Πολιτικό κράξιμο

Δεν ξέρω αν τα μάθατε αλλά πάλι κάναν το θαύμα τους τα ζώα που έχουμε για πολιτικούς.

Όποιος ξέρει για το ασυμβίβαστο βουλευτή και επαγγέλματος, συνοπτικά να σας πω ότι πρακτικά απογορεύεται ένας βουλευτής να εξασκεί το επάγγελμα του όσο είναι βουλευτής εν ενεργεία.

Και άντε ας πάει στο διάολο η ιστορία με τους καημένουν διεφθαρμένους του κράτους αν τους πιστέψουμε ότι ασχολούνται περισσότερο με τα βουλευτικά παρά με τα επαγγελματικά τους.

Περάσαν λοιπόν με μάυρα δάκρυα, τα τυπάκια, διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις για να αυξήσουν το εισόδημα τους και το πιο αστείο όλων, να καλύπτεται σε ζητήματα ασφαλείας το ταμείο του επαγγέλματος στο οποίο ανήκαν.

Ποιο ήταν όμως το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι? Μα φυσικά στην πολύ συζητημένη συνταγματική μεταρύθμιση. Αυτή επιτρέπεται να γίνεται κάθε 10 χρόνια μεταξύ των οποίων οτιδήποτε χαζό και παράλογο κρατάει την χώρα κλειδωμένη νομοθετικά.

Ένα από τα πράγματα που έπρεπε να αλλάξουν ήταν φυσικά το πανηγύρι με την δημόσια παιδία. Φυσικά και δεν έγινε τίποτα. Τι ψηφίσαν όμως κυριές και κύριοι? Την άρση του ασυμβίβαστου που ανέφερα παραπάνω. Δηλαδή τα τυπάκια κυριολεκτικά μας δουλεύουν.

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ζήσει, οι οικονομία πάει σκατά, τα ελληνικής παραγωγής προιόντα είναι πιο ακριβά από αυτά στο εξωτερικό και η καθημερινότητα έχει γίνει ένα τρελό βάσανο και οι κύριοι μην πω που μας κυβερνάνε στο έργο της δεκαετίας απλά φροντίσαν να βολέψουν την πάρτυ και τον κώλο τους. Από όσο ξέρω ψηφίσαν γενικά υπέρ εκτός από το ΠΑΣΟΚ που όπως πάντα σε οτιδήποτε σημαντικό απείχε δηλαδή ψήφισε υπερ δια της απουσίας του.

Αυτά για να ξέρουμε και κοροιδία. Αλλά τι να λέμε και εμείς οι κακομοίρηδες όταν στον κόσμο ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που αντί να βλέπουν οικονομικά συμφέροντα όπως μόνο αυτά πραγματικά υπάρχουν, βλέπουν ιδεολογίες αριστερές, δεξίες και με φράουλες. Και ειδικά στην Ελλάδα έχουμε και στρατιές υποστηρικτών από απλούς πολίτες, βυσματωμένους δημόσιους υπαλληλους και φυσικά άχρηστα κομματόσκυλα στα πανεπιστήμια μέσα που δεν έχουν καταλάβει ότι το 1990 πέρασε.

'Οπως πάντα ξαναθυμίζω στον εαυτό μου την εντελώς λάθος συνειδητή απόφαση μου να μείνω σε αυτή τη χώρα. Φταίω και εγώ.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικα μας κοροιδεουν....
    δεν γινεται κατι ομως....δωσε στον κοσμακι champions leauge και στα @@ του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή