Καημένοι Πρατηριούχοι!

Λοιπον έβαλα σημερα βενζίνη και μιας και ο υπουργός οικονομικών έχει αποφασήσει να μου τα ζαλίσει με τις αποδείξεις έτσι θα ζαλίσω και εγώ στους δηλώνω 10000 ευρώ τον χρόνο.

Δεν θα μπω σε λεπτομέριες για το πόσο ηλίθιο ειναι το μέτρο, αλλά ίσως με αυτο τον τρόπο αναγκάσουμε (κάτι που έπρεπε να κάνουμε) τους κάθε, ειμαι πολύ έξυπνος και δεν κόβω αποδείξεις, να κόψουν και καμια απόδειξη.

Όταν ο υδραυλικός ή ο μηχανικός δεν κόβει απόδειξη αυτός κερδίσει από την απαλλαγή φόρου και εγώ από την απαλλαγή ΦΠΑ. Όλοι κερδισμένοι όλοι λαμόγια για το οικονομικό επιτελείο. Όμως πχ πρατηριούχοι, ταξιτζίδης περιλαμβάνουν στην τιμή το ΦΠΑ συνεπώς όταν αυτός δεν κόβει απόδειξη μόνο αυτός κερδίζει ή αλλιώς μόνο εγώ χάνω και δεν συνυπολογίζω το οτι εγώ ειμαι το μονο κορόιδο που πληρώνω της παναγιάς τα μάτιας σε φόρο ενώ αυτός τα γενάει τα λεφτά.

Ειμαι λοιπον σημερα στο βενζινάδικο, και μου λέει ο τυπος για την απόδειξη οτι τον κοιτάζουν λες και τους χρωστάει λεφτά, και οτι ειναι αστείο το μέτρο μιας και αυτοί ειναι εντελώς τυπικοί και νόμιμοι.

Αν ήταν όλοι τόσο νόμιμοι γιατί δεν βάλαν ταμειακές πάνω στις αντλίες να τελειώνουμε, και αυτοί οι άσχετοι στο υπουργείο οικονομικών αντί να βάλουν κανά δημόσιο υπάλληλο να δουλέψει, θα μας πρήξουν τον έρωτα κυριολεκτικά με όλες αυτές τις αποδείξεις.

Βγάλε μεγάλε τους ράμπο, να ρίξουν όχι 10 αλλά 10.000 καμπάνες, βάλε μετά και τους τυπους που σε πλακώνουν στο ξυλο, να κηνυγήσουν όσους δεν πληρώσαν τα πρόστιμα να δουμε και εμείς μια σχετική δικαιοσύνη.

Βέβαια δεν έχει άδικο και ο βενζινάς που κράζει τα λαμόγια κλέφτες βουλευτές, αλλά σορρυ μεγάλε ειναι σαν να μου λες γιατί να μην κλέψω και εγώ. Ουουου δάκρυα ατελειωτα, κλέβει το μεγάλο ψάρι, έκλεβα και εγώ, και τώρα δεν θα μπορώ να κλέψω όπως οι κακομοίρηδες Ιδιώτικοί Υπάλληλοι.

ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΧΥΧΥ και η επόμενη πλημύρα του Κηφισου από τα συσωρευμένα δάκρυα μου!

4 σχόλια:

  1. μακάρι κάτι να γίνει, γιατί αν σταματήσουμε να κλέβουμε εμείς, τότε θα σταματήσουμε να ανεχόμαστε και το κλέψιμο των άλλων. αλλά στην πράξη τρίχες, ποιος θα κάνει στην εφορία έλεγχο ότι εγώ έχω υποβάλει όντος 10k αποδείξεις, με αποδείξεις των 5-15 ευρό; δειγματοληπτικά θα γίνει, αν γίνει, και αφού θα το κάνει και δημόσιος υπαλληλάκος, δεν θα το κάνει έτσι και αλλιώς.

    ακόμα να θυμίσω κάτι για την κατάντια μας, οι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών περνούν 1200-1600 ευρό το μηνά πριμ για να είναι αδιάφθοροι + bonus αποδοτικότητας για να κάνουν τη δουλειά τους. Ίσως θα έπρεπε να τους κόψουν το βασικό μισθό και να τους αφήσουν μόνο με το bonus εργασίας, αφού δίχως αυτό δεν θα δούλευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε, καλά τα λες.
    Αλλά δεν έχω διάθεση να πριζωθώ πρωινιάτικα γιατι θα θυμηθώ μια κουβέντα που ειχα πρόσφατα, κατά την οποία 10 τόνους αιτιολογίες για αυτούς, δικαιολογίες για μένα για να συζητάμε και να εξηγούμε το αυτονόητα παράλογο.

    Ας κάνουμε κανά κοινωνικό διάλογο κανά χρόνο με θέμα τι ειναι παραλογισμός και μετά βλέπουμε με άλλο διάλογο πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Ο τελευταιος διάλογος βέβαια θα πάρει χρόνια καθώς, οι φαινομενικές αιτίες θα είναι τόσες πολλές που θα χρειαστεί ένα εξαιρετικά δύσκολο σύστημα με κάτάλληλες πολύπλοκες αιτιολογήσεις.

    Στο μεταξύ ειναι τόση πολλοί οι εργαζόμενοι στον δημόσιο, ή οι άνθρωποι με συγγενικού βαθμού σχέση με αυτούς που πραγματικά αισθάνεσαι εξωγηινος οταν προσεγγίζεις όλο αυτο τον παραλογισμό με την απλή ιδέα, ότι ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ δεν κάνουν ΣΩΣΤΑ την δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει καταντήσει τραγικό το θέμα πλέον όλοι συζητάνε για διαφθορά και επίπεδα δικαιοσύνης.. αλλα το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν κάνει το αυτονόητο. Ενα γ%$#%μενο upgrade τις ηδη υπάρχουσες ταμειακές και να τις συνδέσει με την εφορία, όπου η αγορά και η πώληση είναι άμεση να πέφτει αυτόματα απόδειξη (βλέπε πρατήρια καυσίμων, αυτόματους πωλητές, κτλ) και να εξαπολύσει και τους ράμπο όπως λεει και ο φίλτατος demele να παρακολουθούν το κατα πόσο κόβονται αποδείξεις.
    Εννοείται πως όλες οι νέες ταμειακές θα είναι ήδη ενημερωμένες με το αντίστοιχο λογισμικό, και θα υπάρχει στατιστική παρακολούθηση των κερδών. όπου δηλώνονται χαμηλά έσοδα (πιθανότατα δεν κόβονται αποδείξεις) θα αποστέλλονται τα aliens της τρομοκρατικής και θα δειγματολειπτούν συχνά πυκνά μέχρις ότου ο μεγαλοκαρχαρίας σταματήσει να ακονίζει τα δόντια του με τα κόκαλλα των θυμάτων του.
    Αδυνατώ επίσης κυριολεκτικά να καταλάβω πως, τιμολόγιο εισόδου ειδών και είδη αγοράς πωληθέντα δεν συνδέονται φορολογικά στο balance sheet της κάθε εταιρίας την σήμερον ημέρα που το επίπεδο της αυτοματοποίησης μας επιτρέπει πλήρη καταγραφή μέχρις αηδίας. Αλλά το αντιπαρέρχομαι αυτό διότι πολλές οι ουρές των επίδοξων μαιμούδων της αγοράς.
    Μιας και ακόμα βρισκόμαστε στην Κρητιδική Περίοδο αλλά κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί όλοι οι μπαμπουϊνοι (και οι 6,830,586,985 απο εμας) αρκούμαστε στο να ανακαλύπτουμε νέα εργαλεία για να χρησιμοποιήσουμε ως φονικό όπλο στο βωμό της ίδιας μας της ακεραιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η πλακα ειναι οτι νομιζουν οτι σκοτωνονται και στη δουλεια, και σου λενε για τις απειρες ωρες που χαλανε φαια ουσια, τη δυσκολεια και την ευθηνη που εχουν. Βλεπεις η τσουγκρανα ειναι δυσκολο εργαλειο το οποιο αφηνει κενα, εχουν αναγκη απο γκασμα.

    οπως ειχε πει και ο douglas adams, να κανουμε κοινωνικο διαλογο με επιτροπες για να αποφασησουμε το χρωμα, τη θερμοκρασια και την γευση της φωτιας.


    Υ.Γ. σε καθε γραφειο που πατε, εχετε παρει χαμπαρι οτι ολα εχουν τηλεοραση? σε ποσα ιδιωτικα εχετε δει tv?

    ΑπάντησηΔιαγραφή