Βέλγιο - Φλαμανδική ακτή



Κτίρια για διακοπές μπροστά στην παραλία.
Το Βέλγιο έχει παραλίες στην Φλάνδρα. Κατά την γνώμη μου μια χαζομάρα και μισή είναι και μοιάζει απίστευτα με τις σκηνές που βλέπεις στις Αμερικάνικες σειρές. Ατελείωτη παραλία χωρίς κόλπους και κάπου στο βάθος γερανούς και γενικές εγκαταστάσεις βιομηχανίας. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη σε μια παραλιακή πόλη έχει μια διαφορετική αίσθηση και θα έλεγα ότι μερικές από αυτές είναι ωραίες. Το Knoke που θεωρείται το κοσμοπολίτικο μέρος είναι μια ΠΑΤΑΤΑ και μισή. Προτιμώ την Ostendee και τα μικρότερα περιφερειακά χωριά σαν το Den Haan.
Ατελείωτος χώρος για ρακέτες


Σε κάθε περίπτωση τα νερά είναι βούρκος λόγω του κυματισμού ενώ ένας συνάδερφος λέει ότι τα νερά είναι πολύ βρώμικα καθώς η Βόρια θάλασσα θεωρείται από τις πιο βρώμικες του κόσμου. Σε μια από τις παραλίες προσέξαμε και μια μπλε σημαία, σαν αυτές που βλέπεις στο Καλαμάκι στην Ελλάδα ή στο Σχοινιά και ξέρεις ότι η θάλασσα δεν είναι να την ακουμπήσεις. 

Από τα καλά τους είναι ότι οι παραλίες είναι παραλίες και όχι νυχτερινά κέντρα με ατελείωτα νταγκαντούκα και τον κάθε μαλάκα να σου σπάει τα αυτά ακόμα και όταν κολυμπάς. Κατά ένα περίεργο λόγο, όλες οι ξαπλώστρες είναι τοποθετημένες με πλάτη την θάλασσα και κοιτάζουν τα "υπέροχα" κτίρια της περιοχής.

Σε μια από τις επισκέψεις πήγαμε και σε μια έκθεση με γλυπτά από άμμο. Αυτή είναι η τελευταία φορά που πάω σε οτιδήποτε τουριστικό στο Βέλγιο. ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά για χαζομάρες. Και έχουν και 10+ ευρώ και μετά μας λένε την Ακρόπολη ακριβή!!! Αίσχος ειλικρινά. 10 ευρώ θα έπρεπε να δίνουν όχι για την Ακρόπολη αλλά για να δουν τις όμορφες παραλίες μας και λοιπά αξιοθέατα της χώρας μας. 

Για την Βενετία του βορρά, την Μπρίζ, δεν θα σχολιάσω το πόσο μεγαλειώδη χαζομάρα είναι σαν εμπειρία. Ένα μέρος που γίνεται χαμός για μια από τα ίδια με κάθε πόλη που έχει κανάλια. Πλατεία, εκκλησία και κανάλια στο κέντρο της πόλης!! Φοβερό, δεν το βλέπεις αυτό σε κάθε πόλη της Φλάνδρας!! Η Γάνδη είναι έτη φωτός καλύτερη από την Μπρίζ!

Πριν μαζέψω το φτυάρι να πω ότι γενικά οι Βέλγικες πόλεις είναι άσχημες για τα γούστα μου γιατί απλά είναι παλιές σε εμφάνιση και μονότονες. Στην Ολλανδία για παράδειγμα συνδυάζουν το καινούργιο με το παλιό και αισθάνεσαι ότι έχει η πόλη μια αύρα. Στο Βέλγιο αισθάνεσαι το παλιό και ίσως την σαβούρα και αυτά. Από όσο ξέρω υπήρχε ένας νόμος που δεν επέτρεπε την αλλαγή της πρόσοψης των κτιρίων και έτσι μπορεί να βλέπεις την απίστευτη σαβούρα στο δρόμο και μέσα τα σπίτια να είναι σούπερ. Όμως η γραμμή που θέλουν να κρατήσουν σαν παραδοσιακή είναι πραγματικά πολύ άσχημη και σε μορφή αλλά και σε χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου