Σαν να με βλέπω στον καθρέπτη!
Ανέκδοτα
Δύο παλιά αλλά καλά!
Ένα ζευγάρι, μικρομεσαίας τάξης, κάνει τα ψώνια του στο supermarket.
Περνώντας από το ράφι με τα ποτά, ο άντρας πιάνει ένα μπουκάλι βότκα και το βάζει στο καλάθι μαζί με τ' άλλα ψώνια.
-Τι είναι αυτό;, πετάγεται η σύζυγος.
-Εεεε, βότκα.
-Και πόσο κάνει;
-10 ευρώ.
-Είσαι με τα καλά σου, εδώ δεν έχουμε να φάμε καλά-καλά και πας και μου αγοράζεις βότκες; 'Άστο γρήγορα πίσω.
Κατέβασε τα αυτιά ο δικός σου και με βαριά καρδιά επέστρεψε το μπουκάλι στη θέση του.
Ολοκλήρωσαν τα ψώνια, κατευθύνθηκαν στο ταμείο να πληρώσουν, όταν ξαφνικά η σύζυγος, αναφώνησε:
-Μισό λεπτάκι, κάτι ξέχασα.
Και έφυγε τρέχοντας προς τους διαδρόμους για να επιστρέψει σε λίγο με ένα κουτάκι στα χέρια.
-Τι είναι αυτό; σειρά του συζύγου να ρωτήσει.
-Εεεε, κρέμα προσώπου.
-Και πόσο κάνει;
-67 ευρώ.
-Είσαι σοβαρή? Εμένα δεν με άφησες να πάρω μια βότκα με 10 ευρώ και πήγες κι
έδωσες 67 για μια κρέμα;
-Ε..., να..., για να με βλέπεις πιο όμορφη.
-Τι λες, και με 10 ευρώ την ίδια δουλειά θα κάναμε!
Και άλλο ένα!
Ο Τοτός το έχει παρακάνει με τις βρισιές. Μαζεύει η δασκάλα τα κορίτσια και τους λέει:
- Παιδιά, την επόμενη φορά που θα βρίσει ο Τοτός, να σηκωθείτε και να βγείτε γρήγορα από την τάξη.
- Μάλιστα, κυρία, απαντούν τα κορίτσια.
Πάει την επόμενη μέρα αργοπορημένος ο Τοτός, μπαίνει στην τάξη και κάθεται στην θέση του.
- Που ήσουν, Τοτέ, τόση ώρα; τον ρωτάει η δασκάλα.
- Στο λιμάνι.
- Και τι έκανες;
- Χάζευα.
- Τι χάζευες;
- Το πλοίο.
- Τι έκανε το πλοίο;
- Φόρτωνε
- Τι φόρτωνε;
- Πουτάνες, λέει ο Τοτός
Το ακούνε αυτό τα κορίτσια και τρέχουν γρήγορα έξω από την τάξη!
Και λέει ο Τοτός...
- Σιγά, ρε κορίτσια, φορτώνει κι αύριο
Αναποτελεσματικότητα
Για μια ακόμη φορά θα έχω δίκιο όταν λέω ότι απλά πράγματα θα μπορούσαν να έκαναν θαύματα.
Αναφέρομαι στο περιστατικό που χτύπησαν τα δυο μαχητικά στην Κρήτη εν ώρα άσκησης.
Παραθέτω ένα κείμενο που εξηγεί ότι με κόστος πολύ λιγότερο από ένα f-16 θα μπορούσαμε να εξασφαλίζουμε την μη απώλεια σε εκπαιδεύσης αυτών των αεροσκαφών αλλά κυρίως και των πιλότων τους.
«Μία σύγκρουση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» είναι ο τίτλος της σημερινής τραγωδίας στην Κρήτη: Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..
Το κόστος του AACMI στον ΕΜΠΑΕ 2011-2015 δεν ξεπερνά το ένα έκτο του κόστους ενός F-16, μόλις 10 εκατ. ευρώ. Δηλαδή όσο ζημιώνει το δημόσιο ο ΟΣΕ επί τρεις ημέρες! Η δαπάνη αυτή είναι ότι έχει απομείνει μετά από μία δεκαετία περικοπών ενός προγράμματος που θα εξασφάλιζε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και με μειωμένους κινδύνους, εκπαίδευση στις αερομαχίες.
Το αρχικό πρόγραμμα ήταν 35 εκατ. ευρώ (όσο κοστίζει το μισό F-16) για το σύνολο των Πτερύγων της Π.Α. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν coalition avoidance (προειδοποιητή σύγκρουσης) και συλλέγουν σε νανοδευτερόλεπτα τα δεδομένα της αερομαχίας και εκπέμπουν στον χειριστή προειδοποιητικό σήμα επερχόμενης σύγκρουσης βάσει του φακέλου πτήσης των δύο αεροσκαφών. Επίσης μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Ελέγχου της Πτέρυγας ακριβή εικόνα της άσκησης.
Ειδικά έτσι όπως έγινε η σύγκρουση το AACMI θα μπορούσε να αποβεί σωτήριο: Το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα 33 ετών, πήγε και «κάρφωσε» από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης 35 ετών και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών.
Αν είχε σύστημα ΑACMI ο προειδοποιητής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε αποτρέψει το θύμα από την ολοκλήρωση του ελιγμού. Και όμως: Τόσα δισεκατομμύρια πετάγονται στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αλλά δεν υπάρχουν 10 ή 35 εκατ. ευρώ για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις ασκήσεις των πιλότων της Π.Α.
Για όποιον διάβασε την σύγκριση κόστους με ΔΕΚΟ δεν έχει παρά να μαυρίσει η ψυχή του, όπως έγινε και σε μένα όταν συνειδητοποιήσα την σύγκριση. Δεν μιλάμε για ετήσια σύγκριση έτσι! Μιλάμε για σύγκριση κόστους one time αγοράς, δηλαδή πλήρωσε και τελείωσε, με κόστος καθημερινή χασούρας τριών μόλις ημερών.
Δονητής
Δεν έχω ελέγξει την αλήθεια του κειμένου που παραθέτω αλλά φαίνεται οκ. Μου έκανε τρελή εντύπωση αυτά που διάβαζα και σε συνδυασμό με ένα βιβλίο που διάβαζα πρόσφατα έχω την αίσθηση ότι σε επίπεδα παροπίδων στον 20 αιώνα κάναμε πολλά βήματα πίσω ή αντε εστω λίγα ουσιαστικά μπροστά σε σχέση με την ορμή που υπήρχε τον 19ο.
Ιδού λοιπόν το εν λόγω κείμενο.
1880: Χρονιά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην Ιστορία των Νεότερων Χρόνων. Ο λόγος; Μα φυσικά η ανακάλυψη του πρώτου ηλεκτρομηχανολογικού δονητή από τον δρ. Joseph Mortimer Granville!
Αν νομίζεις ότι η ανακάλυψη αυτή ήταν περιορισμένης σημασίας, κάνεις μεγάλο λάθος. Όχι μόνο είχε τεράστια απήχηση αλλά προηγήθηκε από άλλες ανακαλύψεις, που τις έχεις μέσα στο σπίτι σου και τις χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό σίδερο
Για να γίνουμε και λίγο χρηστικοί, καιρός να μάθεις ότι εκείνη την εποχή θεωρούσαν – και όχι άδικα – ως μοναδική αγωγή κατά της υστερίας, το μασάζ στην περιοχή της κλειτορίδας. Ένα πρόβλημα που οι επιστήμονες της εποχής είχαν ονομάσει «υστερικό παροξυσμό» και που στην εποχή μας λέμε πολύ πιο απλά «έφαγε φρίκη». Έχω λοιπόν να σου δηλώσω ότι υστερία των γυναικών ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα που έψαχναν οι επιστήμονες να βρουν τη λύση του από την Βικτωριανή εποχή, τα πουριτανικά ήθη και έθιμα της οποίας ήταν ό,τι έπρεπε για να φέρουν μια γυναίκα με φυσιολογικές σεξουαλικές ορμές στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης.
Επί δύο αιώνες και πλέον, πετύχαιναν να εκτονώνουν αυτή την υστερία με το χέρι! Ναι, πολύ καλά διαβάζεις, οι γιατροί ιδροκοπούσαν προσπαθώντας να αυνανίσουν ...χειροκίνητα τις γυναίκες που έπασχαν από υστερία, μπας και ηρεμήσουν (βλ.φωτό). Άρα, αντιλαμβάνεσαι για την ανακούφιση με την οποία υποδέχτηκαν όλοι τον δονητή. Άνδρες, γυναίκες και φυσικά γιατροί.
Κάθε παράξενη συμπεριφορά που περιελάμβανε - άγχος, ευερεθιστότητα, σεξουαλικές φαντασιώσεις - θεωρούταν ως ένα σύμπτωμα και η ασθενής αποστελλόταν αμέσως για να πάρει ένα χαλαρωτικό μασάζ. Μόνο που τώρα το μασάζ αυτό το αναλάμβανε ο νεοφερμένος δονητής.
Ακμή
Μοντέλα δονητών κάνουν την εμφάνιση τους που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άλλα λειτουργούν με μπαταρίες ή αέριο, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με πετάλια. Οι συσκευές έχουν ταχύτητες που κυμαίνονται 1000 με 7000 παλμούς ανά λεπτό και σύντομα οι τιμές θα γίνουν προσιτές για οικιακή χρήση.
Μοντέλα όπως η "Universal Barker" και η "Gyro-Lator" θα αρχίσουν να διατίθενται στο εμπόριο μέσω των εθνικών εφημερίδων. "Η Δόνησης είναι η ζωή" - λένε κάποιες διαφημίσεις .
Σε πολλούς γυναικείους καταλόγους ο δονητής διαφημίζεται ως ένα εργαλείο κατά της πίεσης και του άγχους των γυναικών, καθώς και ως το μυστικό της νεότητας. Woman’s home companion, αναγράφει χαρακτηριστικά μια διαφήμιση στις ΗΠΑ και δεν υπάρχει τίποτα το πρόστυχο σε αυτό. Τουλάχιστον όχι σε επίπεδο επιστημονικής κοινότητας, που βρήκε ένα σύμμαχο κατά της γυναικείας υστερίας.
Παρακμή
Από τότε, ο δονητής έχει διαγράψει έναν τεράστιο κύκλο, ο οποίος από την απόλυτη αναγκαιότητα έφτασε στο ναδίρ του ταμπού. Μόλις τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να γίνεται πιο αποδεκτός σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει υστερικούς ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες, για να εξηγούμαστε).
Τα προβλήματα και τα ταμπού αρχίζουν, μετά το 1920, όταν οι δονητές κάνουν την εμφάνιση τους στις πρώτες πορνογραφικές ταινίες. Από εκείνη τη στιγμή, ο δονητής αρχίζει να χάνει την εικόνα του ιατρικού εργαλείου και θα αποκτήσει μια αρνητική χροιά, και θα κρατήσει αυτός ο «παρεξηγημένος» χαρακτήρας για αρκετές δεκαετίες.
Οι γυναίκες φρόντιζαν να τον κρύβουν στα πιο απόκρυφα σημεία του σπιτιού για να μην το δει ο σύζυγος και παρεξηγηθεί. Στην αντίπερα όχθη, ήταν μεγάλη προσβολή για τον άντρα, να έχει η γυναίκα του δονητή. Κάτι σαν να τον κεράτωνε ή κάτι σαν να γινόταν μια πρόστυχη δακτυλοδεικτούμενη γυναίκα του δρόμου.
Η καθώς πρέπει κοινωνία έθεσε τον δονητή στο περιθώριο για δεκαετίες και άρχισε τα βαρβιτουρικά και τα αντικαταθλιπτικά, μην ξέροντας τι της φταίει. Ατάκες όπως «στερημένη» και άλλες πιο σκληρές, δίνουν και παίρνουν για να δώσουν έναν πλήρη χαρακτηρισμό. Τελικά, ίσως η λύση να είναι πολύ απλή και να συνοδεύεται από μια γενναία απενοχοποίηση, ανδρών και γυναικών.
Ανάκαμψη
Η αρχή της ανάκαμψης των δονητών στην εκτίμηση της πουριτανικής κοινωνίας μας ήρθε στα 80’s, από την άκρως πουριτανική Αμερική. Εκεί, έκαναν την εμφάνισή τους δειλά – δειλά τα πρώτα sex stores, που είχαν στις προθήκες τους δονητές και άλλα παιχνίδια για sex. Τέτοια ήταν το “Condom Nation” στην Νέα Υόρκη και το “Good Vibrations” στο Σαν Φρανσίσκο. (βλ.φωτό)
Για να έρθουμε στις μέρες μας και να βρούμε τους δονητές να γίνονται και πάλι διάσημοι και πλήρως απενοχοποιημένοι, στην πετυχημένη σειρά Sex and The City. Πλέον στο εξωτερικό, οι γυναίκες ψωνίζουν δονητές μόνες λές και πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, η Μαντόνα εθεάθη να βγαίνει από τέτοιο κατάστημα μαζί με τον πρώην σύζυγό της Guy Richie (φωτό) γεμάτη σακούλες (!!!), ενώ ακόμα και στην Ελλάδα διοργανώνονται επιδείξεις στο σπίτι από εξειδικευμένους πλασιέ σε στίλ ...τάπερ!
Πηγή
Μου φαίνεται παλαιότερα οι κοινωνίες καταλαβαίναν πολύ καλύτερα την χρησιμότητα της σεξουαλικής διέγερσης και ικανοποιήσης. Το ξεκολο όμως που κυκλοφορούν σήμερα, σε σημείο τσιτσιδίσματος ίσως να μην είναι τελικά εξέλιξή και εν γένη τελικά αυτή η πολύσυζητημένη σεξουλική απελευθέρωση να μην σχετίζεται με πραγματική σεξουαλική ικανοποιήση. Έχω ξαναπει σχετικά με το τι συμβαίνει όταν ξαφνικά υπερβάλεις σε ένα σημείο που δεν έχεις εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ανύπαρκτο στην ουσία και πάντα πουτάνα. Ατελείωτο σεξ ακούμε, αλλά μάλλον σεξ δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι από αυτό που προσφέρει την απαραίτητη ικανοποιήση. Σε συσχέτιση με τα παραπάνω, ίσως έτσι να αιτιολογείται η αύξηση στην χρήση της συσκευής του δονητή.
Προσωπικά βρίσκω τα ερωτικά βοηθήματα στην κλάση του όπως γουστάρει ο καθένας. Δεν πρέπει να είναι ανδρικό το δικαιώμα της ανεύρεσης ικανοποιήσης σε μια κατάσταση που διαφημίζει το σεξ αλλά στην πραγματικότητα παράγει ψυχολογική καταπίεση στο θέμα. Επίσης σε μια κοινωνία που τα έχουμε κάνει ολα, πριν καλά καλά γίνουμε 25 λες και στα 30 η ζωή τελειώνει, πράγματα που μπορούν να προσφέρουν χρώμα στην ζωή είναι ευπρόσδεκτα αρκεί να μην μας απομακρύνουν από την νορμαλ πραγματικότητα. Δηλαδή, καλά όλα τα βοηθήματα, καλά και τα σέξυ ρούχα κτλ κτλ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σεξ συνήθως είναι σεξ και οτι δεν χρειάζεται να κυκλοφορούμε σαν Εύα στον δρόμο.
Η σεξουλαλικότητα μιας γυναίκας δεν σχετίζεται με την τσουλοσύνη της και το πόσο τσίτσιδι κυκλοφορεί. Σχετίζεται με το τι κάνει για να νιώσει πραγματικά σε συνέχεια ποθητή και όχι μια περιστασιακή κάβλα στο μυαλό ή σε ένα one night stand. Όλα αυτά βέβαια υπό την παραδοχή της νόρμας, δηλαδή άλλο το κάτι παραπάνω όποτε μπορεί και άλλο το νορμαλ και άλλο το μόνο νορμάλ. Γιατί μόνο το νορμαλ δεν φτάνει και σε μια κοινωνία που τα έχει κάνει όλα νορμάλ και δεν βλέπω που θα τραβήξει η ιστορία όσον αφορά την ζωή μας.
Dilbert
Ορισμένες φορές έχω την αίσθηση ότι ο δημιουργός του κόμικ, έχει δει πολύ Ελλάδα!!!
Δεν υπάρχουν οι ομοιότητες της ψυχοσύνθεσης του τύπου με την μέση άποψη που για πολλά χρόνια καλλιεργήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Inception
Μέγάλος ντόρος για την ταινία αυτή. Επίσης για κάποιο λόγο οι ημερομηνίες στις διαφημίσεις ήταν εντελώς λάθος. Όταν όλες έλεγαν από 24 Αυγούστου αυτό παιζόταν μια εβδομάδα πριν, περίπου από τις 17 Αυγούστου που θα ξεκίναγε και το The Expendables σύμφωνα με τις διαφημίσεις άσχετο ότι και αυτό προβλήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη.
Στο Inception πρωταγωνιστή ο Ντι Κάπριο, που δυστυχώς του έχει κολήσει η ρετσινιά του Τιτανικού. Ακόμα και εγώ γέλαγα μαζί του, αλλά μετά το The Beach άρχισα να αναγνωρίζω τις δυνατότητες του.
Στο εν λόγω εργάκι λοιπόν που φαινόταν και πόρωση από το trailer, η βιομηχανική κατασκοπεία έχει εξελιχτεί στο σου κλέβω σκέψεις ενώ κοιμάσαι και δεν το κατάλαβες. Τρομερή πραγματικά ιδέα κυρίως γιατί μπορεί να μεταφέρει την ταινία μέσα στα όνειρα που εν γένη είναι ότι να είναι. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν θα γίνω τρελός spoilerάς.
Μέχρι λοιπόν κάπου κοντά στην μέσα έχει μια εξαιρετική ιδέα την οποία απλά την ξέσκισε. Δεν μπορώ να καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους που παίρνουν κάτι τόσο απλό αλλά και εξαιρετικό και προσπαθούν να το κάνουν έτσι πολύ ή πολύ βαθύ επιπέδου κουλτούρας ή πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα να χάνουν όλη την μαγεία της αρχικής ιδέας. Μα ένα από τα καλά της αρχικής ιδέας είναι η απλότητα της. Όταν την πειράζεις, τότε προφανώς χαλάς και την ιδέα.
Με αυτά και με αυτά το έργο πήγε 2.5 ώρες προσπαθώντας την δείξουν πόσο δύσκολο και σύνθετο θα ήταν αυτό που θα έκαναν και πως οι δημιουργοί του μπορούσαν να διαχειριστούν μια 4ου βαθμού περίπλεξη της αρχικής ιδέας. Δεν είναι ότι τα έκαναν ακριβώς σκατά, αλλά αδερφέ το κούρασαν όσο δεν πήγαινε.
Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω FAIL. Μιλάμε για σοβαρό ξύλωμα και απογόητευση. Εγώ μόνο ξενέρα ένιωθα όταν έφευγα και πραγματικά μετά από ένα σημείο παρακάλαγα να τελειώσει το έργο.
Από τα λίγα έργα που δεν συμφωνώ ούτε για πλάκα με την βαθμολογία τους στο imdb.
Υγεία
Ακούς κάτι σε 8500 χιλιάδες τυπάκια των 100 χρόνων και στην Ελλάδα να παίρνουν σύνταξη και αναρωτιέσαι! Μα τόσο καλή ήταν η μεσογειακή διατροφή? 8500 υπεραινόβιους σε πλήθος 11 εκατομυρίων!! Μα ποιοί είμαστε?
Με αφορμή αυτό αναρωτιέσαι για ένα ακόμη μπανάνα-aspect της Ελλάδας.
Ανακοινώνουν λέει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την φακέλωμα των συνταξιούχων ώστε να μπορέσουν να διαπιστώοσυν ποιοι από τους 8500 ζουν πραγματικά. Μα χελλό κάποια στιγμοί πεθάναν και τους έθαψαν.
Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι μηχανογράφηση έχουμε από την δεκαετία του 90 και μετά. Κάθονται και σήμερα ανακοινώνουν σαν τρομερές λύσεις την ίδια την εφαρμογή της μηχανοργάνωσης. Μα έλεος τόσο δύσκολο μπορεί να είναι να φακελώσεις το σύστημα τουλάχιστον κεντρικά? Ναι έχουμε το πιο δαιδαλώδες σύστημα υγείας. Από ένα ασφαλιστικό ταμείο για κάθε άθλιο συνδικαλιστή και ένα στρατό από διεφθαρμένους γιατρούς που τα έχουν κάνει πλακάκια με τις φαρμακοβιομηχανίες. Ακόμα καλύτερα έχουμε κάνει και διευθυντές νοσοκομείων αυτούς τους μεγάλους λοπωδύτες.
Μετά από χρόναι ατελείωτης μάσας με κάθε χρόνο ομως το ΕΣΥ να δηλώνει αυξημένα χρέη και κόστος ανάλογο του να έβηχα και να με έβλεπε τσάμπα ο προσωπικός μου γιατρός έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ για να πουμε ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύστη στο πρόβλημα. Λέμε τώρα γιατί αυτοί οι στρατοί των ιατρικών επισκεπτών που εξυπηρετούν τεράστια συμφέρονται δεν μας λένε τι θα κάνουν. Όχι οι άνθρωποι για τα συμφέροντα λέω.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα υπουργεία Αμύνης, Υγείας και Πολιτισμού είναι τα υπουργεία με την μεγαλύτερη μάσα στην χώρα. Και άντε στο Αμύνης οι εθνικοί προδότες,εεεε κυβερνόντες ήθελα να πω, είναι και λίγο πολύ αναγκασμένοι να κάτσουν και σούζα στη ξένη πολεμική βιομηχανία και τα συμφέροντα των κρατών τους, ονόματα των οποίων δεν λέμε, για να μην μπουκάρει και η Τουρκία από το πουθενά με κανένα πρόσχημα να εκδημοκρατίσει την χώρα μας. Όχι οτι δεν χρειάζεται ένα σοβαρό εκδημοκρατισμό έτσι. Στου πολιτισμού τα λεφτά πάνε απευθείας στην μάσα. Είναι τόσο εύκολο να μαζευτεί η σπατάλη όσο το να μην αγοράσεις και γαριδάκια και κάθε άλλη βλακεία από το σουπερμαρκετ.
Στο υγείας όμως έχεις να κάνεις με τους πολίτες και με μια καθημερινότητα. Έχεις δηλαδή μια καθημερινή 24ωρη λειτουργία που θέλει εισόδημα έχει κόστος και έχει ανθρώπινο δυναμικό. Τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να εισπράξουν λεφτά, να πληρώσουν νοσοκομεία, γιατρούς και φάρμακα και να πληρώσουν και συντάξεις. Τα νοσοκομεία χρειάζονται υποδομές, φάρμακα και προσωπικό. Ο κόσμος χρειάζεται υγεία και όχι ταλαιπωρία.
Χαμός στο ίσωμα θα μου πεις που να το μαζέψεις!!! Μα έλεος, πες ότι είσαι τόσο βλάκας και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία. Πες ότι είσαι ακόμα πιο βλάκας και δεν έχει καταλάβει το ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών όταν επισήμως ξέρεις τι δουλειά κάνει ένας ιατρικός επισκέπτης. Πες και πες και πες. Οκ εστω ότι θέλεις λοιπόν να είσαι τόσο σύνθετος και τόσο πολύπλοκος. Τι στον κόσμο ανακαλυφθηκε που κάνει τα δύσκολα πράγματα εξαιρετικά απλά, και τα κάνει μάλιστα και σωστά? Τι στον κόσμο μπορεί να παράγει προβλεπόμενα σωστά αποτελέσματα μέσα σε ένα προκαθορισμένο σύστημα ασύστολης βλακείας εκτός από ένα Δημόσιο Υπάλληλο?
Μήπως λές τώρα εγώ? Ο υπολογιστής? Λέω τώρα.
Υπάρχουν και κάτι ειδικες κατηγορίες αυτών που λέγονται servers και με κατάλληλο εξοπλισμό,που τον παραγγέλνεις στα μέτρα της βλακείας σου μπορεί να εκτελεί όλο το 24ώρο και με εφεδρικά συστήματα διαθέσιμα ελέγχους στο όλο το μήκος κύματος της βλακείας που μας δέρνει στο σύστημα υγείας. Η συστηματική χρήση τέτοιων υποδομών λέγεται μηχανοργάνωση, και εκτός και αν έχεις ζητήσει λογισμικό με cheat button όσο χαζά και αναποτελεσματικά να είναι αυτά που τα ζητάς τα κάνει όπως προβλέπονται κάνοντας έτσι το άθλιο αναποτελεσματικό σου συστημα με τους μυριάδες κανόνες διασφάλισης του δικαίου, να δουλεύει πολλές μα πολλές φορές πιο αποτελεσματικά! Ακόμα δηλαδή και η πατάτα που έχεις σαν κράτος μπορεί να δουλέψει στις προδιαγραφές του, με ένα τόσο μα τόσο δα σχετικό κόστος.
Δεν χρειάζεται αν έρθει το ΔΝΤ για να το καταλάβεις αυτό. Το καταλαβαίνα και εγώ στην 6η δημοτικού όταν πρωτοασχολιόμουν με τους υπολογιστές.
Αποτελέσματα εξετάσεων
Πολύ χαμός έγινε με τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτο βάθμια εκπαίδευση.
Κάτι που δεν λέγεται και δεν είμαι εντελώς σίγουρος είναι ότι ουσιαστικά όλα τα παιδιά της 3ης Λυκείου έδωσαν αυτές τις εξετάσεις. Αν αυτό ισχύει τότε αν λάβει υπόψη κανείς ότι το πλήθος των νεών μειώνεται κάθε χρόνο λόγο της υπογεννητικότητας αλλά και την διαρκή αύξηση θέσεων στην τριτοβάθμια που συνέβαινε ακόμα όταν ήμουν και εγώ φοιτητής, τότε μάλλον θα παρατηρήσει ότι όσα περίπου παιδιά δίνουν τις εξετάσεις τόσα θα εισάγονται κιολας.
Αν λοιπόν εναν δεν το ενδιαφέρει να δώσει τις εξετάσεις αλλά τις δίνει υποχρεωτικά με μουτζούρες ή λευκή κολα αυτόν το σύστημα τον επεξεργάζεται και τον τοποθετεί σε μια σχολή αφού όλοι οι καλοί χωράνε. Η τυχερή αυτή σχολή θα είναι και μιας από αυτές με τους χαμηλότερους βαθμούς εισαγωγής που όλος τυχαίως θα είναι παραπλήσιος της παλιά κουλούρας.
Το πρόβλημα δεν ειναι για μένα αυτοί οι βαθμοί εφόσον το σύστημα απαιτεί όλοι οι μαθητές να δώσουν τις εξετάσεις. Το πρόβλημα είναι το κόλημα που έχουμε να συνδέσουμε ένα παλιό και χαζό σύστημα εισαγωγής με μια λάθος φιλοσοφία που θέλει ΤΕΙ σε κάθε κατσάβραχο. Βασικά βάλε ρε φίλε τον κόσμο μέσα, και άσε τις σχολές να τους πετάξουν έξω και όσους μείνουν να διαλέξουν την σχολή τους! Τόσο δύσκολο είναι?
Ναι είναι, γιατί στην Ελλάδα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν ειναι πανεπιστημιακά ιδρύματα. Είναι ένας τρόπος για κάθε χωριό , που δυστυχώς και ατυχώς έχει παρατήσει στην μοίρα το ένδοξο Ελληνικό κράτος, να φανεί στο χάρτη. Επίσης είναι ένας ακόμη τρόπος να πέφτει η τρελή μάσα από κάθε λαμόγιο καθηγητή που αποσχολείται και είναι μέλος επιτροπών σε διάφορες σχολές για να τρώει λεφτά και καλά να δικαιολογεί τα τρομερά του πτυχία.
Όλο το σύστημα είναι σάπιο και βρωμάει. Δυστυχώς επίδοξοι σοβαροί νέοι με διάθεση για ακαδημαική καριέρα αναγκάζονται να τρέχουν στο κάθε κατσάβραχο , συνήθως σαν αντάλλαγμα για τα έξτρα χρόνια σκλαβιάς που παρείχαν στον επιβλέπον καθηγητή του διδακτορικού τους. Οι καθηγητές της τριτοβάθμιας είναι μεγάλα λαμόγια, και επειδή είναι και μορφωμένα, αυτό το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα και αποτελεσματικά.
Από παντού καταδικασμένη αυτή η χώρα. Εγώ αρχίσει να αποκτώ σοβαρά επιθετικές τάσεις προς του μια και δυο γενιές μεγαλύτερους μου, που μάλλον πραγματικά είναι ότι πιο άθλιο πέρασε ποτέ από αυτή την χώρα και το χειρότερο πρέπει να τους ταϊσουμε κιολας τώρα δίνοντας σε πολλούς από αυτούς βασιλικές συντάξεις για δουλειά ανύπαρκτη και με μπόνους επιβράβευσης για τα λεφτά που έκλεβαν ή βοήθαγαν να χάνονται.
Ξέρω καλά από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας τι γινόταν. Δεν τα λέω τυχαία.
Ταυρομαχίες
Οφθαλμαπάτη με κεριά
Ανέκδοτο
Ερχεται η μανα στην πυλη του στρατοπεδου και λεει στον αλεξιπτωτιστη γιο της που εκεινη την μερα εχει αλμα, "παιδι μου, μην πεσεις σημερα, ειχα κακο ονειρο και τα ονειρα μου βγαινουν".
"Ελα ρε μανα, υπερβολες", απαντα εκεινος, την φιλα και φευγει.
Σε ολη την διαδρομη ομως μεχρι και την εισοδο στο C130, τον εχει πιασει μια εντονη ανησυχια, την οποια και εκφραζει στον λοχαγο του.
"Μαλακιες" απαντα εκεινος, και συμπληρωνει με λιγη δοση ειρωνιας "και για να σου αποδειξω οτι ειναι μαλακιες, δωσε μου το αλεξιπτωτο σου και παρε το δικο μου".
Αλλαζουν λοιπον αλεξιπτωτα, η πτωση γινεται κανονικα, τραβαει το κορδονακι ο στρατιωτης, ο θολος ανοιγει κανονικα και ξαλαφρωνει γιατι οντως, οπως ειπε και ο λοχαγος, αυτα ειναι μαλακιες.
Εκεινη την στιγμη βλεπει τον λοχαγο να πεφτει καρφι για το εδαφος διπλα του τραβωντας μανιασμενα τα σχοινακια κυριου και εφεδρικου αλεξιπτωτου φωναζωντας συνεχως:
"ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ!!!"
Έργα και ημέρες των τελευταίων κυβερνήσεων
Στο μπλόγκ ένός γνωστού αναρτήθηκε ένα ποστ στο οποίο παραθέτει ένα κείμενο που απαριθμεί τα έργα των ημερών της τελευταίας κυβέρνησης του Καραμανλή.
ΜΙας και παρακαλουθώ το εντελώς μπλέ μπλόγκ του παιδιού, γιατί μεταξύ άλλων έχει και σοβαρές αλήθειες καθώς απαντούσα με σχόλιο αποφάσησα ότι πρέπει να γίνει ποστ.
Το πρώτο λοιπόν που σκέφτηκα είναι ότι έχω διαβάσει πολλές απαριθμήσεις των κυβερνήσεων του παρελθόντως, όλες εκ των οποίων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.
Κάθε μια προσπαθεί να εκλάβει ως προσωπικό κατόρθωμα έργα που έχουν γίνει σε κάποιο ποσοστό από την ή τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μοναδική αναφορά όμως στις προηγούμενες είναι πάντα αρνητική.
Το όλο μοτίβο πάντα μου θυμίζει ατελείωτους καβγάδες οπαδών ποδοσφαίρου, όπου πάντα καταλήγουν σε απαγγελίες περγαμηνων στις οποίες όλες έχουν ένα πάλι κοινό σημείο. Σε καμιά δεν αναφέρονται τα αρνητικά.
Και στις δύο καταστάσεις είναι εμφανείς η παντελή έλλειψη οποιασδήποτε μορφής κριτικής και αναγνώρισης του έργου του “αντιπάλου”
Δέχομαι πάντα το επίχειρημα ενός έργου που δεν θα δω τα αποτελέσματα του άμεσα ή στο άμεσο μέλλον. Όμως με τόσους άχρηστους πολιτικούς, κοντόφλαθμά ίσως αλλά σε κάποιο βαθμό αρκεί, εγώ κρίνω το έργο τους με βάση την πραγματικότητα που ζω και ζεί ο κοινωνικός μου περίγυρος.
Και μιας και εγώ δεν ειμαι μπλέ, θα σας πως υπό την παραπάνω μορφή αξιολογώ εγώ τις κυβερνήσεις πάντα υπό την λογική ότι 97 έγινα 18 χρονών και το 02 ξεκίνησα να δουλεύω.
Στην οκταετία Α.Παπανδρέου, ο πατέρας μου Ιδιωτικός υπάλληλος σε σοβαρή εταιρία ξένων συμφερόντων καταποντίστηκε σε αντίθεση με πολλούς άχρηστους που από το πουθενά δεν ήξεραν τι είχαν γιατί δεν ήξεραν πόσο έκλεβαν και το κυριότερο πως. Αυτά τα λέω γιατί ο αδερφός του πατέρα μου ήταν στον ίδιο κλάδο των αεροπορικών εταιριών αλλά στην Ολυμπιακή.
Στην οκταετία Α. Παπανδρέου
- η ποιότητα της εκπαίδευσης έκανε τεράστια βουτιά, ενώ η ταλαιπωρία του κόσμου άρχισε να αυξάνεται από τους κακώς προνομοιούχους.
- η ποιότητα των συγκοινωνίων κυριολεκτικά κατέρευσε.
- η εξυπηρέτηση στο ΙΚΑ έγινε συνώνυμο της κλεψιάς.
- Το δημόσιο γιγαντώθηκε
- Η κρατική τηλεόραση ήταν για γέλια
- Να μην σχολιάσω για τον ΟΣΕ καθώς ένα τρένο από την Καλαμάτα προς Πειραιά μπορούσε να κάνει και 24ώρες
- Κάηκε ξανα και ξανά το πολυτεχνείο
- Εγινε η Συγγρού εννιάια Λεωφόρος
- Πουλήσαμε τσαμπουκά στους Τούρκους.
Στην 3ετία Μιτσοτάκη
- η κατάσταση στα οικονομικά του πατέρα μου παρέμεινε σταθερή άλλωστε δύσκολα μπορούσε να χειροτερέψει.
- οι συγκοινωνίες βελτιώθηκαν σαφώς, όταν έγιναν ιδιωτικές
- η ποιότητα της ζωής χειροτέρεψε υπό το βάρος των ατελείωτων απεργιών από τους κακώς προνομοιούχους που ήθελαν και άλλα
- Το δημόσιο γιγαντώθηκε
- Η ιδιωτική τηλεόραση μπήκε χωρίς καμιά νομοθετική βάση ενώ η κρατική κοιμόταν.
- ΟΣΕ τα ίδια
- Σαρωνικός βρώμησε από τα ανεξέλεκτα διυλιστήρια του Ισθμού.
- Κάηκε ξανα και ξανά το πολυτεχνείο
- Η αστυνόμευση και η άισθηση ασφάλειας χειροτέρεψαν
- Χάσαμε κάθε ευκαιρια να γίνουμε περιφεριακή δύναμη των βαλκανίων
- Σύνορα μπάντε σκύλοι αλέστε
Στην δεν θυμάμαι πόσο ετών του ετοιμοθάνατου Α. Παπανδρέου
- Το δημόσιο ξαναγιγαντώθηκε
- Η εκπαίδευση χειροτέρευσε
- Η ιδιωτική τηλεόραση ξεσάλωσε υπό το βάρος της ανύπαρκτης νομοθεσίας.
- Οι συγκοινωνίες έγιναν ξανά για τα μπάζα καθώς επέστρεψαν στο δημόσιο.
- Η αστυνόμευση και η άισθηση ασφάλειας χειροτέρεψαν
- Χάσαμε κάθε ευκαιρια να γίνουμε περιφεριακή δύναμη των βαλκανίων
- Μας κυβέρνησε μια αεροσυνοδός
- Σύνορα μπάντε σκύλοι αλέστε
Στην κυβέρνηση Σημίτη
- Δοξλασαμε το θάνατο του μεγαλύτερου λαϊκιστή και υπονομευτη της βιοσημότητας του Ελληνικού κράτους.
- Το δημόσιο και η μάσα ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα
- Κανείς δεν τόλμησε να κάνει σοβαρές τομές εκεί που χρειαζόντουσαν
- Μπήκαμε στο ευρώ και γαμήθηκε ο ΔΙΑΣ
- Το πανεπιστήμιο μου φανέρωσε το ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
- Ειδα από πρώτο χέρι πως πραγματικά τόσα χρόνια η Ελλάδα καταληστεύτηκε από όλους, όταν πιο ώριμος άκουσα τις ιστορίες συνομίληκων και μεγαλύτερων μου
- Η αστυνόμευση και η άισθηση ασφάλειας χειροτέρεψαν
- Ολοκληρώθηκε η περιμετρικής της Πάτρας και τελείωσε η γέφυρα του Ρίου Αντιρίου έργα που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει 15 χρόνια πριν.
- Ξεκίνησε το μετρό! που έπρεπε να είχε τελειώσει 15 χρόνια πριν
- Ταλαιπωρηθηκαμε απίστευτα, χρεωθήκαμε απίστευτα, σπαταλήσαμε απίστευτα για να πουλήσουμε μούρη στους ξένους.
- Φάνηκε μια επιτέλους τεχνολογική πρόοδος στην χώρα
- Το ΙΚΑ συνέχισε να είναι ανέκδοτο
- Είπαμε και ευχαριστώ στους Αμερικάνους
- Χάσαμε κάθε ευκαιρια να γίνουμε περιφεριακή δύναμη των βαλκανίων
- Ξεπουλήσαμε σοβαρά και καλά κρατικά φιλέτα
- Το ΕΣΥ έφαγε τρελά το ίδιο και οι φαρμακοβιομηχανίες
- Το ελληνικό τσιμεντοποιήθηκε σε αρκετό βαθμό
- Φτιάξαμε το πιο άσχημο αεροδρόμιο της Ευρώπης
- Οι συγκοινωνίες βελτιώθηκαν.
- Ο Κόκκαλης πλούτησε
- Μειώθηκε η θητεία
- Άρχησε η δικτατορία
- Τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα χειροτέρεψαν
- Γίναμε πολυεθνική χώρα, με μελλοντικά προβλήματα μειωνοτήτων.
Στην κυβέρνηση Καραμανλή
- Κοιμόμασταν όσο βλέπαμε τους Τούρκους να επωφελούνται των αλλαγών της γεωπολιτικής στρατηγικής. Εμείς συνεχίσαμε να νομίζουμε ότι υπάρχει ακόμα ψυχρός πόλεμος.
- Ξεπουλήσαμε σοβαρά και καλά κρατικά φιλέτα
- Το ΕΣΥ έφαγε τρελά το ίδιο και οι φαρμακοβιομηχανίες
- Γίναμε παγκόσμίως ρόμπα, ανακαλύπτοντας το νέο πολιτικό τρίκ του ξεγυμνάσματος των οικονομικών της χώρας για να μην υλοποιούμε προεκλογικές δεσμεύσεις.
- Κανείς δεν τόλμησε να κάνει σοβαρές τομές εκεί που χρειαζόντουσαν
- Σταθερωποιήθηκαν οι τιμές με το ευρώ, ενώ γίναμε ακριβότερη χώρα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους με ίδιους όμως μισθούς
- Έγινε πιο φθηνό και πιο αποδοτικό να κάνεις μεταπτυχιακό στην Αγγλία από ότι στην Ελλάδα
- Η αστυνόμευση και η άισθηση ασφάλειας χειροτέρεψαν
- Κάναμε Ολυμπιακούς
- Αφήσαμε τα απίστευτα ακριβά και φιγουράτα έργα να μαραζώσουν.
- Το ελληνικό τσιμεντοποιήθηκε σε αρκετό βαθμό
- Φθήνεινε το adsl και μπήκε κάποια τάξη.
- Το ΙΚΑ συνέχισε να είναι ανέκδοτο
- Το ΕΣΥ έφαγε τρελά το ίδιο και οι φαρμακοβιομηχανίες
- Η εξωτερική πολιτική έγινε αντικείμενο για ενδοκομματικές φιλοδοξίες.
- Χάσαμε οριστικά κάθε ευκαιρια να γίνουμε περιφεριακή δύναμη των βαλκανίων.
- Οι συγκοινωνίες βελτιώθηκαν.
- Μάθαμε ότι οι πρωθυπουργοί μπορούν να κάνουν πολλά και συνεχόμενα σημαντικά λάθη.
- Κάηκε όλη η Ελλάδα, από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που για μένα έχουν συγκλωνήσει το πανελλήνιο.
- Σε ένα μήνα το ξεχάσαμε και ψηφίσαμε κατά 80% τους υπεύθυνους των τελευταίων δεκαετιών για την παραπάνω τραγωδία
- Ψάχναμε να βρούμε τον πρωθυπουργό
- Τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα χειροτέρεψαν και άλλο
- Μάθαμε ότι τελικά το ανέκδοτο της ξανθιάς, γαμάτης γκόμενας με δύο δικταρικά στα 21 δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
- Συνέχησε η δικτατορία
- Κάηκε η Αθήνα
Κυβέρνηση Γ Παπανδρέου
- Γίναμε παγκόσμίως ρόμπα, επαναλαμβάνοντας το πολιτικό τρίκ του ξεγυμνάσματος των οικονομικών της χώρας για να μην υλοποιούμε προεκλογικές δεσμεύσεις.
- Δείξαμε στους βιαστές μας πως να μας βιάσουν, με πιστόλια και άλλες μεγάλες ανακοινώσεις
- Τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα χειροτέρευουν
- Ξεπουληθήκαμε στο ΔΝΤ.
- Έχουμε επισήμως δικτατορία
- Άρχισε να μειώνεται το δημόσιο, μάλλον.
Όσο το κοιτάζω τόσα μου έρχονται και τελειωμό δεν έχει.
Ευχαριστούμε όλοι τους πολιτικούς της χώρας για την προσφορά τους στην ζωή των Ελλήνων πολιτών.
(*) Κάπου λύθηκε για κάποια χρόνια το πρόβλημα ύδρευσης της Αθήνας.
Starcraft II – Wings of Liberty
Σαν παλιός παίχτης και εγώ του Starcraft έχω μπει στο τριπάκι να παίξω το παιχνίδι. Επειδή ομως ούτε στην beta είχα μπει, καθώς δεν συμφωνώ με το δωρεάν testing των εταιρειών, ούτε το παιχνίδι ήθελα να αγοράσω στην retail έκδοση, έπρεπε να περιμένω την απάντηση της blizzard σχετικά με το γιατί κοστίζει 60€ το digital download. Έτσι αναγκάστηκα να βάλω λίγο μια πειρατική έκδοση, να δω και κανένα βιντεάκι.
Σχετικά λοιπόν με τα 60€, και πριν πω δυο λόγια για το παιχνίδι όσο το είδα, θα παραθέσω την επικοινωνία που είχα με την blizzard όσον αφορά την τιμή του digital download. Η λογική είναι ότι εφόσον εγώ θα το κατεβάσω ψηφιακά ούτε χρέη μεσάζοντων υπάρχουν ούτε χρέη μεταφοράς για να μην αναφέρουμε τα υλικά για το boxing και το τύπωμα αυτών. Παραθέτω λοιπόν την αλληλογραφία, χωρίς τα τυπικά Dear και best regards κτλ κτλ
Στέλνω λοιπόν
Dear Sir,
I would like to ask you about Digital Download of Starcraft a few questions.
1)What exactly is provided with this package?
2)Why is it so expensive. I would think that something that comes without any box and need for retailers would be more economic. In my country retail is sold around 48euro. Is there anything else in the digital package that support this price difference?
Μου απαντάνε:
Thank you for your email. The digital download of StarCraft II contains the full version of the game, as it would be sold via retail. The price of the content reflects the fact that the content being provided is the same as the content you would find in the retail version; while we understand your concerns over the pricing, applying a significant discount to the online version would likely affect sales of the boxed version, which would have a negative impact on our trade as a whole. We must therefore provide the digital download at the same price as the boxed version (although retailers and resellers are welcome to set their own prices on the boxed version; this is, of course, out of our hands).
I hope that I've addressed your concerns, but if you have any further questions or concerns please do not hesitate to contact us again.
Και απαντώ
Yes you have addressed all my concerns, though I admit I do not like the logic of your company, that you explained. My concerns about your logic, are also shared by other people I know who seem to think that there is truly no reason for us to buy and for you to provide the digital download version. There are also other shared thoughts, regarding your pricing but I believe that your company surely had taken them and more into account before your decision.
I would really like, to forward my concerns as complaint to your appropriate department, if there is such a process.
Και μου απαντάνε καταληκτικά
Thank you for your email. As we are committed to making StarCraft II as enjoyable as possible your feedback is valuable and appreciated.
We will forward your feedback to the appropriate people for consideration. Although we cannot guarantee you will receive a personal response, we can assure you that your report will be read.
Προσωπικά πιστεύω ότι το έχουν καβαλήσει το καλάμι και απλά μας κοροιδεύουν. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όσο το έπαιξα δεν μάρεσαν κάποια πράγματα με κάνουν να σκέφτομαι να δώσω τα 48€ που ειναι το πιο φθηνό στο skroutz
Τι δεν μάρεσε λοιπόν όσο το έπαιξα.
Μετά την εκπληκτικά κινηματογραφική σκηνή, καλούμαι να παίξω την πρώτη αποστολή. Γενικά το στιλ των γραφικών στα video δεν μάρεσε τόσο παρόλη την εκπληκτική σκηνοθεσία. Όπως, είπε ένας φίλος, μάλλον μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι έφτιαχναν ταινία.
Αλλά οκ για μένα σε ένα rts το σημαντικότερο είναι το gameplay. Ξεκινόντας το παιχνίδι, αρχικά δεν συγκηνήθικα με τα γραφικά. Ναι είναι εξαίρετα, ναι ειναι καταπληκτικά αλλά εγώ θα προτιμούσα ένα πιο high res δισδιάστατο γραφικό. Ίσως είμαι από άλλη εποχή, αλλά για μένα πολλές μονάδες δεν φαίνονται καλά, και όπως εξηγούσα σε ένα φίλο, μου μοιάζουν σαν ειναι να φτιαγμένες με lego. Σημειωτέων ότι αν και μη παιχνιδόφιλος, έχω μηχάνημα για full καταστάσεις. Για παράδειγμα αναφέρω το scv, που το μπράτσο του μου φάνηκε σαν το ειχα φτιάξει εγώ με lego σαν δομή. Επίσης, εκείνα τα μικρά πραγματάκια όπως το κόψιμο των Minerals ή της επισκευής, αν υπήρχαν σίγουρα δεν μου τράβηξαν το μάτι. Επιπλέον με ενόχλησε αρκετά το πολύ αυξημένο ελάχιστο zoom που υπήρχε. Ειλικρινά στην εικόνα δεν χώραγαν όλα τα minerals πόσο μάλλον μια μεγάλη βάση. Συχνά καθόμουν και έκανα γυρω γύρω για να βρω το σημείο που θέλω. Προσωπικά το θεωρώ άθλιο αυτό. Ηχητικά, η μοναδικότητα των εφέ δεν υπήρχε. Κάπου είχα το πακέτο με όλους τους ήχους του παιχνιδιού, και ατάκες του τύπου “additional supply depots required” δεν ακουγόντουσαν το ίδιο, ούτε η φωνή που περιγράφει στους terran την αποστολή.
Κάτι ακόμα που δεν μάρεσε είναι τα στοιχεία του μάζεψε λεφτά και research point, και γενικά όλη η περιηγηση μεταξύ των αποστολών. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ψάχνω κάθε νέο clickable σημείο για να δω κάτι που θέλει το παιχνίδι να μου πει, πριν από μια αποστολή. Αν θέλουν να εμφαθύνουν το σενάριο, ας έφτιαχναν όπως παλιά σουπερ ντούπερ μαζεμένα βίντεο να το αποδώσουν.
Ξαναλέω, δεν έπαξα παρά μόνο 5 πίστες, όμως αυτά που είδα δεν με προδιάθεσαν πολύ θετικά. Αν συνυπολογήσεις την πολιτική της εταιρίας για το digital download αλλά και το γεγονός ότι ουσιαστικά πάει να βγάλει μια 50άρα από κάθε φυλή, με έχουν να το σκέφτομαι αν θα τους δώσω τα σχετικά φράγκα. Αν θέλαν να δώσουν ατελείωτο Online gaming ας το έκαναν όπως το WOW και να αφήναν ήσυχο το single player campaign, γιατί ορισμένοι από μας δεν γουστάρουμε και πολύ το online γιατί θα θέλαμε να έχουμε και ζωή εκτός υπολογιστή!