Ταυρομαχίες

Με αφορμή τις πρόσφατες συζητήσεις για απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Ισπανία θέλω να αιτιολογήσω και τι αισθάνθηκα όταν είδα το βίντεο που ακολουθεί.

Μόλις είδα το βίντεο το πρωί στις ειδήσεις σκέφτηκα Πάρτα! Τόσα χρόνια βλέπω ουσιαστικά να βασανίζουν ταύρους μέχρι θανάτου, για να διασκεδάσει ένα πλήθος μέσα στους οποίους σίγουρα θα βρίσκονται και πολύ φιλόζωοι με κατοικίδια και έτοιμη για κήρυγμά αν πεις και κάτι για τα αδέσποτα.

Στην Ισπανία είναι μαλάκες απλά. Δεν υπάρχει τίποτα ηρωικό στο ζώο, ναι αποδίδουν και τέτοια στον ταύρο και τίποτα ηρωικό στον τύπο που σφάζει ένα ήδη ζαλισμένο και τραυματισμένο ζώο. Μπορεί κάποτε να εξυπηρετούσε κάποιο στόχο η διαδικασία, αλλά στην σημερινή εποχή δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα που να σφάζει ένα ζώο για την διασκέδαση και μόνο, κάτι για το οποίο επιμένουν και οι κυνηγοί. Και άντε θέλω να πιστεύω ότι οι κυνηγοί τρώνε το θήραμα τους.

Δεν είμαι φιλόζωος με την ευρεία έννοια. Είμαι φανατικά αντίθετος προς το κατοικίδιο σε πολυκατοικία μέσα, μόνο και μόνο για να έχει παρέα ένα κακομοίρης κάτοικος. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, η κοινωνία βασίζεται στην σφαγή των ζωών για την τροφή μας, και μάλιστα συνήθως με απίστευτα άθλιο τρόπο. Όμως έχει τεράστια διαφορά το να σκοτώνεις για να θρέψεις τον κόσμο και για να διασκεδάσεις. Βέβαια επίσης έχει τεράστια διαφορά να σφάζεις για να ζήσεις με τον σφάζεις για να καταναλώνεις.



4 σχόλια:

  1. Δεν με ενθουσιάζει καθόλου το αιματηρό σπορ της ταυρομαχίας, αλλά ομολογώ ότι έβγαλα το καπέλο μου στον ταύρο. Τέτοια ακροβατική ικανότητα δεν την φανταζόμουν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμένα μου έκανε εντύπωση η μανούβρα του Ταύρου! Ειδικά ότι χρησιμοποίησε και το ενδιάμεσο "σκαλί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που ειναι το βιντεο ωεω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σε πω εκεί ήταν, κάτι είχε πάθει, αλλά με μια μεγάλη χακιά το επανέφερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή