Πορείες και Διαμαρτυρίες

Με αφορμή το παραπάνω video με το οποίο στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η υπάρχουσα μορφή διαμαρτυριών μάλλον το αντίθετο καταφέρνει, θέλω λίγο να κράξω την υπάρχουσα νεοτροπία! Βασικά την κράζω από τα πανεπιστημιακά μου χρόνια.

Αρχικά ξεκινώ με την πολιτικοποιήση ενός δίκαιου αιτήματος. Ανεξαρτήτως, πολλά πράγματα απλά είναι κοινή λογική, διεθνή διαμαρτυρία και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν σε μια τέτοια πορεία να κατεβαίνεις με κοκκινα, μπλε και πράσινα σημαιάκια. Ειδικά τα κοκκινα το ξεφτυλίζουν. Δεν γουστάρω ρε φίλε να σφαιτερίζεσαι την άποψη μου για ένα υπερκομματικό θέμα. Ανέκαθεν με εκνεύριζε αυτό το κόκκινο στις πορείες λες και και οι μόνοι άνθρωποι με αντίληψη ειναι οι αριστεροί κόκκινοι “εργάτες”, ασχέτως αν ορισμένοι από αυτούς έχουν και 15000 για μια νύχτα να γεννήσει η γυναίκα τους!

Ύστερα, δεν ειναι δυνατόν να περιμένεις τον κόσμο να αντιδρά θετικά σε κάθε μορφής καθολικό όχι. Δείχνει αδιαλιαξία, πόσο μάλλον όταν τα τυπάκια που μιλάνε εκ μέρους των αδικημένων σκάνε μύτη με κάτι γυαλιά των 300 ευρώ. Για να μην πω τι κάνουν και τα τυπάκια που πάνε στις πορείες. Ξέρετε αυτοί οι αγωνιστές που κλείνουν το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, όντας ούτε το 1 τις χιλίοις αυτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπουν και αγωνίζονται!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτοί οι αγωνιστές, παλαιστές της ζωής που εκπροσωπουν την κοινωνική δικαιοσύνη απλά δείχνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτή και εν γένη την κοινωνία. Στην Ελλάδα ειναι γνωστό ότι απεργία στον ιδιωτικό, συνήθως σημαίνει και απόλυση η στην καλύτερη πρόβλημα στην εργασία σου. Αυτό συμβαίνει γιατι οι υπεύθυνοι Δημόσιοι Υπάλληλοι (με την άνεση της απεργίας) που δουλεύουν στην επιθεώρηση εργασίας απλά δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, παρά μονο διαμαρτύρονται για φράγκα και δικαιώματα. Συνεπώς, μια μερίδα που δεν έχει δικαιώμα στην απεργία, βλέπει μια άλλη να ξεσκίζεται σε αυτές ζητώντας μόνο αλλά ποτέ παρέχοντας.

Δεν συζητάμε για τον συνήθη παρολογισμό των αιτημάτων τους που απλά είναι αστείος στα μάτια ενός ιδιωτικού υπαλλήλου. Το χειρότερο όλων είναι ότι όταν θέλει να απεργήσει και ο ιδιωτικός υπάλληλός αλλά πρέπει να πάει στην δουλειά με το ζόρι, απεργουν και οι υπηρεσίες της κοινωνίας σαν να λέμε ΜΜΜ, και βγάζουν και από την μύτη την υπάρχουση αδικία. Και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους δηλαδή οι απεργοί, και ζητάνε μόνο αλλά και φορτώνουν έξοδα και ταλαιπωρία στον κακομοιρο τον ιδιωτικό υπάλληλό που πρέπει να πληρώσει ταξί, να πληρώσει άτομα να φυλλάξουν το σπίτι και κάθε άλλο τρελό σκηνικό επειδή οι άχρηστοι έχουν μάθει μόνο να απεργούν.

Οκ τώρα έχουν δίκιο, αλλά με τι μούτρα να στηρίξεις την απεργία σου και ποια κοινωνία θα μπορέσει να απεργήσει μαζί σου??? Αφού τόσα χρόνια υποβάθμησες την έννοια της απεργίας σε επίπεδο ξεφτίλας. Και όλα αυτά από εργατοπατέρες που ειναι καθαρά κομματόσκυλα και πιθανά δεν έχουν δουλέψει ποτέ.

Σπανίως έχω ακούσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να λέει κάτι σωστό, και επιτέλους μήπως πρέπει να καταλάβουν ότι ΓΣΕΕ δεν ειναι το ΠΑΜΕ και οι ΔΕΚΟ, γιατί όλοι οι υπόλοιποι με τίποτα δεν εκφράζονται από τις βλακείες και ασυναρτησείες του εκάστοτε προέδρου της.

Σίγουρα χρειάζεται νέος τρόπος κινητοποιήσεων. Που ειναι τα επιτελεία και τα προεδρία να βρούνε ένα και να πειραματιστούν ώστε να φέρουν την κοινωνία να τους στηρίξει. Ασε ρε τάκη καραμήτρο πρόεδρε που έχετε δοκιμάσει και δεν έχετε πετύχει! Για κανονιστε τις απεργίες το βράδυ και να μπορεί να κινηθεί ο κόσμος. Αλλά ξεχνάω τότε έχει μπύρες και σάπισμα γιατί την επομένη δεν έχουμε και ξύπνημα. Χαραμοφάιηδες.

Συνεπώς, τώρα που χρειάζονται απεργίες από όλη την κοινωνία, αυτή έχει υποβαθμιστεί σε εικόνα αλλά και δυνατότητα που απλά τα πάντα γίνονται ασυζητητή!!!

Τυχαίο?? Δεν νομίζω κύροι συνδικαλιστές και αγωνιστές της εργατιάς, ονόματε δεν λέμε μην σας κακοχαρακτηρίσουμε κιόλας.

2 σχόλια:

  1. κάποια φάση, είχαν πρόβλημα στο πανεπιστήμιο της Σουηδίας, όπου συζήταγαν το ζήτημα κατάληψής. τελικά πήραν την απόφαση να στίσουν έκθεση τέχνης και αιτημάτων στους δρόμους της Στοκχόλμης. Τι έκαναν τα τυπάκια, κατέλαβαν από τη νύχτα όλες τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο, πληρώνοντας μέχρι και τα παρκόμετρα για τις θέσεις που έπιαναν. δεν μπορούσε να τους πει ΚΑΝΕΝΑΣ και ΤΙΠΟΤΑ. Νόμιμη διαδήλωση - πανηγυράκι. Αλλά εκεί έχουν δημοκρίτεια, που δεν είναι προεδρευομένη από κάθε τυχάρπαστο κομματόσκυλο που πάση θυσία θέλει να καπαρώσει τους πάντες και τα πάντα. Αλήθεια, εδώ μια διαδήλωση που είχε υποστήριξη από ΓΕΣΕΕ κλπ, αλλά δεν θα κατέβαζε κανένας κανένα μπλοκ, δεν θα μάζευε περισσότερο κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βέβαια εδώ, όχι μόνο ο κάθε ένας κατεβάζει και δικό του πανό, αλλά έχουμε φτάσει να μην κάνουν καν κοινές πορείες. τι λέμε τώρα.

    Για την ιστορία, ψάξε βρες, από τους συνδικαλιστές γεσεε αδεδυ κλπ, πόσοι μετά πήραν υπουργική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή