Starcraft II – Wings of Liberty

Σαν παλιός παίχτης και εγώ του Starcraft έχω μπει στο τριπάκι να παίξω το παιχνίδι. Επειδή ομως ούτε στην beta είχα μπει, καθώς δεν συμφωνώ με το δωρεάν testing των εταιρειών, ούτε το παιχνίδι ήθελα να αγοράσω στην retail έκδοση, έπρεπε να περιμένω την απάντηση της blizzard σχετικά με το γιατί κοστίζει 60€ το digital download. Έτσι αναγκάστηκα να βάλω λίγο μια πειρατική έκδοση, να δω και κανένα βιντεάκι.

Σχετικά λοιπόν με τα 60€, και πριν πω δυο λόγια για το παιχνίδι όσο το είδα, θα παραθέσω την επικοινωνία που είχα με την blizzard όσον αφορά την τιμή του digital download. Η λογική είναι ότι εφόσον εγώ θα το κατεβάσω ψηφιακά ούτε χρέη μεσάζοντων υπάρχουν ούτε χρέη μεταφοράς για να μην αναφέρουμε τα υλικά για το boxing και το τύπωμα αυτών. Παραθέτω λοιπόν την αλληλογραφία, χωρίς τα τυπικά Dear και best regards κτλ κτλ

Στέλνω λοιπόν

Dear Sir,
I would like to ask you about Digital Download of Starcraft a few questions.
1)What exactly is provided with this package?
2)Why is it so expensive. I would think that something that comes without any box and need for retailers would be more economic. In my country retail is sold around 48euro. Is there anything else in the digital package that support this price difference?

Μου απαντάνε:

Thank you for your email. The digital download of StarCraft II contains the full version of the game, as it would be sold via retail. The price of the content reflects the fact that the content being provided is the same as the content you would find in the retail version; while we understand your concerns over the pricing, applying a significant discount to the online version would likely affect sales of the boxed version, which would have a negative impact on our trade as a whole. We must therefore provide the digital download at the same price as the boxed version (although retailers and resellers are welcome to set their own prices on the boxed version; this is, of course, out of our hands).
I hope that I've addressed your concerns, but if you have any further questions or concerns please do not hesitate to contact us again.

Και απαντώ

Yes you have addressed all my concerns, though I admit I do not like the logic of your company, that you explained. My concerns about your logic, are also shared by other people I know who seem to think that there is truly no reason for us to buy and for you to provide the digital download version. There are also other shared thoughts, regarding your pricing but I believe that your company surely had taken them and more into account before your decision.
I would really like, to forward my concerns as complaint to your appropriate department, if there is such a process.

Και μου απαντάνε καταληκτικά

Thank you for your email. As we are committed to making StarCraft II as enjoyable as possible your feedback is valuable and appreciated.
We will forward your feedback to the appropriate people for consideration. Although we cannot guarantee you will receive a personal response, we can assure you that your report will be read.

Προσωπικά πιστεύω ότι το έχουν καβαλήσει το καλάμι και απλά μας κοροιδεύουν. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όσο το έπαιξα δεν μάρεσαν κάποια πράγματα με κάνουν να σκέφτομαι να δώσω τα 48€ που ειναι το πιο φθηνό στο skroutz

Τι δεν μάρεσε λοιπόν όσο το έπαιξα.

Μετά την εκπληκτικά κινηματογραφική σκηνή, καλούμαι να παίξω την πρώτη αποστολή. Γενικά το στιλ των γραφικών στα video δεν μάρεσε τόσο παρόλη την εκπληκτική σκηνοθεσία. Όπως, είπε ένας φίλος, μάλλον μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι έφτιαχναν ταινία.

Αλλά οκ για μένα σε ένα rts το σημαντικότερο είναι το gameplay. Ξεκινόντας το παιχνίδι, αρχικά δεν συγκηνήθικα με τα γραφικά. Ναι είναι εξαίρετα, ναι ειναι καταπληκτικά αλλά εγώ θα προτιμούσα ένα πιο high res δισδιάστατο γραφικό. Ίσως είμαι από άλλη εποχή, αλλά για μένα πολλές μονάδες δεν φαίνονται καλά, και όπως εξηγούσα σε ένα φίλο, μου μοιάζουν σαν ειναι να φτιαγμένες με lego. Σημειωτέων ότι αν και μη παιχνιδόφιλος, έχω μηχάνημα για full καταστάσεις. Για παράδειγμα αναφέρω το scv, που το μπράτσο του μου φάνηκε σαν το ειχα φτιάξει εγώ με lego σαν δομή. Επίσης, εκείνα τα μικρά πραγματάκια όπως το κόψιμο των Minerals ή της επισκευής, αν υπήρχαν σίγουρα δεν μου τράβηξαν το μάτι. Επιπλέον με ενόχλησε αρκετά το πολύ αυξημένο ελάχιστο zoom που υπήρχε. Ειλικρινά στην εικόνα δεν χώραγαν όλα τα minerals πόσο μάλλον μια μεγάλη βάση. Συχνά καθόμουν και έκανα γυρω γύρω για να βρω το σημείο που θέλω. Προσωπικά το θεωρώ άθλιο αυτό. Ηχητικά, η μοναδικότητα των εφέ δεν υπήρχε. Κάπου είχα το πακέτο με όλους τους ήχους του παιχνιδιού, και ατάκες του τύπου “additional supply depots required” δεν ακουγόντουσαν το ίδιο, ούτε η φωνή που περιγράφει στους terran την αποστολή.

Κάτι ακόμα που δεν μάρεσε είναι τα στοιχεία του μάζεψε λεφτά και research point, και γενικά όλη η περιηγηση μεταξύ των αποστολών. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ψάχνω κάθε νέο clickable σημείο για να δω κάτι που θέλει το παιχνίδι να μου πει, πριν από μια αποστολή. Αν θέλουν να εμφαθύνουν το σενάριο, ας έφτιαχναν όπως παλιά σουπερ ντούπερ μαζεμένα βίντεο να το αποδώσουν.

Ξαναλέω, δεν έπαξα παρά μόνο 5 πίστες, όμως αυτά που είδα δεν με προδιάθεσαν πολύ θετικά. Αν συνυπολογήσεις την πολιτική της εταιρίας για το digital download αλλά και το γεγονός ότι ουσιαστικά πάει να βγάλει μια 50άρα από κάθε φυλή, με έχουν να το σκέφτομαι αν θα τους δώσω τα σχετικά φράγκα. Αν θέλαν να δώσουν ατελείωτο Online gaming ας το έκαναν όπως το WOW και να αφήναν ήσυχο το single player campaign, γιατί ορισμένοι από μας δεν γουστάρουμε και πολύ το online γιατί θα θέλαμε να έχουμε και ζωή εκτός υπολογιστή!

3 σχόλια:

  1. το παιχνίδι τα σπάει, το campaign όχι τόσο πολύ, αν και αργότερα γίνεται μια χαρά. απλά οι πρώτες αποστολές είναι για τους noob που πρέπει να μάθουν λίγο το τι κάνουν. αλλά όπως και στα παλιό sc, και εδώ το ζουμί είναι στο bnet.


    Υ.Γ. το unreal το έκρινες από το campaign του; δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε μιας και αναφέρεις το UT προφανώς με γνωρίζεις!

    Το Starcraft δεν ήταν ποτέ unreal. Το unreal ήταν καθαρά multiplayer ακόμα και στον single του. Το starcraft έχει campaign, έχει single player.

    Παρεπιπτόντως δεν αναφέρθηκα στην δυσκολία του παιχνιδιού. Αναφέρθηκα σε άλλα πράγματα, που αγνόησης. Το battlenet καλό χρυσό και άγιο, αλλά εμένε ποτέ δεν με ενδιέφερε να λιώνω online.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αλήθεια είναι ότι οι Terran είναι λίγο logo όπως το λες (εμένα δεν με πειράζει αυτό), αλλά οι άλλες φιλές σίγουρα δεν είναι. τώρα το θέμα του frame, δεν νομίζω στο sc να είχες μεγαλύτερο. πάντως έχω διαβάσει ότι δεν δίνουν δυνατότητα zoom out για να μην έχει πλεονέκτημα κάποιος με μεγαλύτερη οθόνη. το ξαναλέω, το παιχνίδι είναι 95% multi, εκεί ξεδιπλώνει, γιατί εκεί έχουν νόημα οι στρατηγικές που απλά δεν τις βλέπεις στο campaign. Δηλαδή, σε υψηλό επίπεδο είναι πέτρα ψαλίδι χαρτί, οπού ανάλογα με το τι έχει ο αντίπαλος, τα unit σου μπορεί να νικήσουν ή να διαλυθούν και δεν παίζει τόσο ρόλο τα apm του κάθε παίκτη. Αλλά αυτά για να τα δεις θέλει bnet ή έστω κανένα skirmish.

    ΑπάντησηΔιαγραφή