Κύθηρα

Εφτασα η στιγμή να γράψω και για το νησί που πήγα φέτος.

Αρχικά, εγώ είχα ψηθεί να πάω κύθηρα λόγω του κατα πράσινου και κατα πράσινου και μπλα μπλα. Ε συγνώμη αλλά το πουρνάρι δεν μετρά για πράσινο και είχε μπόλικο το μέρος. Οκ έχει κάτι μέρι με πολύ πράσινο και ωραίο αλλά ήταν το μέρος χωρίς ωραίες παραλίες.

Διακόφτι: Είναι το λιμάνι και έχει και την παραλία με τα πιο ωραία εμφανισιακά νερά. Από δένδρο ούτε συζήτηση.

Αβλέμωνας: Το μέρος που έμεινα για 4 μέρες. Καλό ψαροχώρι στο οποίο δεν μένει μάλλον κανένας τον χειμώνα. Μια συμπαθητική προς καλή θάλασσα χωρίς παραλία βέβαια. Ούτε ίχνος δένδρου. Θετικό? Κοντά στο καλάδι και στην Σκάνδεια που έχει τρομερό φαγητό.

Καλάδι: Η καλύτερη παραλία του νησιού με τον χειρότερο χωματόδρομο όμως. Ευτυχώς δεν κατέβαινε ο δρόμος εκεί συνεπώς ήταν και η μοναδική χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες που με ξενερώνουν αλλά μετά για αυτό. Απίστευτα διαυγή νερά, παραλία με βότσαλα και ένα βράχο ακριβώς στην δύση, με αποτέλεσμα μετά τις 3 να έχει σκιά η παραλία και να μην ψήνεσαι.

Καψάλι: Ένα απλό μέρος με μια καλή παραλία. Ωραία νερά, καλή θέα όταν κάνεις μπάνιο και παραδόξως δένδρα που βρίσκεται και το κάμπινγκ. Ευτυχώς καφετέριες, πάνω από το ύψος της παραλίας να στα κάνουν και τσουρέκια. Επίσης πάφθηνο.

Κάμπινγκ: Μετά του Ξυλοκάστρου σίγουρα το χειρότερο που έχω περάσει. Θα μέναμε εκεί 4 μέρες αλλά ήταν εντελώς παρατειμένο, τουαλέτες αιώνες μακρυά, και στις ανδρικές είχε δύο ντουζιέρες μόνο και τούρκικες τουαλέτες.

Χώρα: Σίγουρα η χειρότερη χώρα που έχω βρεθεί στην ζωή μου. Μηδενική θέα, και ενώ ψάχναμε κάτι σπίτια να μείνουμε, εντελώς χάλια και τα σπίτια και το μέρος. Μπλιαχ κυριολεκτικά.

Κάλαμος: Ορεινο χωριο που μείναμε τις υπόλοιπες 4 μέρες. Γενικά χάλια το μέρος αλλά είναι κοντά στις παραλίες Χαλκός και Φυρή Άμμος. Το σημαντικότερο όμως είναι κοντά στην ταβέρνα της Φιλιώς που είχα καταπληκτικό φαγητό.

Χαλκός: Παραλία που πραγματικά δεν έχει τίποτα να δείξει:

Φυρή Άμμος: Μετά από 10 χρόνια σε χωματόδρομο, την είδαμε από πάνω και δεν κατεβήκαμε μέχρι κάτω καθώς σιγά την μαλακία.

Μελιδόνι: Σχετικά καλή παραλία αλλά 7χλμ κατσικόδρομος, δεν αξίζει την ταλαιπωρία.

Λιβάδι: Κεντρικό χωριό τίποτα το ιδιαίτερο

Μηλοπόταμος: Πράσινο ορεινό χωριό, με και καλά καταράκτες. Ένα καλό μέρος να δροσιστείς  το μεσημέρι. Το φαγητό στο χωριό κάτω από τον πλάτανο τίποτα το ιδιαίτερο και η καφετέρια από κάτω αν και σε γαμάτω μέρος, έχει πολύ μέτρια κρέπα και ομελέτα. Γενικά ζήτω η Σαμοθράκη στο θέμα.

Σπηλιές της Αγίας Σοφίας ή κάτι τέτοιο κοντά στο μηλοπόταμο: Σιγά την μαλακία.

Λυκόδημοι: Όσο γαμάτη ήταν η διαδρομή σε δένδρα μέρσα να πας τόσο χάλια ήταν η παραλία. Η μοναδική που δεν μπήκα μέσα κιόλας γιατί σπάστικα τρελά.

Μητάτα: Κεντρικό ορεινό χωριό με ένα καφέ με πολύ καλή θέα. Αλλά αυτά.

Ποταμός: Μάλλον το εμπορικότερο μέρος του νησιού εξίσου άσχημο και χάλια με την χώρα. Έχει και ένα τύπο που πουλάει ντόπιες μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Πολύ φασαρία για το τίποτα η μαρμελάδα του.

Αγία Πελαγία: Πράσινη πολύ η διαδρομή αλλά το μέρος τίποτα.

Το πρόβλημα με μου το νησί είναι ότι εκτός από ότι δεν είναι πράσινο, είναι απίστευτα ορεινό και με πολύ δύσκολη πρόσβαση στις παραλίες που όλες εκτός από Καψάλι και Διακόφτι έχουν κατσικόδρομο και άσχημο χωματόδρομο που σου επιβάλλουν να πας με 10 χλμ μέγιστο στις καλύτερες περιπτώσεις. Και αφού έχεις φάει το τρελό γαμήση και στεναχωρηθεί για το αυτοκίνητο σου, ε συγνώμη αλλά ομπρέλες και ξαπλώστρες που είναι άσχετες με το περιβάλλον χώρο για να κάνεις χαρούλες ένας καντινιέρης που φαίνεται μεγάλη μαλακία, ειδικά ότι η παραλία δεν έχει άλλο χώρο. Επίσης που την έσπασαν πολύ οι μεγάλοι ντόπιοι. Πάρα πολύ καχύποπτο βλέμα σε αντίθεση με τους νέους που ήταν πραγματικά και ΓΑΜΩ. Δικαιολογίες τύπου είναι επαρχία και χωριό δεν της δέχομαι όταν ζούν από τον τουρισμό. Εκτός από τους νέους και οι αλλοδαποί ήταν και γαμώ.

Γενικά το μέρος δεν είχε τίποτα το εξεζητημένο. Αν πάει κανείς τότε για μένα Καλαδι, Αβλεμωνας, Διακόφτι και Μηλοπόταμος είναι τα μόνα μέρη που αξίζει να πας. Αλλα γενικά μην πας.

Τέλος να συνοψίσω το εξής για τους κατοίκους του νησιού. Μεγάλη ιδέα για το νησί οτους έχουν.

13 σχόλια:

  1. Βρες μου εσύ ένα νησί που οι κάτοικοι του δεν έχουν μεγάλη ιδέα για τον τόπο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧάΛΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ...
    ΧάΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε μου αμα μου λες η χωρα των κυθηρων δεν εχει θεα δεν χρειαζετε να διαβασω παρακατω!εγω μαλλον διακρινω κακη διαθεση δεν βρισκω αλλο λογο να μην βρεις κατι να σε μαγεψει στα κυθηρα και σε οποιοδηποτε αλλο νησι. οποτε συμβουλη για την επομενη εκδρομη:θετικη σκεψη και εκτος απο το να κοιτας τριγυρω , να νοιωθεις αυτο που αντικρυζεις! θελει να κοιτας με την ψυχη σου για να απολαυσεις κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πηγαίνεις σ'ένα μέρος καλό είναι να είσαι πιο ανοιχτός σ' αυτά που θα συναντήσεις, καθώς ένα από αυτά που σου προσφέρουν οι διακοπές είναι να βλέπεις διαφορετικά πράγματα απά αυτά που ξέρεις, ίσως και από αυτά που θες.
    Αρχικά θα σου απαντήσω για το χωριό μου την Χώρα.
    Μπορεί να έχεις πάει σε καλύτερες Χώρες από τη δική μας, χαίρομαι για σένα. Αλλά σίγουρα κάνεις λάθος για τη θέα της. Προφανώς δεν έχουν όλα τα σημεία την ίδια θέα. Χαρακτηριστικά να σου πω ότι από το σπίτι μου έχω τη Θέα του Κάστρου και του Καψαλιού, όπως ακριβώς τη βλέπεις στις cart-postal.Επίσης, υπάρχει σημείο του χωριού μας που ονομάζεται Belvedere (καλή θέα στα ιταλικά), υποθέτω ούτε εκεί έκανες μια στάση στα παγκάκια για να απολαύσεις τη θέα. Περιττό να σου πω για τη θέα που μπορείς να απολαύσεις από το Κάστρο (αφού δεν την είδες από κοντά, βρες κανένα βιντεάκι στο internet).
    Όσο για το χωριό που λες ότι δεν σου άρεσε θα δεχτώ την προσωπική σου άποψη, απλά να επισημάνω για όσους δεν το ξέρουν ότι η Χώρα είναι παραδοσιακός οικισμός που σημαίνει ότι τα σπίτια, τα σοκάκια και το τοπίο είναι προστατευμένα από την αλλοίωση και διατηρούν το χρώμα και την ομορφιά μιας νησιωτικής Χώρας.
    Όσο για τα σπίτια που ήθελες να βρεις για να μείνεις, οι παροχές που προσφέρονται στη Χώρα είναι ότι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν οι ντόπιοι με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ελάχιστα μικρά ξενοδοχεία, πάντα μέσα στον παραδοσιακό οικισμό και εναρμονισμένα με το τοπίο.Δε θα βρεις κανένα ξενοδοχείο υπερλουξ, τεράστιο, το οποίο θα ήταν τελείος παράταιρο με το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα αναφέρω και την προσωπική μου άποψη για τα υπόλοιπα χωριά και το νησί, για να την ακούσουν και όσοι διαβάζουν το blog σου.Θα απαντήσω ακριβώς σ'αυτά που λες, χωρίς να επεκτείνομαι.
    Όπως σχολιάζουν πολλοί, έτσι πιστεύω και εγώ ότι το νησί μας είναι γενικά πράσινο.Δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι είναι όλο το νησί γεμάτο πεύκα.όταν στις μεγαλουπόλεις λέμε ότι μας λείπει το πράσινο, τι εννοούμε; έστω και το μάτι σου να ρίξεις μια στιγμή σε ένα λόφο πράσινο (έστω και με πουρνάρια) σου δίνει κάτι που από πολλούς μας λείπει.
    Διακόφτι: Το λιμάνι βρίσκεται πάνω σε νησάκι που είναι ενωμένο με τα Κύθηρα με γέφυρα.Πολύ όμορφο έργο και από κατασκευαστικής πλευράς, μπορείτε να το δείτε αναζητώντας φωτογραφίες για το Διακόφτι.Η παραλία στο Διακόφτι είναι η καλύτερη αμμουδιά του νησιού και πράγματι δεν έχει δέντρα και να κάτσεις από κάτω.
    Αβλέμονας: Και σ'αυτό το χωριό όπως και σε πολά του νησιού οι κάτοικοι τον χειμώνα είναι λίγοι.(Υποθέτω το έχεις ξανακούσει πόσο ερημώνουν τα νησιά μας τον χειμώνα).Στον αβλέμονα κάνεις μπάνιο από τα βραχάκια που έχει και δεν υπάρχει παραλία.
    Καψάλι:από τα τουριστικότερα μέρη του νησιού, χωρίς να είναι μεγάλο χωριό.Δεν κατάλαβα τι σου τα έκανε τσουρέκια.Όσο για τις τιμές είναι θεωρώ όσο ακριβότερο του επιτρέπει η ζήτηση που έχει.
    κάμπινκ:Πράγματι δεν είναι πολύ οργανωμένο και δεν έχει πολλές υποδομές.Κάποιες χρονιές δεν δουλεύει. Γιά όσους σχεδιάζουν να πάνε για κάμπινκ καλό είναι πρώτα να τηλεφωνούν για να ενημερώνονται και για τις παροχές του κάμπινκ αν τους ικανοποιούν.
    κάλαμος:Λυπάμαι που δεν σου άρεσε το μέρος, αν και δεν εξηγείς γιατί.
    χαλκός: Δεν ξέρω τι πρέπει να δείχνει μια παραλία, μήπως οι παραλίες στα διάφορα μπουρελονήσια δείχνουν περισσότερα και δέχεται ο καθένας να στριμώχνεται πάνω στον άλλο;
    μελιδόνι:Πράγματι πολύς χωματόδρομος. Εγώ θα έλεγα ότι αν έχεις αμάξι που πάει, ότι αξίζει τον κόπο και την "περιπέτεια".
    Λιβάδι:δεν ξέρω τι περιμένεις να έχει κάθε χωριό ,μήπως από έναν ουρανοξύστη για να είναι κάτι το ιδιαίτερο;Υπάρχουν και αυτοί που ψάχνουν το "κάτι ιδιαίτερο" από μόνοι τους.Χαρακτηριστικά να σου πω για το γεφύρι στο Κάτω Λιβάδι.αν σ'ενδιαφέρει μορείς να δεις πόσο σημαντικό είναι για όλα τα Βαλκάνια.
    Μυλοπόταμος:Ούτε αυτό το χωριό σου άρεσε.¨οταν σου λέει κάποιος για καταράκτες ,εσύ περιμένεις αυτούς του Νιαγάρα; Τουλάχιστον αντιλείφθηκες ότι είναι πράσινο το χωριό, ελπίζω να είδες και τους "δήθεν" νερόμυλους.
    Σπήλαιο Αγίας Σοφίας (στον Μηλοπόταμο): Εγκυκλοπαιδικά είναι αρκετά μεγάλο σε μήκος, το επισκέψιμο κομμάτι βέβαια είναι πού μικρότερο. Θεωρώ ότι είναι ένα μέρος όπου πρέπει να περάσει κανείς να δει. Να επισημάνω και την προσπάθεια των ξεναγών που κάνουν την δουλεία τους με μεράκι.
    Ποταμός:πράγματι από τα εμπορικότερα χωριά του νησιού.απορώ πώς είδες μόνο τον "τύπο με τις μαρμελάδες". Θα μπορούσες να περάσεις και από το παζάρι που γίνεται κάθε Κυριακή για να δεις και τους υπόλοιπους τύπους του νησιού και να τους γνωρίσεις.
    Αγ.Πελαγία:Αγού δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράπονο δεν έχω να σου απντήσω τίποτα.
    Για το πράσινο του νησιού σου είπα ήδη.Όσο για τους δρόμους υπάρχει το κεντρικό δίκτυο με άσφαλτο και πολλές στροφές.Σαφώς δεν είναι για προσπεράσεις και για να αναπτύξεις ταχύτητα αν δεν ξέρεις το δρόμο.υπάρχουν βέβαια και παραλίες όπου η πρόσβαση είναι με χωματόδρομο.
    Όσο για το τι παροχές που θα έχεις σε κάθε παραλία καλό είναι να ενημερώνεσαι πριν πας στην παραλία, γιατί αν περιμένεις να βρεις ομπρέλα και δεν τη βρεις, θα έχεις πρόβλημα.
    Για τους γηραιότερους και τους νεότερους του νησιού δεν έχω να σχολιάσω κάτι.Δε νομίζω ότι διαφέρουν από αυτά που όλοι ξέρουμε και αναμένουμε.
    Δυστυχώς, έχασες αρκετά πραγματα που θα μπορούσες ακόμα να δεις, δεν τα αναφέρω τώρα.Υποθέτω βέβαια ότι ούτε αυτά θα σου άρεσαν.
    Τέλος, η εντύπωση που σχηματίζουμε οι Τσιριγώτες για το νησί μας προέρχεται από σχόλια τουριστών και ανθρώπων πολυταξιδεμένων και δεν είναι απλά η άποψη ενός νησιώτη που δεν έχει δει τίποτα άλλο πέρα από το νησί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pkantios μιας και είσαι του νησιού αλλά χειρότερα απαντάς προσβλητικά και ειρωνικά άκου και την άλλη άποψη, που βέβαια δεν περιμένω να καταλάβουν κομπλεξαρισμένα άτομα με τον τόπο τους που σε ένα κείμενο βλέπουν μόνο τα αρνητικά σχόλια, και φυσικά δεν κάνουν καν τον κόπο να καταλάβουν τι ακριβώς λένε.

    Ειμαι Αθηναίος ναι, από μια πόλη που στο σύνολο της είναι για τα μπάζα. Με την λογική σου, επειδή πχ το σπίτι μου έχει θέα στην ΑΚρόπολη ή η Αθήνα γίνεται η πιο ωραία πόλη του κόσμου!! Μιλάμε για εντελώς κομπλεξαριμένο και όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται επιχείρημα.
    Πήγα στην χώρα αρκετές φορές όπως και στο Καψάλι. Συγνώμη αλλά μπορεί το μέρος να είναι διατηρητέο αλλά θα πρέπει να κάποιος να πει στους ιδιοκτήτες περί ποιότητας παροχής υπηρεσιών. Βέβαια αυτά είναι ψηλά γράμματα για Έλληνες επιχειρηματίες που προσπαθούν απλά να κεφαλοποιήσουν με αρπαχτές.

    Σχετικά με το κάμπινγκ στο Καψάλι, θα σου πω απλά ότι δεν έχει πάει σε άλλα κάμπινγκ. Έχω πάει σε αρκετά και αν πας στο χειρότερο της Ηλίας απλά θα σου φανεί τρομερός πολιτισμός σε σχέση με το μπουρδέλο που συνάντησα που χρεώνει και αντίστοιχα. Άλλο ένας σοβαρός τουριστικός επιχειρηματίας.

    Αν τώρα εσύ θεωρείς το πουρνάρι πράσινο, μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει πράσινο. Όπως το θέτεις κάθε δάσος που καίγεται, και γεμίζει με χαμηλή βλάστηση και πράσινο παραμένει πράσινο. Με την λογική σου ας κάψουμε τα δάση αφού ΠΡΑΣΙΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.

    Αν είχες διαβάσει λίγο το μπλόγκ και είχες και λίγο ανοιχτό μυαλό θα καταλάβαινες ότι δεν με ενδιαφέρει η βαβούρα. Θέλω ένα ήσυχο νησί όπως πχ είναι και τα Κύθηρα. Απλά δεν δέχομαι την εμπορευματοποιήση της ακτογραμμής, πόσο μάλλον κοντεύω να διαλύσω και το αυτοκίνητο μου για να βρεθώ εκεί. Και είμαι σίγουρος ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες ήταν "νόμιμοι". Αν έψαχνα ξαπλώστρες και βαβούρα στην παραλία, δυστυχώς έχει και η Αθήνα. Διακοπές πάω, να δω κάτι διαφορετικό, αλλά όταν σε ενδιαφέρει να πιάσεις κώλους και όχι η ποιότητα αυτά συμβαίνουν.

    Όσο αφορά το σχόλιο σου για καταρράχτες επειδή έχω πάει στο ειρωνικό μέρος που αναφέρεσαι είσαι εκτός θέματος. Τράβα Σαμοθράκη και τα λέμε, αν τολμάς να δεις ένα πραγματικά πράσινο μέρος και μια χώρα με θέα! Φαντάσου και η Σαμοθράκη που θεωρείται ότι πράσινη και η μισή δεν είναι πράσινη δεν πιπιλίζεται ως καταπράσινη. Και για του λόγου του αληθές διάβασε εδώ για την Σαμοθράκη http://demelene.blogspot.com/2007/08/blog-post_07.html


    Δεν έχω προσωπικά πρόβλημα με τους τουριστικούς προορισμούς που προσφέρουν αυτό που μπορούν. Μια χαρά μάλιστα. Έχω πρόβλημα με το ξεγέλασμα του κόσμου, και πίστεψε με έχω συναντήσει άτομα που μου έχουν πει ακριβώς τα ίδια ενώ για άλλα μέρη δεν έχουν την ίδια επιθετικότητα.

    Και το κυριότερο όλων ξέρεις ποιο είναι στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι ανεξερέτως? Οι κάτοικοι ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας. Άντε μάθετε τρόπους και τα συζητάμε, αφού πρώτα μάθεις ότι μια κριτική έχει θετικά και αρνητικά σχόλια όπως ήταν το δικό μου ποστ. Μόνο οι εμπαθείς εμμένουν στα αρνητικά σχόλια λες και υπήρξαν μόνο αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι που δεν κατάλαβες το ύφος με το οποίο σου απάντησα. καλά κάνεις και έχεις την άποψή σου για το μέρος στο οποίο πηγες, αλλά επειδή διαφωνώ σε αυτά που έγραψες, σου απάντησα συγκεκριμένα σε αυτά που σχολίασες σε σχέση με το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pkantiotos Μπορεί και να σε κατάλαβα λάθος, αλλά σε ορισμένα σημεία ήσουν σαφώς ειρωνικός, απαξιωτικός και γιαυτό τα πήρα από το ύφος της απάντησης σου.

    Στο αντίστοιχο ποστ της Σαμοθράκης, και ένας/μια μου απάντησαν με κριτική αλλά μέχρι εκεί, γιατί αυτή την δέχομαι 100% όταν δεν έχει εμπάθεια.

    Στο κάτω κάτω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήμουν φέτος στα Κύθηρα για 12 ημέρες οπότε ας καταθέσω την άποψή μου.

    Κόσμος: κυρίως οικογένειες, ζευγάρια και μεγαλύτερες ηλικίες. Πολύ BMW, Mercedes και SUV.

    Παραλίες: Οι δύο ομορφότερες παραλίες όπως αναφέρονται, δυστυχώς απογοήτευσαν: στο Καλαδί η θάλασσα έβγαζε βρώμα με τη μορφή αφρού για δύο συνεχόμενες μέρες, όλες τις ώρες της ημέρας ενώ στο Διακόφτι με τα πράσινα νερά και την άμμο, ακόμα και αν δεν ενοχλείτε κανείς από την απίστευτη πολυκοσμία, τα πόδια των λουόμενων γέμιζαν πίσσα, προφανώς λόγω της εγγύτητας στο λιμάνι.
    Ένα θέμα για πολλούς είναι ότι σε αρκετες θάλασσες του νησιού υπάρχει γλίτσα στον βυθό και γενικότερα αυτό που με ενόχλησε είναι το ότι σχεδόν κάθε παραλία που αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς, έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μου κακοφάνηκε σα να λέμε το ότι οδηγούσα χωματόδρομο για να βρεθώ σε οργανωμένη παραλία (παράδειγμα: Φυρή Άμμος, Μελιδόνι).

    Τι μου άρεσε: Το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο είναι απολαυστικότατο αν οδηγεί κανείς μοτοσικλέτα. Το νησί έχει πραγματικό πράσινο κυρίως στο βόρειο τμήμα όπου υπάρχει και μια πολύ όμορφη παραλία για όσους αντέχουν το χωματόδρομο: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα εκκλησάκι που βρίσκεται ανάμεσα σε 2 κόλπους. Από τον μεγάλο μπορεί κανείς να δει ένα σπάνιο για το νησί θέαμα: τη δύση του Ήλιου από παραλία. Ο μικρότερος και πιο όμορφος κόλπος είναι ουσιαστικά η εκβολή ενός ποταμού που καταλήγει εκεί μέσα από ένα φαράγγι. Πολύ όμορφο τοπίο νομίζω αυτό μου έμεινε από όλο το νησί. Τα περί ορέξεως που λέγαμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρίμα πάντως, γιατί ανεξαρτήτως γούστου πρέπει η θάλασσα να είναι καθαρή.
    Εγώ όταν είχα πάει, Ιούλιο μήνα, τουλάχιστον από θέμα καθαρότητας δεν είχα κανένα παράπονο.

    Κριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalispera demelene h alithia einai pws me exeis provlimathsei arketa gt kai ew thelw n paw diakopes fetos k skeutomoun gia kuthhraa alla twra den kserw, egw proswpika thelw teleies paralies k oxi polu vavoura, persi phga nakso den trelathika. Skeutomoun gia mhlo alla einai panakriva kai ta eishthria k h diamonh. exeis kati n mou prohneis? se euxarisw

      Διαγραφή
  11. Πωπω ζει ακόμα αυτό το blog? Ούτε καν έχω το λογαριασμό για να μπω με το Demelene

    ΑπάντησηΔιαγραφή