“Δημοκρατία”

Προσφάτως είχαμε μια εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Με αφορμή αυτό, θέλω απλά να τονίσω όπως και κάποιοι άλλοι blogers και ελεύθεροι δημοσιογράφοι ότι μόνο δημοκρατία δεν έχουμε στην Ελλάδα.

Δημοκρατία έχουμε μόνο στο όνομα του πολιτεύματος. Δεν είναι δυνατόν να έχεις δημοκρατία, όταν οι τοίχοι ενός κοινοβουλίου, λειτουργούν σαν διαχωριστικό μεταξύ εμπόλεμης ζώνης ενάντια στους προδότες από την άλλη πλευρά, που αυτάρεσκα χειροκροτούσαν κάθε προδοτική συναίνεση.

Εκτός από την βίαιη αυτή “δημοκρατία”, έχουμε και την διαρκώς αυξανόμενη επίκληση του καταστημένου της “δημοκρατίας”. Παρακολουθώ, κάποιες φορές ειδήσεις, έτσι για να δω και λίγο, τι θέλει να παρουσιάσει το κατεστημένο. Αν θα δω ειδήσεις, τότε η βραδινή επιλογή θα είναι ALTER και η πρωινή SKAI, για διαφόρους λόγους. Το κατεστημένο λοιπόν, αναφέρεται όλο και περισσότερο στην λέξη “δημοκρατία” αν και σίγουρα έχει ξεχάσει τι σχετίζεται με αυτήν.

Πραγματικά είμαι περίεργος για την επόμενη κάλπη. Για να δούμε, θα στρατολογηθούν πάλι οι δημοκρατικές διαδικασίες, που επιτρέπουν σε ένα 80+ άνθρωπο να ψηφίσει τους ίδιους και τους ιδίους και όχι σε ένα 16χρονο που βλέπει το μέλλον του να υποθηκεύεται.

Παρακαλώ για λόγους ακρίβειας, ο τίτλος του Ελληνικού πολιτεύματος να αλλάξει σε

Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική “Δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου