Βέλγιο - Καλοκαίρι

Λοιπόν μέχρι τον και τον Ιούνιο πίστευα ότι το καλοκαίρι στο Βέλγιο ήταν κάτι σαν urban legend.

Και αυτό γιατί μέχρι τότε και ένα τμήμα του Ιουλίου, είχε κάνει μόνο 4-5 μέρες με εξαιρετικό καιρό, ενώ όλες τις υπόλοιπες είχε μονίμως συννεφιά και όλο και έριχνε και μια βροχούλα. Η θερμοκρασία επέτρεπε την βερμούδα αλλά οριακά και μόνο μέσα στην μέρα.

Όσους είχα ρωτήσει μου έλεγαν ότι καλοκαίρι έχει Μάιο-Ιούνιο και Ιούλιο-Αύγουστο βρέχει διαρκώς. Από άλλους είχα ακούσει το ανάποδο, ενώ όλοι οι Έλληνες έβριζαν για το καλοκαίρι.

Από τον Ιούλιο και μετά έχει γενικώς καλό καιρό. Έχει βέβαια τις κλασσικές μέρες με βροχή και συννεφιά αλλά γενικώς έχει ζέστη και σχετικά καθαρό ουρανό. Η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει στα κανονικά της τους 25βαθμούς Κελσίου και ο ήλιος αντέχεται και δεν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε καμίνι.

Βέβαια αυτές τις μέρες έχει καύσωνα τύπου βορείου Ευρώπης και έχουν ζορίσει τα πράγματα. Δηλαδή ο καιρός είναι σαν όλες τις νορμάλ ζέστες της Ελλάδας.

Γενικά, το καλοκαίρι εδώ έχει ωραίο κλίμα. Αν συνυπολογίσεις ότι η ατμόσφαιρα είναι καθαρή και όχι το χάλι της Αθήνας εγώ το βρίσκω πολύ καλό. Εντάξει δεν έχει θάλασσα όπως την έχουμε συνηθίσει οι Έλληνες αλλά ειλικρινά τα περίμενα πολύ χειρότερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου