Εκλογές

Μέρες τώρα θέλω να γράψω για το θέμα ψήφου. Κάποιες σκέψεις για τι θα ψήφιζα αν ήμουν Ελλάδα! Λίγα λόγια για τις επιλογές που νιώθω ότι θα είχα

Ε.ΠΑ.Μ

Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθώ εντατικά τον Δημήτρη Καζάκη. Σαν μέλος του Ε.ΠΑ.Μ πρώτη μου σκέψη είναι να ψηφίσω το Ε.ΠΑ.Μ τώρα που κατεβαίνει επισήμως στις εκλογές. Πρόσφατα όμως διάβαζα ένα άρθρο για κάποια ευτράπελα που έγιναν στο συνέδριο που έκαναν και έχω προβληματιστεί με το θέμα. Επίσης δεν είναι ότι ξέρουμε και έχουμε ακούσει και κανένα άλλο από τον Καζάκη ακριβώς.

Κόμμα Πειρατών

Προσφάτως ένας φίλος άρχισε να ασχολείται εντατικά με το κόμμα των Πειρατών. Η αλήθεια είναι δεν ξέρω πολλά για αυτό αλλά λίγο νιώθω ότι παίζει πολύ μπουμπλε μπούμπλε και λίγη ουσία! Συμφωνώ απολύτως μαζί τους στα περί απόλυτης δημοκρατίας αλλά αισθάνομαι από αυτά που διαβάζω μια τάση προς σιγά σιγά και όλα θα γίνουν. Η προσωπική μου ψυχοσύνθεση αλλά και η Ελληνική πραγματικότητα για μένα δεν χωράνε τέτοιους ρυθμούς. Αλλά και πάλι δεν το έχω ψάξει και πολύ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Όλα καλά και άγια σε λόγια και δηλώσεις από τον αρχηγό μόνο που έχω δύο σοβαρές ενστάσεις.

  1. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ κανένα που συμμετείχε στα κόμματα της προδοσίας όπως και αν θέλει αυτός να το παρουσιάσει. Και ο Καμμένος δεν ήταν και ένας απλός βουλευτάκος αλλά υπουργός επί Νέας Δημοκρατίας.
  2. Ένα κόμμα δεν κρίνεται μόνο από τον αρχηγό και από ότι ξέρω το κόμμα αυτό δεν έχει και τόσες αθώες περιστέρες. Είναι αυτό που καιρό προσπαθούσα να εξηγήσω σε όσους μου προτάσαν το προφίλ ενός αρχηγού σαν κριτήριο επιλογής κόμματος.\

Κόμμα Πρασίνων

Αν και έχω χάσει επαφή με αυτούς κάτι δεν μου κολλάει με αυτό το κόμμα. Ειδικά εφόσον έχει χρηματοδότηση από σχετικά περίεργα κονδύλια του εξωτερικού. 

Θα μου πεις πολλά από αυτά που αναφέρω σαν προβλήματα υπάρχουν στο καθένα από τα παραπάνω. Όμως επειδή είμαι πριζωμένος από την μάνα μου, που ακόμα κόβει φλέβες για τον κάθε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και κάνει ξόρκια εναντίον του ΠΑΣΟΚ, έχω να πω ότι προτιμώ το άγνωστο και το ρίσκο από το σίγουρο σκατά.

Πόσο δύσκολο είναι επιτέλους οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι αν στέκεσαι μπροστά σε δύο σπηλιές που η μια λέει σίγουρος θάνατος και η άλλη δεν λέει τίποτα, ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ότι θα διαλέξεις την σπηλιά που δεν λέει τίποτα. Αν και οι δύο επιλογές λένε θάνατος τότε δεν έχεις επιλογή. Ειδικά για το τελευταίο αν δεν μπορείς να αναζητήσεις τις εναλλακτικές τότε τι σκοτώνεσαι μεταξύ των επιλογών που λένε θάνατος; Τουλάχιστον αναγνώρισε ότι δεν έχεις επιλογές και μην υπερασπίζεσαι την υποτιθέμενη επιλογή σου. Εδώ που τα λέμε και η γενιά μου που έχει πρόσβαση στο ιντερνετ είδα πόσο αναζήτησε και μελέτησε τις εναλλακτικές επιλογές. Από να δείχνουμε δάχτυλο πρώτοι στο μούρη στο καβούρι.

Αυτός είναι ακριβός ο λόγος που αποδέχτηκα ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Γιατί δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πρωτίστως θέλουν να καταλάβουν και να αναλάβουν ευθύνη και δράση. Δεν λέω εξαιρέσεις υπάρχουν και μάλιστα αρκετές αλλά όταν σε περίοδο οφθαλμοφανής προδοσίας προτιμάς να κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να ξεστραβωθείς. 

Τι θα ψήφιζα λοιπόν για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα; Ε.ΠΑ.Μ για ένα και μόνο λόγο. Γιατί ο Καζάκης αν και μόνος είναι η πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι έχει συμβεί αλλά και τι πρέπει να κάνουμε. Επίσης οι απόψεις του συμβαδίσουν με ιστορικά γεγονότα που διάβασα σε βιβλία όπως το δόγμα του σοκ. Συνεπώς, αν και δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε οι υπόλοιποι στο Ε.ΠΑ.Μ, θα το διάλεγα και μόνο για την βαρύτητα της άποψης αυτού του ανθρώπου. Στην τελική κυρίως σε αυτόν χρωστάμε οι περισσότεροι το όποιο ξεστράβωμα βιώσαμε.

Παρεμπιπτόντως οι Έλληνες του εξωτερικού δεν επιτρέπεται να ψηφίζουμε. Μάλιστα άκουσα από πολλούς σε ένα φόρουμ ότι είναι σωστό μιας και δεν είμαστε στην Ελλάδα να λουστούμε τις επιλογές μας. Το γεγονός ότι επιτρέπουμε άτομα με την λογική της μάνας μου να ψηφίζουν δεν έχει καμιά σημασία. Και δεν το λέω για την μάνα μου αλλά για όλη αυτή την γενιά που παρέδωσε καμένη γη επιλέγοντας συνειδητά ξανά και ξανά τον ίδιο κλέφτη ενώ αναρωτιόταν τι δεν πήγαινε καλά. Για να μην πω και άλλα για την μεγαλοφυΐα του Έλληνα ψηφοφόρου. Αρκεί που θα είναι εκεί να τα λουστεί!!!

Άντε γιατί τα έχω πάρει τώρα!!!













6 σχόλια:

  1. Το δίλλημμα είναι το εξής: μνημονιακή ή αντιμνημονιακή ψήφος; Η επιλογή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, όμως δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν κόμματα που ανοιχτά υποστηρίζουν τη μία ή την άλλη πολιτική, υπάρχουν όμως κι αυτά που ενώ υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή προσέγγιση (για να εκμεταλλευτούν την οργή του κόσμου), φοβάμαι πως θα επιδοθούν στο αγαπημένο άθλημα των πολιτικών μας, την κωλοτούμπα.
    Προσωπικα (ως άτομο με σκληρή αντιμνημονιακή άποψη - αν και παλαιότερα στήριζα κόμμα του δικομματισμού) προσανατολίζομαι να στηρίξω - όσο κι αν διαφωνώ με πολλές απόψεις του - το μοναδικό κόμμα που είναι συνεπές προς αυτό που ανέκαθεν πίστευε, την εκτός ΕΕ προοπτική...
    Κι εγώ τρέφω εκτίμηση προς το πρόσωπο του Καζάκη, όμως επειδή πιστεύω πως το ΕΠΑΜ θα μείνει εκτός βουλής και έχοντας επηρεαστεί από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως όσο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται ο πρώτος για αυτοδυναμία ή για να σχηματίσει συνεργασίες, δε θα το στηρίξω φοβούμενος τις συνεργασίες μεταξύ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΩΝ-ΔΗΜ.ΑΡ. που είναι εφικτές με ένα ποσοστό του 35%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο υπό προϋποθέσεις θα ήθελα να επιτρέπεται στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν. Σίγουρα δε θέλω να ψηφίζουν άνθρωποι που δε βιώνουν την ελληνική πραγματικότητα επί σειρά ετών (όχι ότι αυτό δεν ισχύει και για Έλληνες εντός της χώρας, αλλά μια και δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, άστο...). Βέβαια εσύ demelene μόλις πρόσφατα έφυγες στα ξένα οπότε για να μην παρεξηγούμαστε, δεν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία και ξέρω ότι σε πειράζει που δεν ψήφισες. Μπορούσες, όμως, αν πραγματικά καιγόσουν να ασκήσεις τα εκλογικά σου δικαιώμτα να είχες πάρει το αεροπλανάκι και να ερχόσουν για το σαββατοκύριακο. Δε βρίσκεσαι στην άκρη του κόσμου.

    Κρίμα, έχασες μια από τις κρισιμότερες μέχρι στιγμής εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της Ελλάδας. Όπως φαίνεται θα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία τον Ιούνιο, οπότε μπορείς να το συνδυάσεις με κάνα μπανάκι.

    Καλημέρες από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ απόλυτα με τον Ηλία. Σύντομα νομίζω θα γίνουν ιστορικές αλλαγές στη χώρα μας, δεν βλεπω ΠΑΣΟΚ να υπάρχει για πολύ ακόμα, δεν ξέρω αν θα μπορέσει το ΣΥΡΙΖΑ να αντέξει ή αν θα κάνει πάλι διασπάσεις, είμαι σίγουρος ότι ΚΚ θα ξεφορτωθεί την ΓΓ και την ξύλινη γλώσσα και τέλος στην επόμενη εκλογική διαδικασία το 18% που ψήφισε κόμμα που δεν έβγαλε βουλευτή θα μετακινηθεί.
    Από την μια είμαι απόλυτα χαρούμενος που γλυτώσαμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και πολύ φοβισμένος για το τι θα γίνει με το ΝΑΤΟ που στην επόμενη συνάντηση θα γίνει ψηφοφορία για τα Σκόπια.
    Η Ελλάδα μου θυμίζει Ιταλία πριν τον βαψομαλλιά και Τουρκία πριν τον Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε δεν βλέπω το δίλημμα περί μνημονιακής και αντιμνημονιακής ψήφου. Εγώ βλέπω ότι πρέπει να είσαι όχι απλά τυφλός αλλά και εγώ δεν ξέρω τι για να μην καταλαβαίνεις προδοσία επί χρόνια.Το μνημονιακό δίλημμα έρχεται σαν παρελκόμενο σε αυτό.

    Ηλία δεν παρεξηγούμαι. Ναι έφυγα από την Ελλάδα γιατί δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες και όπως επαληθεύτηκα χθες 40% δεν πήγε να ψηφίσει στις πιο κρίσιμες εκλογές και 40% από αυτούς που πήγα αθροιστικά ψηφίσαν τους γνωστούς άγνωστους. Δηλαδή 16% Ελλήνων ακόμα πιστεύει στα κόμματα προδοσία και δεν σου κρύβω ότι ένας από αυτούς είναι και η μάνα μου.

    Με βάση αυτό και μόνο έχω να πω ότι το επιχείρημα του δεν είμαι εκεί να λουστώ τις επιλογές μου είναι εκτός πραγματικότητας ότι και η τρίτη ηλικία έφαγε ήπιε και καλά κοιμάται. Ποιο λούσιμο ακριβώς; Επίσης τα εθνικά ζητήματα αφορούν κάθε Έλληνα πολίτη. Με ποια λογική επιτρέπεται να ψηφίζω για τις δημοτικές που εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου μιας και δεν μένα Αθήνα αλλά όχι για τις Εθνικές;

    Επιπλέον ίσως να μην έχω λεφτά, ίσως να μην έχω χρόνο ίσως να είμαι έξω για δουλειά (ναυτικός). Είμαστε το μόνο κράτος που δεν επιτρέπει την ψήφο της ομογένειας και μάλιστα σχετικά προσφάτως. Βλέπεις όσο ψήφιζε η χαζή ομογένεια ακόμα και αεροπλάνα πληρώναμε. Τώρα που η ομογένεια είναι αγανακτισμένη και για αυτό έφυγε δεν θέλουμε την άποψη της μην τυχόν και ψηφίσει κάποιος που δεν βλέπει όλη μέρα Μέγκα και Σκάι και κρύβεται πίσω από δικαιολογίες ότι δεν έχει ιντερνετ.

    Παντελή εγώ φοβάμαι το ίδια Παντελάκι μου τα ίδια..... Γιαυτό δεν εμπιστευόμουν τον Καμμένο. Σίγουρα καλύτερος από τους γνωστούς άγνωστους αλλά ένα κόμμα δεν είναι μόνο ένα άτομο μόνο όπως έχω ακούσει επανειλημμένος στο παρελθόν να αναφέρεται κόσμος προς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τους λοιπούς προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Demelene, τα επιχειρήματα περί λουσίματος δε με αφορούν και δεν τα ασπάζομαι, οπότε πες τα σε αυτούς που τα επικαλούνται. Ποσώς με ενδιαφέρει αν θα λουστεί ο καθένας τις επιλογές του. Λες κι όσοι ψηφίζουν εδώ τις λούζονται. Μαλακίες.

    Δε χρειάζεται να απολογείσαι για την απόφαση σου να φύγεις στο εξωτερικό. Αυτό αφορά μόνο εσένα και κανέναν άλλον.

    Συμφωνώ για τα περί ψήφου της ομογένειας. Σε κανέναν Έλληνα πολίτη δε θέλω να απαγορεύεται η άσκηση εκλογικού δικαιώματος κι ας λείπει για 50 χρόνια, θα ήθελα ωστόσο να ασκείται το δικαίωμα αυτό υπό κάποιους όρους (π.χ. δήλωση σε κάποιο ειδικό εκλογικό κατάλογο της χώρας όπου καθένας διαμένει) κι όχι ταχυδρομικά όπως κάνουν οι Αμερικάνοι και σίγουρα όχι να καθορίζουν οι θείες μου απ' τη Μελβούρνη κι απ' το Μαϊάμι τις έδρες της Β' Αθήνας.

    Από 'κει και πέρα ήξερες πώς έχουν τα πράγματα, καλά τα παράπονα κι οι ενστάσεις, αλλά εν προκειμένω είναι δικαιολογίες. Για τον όποιο λόγο (χρόνος, χρήμα, δουλειά, διάθεση) έριξες αποχή μαζί με πάρα πολλούς άλλους. Τουλάχιστον είχες μια καλύτερη δικαιολογία από κάποιους που βαρέθηκαν ή δε νοιάστηκαν να πάνε μέχρι το απέναντι σχολείο.

    Ας ελπίσουμε πως όσοι ΔΕΝ ρίξαμε αποχή θα βγάλουμε κάποια κυβέρνηση που θα φροντίσει στο μέλλον και για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού (αν βγάλουμε κυβέρνηση).

    Ποιος, ξέρει, μπορεί κάτι να γίνει, εδώ ψοφάει ολόκληρος υπερ-τριακονταετής δικομματισμός...
    (κι εσύ κάθεσαι και μου λες για το 16%)

    ΥΓ. Παντελή, αμήν για αυτό που είπες για ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τα γύρω γύρω της συζήτησης δε σχολίασα το σημαντικότερο από όσα είπες. Για σένα η αναξιοπιστία των Ελλήνων επαληθεύεται με το ποσοστό της αποχής? Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που ανάγεις από το εκλογικό αποτέλεσμα? Δε βρίσκεις θετικό το ότι τουλάχιστον 3+ εκατομμύρια Έλληνες έπαψαν να χάφτουν την διαρκή τρομοκρατική προπαγάνδα και καταψήφισαν το μνημόνιο?

    Αν ψάχνεις για τεκμήρια αναξιοπιστίας, επιπολαιότητας και απύθμενης ελληνικής βλακείας, δε χρειάζεται να κοιτάξεις την αποχή, κοίτα τη Χρυσή Αυγή. Την ψήφισαν 400.000 άνθρωποι. Πιστεύω ήταν η μοναδική πολιτική επιλογή που είναι χειρότερη κι από την αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή