Αστυνομία, Αθήνα

Το ένα πίσω από το άλλο τα σκηνικά σήμερα στην Αθήνα.

Το σημερινό περιστατικό είναι πολύ τρομακτικό! Πιάσαμε πάτο. Αστυνομικοί της ομάδας "Δ" σταματάνε ένα μηχανάκι για έλεγχο και τους πυροβολούν εξ επαφής. Τον έναν... στο κεφάλι και ο άλλος αναγκάζεται να κάνει τον νεκρό για να μην του δώσουν την χαριστκή βολή. Οι κακοποιοί τους έκλεψαν τα κινητά και τo όπλo. Αυτά δεν γίνονται ούτε καν σε όλες τις ταινίες. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Αττικάρχης της αστυνομίας.

Πηγή

Αυτή την στιγμή η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των κακοποιών που πυροβόλησαν με όπλο μια πεζή περιπολία. Από τις σφαίρες τραυματίστηε σοβαρά ο ένας αστυνομικός ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Το περιστατικο εγινε στην οδο Σκιαθου και Σκοκου στην Γράβα.

Πηγή

Σχόλιο ενός κατοίκου σχετικά με κάποιο από τα παραπάνω περιστατικά.

"Και επειδη ακουω αρκετες κινδυνολογιες περι πολιτικων κινητρων και αλλων δικαιολογιων που πανε να κουκουλωσουν την ανικανοτητα της ελ.ας..Η περιοχη εδω ειναι πλεον απτις πιο γνωστες περιοχες της αθηνας για διακινηση ναρκωτικων ειδικα την νυχτα...Πολλες φορες ακουμε πυροβολισμους που φημες λενε οτι ειναι απο προσωπικες διαμαχες κυκλωματων εμποριας... Ας καταλαβουμε επιτελους οτι τους αστυνομικους τους εχουν ανεκπαιδευτους και τους ριχνουν κατευθειαν στα βαθια( δεν επιτρεπεται νεοσυστατη αστυνομικη μοναδα να κανει περιπολιες σε τετοιες περιοχες)..Αλλο ενα εγκλημα της πολιτειας και του κρατους που μαλλον θα το κουκουλωσουν με μια καλη δικαιολογια και σιγουρα αυριο τα ΜΜΕ θα μιλανε για φοβερα "εκπαιδευμενους" κακοποιους που η αστυνομια δεν δυναται να αντιμετωπισει και οι ευθυνες θα πηγαινουν απτο ενα τηλεοπτικο παραθυρο στο αλλο..."

Πηγή

Και πως μεταφέρονται οι τραυματίες αυτοι?

Δύο φορές τα περιπολικά πήγαν τους χτυπημένους αστυνομικούς στο νοσοκομείο. Και τις δύο φορές έχουν σωθεί. Ο Διαμαντής Μαντζούνης είναι ο ένας και ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε χθες στο κεφάλι δίνει μάχη. Αν περίμεναν το ΕΚΑΒ θα είχαν φύγει και οι δύο. Η ομάδα "Δ" είναι ...ξεβράκωτη με ένα παπάκι και καμία κάλυψη...
Και το ρίσκο της...
μεταφοράς είναι τεράστιο από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Αλλά όταν βλέπεις κάποιον να ψυχορραγεί τον αρπάζεις και τον πας στο νοσοκομείο.
Ο 29χρονος που πέθανε χθες αβοήθητος στο παγκάκι έφυγε μετά από 3 ώρες καθυστέρησης του ΕΚΑΒ στην Καλλιπολη. Και πέθανε σε ένα παγκάκι.

Πηγή

Εγώ έχω να κάνω το εξής σχόλιο. Μέχρι το 10/08 κατοικούσα κοντά στο κέντρο. Μετά μετακόμισα κάπου στα βόρεια προάστεια. Όσο ήμουν στο κέντρο μπορώ να πω ότι αντιλαμβανόμουν την κατάσταση πολύ καλύτερα από όσο τώρα που αφου δεν έχω πάρεδώσε με το κέντρο δεν με αποσχολουν στην καθημερινότητα μου τέτοια ζητήματα, ούτε πχ γιατί και πότε έκλεισε το κέντρο, ούτε για τις πορείες.

Αισθάνομαι δηλαδή λίγο αυτή την φάση των όλα καλά στα προάστεια, και άσε τους άλλους να σφάζονται. Το σύνδρομο της αδιαφορίας δηλαδή και με ανησυχεί υπό τον προβληματισμός της κατάντιας σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους Αμερικάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου