Σε αυτό το άρθρο ο δημοσιογράφος γράφει ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς όσο αφορά τις ταχύτητες σύνδεσης internet.
Παραθέτω και το επίμαχο σημείο
Οπως ισχύει και στις απλές dial-up συνδέσεις, η μεγαλύτερη ταχύτητα «κατεβάσματος» δεδομένων που μπορεί να καταγραφεί είναι ίση περίπου με το 1/10 της θεωρητικής. Δηλαδή περίπου 77 Kbps για τα 768 Kbps, 100 Kbps για το 1 Mbit, περίπου 200 για τα 2 Mbit και ούτω καθεξής για τις παραπάνω ταχύτητες. Δηλαδή ισχύει και στην περίπτωση αυτή ο κανόνας του «ένα προς δέκα», δηλαδή δέκα περίπου χρήστες ανά θέση στον server. Αν η ταχύτητα downloading ενός αρχείου που κατεβάζουμε από κάποιο site είναι πολύ πιο κάτω από αυτήν που αναμένουμε ως πραγματική, δηλαδή 50 kbps για τη γραμμή 1 Mbps, τότε υπάρχει πρόβλημα που είτε ανακύπτει από λανθασμένες ρυθμίσεις συνήθως στο firewall (πρόγραμμα προστασίας από ηλεκτρονικούς εισβολείς) είτε από πρόβλημα στο κύκλωμα του ΟΤΕ ή στη γραμμή του παροχέα. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις καλό θα είναι να απευθυνόμαστε στην αντίστοιχη υπηρεσία υποστήριξης πελατών.
O τύποες έχει απλά μπερδέψει την μονάδα bit με byte.
Και το παρακάτω μάλλον δικαιολογεί τα απίστευτα χάλια της Ελληνικής πραγματικότητας. Δεν πειράζει παιδιά σύνηθες είναι. μην αγχώνεστε, δεν πειράζει που πληρώνετε.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι αν η ταχύτητα του downloading μέσα στην ημέρα πέσει στα παραπάνω χαμηλά επίπεδα για λίγα λεπτά δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή. Για να συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να παρατηρείται η ίδια χαμηλή ταχύτητα σε αρκετές μετρήσεις μέσα σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, για παράδειγμα, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.
Στο παρακάτω thread του φόρουμ που συμμετέχω δείτε και τα σχόλια και το γιατί ο αρθρογράφος απλά δεν ξέρει που πάνε τα 4 σχετικά με την πληροφορική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου