Γιατί όχι ΣΥΡΙΖΑ

Εντάξει οι περισσότεροι έχουν αποκηρύξει για τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πολλοί βλέπουν τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ σαν μια λύση από τα υφιστάμενα κόμματα.

Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τα ίδια για τους παρακάτω λόγους.

  • Ένα κόμμα δεν είναι μόνο ο αρχηγός. Τα μέλη ενός κόμματος είναι στην βουλή συνήθως καιρό και δεν ήταν αμέτοχοι στα απαράδεκτα που έπρατταν όλοι μαζί για την βόλεψη τους.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΚΚΕ συστηματικά απείχε από όλες τις ψηφοφορίες. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο αυτό που κάνουν.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί ριζικώς και καθέτως πάντα. Ε δεν είναι λογική αυτή συγνώμη κιόλας.
  • Οι μόνες ψηφοφορίες για τις οποίες συμφώνησε ήταν αυτές που ασχολιούνταν με τα ζητήματα βόλεψης των βουλευτών. Εκεί συμφωνούσαν όλοι με καθολική ψηφοφορία.
  • Τι διαφορετικό έκανε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και θα έπρεπε να το επιλέξω σαν μια σοβαρή εναλλακτική. Το μόνο που έκανε ήταν να μην είναι μεγάλο κόμμα με ότι αυτό σημαίνει.

Ανεξαρτήτως δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να ξέρει τι θέλει. Δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα.
Αλλά ανεξαρτήτως με το κριτήριο αυτό που είναι υποκειμενικό, υπάρχει η ιστορία και δυστυχώς μου φαίνεται ότι πάλι ξεχνάμε.

7 σχόλια:

  1. δεν ξέρω πόσοι συμμερίζονται την άποψη μου και ξεκαθαρίζω ότι ποτέ δεν έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βλεπω ότι είμαι έτοιμος να τους δώσω την ψήφο μου. Ο λόγος είναι ότι έχω σιχαθεί το τρολάρισμα που τρώνε. φαντάζομαι ότι λόγο εξωτερικού έχεις χάσει την επαφή, αλλά δυστυχώς η πολιτική επιχειρηματολογία έχει γίνει καθαρά τρολάρισμα κυρίως από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως ρε Παντελή, αυτό που συμβαίνει είναι ανεπανάληπτο. Ακόμα πιο λυπηρό είναι πως το τρολάρισμα (πολύ καλά το λες, είναι 100% trolling) το εφαρμόζει εξίσου συχνά και το ΚΚΕ, ακόμα και η ΔΗΜΑΡ κάποιες φορές κυρίως με Ψαριανό και Μαργαρίτη απ' όσο έχω δει εγώ. Μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κρατούν αξιοπρεπή στάση σ' αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο:

    Πού είναι ο Κασιδιάρης; Οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το έχουν ξεχυλώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει μερικές φορές αλλά δεν είναι τόσο βαρύ και νομίζω ότι το κάνει για να δείξει ότι μπορεί αν θέλει απλά δεν θέλει. Πράγματι ΑΝΕΞ ΕΛ και ΔΗΜΑΡ δεν έχω δει να το κάνουν. Το ΚΚ δεν νομίζω να το κάνει σαν στρατηγική όπως είμαι σίγουρος ότι το κάνουν οι άλλοι απλά είναι θέμα κολλημένης βελόνας.

    Για την ιστορία πάντως το πρώτο troll στην βουλή ήταν ο Πάγκαλος και το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή παίζετε ανάμεσα στην Ντόρα και τον Μιχελάκη.

    Στα forum τρώνε ban, μήπως πρέπει να κάνουμε το ίδιο και IRL; όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δούμε τι θα κάνουμε σαν χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια φόρουμ;
    Ο Πάγκαλος όντως είναι το μεγαλύτερο trol σε όλες τις διαστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΙΧΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΤΛ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΚΕ, ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΜΙΣΘΙΑ" ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΤΛ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερνέστο θυμάμαι αρκετές φορές που το ΚΚΕ πχ αποχώρησε από την ψηφοφορία. Αν δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά δυστυχώς για πολύ καιρό το έπαιρνε η μπάλα μαζί με το ΚΚΕ.

    Επίσης ξέρω κάτι ψηφοφορίες 298 υπέρ σε θεματάκια που παλιά του βόλευαν. Και δεν λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν έχει σημασία. Δεν γεννήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από παρθενογένεση. Το ότι το τώρα έχει αλλάξει "στάση" στο θέμα καλώς, αλλά για μένα έτερον εκάτερον. Δεν είναι περίεργο που οι πολιτικοί μας κάνουν κωλοτούμπες κατά βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή