Ποιος έφταιξε – Μέρος ένα ακομη έχουμε χάσει το μέτρημα

Σαββάτο βράδυ ειμαι στον περίχωρο μιας εκκλησίας στο Χαλάνδρι ενός φίλου μονιμά! Είναι το μοναδικό παλικάρι που εκτιμώ από τα ένστολα σώματα, και προφανώς σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι από την πλευρά του είχαν πάρεδώσε με το συγκεκριμένο σώμα.

Ειναι λοιπόν ένας πρώτος μηχανικός και αναφέρονται στο συνταξιοδοτικό και πως θα χάσει την 25ετία. Αντε προς το παρών δεν μιλάω. Αργότερα και ενώ έχει έρθει ένας ακόμα του ένδοξου σώματος, συζητάνε κλασσικά για το πως μας κλέψαν και φταίξαν ενώ εννοείται ότι εμείς σαν πολίτες ατομικά ΔΕΝ ΦΤΑΙΞΑΜΕ.

Το γεγονός ότι ακριβώς πριν θεωρούσε δικαιώμα του την συνταξιοδότηση στην 25ετία, όπως ακριβώς κάνει και ο φιλος μιας φίλης μου, δεν είναι παραλογισμό μεγάλε? Πραγματικά 20 χρονών και 25 κάνει 45. Τι είσαι ρε καραγκιόζη που θες να βγεις και στην σύνταξη, και κλασσικά να κάνεις και μούφα δουλειά από πίσω? Οχι οτι πάω στις δεξιώσεις για ιδεολογικούς λόγους, αλλά ειδικά εκεί θα είχαμε σφαχτεί.

Θα το πω ΞΑΝΑ. Έλληνες πολίτες, αν δηλαδή ξέρουμε τι είναι πολίτης, είστε ΗΛΙΘΙΟΙ. Ακόμα και στο χείλος της καταστροφής δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτή η νεοτροπία του παρταδικισμού θα φέρει και ακόμα χειρότερα? Πως θα γίνει ρε μεγάλε? Μόνο εσυ θα είσαι έξυπνος και θα ζεις παράλογα και εις βάρος των επόμενων γενιών? Ο πολιτικός με εξουσία, ο τσάτσος και κάθε άλλος ίδιος με σένα αλλά με καλύτερες άκρες δεν θα κλέψει και μάλιστα περισσότερο?

Πως είναι δυνατόν να κοιμάστε ακόμα? Πως? Μα καλά τόσο χαζοί είμαστε? Κανείς να ξυπνήσει και να πει έλεος? Μόνο και καλά στα μίντια για αγανάκτηση μιλάνε, αλλά εγώ δεν βλέπω ειλικρινά ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους ΔΕΚΟ, Δημόσιους, γονείς λαμόγια, ενστολους, μαυρους καθηγητές μπλα μπλα μπλα μπλα να λένε οτι έφταιξα και εγώ. Και το χειρότερο όλων, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΑΜΩ το στανιό μου δεν θα βγει και να πει, ότι σόρρυ σας γαμήσαμε γιατι δεν ξέρουμε τι πάει να πει μέτρο.

Ειλικρινά κρατιέμαι να μην τα χώσω σε άτομο στο δρόμο, συγκοινωνίες. Κρατιέμαι να μην τα χώσω σε μιντια και καραμήτρους δημοσιογράφους. Και ορισμένες φορές βλέπω και αυτούς τους υπερσπιστές των ελευθεριών μας και θέλω να τους δείρω όταν ακούω ίδιες βλακείες περί δικαιωμάτων και άλλες κλασσικές πιπιλο-επαναλήψεις των μαλακιών που τους σιδερώνουν πίσω από τις αριστερές πόρτες.

Το δικαιώμα για μια χώρα όχι κορυφαία, αλλά χώρα που θέλει το καλό των πολιτών το ξέρει κανείς? Κοινωνικό συμφέρον για την παρούσα αλλά και μελλοντική γενιά ξέρει κανείς από όλους αυτούς τους Die Hard με δέκα κομματικές πλάτες ξέρει τι είναι?

Και αρκεί που δεν φταίξαμε εμείς ατομικά και φταίξαν οι άλλοι.

Επόμενο θέμα!

1 σχόλιο:

  1. αν θέλεις να καταλάβεις τι έχει γίνει, φαντάσου ένα παράδειγμα από game theory. σε ένα δρόμο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μια σακούλα έχει μπλοκάρει τη μια λωρίδα και προκαλεί συμφόρηση. όσοι είναι πολύ πίσω, απλά βλέπουν τη συμφόρηση και δεν έχουν ιδέα και απλά πληρώνουν. όσοι πλησιάζουν και βλέπουν, κοιτάνε πως να κερδίσουν καμιά θέση, ώστε να μην κολλήσουν, και αυτοί που το περνάνε, δεν ασχολούνται να το διορθώσουν γιατί ήδη έχουν πληρώσει και δεν θα έχουν κέρδος από αυτό. Δηλαδή, η ατομική αδιαφορία προκαλεί παράνοια σε συλλογικό επίπεδο.

    όσοι έχουν φτάσει να διοικήσουν, έχουν ήδη πληρώσει το κόστος τους και δεν ενδιαφέρονται, όσοι είναι κοντά στο υπουργείο, σκοτώνονται για να πάρουν καλύτερη θέση και οι υπόλοιποι άπλα δεν ξέρουμε τι παίζει.

    αν θέλεις να ασχοληθείς, εγώ έχω πωρωθεί, δες:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_in_game_theory

    ΑπάντησηΔιαγραφή