Ελληνίδα Πολίτης



Μπορεί στο video να αστευόνται αλλά αυτό που μου έκανε εμένα την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η γυναίκα στο τηλέφωνο.
Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα Έλληνες ή Ελληνίδες που ένας θεός ξέρει τι σκατά έχουν στο μυαλό τους μέσα και βγαίνουν να κάνουν τέτοια παράπονα;

Σκεφτόμουν σοβαρά να βάλω στην επικεφαλίδα την λέξη δείγμα αλλά ειλικρινά μέσα σε όλα όσα γίνονται θέλω να πιστεύω, ότι είτε για σωστούς είτε για λάθος λόγους τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Δυστυχώς δεν είμαι πεποισμένος τελείως αν κρίνω τουλάχιστον από την θρησκευτική προσκόληση των γονιών μου και φυσικά άλλων της γενιάς τους στο υπάρχον πολιτικό κατεστημένο.

Ανεξαρτήτως, η γυναίκα αυτή ήταν τυπικό δείγμα Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρου. Αν ακούω καλά και από την φωνή της, πρέπει να ανήκει στην γενιά που κατάφερε να παραδώσει καμένη γη στην δικιά μου.

Και αυτά για να μην εκφραστώ με πιο βαρύς χαρακτηρισμούς.

9 σχόλια:

  1. νομίζω οτι για τις ερχόμενες εκλογές θα υπάρξει συνένωση ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ντορα, απλά δεν ξέρω αν θα γίνει πριν τις εκλογές ή μετά για συγκυβέρνηση.
    Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το χουνέρι που έκανε το τζουτζουκος στον Καρατζαφύρερ, εξακολουθεί να έχει εκπομπή στο τελεαστυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε όχι και χουνέρι @pantelis, αν αυτό δεν ήταν τριπλό πολιτικό φλικ-φλακ, τότε δεν ξέρω ποιό θα μπορούσε να είναι. Το θέμα όμως δεν θα έπρεπε να είναι αν θα συγχωνευτούν για συγκυβέρνηση, αλλά το αν θα συγχωνευτούν οι πτήσεις τους για να σηκωθούν να φύγουν και να μας παρατήσουν ησύχους..

    @demelene και εγώ αυτό θέλω να πιστεύω, ότι βλέπουμε και ακούμε τα τελευταία κατάλοιπα ενός θλιβερού παρλθόντος... Ευτυχώς μέχρι τώρα το περιβάλλον μου με επιβεβαιώνει και πολύ χαίρομαι που δεν βλέπω άλλους κολλημένους με το σύστημα. Το θέμα άλλωστε είναι και το ποιοί "φαίνονται" έτσι; Πίσω από τον έναν που τηλεφωνεί και ωρύεται υπάρχουν άλλοι 500.000 που είτε γελάνε, είτε μουτζώνουν με χέρια και πόδια, είτε απλά κουνούν το κεφάλι τους και αδιαφορούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. silverianna δυστυχώς δεν έχω εμπιστοσύνη στον Έλληνα. Πρώτος θα στην φέρει πίσω από την γωνία. Γιαυτό και εν μέρη καταλήξαμε εδώ.

    Μην ξεχνάς ότι μετά από κάθε κακή περίοδο, έγινε επανάσταση και το καθεστώς που ήρθε τα ίδια έκανε προσφέροντας ανταλλάγματα και στάχτη στα μάτια. Πάντα ξένος δάχτυλος.

    Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει μπαμ, θα έρθει καινούργιο καθεστώς που θα δώσει κάτι ψύχουλα να χαρούμε και μερικοί να βολευτούμε και τα ίδια τα κάνουμε.

    Συγνώμη αλλά στην ζωή μου πάντα αυτό θυμάμαι και φυσικά και εγώ αυτό έκανα στην θητεία, την μεγαλύτερη εκπαίδευση του ΝεοΈλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν θέλω να συγχωνευτούν οι πτήσεις τους, θέλω είτε να συγχωνευτούν τα κελιά τους σε αγροτικές φυλακές είτε οι τάφοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντελή συμφωνώ. Το ελικόπτερο είναι κλασσική μαλακία. Δείχνει ακόμα άγνοια γι μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ, το ανέκδοτο με το ελικόπτερο δέχομαι ότι είναι αφελές. Αλλά κελιά και τάφοι;;;; Δηλαδή το να έμπαιναν φυλακή και να τους ταϊζαμε ενώ οι φαμίλιες τους/οι παρατρεχάμενοι τους/οι αμέσως κατώτεροί τους θα συνέχιζαν να μασουλάνε και οι ίδιοι θα έβγαιναν σε λίγα χρονάκια με τα ίδια μυαλά θα ήταν καλύτερα; (αν πιστέψουμε ότι το σύστημα είναι όντως λερναία ύδρα και ο Έλληνας θα στη φέρει πάντα από τη γωνία αυτό θα γίνει).. Ή μήπως να τους περάσουμε από το απόσπασμα; Δηλαδή να τους κάνουμε και τρόπον τινα οσιομάρτυρες στα μάτια κάποιων που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν με οποιονδήποτε τρόπο μια πολιτική αλλαγή; Για να έχουν οι ξένοι να παρεμβαίνουν, οι πολιτικά προσκείμενοι να διαδηλώνουν περί ωμότητας και επιστροφής στο μεσαίωνα, εξόντωσης της δημοκρατίας κτλ; (Αυτά περι άγνοιας και κλασσικής μαλακίας, διότι μερικά πράγματα όταν γράφεις παρερμηνεύονται, αλλά καλό θα ήταν να είμαστε και λίγο χαλαροί στο ιντερνετ, ένοιωσα μια ψύχρα τύπου "ανωτερώτητα" όταν μπήκα ή μου φάνηκε;).

    Μη γελιόμαστε, ούτε με φυλακές, ούτε με τάφους, ούτε με ελικόπτερα έρχεται η λύση. Δίκαια πράγματα: Μπορούν να επιστρέψουν όσα πραγματικά έφαγαν και να γυρίσουν στην τρύπα τους; Αν ναι, τότε ας μου πάνε και στον κόρακα αν θέλουν, ούτε να τους ξέρει κανείς, ούτε να τους ταϊζει κανείς, ούτε να τους δώσει αξία με το να ασχολείται μαζί τους. Αφάνεια. Ξεσκέπασμα και αδιαφορία. Τι έκανες κύριε; Κατάχρηση και προδοσία; Κατάσχεση των περιουσιακών σου στοιχείων και ναι, ελικοπτεράκι και εξορισμός από τη χώρα δια παντός. Μακριά τα λαμόγια. Να καθαρίσει η βρωμιά. Να παραδειγματιστούν και όσοι σκέφτονται να απλώσουν χέρι. Δικαιοσύνη και όχι πολιτική εκδίκηση. Για να μπορέσουμε να δούμε καμιά φορά και το μέλλον. Αλλιώς αν έχεις πάντα στο νου σου ποιος θα την πληρώσει, θα πέσεις και στα ψίχουλα των ξένων για να σε στρατολογήσουν (πολιτικά, ιδεολογικά κτλ - βλέπε εμφύλιος), και στα ψίχουλα των δικών σου (εμείς θα είμαστε λίγο πιο δημοκρατικοί από τους άλλους-βλέπε μεταπολίτευση ως σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. silveriana δεν είμαι σίγουρος ότι αναφέρεσαι σε μένα.
    Αλλά τουλάχιστον για μένα, αυτό που θέλω να πω είναι Τιμωρία και όχι διαφυγή με τα κέρδη. Τιμωρία όμως όχι χαϊδέματα.
    Και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς μόνο αλλά σε κάθε λαμόγιο που έβαλε υπογραφούλες εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Από διοικητές οργανισμών μέχρι συνδικαλιστές και επιχειρηματίες.
    Τώρα πως θα είναι η τιμωρία; Σίγουρα όχι τα χάδια του Ελληνικού Δικαστικηρίου. Όπως και να έχει αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, δυστυχώς θα την πληρώσουν και κάποιοι πιθανά αθώοι, γιατί τα λαϊκά δικαστήρια είναι λίγο διαφορετικά από τα επίσημα. Επίσης, η διαφθορά στην Ελλάδα είναι τόσο απλωμένη σε όλα τα στρώματα που δυστυχώς δύσκολα. Αυτό και μόνο θα κάνει πολύ δύσκολη την όλη ιστορία. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ούτε ένα γονιό να λέει ξεκάθαρα, "Έφταιξα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι, δεν αναφέρομαι σε σένα.:) Όσο για το τιμωρία, μαζί σου 100%.Αρκεί να μην την πληρώσουν οι αθώοι που λες και εσύ. Γι' αυτό είπα δικαιοσύνη αντί για εκδίκηση. Γιατί είχα στο μυαλό μου και τα λαϊκά δικαστήρια και το "είμαι αγανακτισμένος και σας %^$%^ το σπίτι όλους"...

    Υ.Γ.=Μ'αρέσει που στην πρώτη ανάγνωση βρίσκω να διαφωνώ με μερικές απόψεις σου σε κύρια σημεία, και στο τέλος μετά από 1-2 comments καταλαβαίνω ότι δεν διαφέρουν και πολύ αυτά που λέμε...:):):):):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες την αλήθεια silveriana, για τα σχόλια διαβάζεις το blog έτσι!!!!

    Αθώοι θα την πληρώσουν στάνταρ. Αν η προσπάθεια είναι σοβαρή τότε σίγουρα θα έχει παρεκτροπή σε κάποιο βαθμό. Αν η προσπάθεια είναι για τα μάτια του κόσμου, εκεί να δεις πόσο "λάθη" θα γίνουν από δήθεν εξεταστικές κάθαρσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή