Reality Check

Τα πιο χαρούμενα παιδιά ζουν στην Ολλανδία και στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ 29 ευρωπαϊκών χωρών, εκτιμούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γιόρκ στη Βρετανία.

Μόνο η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Μάλτα παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τη χώρα μας όσον αφορά την ευημερία των παιδιών και των εφήβων έως 19 ετών.

Η έρευνα, για λογαριασμό της οργάνωσης Child Poverty Action Group (Ομάδα Δράσης για την Παιδική Φτώχεια), βασίστηκε σε δεδομένα του 2006 και εξέτασε 43 επιμέρους κριτήρια.

Πρώτη έρχεται η Ολλανδία, ενώ ακολουθούν η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Φινλανδία. Η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση.
Οι σκανδιναβικές χώρες γενικά παρουσιάζουν τη χαμηλότερη συχνότητα θανάτων σε δυστυχήματα. Επίσης, στις χώρες αυτές οι νέοι είναι λιγότερο επιρρεπείς σε «επικίνδυνες συμπεριφορές», όπως πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις, κάπνισμα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Η Βρετανία κατέλαβε την 24η θέση, ακριβώς μετά την Ελλάδα, επειδή «ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός παιδιών της χώρας ζει σε οικογένειες στις οποίες δεν εργάζονται οι γονείς».

Πηγή

Εγώ έχω πει κατεπανάληψη οτι αυτή η πιπιλα για το πόσο πιο γαμάτη είμαστε από τους ξένους μαλάκες, καλό είναι να ξεπεραστεί γιατι όπως φαινεται σχεδόν σε όλα όχι απλά δεν ειμαστε οι καλύτεροι, όχι δεν είμαστε από τους πρώτους αλλά συστηματικά είμαστε από τους τελευταίους και κατα ιδρωμένους. Βέβαια τιποτα δεν θα αλλάξει καθώς οι ξένοι είναι μαλάκες και εμείς στη Ελλάδα κάτι παραπάνω ξέρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου