Ασφαλιστικό

Ξεκίνησε μια κουβέντα στο ADSLgr για το ασφαλιστικό στο παρακάτω thread.

Η άποψη μου και παραθέτω και εδώ

Ας πληρώσει πρώτα το κράτος τα χρωστούμενα.
Αφού λοιπόν πληρώσει το κράτος τα χρωστούμενα εγώ συμφωνώ με το διαφορετικό συνταξιοδοτικό από την υγεία.
Αλλά πρέπει να γίνει το εξής για κάθε φορέα

Ή ο φορέας πρέπει να είναι εννιαίος για όλους τους εργαζόμενους ή κάθε εργαζόμενος να έχει την ελευθερία να διαλέξει τον φορέα του. Σε κάθε περίπτωση όπως λέτε πρέπει οι μισθοί να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ασφαλιστικό φορέα για να υπάρχουν και πραγματικά μέτρα σύγκρρισης στην κοινωνία.


Ο λόγος που εγώ θεωρώ βέλτιστη λύση την εννοποιήση σε ένα όλων των φορέων είναι για να μην υπάρχουν εργασιακά βασισμένες κοινωνικές ανισότητες. Δεν γίνεται εγώ να αισθάνομαι κορόιδιο σε σχέση με τον δημόσιο,γιατρό, μηχανικό. Ούτε γίνεται αυτός για προσωπικούς λόγους να αισθάνεται υποτιμημένος σε σχέση με μένα. Το βασικότερο όμως που θα προσφέρει η εννοποίηση και δεν το λέει κανένας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη.


Τώρα πειράζει κάποιος το ταμείο των μηχανικών για παράδειγμα, τσουπ μόνο οι μηχανικοί διαμαρτύρονται και όλοι οι υπόλοιπη κοινωνία κράζει. Όταν όμως το ταμείο είναι ενοποιημένο τότε θα αντιδράσει σύσωμο όλο το εργασιακό καθεστώς. Επίσης ίσως να δούμε και λίγο πιο μακροπρόθεσμα για τα παιδιά μας που θα είναι σε αυτό το εννιαίο ασφαλιστικό φορέα.


Στο θέμα των γυναικών, δεν δέχομαι την πρώωρη συνταξιοδότητση. Όλοι τα ίδια και όλοι θητεία (άλλο ζήτημα). όμως πρέπει κάθε γονιός και όχι μόνο γυναίκα να απολαμβάνει κάποια προνόμοια για κάθε παιδί μπας και γεννηθεί κανάς Έλληνας.

Τα έβλεπα στο Sicko αλλά στην Γαλλία έχουν κάποιους τρομερούς θεσμούς για του γονείς. babysitter από τον δημόσιο, ειδικές άδειες κτλ κτλ.

Τέλος ενδιαφέρον θέμα και ίσως κάποια πράγματα πρέπει να βρούμε ένα μηχανισμό να συμμαζευτούν για να γνωστοποιηθούν γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι απλά να αυτοενημερωθούμε και να συφιλιαζόμαστε ακόμα περισσότερο κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου