enikos.gr - Συνέντευξη Τσίπρα

2 σχόλια:

  1. Έχω δει μέχρι τώρα το πρώτο μέρος. Φοβερά κουραστικοί ορισμένοι από το κοινό, βγάζουν πεντάλεπτο λογύδριο μέχρι να φτάσουν σε ερώτηση. Κι όταν τελικά φτάνουν, ρωτάνε μια απ' τα ίδια. Τα ίδια και τα ίδια και ίδια. Έλεος. 31/5 η ημερομηνία της εκπομπής... πολύ κουραστικό να βλέπεις πολίτες να αναμασούν λόγια πολιτικών. Τα ίδια λόγια και τα ίδια ερωτήματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα ακούσει δεκάδες φορές σε δεκάδες εκπομπές.

    Ελεεινός ο τύπος στο 51ο λεπτό περίπου, που παίρνει αυθόρμητα το λόγο (καθόλου δε με πειράζει αυτό) και παπαγαλίζει τον Βενιζέλο: "κοροιδεύετε τον κόσμο", "το σάπιο ΠΑΣΟΚ είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ" ενώ ο άθλιος λίγο πριν έχει σχεδόν ζητήσει να δεσμευτεί ο Τσίπρας ότι θα του διορίσει τα παιδιά του. Άντε με τον κάθε γελοίο που μια ζωή ψηφίζει αταλάντευτος τα ίδια και τα ίδια σκατά κι έχει ακόμα μούτρα και μιλάει. Πιστεύω πως τέτοια είναι πια τα άτομα που απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ, αυτά τα βαμμένα πρόσωπα και τα αμετανόητα κομματόσκυλα. Και στη ΝΔ τα ίδια περίπου, άνθρωποι που ψηφίζουν πια μοιρολατρικά κι από συνήθεια με μόνο κριτήριο το φόβο και την πάρτη τους.

    Μα επιτέλους, τόση ζημιά έχουν πάθει αυτοί οι άνθρωποι από τα κόμματα που ψηφίζουν τόσα χρόνια; Είναι τρομακτικό σχεδόν. Έχουν μεταμορφωθεί σε αυτούς που διαρκώς κι ακρίτως ψήφιζαν, εκφέρουν τον ίδιο στρεψόδικο, υποκριτικό κι ανούσιο λόγο. Δυστυχώς το βλέπω αυτό και σε φίλους μου, όπως ένα παιδί που πάντα ψήφιζε ΝΔ κι ενώ έλεγε πως δεν τους αντέχει πια, έριξε πάλι την ίδια ψήφο γιατί "δεν του πήγαινε το χέρι" να ρίξει κάτι άλλο. Ανούσιος και του φίλου μου αυτού ο λόγος όποτε μιλάμε για πολιτικά, αναπαράγει τα όσα ακούει στην τηλεόραση από στελέχη της ΝΔ.

    Να δούμε μέχρι πού θα φτάσει αυτή η αρρώστια του κομματικού οπαδού.

    Ελπίζω στη συνέχεια να αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον η εκπομπή, δεν αντέχεται 3 ώρες σ' αυτό το μοτίβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέχεια η συζήτηση, αν και πάλι μερικοί από το κοινό πλατειάζουν τόσο πολύ μου ερχόταν να βαρέσω το κεφάλι μου στο πληκτρολόγιο.

    Δίνει μερικές τσαπατσούλικες απαντήσεις ο Τσίπρας, συγκεκριμένα όταν τον ρωτάει ο Χατζηνικολάου για ακριβείς αριθμούς φορολογικών συντελεστών κι όταν τον στρίμωξαν λίγο με το ΝΑΤΟ (τι να πει κανείς για την κυρία που ανησυχούσε για το ΝΑΤΟ και για την "ασφάλεια των παιδιών της"... εδώ η εγκληματικότητα χτυπαει ταβάνι κι έχουν φτάσει μερικοί να κοιμούνται με καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι, το ΝΑΤΟ την μάρανε την κυρία). Το ότι δεν ελίσσεται σαν χέλι υπέρ του είναι νομίζω, αν και θα έπρεπε να απαντά πιο μετρημένα και να κόψει την αντιπαθέστατη έκφραση "θας σας απαντήσω με ειλικρίνεια". Τι μας λες ρε παίχτη; Ή θα μας μιλάς πάντα με ειλικρίνεια ή σάλτα και γ......

    Πάλι καλά πάντως που έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο μεγαλειώδης βλακεία θα ήταν να μιλάνε για αποχώρηση απ' το ΝΑΤΟ. Αλλά αντί για αυτές τις παπάντζες θα προτιμούσα π.χ. να ακούσω για το αν και πώς σκοπεύουν να αναδιοργανώσουν την αστυνομία και να την καταστήσουν άμεσα πιο αποτελεσματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή