Οι επτά ηγέτες του Πολέμου [1918-1945]

imageΑυστηρά ιστορικό βιβλίο. Μελετάει την ιστορία του 2ου παγκοσμίου πολέμου, από την άνοδο των ναζι με την συνθηκολόγηση των Ιαπώνων, μέσα από τους βασικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή τους ηγέτες των σημαντικότερων χωρών που ενεπλάκησαν.

Προσωπικά δεν έχω ξαναδιαβάσει τόσο σφαιρική ανάλυση του 2ου παγκοσμίου πολέμου, που πάντα με ενδιέφερε γιατί γενικώς η ιστορία προσφέρει σοβαρά μαθήματα, αλλά και καλά πατήματα για να ξέρεις πως και γιατί έχεις βρεθεί εκεί που είσαι.

Το πρόβλημα μου είναι, σίγουρα όχι του βιβλίου, ότι θα μπορούσε να είναι βιβλίο για εξετάσεις με ειδίκευση στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Εγώ ομως μετά το πανεπιστήμιο δεν μπορώ να διαβάσω, έτσι σοβαρά, άσε που πιστεύω ότι πάσχω από έλλειψη ικανότητας να κάνω visualize περιγραφές, ονόματα, οργανωγράματα και συσχετισμούς εν γένη. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν διαβάζω καθαρά μυθιστορήματα και απεχθάνομαι τις περιγραφές στα βιβλία. Προφανώς δεν μου λένε και τίποτα.

Το βιβλίο έχει πολλά ονόματα μέσα και έχει γίνει εξαιρετική μελέτη του θέματος, παρόλο που σε ορισμένα σημεία είχα χάσει την μπάλα για το ποιος είναι ποιος. Το συστήνω πάντως ανεπιφύλακτα, αν και μάλλον το βιβλιοπωλείο πρέπει να κάνει δώρο έξτρα τυπωμένα οργανωγράμματα με σχέσεις συγκένεις στην καλή έκδοση. Στην βασική ένα στυλό και λίγο χαρτί για να τα ανακαλύψετε μόνη σας.

2 σχόλια:

  1. Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία του B' Παγκοσμίου πολέμου τότε χαλαρά πρέπει αν το διαβάσεις. Έχω δυο αδέρφια και ένα φίλο τους, που μιλάμε ξέρουν απίστευτα για τον συγκεκριμένο πόλεμο, και είμαι σίγουρος ότι θα μάθουν και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή