρίδα γης, σε ένα σημείο κάνει κάτι σαν άνοιγμα από την μια πλευρά, επιτρέποντας έτσι την δημιουργία μιας παραλίας σε σήμα ημικύκλιο όπως φαίνεται. Η φωτογραφία δεξιά δεν είναι δική μου, αλλά την έβαλα γιατί δίνει μια αίσθηση της τοπολογίας της περιοχής.

pano_000017Η παραλία είναι όλη αμμώδης ενώ η θάλασσα ρηχή. Στις άκρες του ημικύκλιο, οι ορεινοί όγκοι προστατεύουν την θάλασσα από τον άνεμο αλλά και το κύμα αλλά αν τύχει να το κολυμπήσεις από την μια πλευρά στην άλλη, τότε θα δεις ότι στην μέση του κόλπου τα πράγματα είναι διαφορετικά αλλά και πάλι τέλεια. Την φωτογραφία αριστερά την έχω τραβήξει με πανόραμα από την πλευρά της παραλία που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του πάρκινγκ. Κατά την γνώμη αυτή η πλευρά είναι και η πιο όμορφη αλλά και ήσυχη καθώς το περπάτημα είναι κοντά στα 750 μέτρα ενώ αν το κάνεις κολυμπώντας έχεις μια διαδρομή κοντά στα 450 μέτρα.

Προσωπικά έχω πάθει πλάκα με το μέρος γιατί συνδυάζει και την ήρεμη θάλασσα, και την άγρια θάλασσα, και το τοπία χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις αλλά και το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή όπου και να είσαι όλα αυτά τα βλέπεις μαζί.


2 σχόλια: