Η Ελλάδα των κρίσεων

Διάβασα το πιο πρόσφατο βιβλίο του κ. Μαρκεζίνη, η Ελλάδα των Κρίσεων.

Το βιβλίο είναι μια προσωπική προσπάθεια τοποθέτησης του συγγραφέα, μπας και αλλάξει κάτι στην χώρα και πάει μπροστά. Καλώς ή κακώς, υπάρχει μια σαφή επανάληψη σε κριτική και χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί ο συγγραφέας, αλλά το βασικό θέμα του βιβλίου είναι οι προτάσεις του συγγραφέα.

Οι προτάσεις αυτές όμως δεν υπάρχουν χωρίς αιτιολόγηση, συνεπώς το βιβλίο είναι μια ακόμη πολιτικό-οικονομική-γεωπολιτική ανάλυση για την χώρα μας. Πολλά από αυτά τα έχει ξαναφέρει ο συγγραφέας σε προηγούμενα του βιβλία.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο θέμα της Θράκης, που κατά τον συγγραφέα είναι χαμένη αν δεν γίνει κάτι τώρα. Το απίστευτο στην όλη ανάλυση είναι οι εμφανώς προδοτικές κινήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών, στο θέμα της Θράκης. Πραγματικά είμαστε για λύπηση.

Το βασικότερο επιχείρημα του συγγραφέα είναι ότι επιτέλους πρέπει να ξεκολλήσουμε σαν έθνος από την μονόπλευρα φίλο αμερικάνικη πολιτική, που έτσι και αλλιώς η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μας έχει βοηθήσει (μάλλον το αντίθετο) γιατί η Αμερική δεν τιμά ούτε την σχέση αυτή προς την Ελλάδα αλλά και εύκολα εγκαταλείπει συμμάχους όποτε την βολεύει. Μπορεί να μην καταλαβαίνω πολλά, αλλά σίγουρα αντιλαμβάνομαι το λάθος στις μονόπλευρες προσεγγίσεις.

Για μένα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το έχω ξαναπεί, και θα το ξανά πω. Θα έπρεπε κάθε Έλληνας να έχει μπει στην διαδικασία ξεστραβώματος, με ότι μπορεί να διαβάσει, αν θέλουμε την χώρα μας να σωθεί. Προσωπικά δεν το βλέπω όμως να γίνεται.

1 σχόλιο:

  1. Το εν κρύπτω στο οποίο αναφέρεται και το βιβλίο μέσα, σχολίασε http://www.enkripto.com/2011/09/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή