Σακούλες Ψησίματος

Μήπως να μετανομάσω το μπλόγκ σε η καλή νοικοκυρά? Μήπως κακώς δεν έκανα αίτηση στο Master Chef?

Χωρίς να μπορώ να θυμηθώ που και πως, αλλά κάποια στιγμή κάποιος/α μου είπαν για κάτι χαρτοσακούλες που βάζεις το φαγητό μέσα και μετά αυτό ψήνεται με τα ζουμιά στου φούρνο και γίνεται σουπερ και μαλακό. Μπορεί να ήταν και διαφήμιση ή κάποια εκπομπή.

Όταν έμαθα λοιπόν για αυτές τις σακούλες αμέσως πήρα χαμπάρι ότι θα ψήνω φούρνω και δεν θα κολάνε πράγματα. Και επειδή δεν τα γουστάρω τα πιατικά άρχισα να ψάχνω. Μετά από διάφορα σουπερμαρκετ, βρέθηκα στον Σκλαβενίτη της Νέας Ιονίας που μάλλον έχει τις πιο φιλικές υπαλλήλους. Ρωτάω λοιπόν την τύπισα και της εξηγώ περίπου τι ψάχνω.

Της λέω σακούλα, βάζεις φαγητό μέσα, ψήνεις στον φούρνο και βγαίνει σούπερ φαγητό. Χμμμμμμμ κάνει αυτή και της προκαλώ το ενδιαφέρον. Μου δείχνει κάτι σακούλες Sanitas που φαίνεται να έκαναν αυτό που ήθελα. Στο μεταξύ κλασικά Σκλαβενίτης, η κυρία πολύ ενδιαφέρον να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Πραγματικά αν θες να βρείς κάτι σε κάποιο ΣουπερΜαρκετ και να μιλήσεις φιλικά με κάποιον άνθρωπο υπάλληλο, ο Σκλαβενίτης μεταξύ άλλων είναι μονόδρομος. Αν εγώ πάντως έψαχνα χάρτινες σακούλες πήρε αυτές τις πλαστικές της Sanitas τις οποίες και επιτέλους έμαθα και πως ακριβώς λέγονται.

Έτοιμος λοιπόν χθες με κοτόπουλο και πατάτες, τα πετάω μέσα στην σακούλα. Βάζω και τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κλείνω την σακούλα και την βάζω πάνω σε ένα ταψάκι και βουρ για ψήσιμο. Μιλάμε με ελάχιστο νερό, το φαγητό έγινε καταπληκτικό. Οι πατάτες απίστευτα καλά και μαλακά ψημένες με μόνο παράπτωμα ότι δεν ηταν ξεροψημένες όπως δεν ήταν και το κοτόπουλο. Σκασίλα μου, αφού το φαγητό ήταν γευστικότατο, καλά ψημένο και κυρίως το ταψάκι πλήθηκε πανεύκολα μιας και κάτι ψιλές σταγόνες είχε.

Στον κρεοπώλη της γειτονιάς που πήρα το κοτόπουλο, τον ρώτησα για αυτές τις σακούλες και μου είπε τις ξέρω. Του λέω που θα τις βρω και μου λέει στα σούπερ μάρκετ. Του λεω μα ρε μαν, έχω πάει σε διάφορα και δεν βρήκα μόνο κάτι διαφανείς πλαστικές βρήκα με τα χίλια ζόρια αλλά εγώ θέλω τις χάρτινες. Αυτός μου είπε ότι τις χάρτινες είχε υπόψη και ξέρει ότι τις έχει στον Βασιλόπουλο, το οποίο και θα ελέγξω σύντομα.

Πιστεύω με τις χάρτινες σακούλες το φαγητό θα είναι πολύ καλύτερο.

Επιτέλους φαγητό στο φούρνο γρήγορα και απλά. Εσείς ακόμα θα προσπαθείτε να μαλακώσετε τα ξεροψημένα και καμένα?

10 σχόλια:

  1. Χα χα χα χα!!!!! Ωραίο post!! Έχεις καεί μιλάμε τελείως!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις είχαμε δοκιμάσει πιο παλια!! Αλλά αυτο που δεν ήταν ξεροψημμένα τα φαγητα αλλά έμοιαζαν καπως σα βραστά...μας ξενέρωνε!!
    Αν εσένα παντως σε βολευει...σουπερ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύη πράγματι το κοτόπουλο ήταν λίγο προς βραστό αλλά ήταν πολύ γευστικό. Καλό το ξεροψημένο αλλά κακό και το ξεροκαθαρισμα μετά.

    Chris έχω βάλει σακούλα ψησίματος. Ψήνομαι ομοιόμορφα δεν καίγομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hint: κάνεις το πολύ ψήσιμο στη σακούλα και το βγάζεις εκτός το τελείωμα. έτσι έχεις σχεδόν όλα τα καλά και των δύο λύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βασικά γιατί να χρησιμοποιήσεις σακούλα που δεν ξέρεις αν έχει τοξικά ??? ακόμη και η χάρτινη ποσο ασφαλή είναι?
    εγώ πάλι προτιμώ τις γάστρες...:P:P
    περιμένω review για τις χάρτινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρτινες δεν έχω μπορέσει να βρω. Με τίποτα όμως έτσι. Έχω ψάξει 2-3 Σκλαβενίτη, Carefour και Βασιλόπουλο άσε που κανείς υπάλληλος τους δεν ξέρει την ύπαρξη αυτών. Ξέχασα να ρωτήσω και τον κρεοπώλη. Ίσως τσεκάρω το κόλπο λαδόκολλα πάντως.

    Τώρα όσον αφορά τα χημικά τι να πω. Ποιο από όλα να κόψω? Προτιμώ να μην πλένω 10 χρόνια μετά!

    Και το σημερινό μια χαρά βγήκε πάντως. Πολύ μαλακό το φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναφέρεσαι στις πλαστικές ή στις χάρτινες που δεν μπορώ να βρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν αφήσεις το φαγητό στον φούρνο για περισσότερη ώρα ξεροψήνεται όπως στο ταψί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρει κάποιος να μου πει αν είναι υγιεινο το ψήσιμο σε ηλεκτρικό φουρνακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή