Αποτελέσματα εξετάσεων

Πολύ χαμός έγινε με τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτο βάθμια εκπαίδευση.

Κάτι που δεν λέγεται και δεν είμαι εντελώς σίγουρος είναι ότι ουσιαστικά όλα τα παιδιά της 3ης Λυκείου έδωσαν αυτές τις εξετάσεις. Αν αυτό ισχύει τότε αν λάβει υπόψη κανείς ότι το πλήθος των νεών μειώνεται κάθε χρόνο λόγο της υπογεννητικότητας αλλά και την διαρκή αύξηση θέσεων στην τριτοβάθμια που συνέβαινε ακόμα όταν ήμουν και εγώ φοιτητής, τότε μάλλον θα παρατηρήσει ότι όσα περίπου παιδιά δίνουν τις εξετάσεις τόσα θα εισάγονται κιολας.

Αν λοιπόν εναν δεν το ενδιαφέρει να δώσει τις εξετάσεις αλλά τις δίνει υποχρεωτικά με μουτζούρες ή λευκή κολα αυτόν το σύστημα τον επεξεργάζεται και τον τοποθετεί σε μια σχολή αφού όλοι οι καλοί χωράνε. Η τυχερή αυτή σχολή θα είναι και μιας από αυτές με τους χαμηλότερους βαθμούς εισαγωγής που όλος τυχαίως θα είναι παραπλήσιος της παλιά κουλούρας.

Το πρόβλημα δεν ειναι για μένα αυτοί οι βαθμοί εφόσον το σύστημα απαιτεί όλοι οι μαθητές να δώσουν τις εξετάσεις. Το πρόβλημα είναι το κόλημα που έχουμε να συνδέσουμε ένα παλιό και χαζό σύστημα εισαγωγής με μια λάθος φιλοσοφία που θέλει ΤΕΙ σε κάθε κατσάβραχο. Βασικά βάλε ρε φίλε τον κόσμο μέσα, και άσε τις σχολές να τους πετάξουν έξω και όσους μείνουν να διαλέξουν την σχολή τους! Τόσο δύσκολο είναι?

Ναι είναι, γιατί στην Ελλάδα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν ειναι πανεπιστημιακά ιδρύματα. Είναι ένας τρόπος για κάθε χωριό , που δυστυχώς και ατυχώς έχει παρατήσει στην μοίρα το ένδοξο Ελληνικό κράτος, να φανεί στο χάρτη. Επίσης είναι ένας ακόμη τρόπος να πέφτει η τρελή μάσα από κάθε λαμόγιο καθηγητή που αποσχολείται και είναι μέλος επιτροπών σε διάφορες σχολές για να τρώει λεφτά και καλά να δικαιολογεί τα τρομερά του πτυχία.

Όλο το σύστημα είναι σάπιο και βρωμάει. Δυστυχώς επίδοξοι σοβαροί νέοι με διάθεση για ακαδημαική καριέρα αναγκάζονται να τρέχουν στο κάθε κατσάβραχο , συνήθως σαν αντάλλαγμα για τα έξτρα χρόνια σκλαβιάς που παρείχαν στον επιβλέπον καθηγητή του διδακτορικού τους. Οι καθηγητές της τριτοβάθμιας είναι μεγάλα λαμόγια, και επειδή είναι και μορφωμένα, αυτό το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα και αποτελεσματικά.

Από παντού καταδικασμένη αυτή η χώρα. Εγώ αρχίσει να αποκτώ σοβαρά επιθετικές τάσεις προς του μια και δυο γενιές μεγαλύτερους μου, που μάλλον πραγματικά είναι ότι πιο άθλιο πέρασε ποτέ από αυτή την χώρα και το χειρότερο πρέπει να τους ταϊσουμε κιολας τώρα δίνοντας σε πολλούς από αυτούς βασιλικές συντάξεις για δουλειά ανύπαρκτη και με μπόνους επιβράβευσης για τα λεφτά που έκλεβαν ή βοήθαγαν να χάνονται.

Ξέρω καλά από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας τι γινόταν. Δεν τα λέω τυχαία.

3 σχόλια:

  1. "Εγώ αρχίσει να αποκτώ σοβαρά επιθετικές τάσεις προς του μια και δυο γενιές μεγαλύτερους μου, που μάλλον πραγματικά είναι ότι πιο άθλιο πέρασε ποτέ από αυτή την χώρα και το χειρότερο πρέπει να τους ταϊσουμε κιολας τώρα δίνοντας σε πολλούς από αυτούς βασιλικές συντάξεις για δουλειά ανύπαρκτη"

    δεν είσαι μόνος σου σε αυτό. με όσους το συζητάω, όλοι λέμε να πάνε να γαμηθούνε, που διέλυσαν τα πάντα και τώρα θέλουν και τις συντάξεις τους. Ο κάθε ένας πρέπει να κοιμάται όπως στρώνει, και όχι εμείς να κοιμηθούμε όπως μας στρώσανε. τόσο απλά. πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε άλλη εποχή, εξαιρώντας κάτι παγκόσμιους πολέμους, πάντα η μια γενεά είχε σκοπό να παραδώσει κάτι παραπάνω στα παιδιά τους. εμείς είμαστε τα πρώτα παιδιά που τους παραδίδουν καμένη γη. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου το καλοκαίρι είχα μια κουβέντα με έναν αυτής της γενιάς. Από σεβασμό στον φίλο μου, του οποίου πατέρας είναι, κρατήθηκα και δεν απάντησα σε μια απίστευτα εριστική ατάκα που άκουσα αλλά δεν θέλω να πω.

    Η άποψη σου είναι σωστή. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό για τις γενιές αλλά για την καμένη γή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα πράγματα είναι απλά, οι συντάξεις πρέπει να δίνονται από τα λεφτά που φέρνει το έργο σου. Δηλαδή, απλουστεύοντας, άτομο έφτιαξα ένα σπίτι, η σύνταξη μου πρέπει να μου δίνεται από το ενοίκιο του σπιτιού που έφτιαξα και όχι βάζοντας τα παιδιά μου να πληρώνουν 40% φόρο με μπλοκάκια και ιστορίες. το νοίκι θα είναι σύνταξη εφόσον δεν έχει υποθήκη το σπίτι. τόσο απλά.
    Έτσι, οι επόμενοι δεν έχουν βάρη και εγώ περνώ ότι μου αξίζει από τη δουλειά που έκανα. Αν δεν έκανα, ας ψοφήσω αφού είμαι-ήμουν άχρηστος-φύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή