Θεραπεία από την Μέταλ

Λοιπόν μετά από καιρό άκουσα πάλι την πιο χαζή ερώτηση που ακούω μετά τα 20 σχετικά με την Μέταλ.

Ακόμα (ηλικιακά) μέταλ ακούς? Δεν έχεις ωριμάσει?

Και εδώ τα παίρνω στο κρανίο.

Τι είναι η μετάλ γαμω το στανιό μου? αρρώστεια είναι και θεραπεύεται? ή μήπως είναι κάτι παροδικό, σαν καν την ακμή που ωριμάζεις και φεύγει μόνο του?

Ναι ρε είμαι 29 και σε λίγο 30 και μετά 31 και ακόμα ακούω μέταλ και θα συνεχίζω να ακούω το πιθανότερο. Δεν την ακούω ούτε γιατι τραγουδάνε γκομενάρες ούτε γιατί είναι πολύ σέξυ και κουλ οι τραγουδιστές. Δεν την ακούω γιατί μου την τροφοδοτούνε σαν κάτι που δείχνει κοινωνική καταξίωση.

Και γιατί λοιπόν την ακούω? Θα είναι μάλλον κάτι πολύ ψαγμένο που λίγοι άνθρωποι μπορούν να το συλλάβουν και ίσως κακώς εκνευρίζομαι όταν με ρωτάνε καθώς ίσως όλοι να μην μπορούν να καταλάβουν την αιτία! Ίσως να πρέπει να ίδρύσουμε και καμιά ερευνητική επιτροπή σε αυτή τη χώρα γιατί το φαινόμενο δε είναι μοναδικό. Υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι.

Ας εξηγήσω λοιπόν με απλά λόγια το γιατί για όλους εμάς τους ανώριμους. Μετά από δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις και θεωρίες που ξέρουν και καταλαβαίνουν μόνο οι μαθηματικοί το συμπέρασμα είναι ότι ακούω μέταλ γιατι ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Όχι γιατί είναι η πιο σωστή, όχι γιατί είναι πιο τεχνική όχι γιατί έχει τους ποιο κουλ τύπους, όχι γιατί είναι η πιο κουλτουριάκη και όχι γιατί την ακούνε όλοι οι φίλοι μου και όλοι η κοινωνία και όλοι οι γκόμενοι και γκομενάρες ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΜΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ γαμώ. Τόσο απλό!

Ουαου πως είναι δυνατόν να κάνω αυτή την τόσο σημαντική επιλογή και να ακούω την μουσική που αρέσει σε μένα για την μουσική και όχι γιατί έτσι το διατάζει η κοινωνία? Είναι δυνατόν να μην είμαι ακόμα ένα θύμα της μαζοποιήσης στην κοινωνία? Εϊναι δυνατόν να έχω αποψη προσωπική για το τι με εκφράζει στον υποκειμενικό χώρο του ΓΟΥΣΤΟΥ?

Μάλλον δεν έχω ωριμάσει ακόμα καθώς το παραπάνω δεν έχει λογική υπόσταση? Ακόμα να καταλάβω ότι δεν δικαιούμαι άποψη ελεύθερη? Συγκεκριμένα για την μουσική, τι ανωριμότητα είναι αυτή εκ μέρους να μην τρέχω πίσω από την κάθε ατάληντη με ενσωματωμένο DSP επειδη απλά είναι γκομενάρα και έχει βυζιά και κώλο σε βιτρίνα που με ταιζει η βιομηχανία της μουσικής? Αίσχος! Δεν ντρέπομαι λίγο? Από την άλλη ίσως και να είμαι λίγο gay αλλά και αυτό να είναι πρέπει να είμαι πολύ ανώριμος και πάλι. Εϊναι δυνατόν να μην θέλω να ακούωι την ασύστολη γκρίνια,μιζέρια και το χιλιομασημένο θέμα σε χάλια απόδοση για ψυχωγία? Απορώ δηλαδή και πως διασκεδάσω χωρίς να με πιάνει κατάθληψη. Ίσως επειδή δεν έχω ωριμάσει και ζω την ζωή την ονειρεμένη να μην έχω προβλήματα. Δεν έχω ντέρντυ ρε αδερφέ. Δεν μου δανείζουν όμως λίγο? Από όσο ξέρω περισσεύει και με το παραπάνω σε αυτή τη χώρα.

Ε λοιπόν αν είναι να ωριμάζουν έτσι οι άνθρωποι τότε εγώ δεν θέλω να ωριμάσω. Αφήνω την παραπάνω ωριμότητα σε αυτούς που διψάνε για αυτή. Σε αυτούς που είναι σκλάβοι της δύναμης της μάζας και σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά είναι ωριμότητα.

Είμαι λοιπόν ένας ανώριμος μαλάκας ετών 29, που κοίτα να δεις τολμά να έχει άποψη στην επιλογή και θεος φυλάξει έχει και αντίληψη του τι είναι ωριμότητα. Στην ζωή μου έχω προβλήματα αλλά κάτι δεν κολάει καλά στο μυαλό μου και δεν θέλω να κλαίγομαι για αυτά όταν διασκεδάζω ή ψυχαγωγούμαι. Ίσως να είμαι και εντελώς ανέραστος καθώς δεν έχω όρεξη να ακούω για την αγάπη και τον έρωτα για μια ακόμη φορά με τον χειρότερο και πιο χυδαίο τρόπο. Και αν τύχει και κανά τραγούδι έχει να πει και κάτι να μου ανοίξει τα μάτια, πρέπει να είμαι τρελός κυριολεκτικά που το μελετάω και το επεξεργάζομαι και δεν εφαρμόζω το Ignorance is a bliss. Από την άλλη ίσως και να είμαι και σατανιστής καθώς τι είναι αυτά τα πράγματα. Δαχτυλίδια, 5 άλφες και μαλιάδες και μαύρα και .. και .... Τρελοκομείο σκέτο είμαι. Στο ψυχιατρείο πρέπει να με στείλουν.

Παρεπιπτώντος DSP είναι Digital Signal Processing και είναι αυτό το μαγικό πραγματάκι που έχει ο κάθε ατάλαντος συνδεδεμένο στο μικρόφωνο του, με το οποίο αν τραγουδήσω εγώ θα ακούγομαι σαν αυτόν ακριβώς. Αλλά εγώ δεν είμαι σωματαρας και ούτε και ο σούπερ γκόμενος. Είμαστε όμως και οι δύο ατάλαντοι.

Φυσικά και ειρωνεύομαι την Ελληνική μουσική, καθώς αυτή είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πόσο ζελέ μας έχουν κάνει το μυαλό και είναι και πάντα η νούμερο ένα επιλογή των ατόμων που εκφράζουν τόσο έξυπνες ερωτήσεις.

Κανένας μουσικός, ή παλικάρι με άποψη δική του ανεξαρτήτου μουσικού χώρου δεν μου έχει κάνει ποτέ τέτοια γελοία και κυρίως προσβλητική ερώτηση. Σεβόμαστε απόλυτα όλοι την επιλογή του άλλου στο ζήτημα Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα οποιαδήποτε να είναι και αυτή, αρκεί να είναι προσωπική και κυρίως ελεύθερη.

9 σχόλια:

  1. καλησπερα φίλε,

    Είμαστε ανώριμοι και γουστάρουμε να ακούμε κοντά στα άλλα ΚΑΙ Scorpions,Nevermore, Nightwish και Maiden!! Όταν ωριμάσουμε και μεις, θα ακούμε αριστουργήματα του τύπου "βας-βας-ο παρασκευάς".

    μέχρι τότε όμως οι soliες του Slash θα μας συνοδεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και σε σένα.
    Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την Ελληνική. Έχω πρόβλημα με το κοινό της γενικά, και ειδικά με αυτούς που θεωρούν ότι υπάρχει σωστή επιλογή στην μουσική είτε συνειδητή είτε ασυνειδητή.

    Μου την σπάει να με υποτυπάνε για να με φέρουν στο επίπεδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.

    Μάγκα μου, είμαι τρία χρόνια μεγαλύτερός σου και τα ίδια ακριβώς ακούω και εγώ.

    Σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι μία: στ'αρχιδισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε pan πόσα χρόνια δηλαδή χρειάζεσαι για να ωριμάσεις?
    Και εγώ που είχα γεμίσει ελπίδες ότι η ανωριμότητα μου έφτανε προς το τέλος!

    Απογοητεύτηκα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπα!demelene τα πηρες κ φοβαμαι να σου μιλησω κιολας!!Θα το ρισκαρω!:P
    Εμενα λοιπον μου ειχαν πει οτι οταν ωριμασω θα ακουω jazz κ δε μου βγαινει ακομα..(οταν ωριμασω ηλικιακα εννοω)σε λιγο θα ακουω τα στρουμφακια κ θα γουσταρω!μη σου πω οτι ηδη το κανω!
    Παντως για το DSP δεν το ηξερα!Eνδιαφερον ..εχουμε ελπιδες κ εμεις οι αταλαντοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πωπω 29 ε;κ δεν στο 'χα!πάντως αν είναι να ωριμάσεις{που νομίζω ήδη ώριμος είσαι} και να χάσεις αυτό το στυλ ''τα λέω όλα έτσι όπως είναι'' ε τότε, τι στο διάολο μην ωριμάσεις.Κ ως επίσημη 17αρα αναφέρω πως είναι ωραίο οι μεγάλοι να ακούνε την ίδια μουσική με εμάς, αν και δεν προτιμό τόσο ροκ επιλογές.Κυμαίνομαι σε 30sec to Mars κ Fall Out Boys αν ε΄χεις ακουστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 30 τώρα.

    Άσε πρόσφατα είχα και ένα σκηνικό με ένα παραλίγο συνάδερφο που όταν έμαθε ότι ακούω Μέταλ μου λέει πόσο χρονών είσαι και ουσιαστικά αφού τον ρώτησα γιατί ρωτάει και φάνηκε ότι ειναι η κλασσική μαλακία, του κοπανάω και ένα ότι η ερώτηση ειναι εντελώς ηλίθια λέγοντας του ευγενικά ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    menel έχεις σχολιάσει όλό το μπλογκ μου. Ευχαριστώ. Αν θες στείλε μαιλ. Πάνω (όχι τελείως) δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή